Párizsról mindent

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Párizsról mindent

 • Indította
  Témakör
 • #14098 Hozzászólás

  zsazsi

  Lányommal november végén utazunk 6 napra. Ötleteket kérek merre és mit nézzünk meg. Szállásunk a 8 Metro vonalán van.
  MIlyen idö van november végén? Milyen ruhákat vigyünk.. Satöbbi…Satöbbi…..

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #151603 Hozzászólás

  boom

  párizsi

  október végén (iskolaszünet) megyünk párizsba asszonnyal, 2 szabad hely van a kocsiba, benzinköltség hozzájárulással, lehetõleg nem dohányzó útitársat keresünk. 1 napos németországi pihenõ elképzelhetõ.

  k.barna kukac citromail pont hu

  #151602 Hozzászólás

  Ancsa

  megjegyzés

  Elfelejtettem: ha nem akarnak felengedni az Eiffel torony 3. szintjére, a sok emberre hivatkozva, akkor a 2, emeleten van 1 eldugott pénztár, keressétek meg, ott lehet próbálkozni!

  #151601 Hozzászólás

  Ancsux

  Párizsról

  Bár már elég rég voltam Párizsban, és gondolom tudjátok mát mit néztek meg de: Amit semmiképp ne hagyjatok ki:
  -Eiffel torony legfelsõ szint!!!(evidens)
  -Louvre(szintén)
  -Festõk negyede
  -Disnepland
  -Diadalív
  -Notre Dame
  -és ha már Párizsban jártok, ruccanjatok ki Versailles-be, nem fogjátok megbánni.
  Szép utazást kívánok!

  #151600 Hozzászólás

  Csicso

  múzeumbérlet

  Hello, pont ezt írom a másik témába (1 hét Párizsban) :)

  #151599 Hozzászólás

  zsazsi

  Párizs

  Csicso, te milyen bérletet ajánlanál, ami utazásra és muzeumokba is jo?
  Paris Visit vagy a Carte Orange a jobb?
  6 napra megyünk.

  #151598 Hozzászólás

  Csicso

  Párizs

  zsazsi, mire vagytok kiváncsiak? Mert Párizsban aztán annyi minden van, hogy 1 hét alatt sok mindent meg lehet nézni, viszont rengeteg mindent nem, attól függ, mi érdekel titeket? Parkok (bár ez télen talán felejtõs), épületek, múzeumok, templomok, kilátás, vásárlás, bulizás, mászkálás a városban? Párizsban télen jobb idõ van, mint Magyarországon, cserébe nyáron sokkal rosszabb, meg mindig esik :) November környékén olyan 1-10 fokot számoljátok, fagyni biztos nem fog.

  Csicso (http://utazas-nyaralas.info/parizs)

  #151597 Hozzászólás

  nmóni

  ajánlás

  Az 1hét Párizsban címû írásokban szerintem találni hasznos infókat.
  A 8-as metro vonalán pl. a Concorde tér van, ahonnan indul a Champs Élysées a Diadalív felé, de ha onnan a 73-as busszal mentek és csak vissza felé gyalogoltok az jobb is, mert a Diadalívtõl lejt az út, úgyhogy az egészet belátni. HA már a Concord térnél vagytok, ott van a Tuileries kert, érdemes sétálni egyet ott is. A 8-as metrótól nincs messze az Eiffel-torony se, amit onna úgy lehet elérni, hogy a La Motte Picquet Grenelle megállónál átszállsz a 6-os metróra ami a Charles de Gaulle Étoile felé megy, de csak két megállót kell menni a Bir-Hakeim-ig, onnan már nincs messze gyalog. Vagy a ha ugyanott szállsz át a 8-as metróról a 6-osra, de az ellenkezõ irányba, a Nation felé, és leszállsz a Montparnasse Bienvenüe-nél, onnan ismét nincs messze a Montparnasse, ami nagyon magas épület, el se lehet téveszteni, és fellehet menni a tetejére is, 2006-ban 9 euró volt a belépõ. Az Ivalides is a 8-as metró vonalán van, ott van Napóleon sírja. Ha esetlen van kedvetek meg idõtok, ugyanannál a megállónál a La Motte…-nél átszálltok a 10-es metróra a Boulogne Pont de St-Cloud felé, a Michel Ange Auteuil-nál áttszálltok a 9-es metróra a Pont de Sévres felé, és a végállomáson áttszálltok a 171-es buszra, az kivisz a Versailles kastélyhoz, ott tesz le elõtte és nem hosszú az út, kb. 20 perc. Arra figyelj, hogy oda külön jegy kell, vagy ha heti bérletet veszek, akkor oda a 4 zónás jó.
  HA a 6-os metróval tovább mész a Denfert Rochereau-hoz és ott átszállsz a RER B-re akkor elmehetsz a Luxembourg kertig, azt is szép lehet, még novemberben is.
  Szerintem kb. olyasmi idõjárás lehet mint nálunk, mondjuk mi augusztusban kabátban, esernyõvel mászkáltunk, még Disneylandet is úgy jártuk meg.
  Szerintem minden ellehet érni kényelmesen akár merre is mászkálsz.
  Azért mellékesen megjegyzem,hogy ha tudtok, busszal is menjetek, mert akkor legalább látni a várost, annyit úgyse lehet mászkálni, a metró meg a föld alatt megy, persze kivéve ahol nem.
  Jó utat, remélem tudtam valamit segíteni.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Párizsról mindent
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.