Parkolás Budapesten

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Parkolás Budapesten

 • Indította
  Témakör
 • #22929 Hozzászólás

  grrr

  Gondolom a webmesternek a csupa nagy betûvel írt címmel volt problémája.
  Azért felteszem a kérdést: Ti mit gondoltok errõl a megkérdezésünk, tájékoztatásunk nélkül bevezetett rendszerrõl, ami leginkább arra jó, hogy még egy bõrt elhúzannak az autósokról és persze jót kaszáljanak?

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #263900 Hozzászólás

  grrrr….

  Demokrácia!

  Mivel demokráciában élünk, szerintem igenis meg kellene kérdezni az emberek véleményét az õket érintõ kérdésekrõl.
  De ha már ez nem történik meg, akkor legalább tájékoztatni kellene õket arról, amit megváltoztatnak és alternatívákat felajánlani nekik.
  Szerintem is szükség van szabályozásra, de valahogy szervezettebben kellene megoldani a dolgot. Parkolóházakat, földalatti parkolókat kellene építeni, ilyesmi. Egyébként ha a tömegközlekedés nem lenne olyan siralmas (most is folyton ritkítják a járatokat!), többen letennének az autózásról. Mellesleg szerintem ez lenne az egyik leghatékonyabb megoldás.
  Teljesen értelmetlennek találom pl azt, hogy abban a 6. ker.i utcában, ahol lakom és ahol bõven elférnek az autók díjat kelljen fizetnem azért, mert az autó, amit használok, nem az én nevemen van.

  #263899 Hozzászólás

  Gábor

  Miért,

  ha megkérdeztek volna, attól most jobb lenne? Nyilván azt mondtad volna, hogy ne kelljen fizetni.

  Persze, senki sem szeret fizetni, én sem, de tudomásul veszem, hogy az autó megvételével az ember nem vásárolja meg a parkolóhelyet is. Ahogy fizetsz az üzemanyagért, úgy akármelyik városi önkormányzat joggal várhatja el, hogy fizess azért a közterületért, amely tulajdonképpen önkormányzati tulajdon, és minden közterületi költség (takarítás, karbantartás) õt terheli, te viszont ingyen használod. Ha meg csak ezzel a módszerrel lehet megakadályozni, hogy a városközpontok végleg beduguljanak az állandóan ott parkoló autók miatt, akkor legyen.

  A fizetség mértékérõl lehet vitatkozni (mindig, minden fizetség mértéke vitatható), de hogy a parkolást a gépkocsik nagy száma és az útfelület szûkössége miatt szabályozni kell és ennek egyik eszköze a fizetõ parkolás, nem hiszem, hogy kérdés ma már.

  #263898 Hozzászólás

  Pityu

  az semmi, de…

  Az még csak hagyján, de ha a II. kerületben lakást építesz, vagy csak egy kicsit átalakítod a meglévõ lakásodat, akkor – a kerületen belül az egyes részektõl függõen – 700 000 + ÁFa-tól 1200 000 (EGYMILLIÓKÉTSZÁZEZER) + ÁFA zsetont kell átadni az Önkormányzatnak “parkolóhely-megváltás” címen.
  B+ !! Ezt a kedves rendeletet most hozták.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Parkolás Budapesten
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.