Peking vizum

 • Indította
  Témakör
 • #42270 Hozzászólás

  zsu

  Máshol már hosszú vitadélutánt rendeztek Kínai vízum ügyben. Kérdésem: Peking repterén ez nem intézhetõ el. Vagy ha ott nem, hát Pekingben hol? Mi ugyanis az isteni HK-t kihagyjuk.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #398247 Hozzászólás

  benoe

  errata

  Elnézést, nekem az emlékeim valóban nagyon régiek, ha jól emlékszem 1992-ben még kellett okmánybélyeg, készpénzt nem fogadtak el, most már valóban más idõk járnak arrafele is.

  A “fotók” azért volt többes számban, mert igazolványképet egyesével NEM lehet csináltatni (vagy lehet, hogy valahol lehet, de a legtöbb photoshop 2- vagy 4-esével csinálja õket).

  A kitöltendõ kérelem lehet, hogy nem A4-es formátumú (bár nagy valószínûséggel IGEN), és valóban, ha megkérsz valakit, hogy töltse ki helyetted, akkor nem a te kezeddel kell kitölteni.

  Köszönöm Leventének a valóban lényegbevágó kiigazítást, tényleg roppant fontos részleteket világított meg. Segítsük egymást, szaxerûen.

  #398246 Hozzászólás

  zsu

  köszi

  Köszi a gyors, szakszerû, minden félreértést nélkülözõ segítséget

  #398245 Hozzászólás

  Pallos Levente

  A félreértések elkerülésére

  Okmánybélyeg nem kell (természetesen, hiszen a kínai követség nem magyar hatóság, miért kérne okmánybélyeget???), 1 db fotót kérnek, nem fotókat, és ugyanúgy nem kell itthon sem A4-es lapokat (helyesen: 1 db, 2 perc alatt kitölthetõ lapot) kitölteni és sorban állni, mint HK-ban, ha ügynököt alkalmazol itt is (utazási iroda).

  #398244 Hozzászólás

  benoe

  kínai vízum

  Ha HK valami okból nem illik bele az útitervbe, végszükség esetén Budapesten a Bajza utcai Kínai Nagykövetségen is csináltathatsz vízumot. Az ott kiállított vízum drágább lesz, mintha máshol vennéd, a kiállítás ideje viszont nem feltétlenül hosszabb (nekem a rekord eddig 56 másodperc volt, ami különleges eset volt, de valóban meg lehet kérni õket kivételesen gyors vízumkiállításra is). Még egy macera, hogy a szivárvány palettája ott kicsit szürkébb, és csak “lebutított” vízumokat állítanak ki (egyszerû halandóknak).

  De ha Neked “csak” egy mezei turista vízum kell, 2-3 hónapra, egyszeri-kétszeri belépésre, Budapesten laksz, és nem gond az útleveledet pár napra nélkülözni, fotókat csináltatni, okmánybélyeget beszerezni, A4-es lapokat kitölteni, sorbanállni, akkor valóban nincs más megoldás.

  Egyébként a valóban isteni HK mellett a hasonlóan isteni Macau-ban (Makaó) is lehet kínai vízumot kapni, természetesen, a hk-ihoz hasonlóan gyorsan, olcsón, fájdalommentesen.

  További “survival kit” infók a nagyonjo pont com-on.

  #398243 Hozzászólás

  kbalazs

  vízum

  A pekingi reptéren (és Kína más határárkelõhelyein) magyar állampolgárok nem vehetnek fel vízumot. Mivel a vízumra már a határátlépéshez szükség van, ezért értelemszerûen Pekingben máshol hiába is lehetne intézni. (Ide kapcsolódik, hogy ezért ha Kínába szóló repjeggyel csekkolsz be Ferihegyen, már ott ellenõrízni szokták, hogy van-e érvényes vízumod.)
  A pekingi rendõrségen a már meglévõ turista vízumod szükség esetén (max. kilencven napra) meg tudod hosszabbítani vagy új belépésre jogosító, ún reentry vízumot kérhetsz. Ha Magyarországról jössz Kínába, akkor a Bajza utcai követségen a legegyszerûbb vízumot kérni (én kb. tízszer csináltattam ott vízumot), de lehet, hogy az az iroda is elintézi neked, ahola repjegyed veszed.

  #398242 Hozzászólás

  Kucsera Marci

  Amennyiben Budapestrol

  utazol, akkor a Bajza utcat tudom ajanlani (Kinai Nagzkovetseg). Igaz nem sokszor csinaltattam ott vizumot (eddig csak 3x), de semmi gondom nem volt. Az ara az egyszeri 30 napos 1 belepeses vizumnak 8000 HUF, ami lehet kicsit tobb mint mashol – de a tobbi utazasi koltseg mellett ez a kis pluszkoltseg bele fer – szerintem.
  Ha mashonnan indulsz vagy masfele vizum kel – akkor nincs tapasztalatom.
  Udv,
  Kucsera Marci

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Peking vizum
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.