Penzvaltas Caracasban

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Penzvaltas Caracasban

 • Ennek a témakörnek tartalma 7 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Tib 12 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #24811 Hozzászólás

  Tib

  Erdeklonek mennyiert valtjak most a dollart a repteren. Elore is koszi.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #293169 Hozzászólás

  Tib

  Bertoldnak

  Nagyon mulatságos amit írtál,/nappal is kirabolnak és pisztollyal/ennyire azért nem rossz a helyzet.Ne hidd el amit mondanak,én útikönyv nélkül voltam és simán ment minden.Milyen utazók vagytok ti,minden lezsirozva.kiszámolva,megtervezve…A kaland?Azért megyünk nem?Pénzt váltsatok a hazai forgalmat bonyolitó reptéren egy utazásszervezõnél ott van a nemzetközi mellett.Jó utat,az egyik legjobb úticél amit választani lehet!

  #293168 Hozzászólás

  bertold

  valakinek

  Beszéltem a Venezuelai nagykövetséggel, és azt mondták, hogy Caracas belvárosát kerüljem el, mert nappal is kirabolnak, és általában pisztollyal. Mennyire valósak ezek az állapotok?

  Ha esetleg tudnál ajánlani Caracasban egy olcsóbb és biztonságosnak tartott szállodát, szállást azt megköszönném, mert a repülõ délután-este érkezik, ezért egy éjszakát ott kell töltenünk,mielõt elmegyünk vidékre.

  A sör az olcsó, de azt hittem, hogy jelentõsen olcsóbb minden /töredéke/ mint az itthoni árak.

  Ja és azt is ajánlották a követségen, hogy ne váltsunk feketén, mert átvernek, vagy hamis pénzt adnak. A hamis pénz is igaz?

  #293167 Hozzászólás

  Valaki

  Venezuelabol

  1 dobozos sor (2400 Bs/dol arfolyamon) 0.4 USD. Kenyer kilora megy (akar kifli, akar baguette), vagy veszed a tartosat. 1 kilo ara 1-1.4 dollar korul mozog. Buszjegy (tavolsagi, pl CCS-bol Ciudad Bolivarba), legkondis buszon atlag 15 dollar. Atlag kaja atlag etteremben 3-4 dollar korul mozog.

  Udv,

  #293166 Hozzászólás

  bertold
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az árakról?

  Milyen árak vannak most kint?

  Két hét múlva utazom, és érdekelne, hogy milyen árakra lehet számítani: Mennyi egy sör, egy kenyér, egy buszjegy, egy szállodai szoba /olcsóbb fajta/, mennyi átlagos ebéd egy étteremben stb.

  Bár tudom, hogy a túristának általában minden drágább:)

  Köszi

  #293165 Hozzászólás

  Tom

  Pénzváltás

  Tegnap jöttünk haza, az általános tapasztalat, hogy bárhol lehet pénzt váltani, a reptéren, posadakban, éttermekben.
  2400-ért lehet mindenhol az országban, a legeldugottab kis településen is, bár ha dollárban fizetsz túráért, akkor a bolivárban számolt ár a 2500, ezért érdemesebb dollárban fizetni. Akkor szarabbul váltják, ha nagyon nagy szükséged van rá, (pl. két hely van a buszon, bármikor elkelhet, utazni akarsz de csak dollárod, van, na akkor a hivatalos áron számolják neked.)de ha nem égetõ akkor tudsz alkudozni.
  T.

  #293164 Hozzászólás

  Tib

  Penzvaltas..

  Koszonom a valaszt,en 2003-ban a hazai forgalmat lebonyolito repteren,egy utazasszervezonel valtottam 2200-ert.A tapasztalatom az volt,hogy messze ott valtottak a legjobban,Cuidad Bolivarban csak 1800-at akartak adni peldaul.

  #293163 Hozzászólás

  Valaki Venezuelabol

  Penzvaltas a repteren…

  eleg rizikos, ugyanis torveny bunteti, raadasul az emberkek sem igazan megbizhatoak. Tudok 1-2 bizarr esetrol. Hivatalosan, penzvaltoban, 2144 Bolivart adnak a dollarert, de feketen 2500 korul mozog.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Penzvaltas Caracasban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.