Peru2007április

 • Indította
  Témakör
 • #24388 Hozzászólás

  Csibi

  Hola todos!

  Pár infora lenne szükségem a perui utunkhoz.

  Az országon belül repülõvel közlekednénk fõleg, mivel elég szoros lenne a menetrendünk. Mennyire kell a késésekkel számolnunk, ill. mennyire tuti, hogy ha itthonról lefoglalom a járatokat?

  Ha a M.P-n meg szeretnénk nézni Wiñay Waynat, de nem megyünk az Inca trailen, ez lehetséges így is, vagy csak az Inca trail tartalmazza?

  Ha 2 napig maradunk M.P-nál, akkor a belépõ mind a két nap ugyanannyiba kerül?

  Agua Calientesbõl a reggel 6 órás vonatra elõzõ nap vegyünk jegyet? Ollayt-ból Cuzcoba taxival is mehetünk? Gyorsabb?

  Urubambát, Las Salinast, Morayt, Chincherot és Ollayt. meg tudjuk nézni egy nap alatt?

  Puno-ból is meg lehet nézni a Nap és Hold szigetet? Vagy érdemesebb Copacabanaban aludni és onnan?

  Körülményes átjutni Bolíviába?

  Chiclayoban Sipán sírját, a múzeumot és Tucumot 1 nap alatt meg tudjuk nézni?

  Melyik út a szebb, jobb: vonattal vagy busszal menni Cuzco-Puno vonalon? Esetleg befizetni egy turistabuszra erre a vonalra? Ha vonattal mennénk, akkor elõzõ nap vegyünk jegyet?

  Icában érdemes maradni?

  Tambo Colorado és a Ballestas sziget belefér 1 napba?

  Elõre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
  És biztos, hogy még lesz egypár kérdésem, ami még közben felmerül.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 42
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #287294 Hozzászólás

  Marcsi

  Flyer-nek

  Tényleg a perui kormány szabályozza és adja ki a belépõket, és mivel nagyon sokan mennének, tényleg kevés a hely… Egyénileg már senki nem mehet, és van egy utazási iroda lista (a neten is fent van valahol) , csak nekik van jogosultságuk embereket vinni a trail-re. Én úgy jutottam be az utolsó pillanatban, hogy valaki lemondta (így néhány embernek szerencséjer lehet…..de fõleg egyedül esélyes). Azt még tudd, (bár írtam már valahol), hogy az Inca Trail-re való belépésed elõtt 48 órával regisztrálva kell hogy legyél a kormányhonlapon. Szóval, ha biztosra akarsz menni, szerintem inkább vedd fel a kapcsolatot elõre az irodákkal és kérj ajánlatot. Én, annak ellenére, hogy bejutottam (de kb. a 10. iroda volt egyátalán hajlandó foglalkozni velem mind elküldtek akkor is, hogy 2 hónapra tele vannak…), nem kockáztatnék újra… Persze, ha hiszel benne, hogy menni fog majd ott, kívánom, hogy sikerüljön!

  #287293 Hozzászólás

  csibi

  ezer köszönet

  mindenkinek, aki segített az infokkal, élményekkel.
  Már csak bõ 1 hónap és megyek!!!!!

  üdv, csibi

  #287292 Hozzászólás

  gergõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hi

  a http://www.andeantravelweb.com oldalon van egy csomó iroda-úgy értem linkek pl SAS, UNITED MICE, QUENKO, STB. próbálkozzatok. azért nehéz, mert nem csak irodán és foglaláson múlik, hanem ! a PERUI KORMÁNYON ! õk adják ki NÉVRESZÓLÓAN az engedélyeket. ezért nehéz..
  még egy tip, bár nem tom mentek-e limába. ott van egy “inkawasi” nevû utazási iroda. õk sokmindenre képesek-ajánlom õket. 2 olasz lánnyal beszéltem, õk bementek, elmondták h 3 hét alatt mit akarnak megnézni, és mindent leszerveztek nekik- kaptak egy füzetet tele vocherek-kel, és csak azokat tépdesték. mindenütt vártak rájuk, önéllóak voltak, de mégsem keleltt stresszelniük. és normális áron mindezt.

  üdv, gergõ

  #287291 Hozzászólás

  Parledol

  Flyernek

  Sajnos korlátozva van a napi belépõk száma – én 500 fõ/napra emlékszem, de ez 2 évvel ezelõtt volt, így azóta csak csökkenhetett ez a szám. Viszont az egyáltalán nem biztos, hogy nem tudtok bemenni – úgy gondolom a “dealerek”, vagyis az utazási irodák lefoglalhatják azokat, majd amikor jelentkezik valaki eladják. Jelzem ez részemrõl egy feltételezés, de logiikus lenne. Itthon is, a szinház pénztárában rendre nem kapsz jegyet, de ha van egy jegyárus “ismerõsöd” az a leglehetetlenebb elõadásokra is tud adni …
  Nekünk annak idején szerencsénk volt, mert csak 1 napot kellett “várnunk” az Inka Trailre. Mi mondjuk januárban voltunk.
  Sok sok irodát kell meglátogatni, és ajánlatokat kérni – mivel nagyjából egy helyen vannak így ezt max egy nap alatt el lehet intézni. És lehet alkudni! Illetve levelezni egy egy irodával … de azt én sajna nem tudok ajánlani. Mi magunk csináltuk meg (vezetõ és belépõt fizettünk).

  #287290 Hozzászólás

  Flyer

  Inca trail

  Most neztem a http://www.perutreks.com -rol kiindulva a Inca Trail Trek Permit Availability-t (http://www.andeantravelweb.com/peru/treks/inca_trail_trek_permit_availability.html) es aprilis elejere, amikor menni szeretnenk, nincs mar szabad idopont………ez azt jelenti hogy tenyleg lehetetlen ebben az idopontban menni vagy tud vki vmi megoldasrol?

  KoSzi!!!!

  #287289 Hozzászólás

  flyer

  inca trail

  Koszi a valaszt Gergo es Marcsi. Nem foglalok elore turat, majd ott, a helyszinen, valszeg olcsobb lesz,meg legalabb megnezem kikkel megyek……Husvetkor megyunk 1 hetre csak Peruba (Argentinabol) ha visszaertem beszamolok.

  #287288 Hozzászólás

  gergõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hi

  huayna pichu tényleg kötelezõ, utolsó erõvel is akár, ahogy itt írják-annak ellenére mondom, h nekem lefele végig halálfélelmem volt, de szó szerint. ráadásul lefelé még el is tévedtünk… a perutreks idveze Efrain jól beszélt angolul, de tény h cuscon és az inka ösvényen kívül nagyon csapnivaló angoltudással alkalmazzák az idvezeket… ha van szókincse, akkor a kiejtését nem érted, ill fordítva…
  jut eszembe, LP 2007! perut meg lehet rendelni a kiadó honlapján!
  üdv, gergõ

  #287287 Hozzászólás

  Marcsi

  Flyer-nek

  24 AG024 BM TOURS S.R.L. cal. plateros 394 (frente a ss.hh. plazoleta sta teresa) cus 244171 – 9608094 bemetours@hotmail.com

  Én velük voltam 2005 szeptemberben, és meg voltam elégedve. Nagyon kedvesek voltak, bár tény, hogy nekünk kellett vinni a személyes cuccainkat (hálózsák, ruhák,fogkefe, stb..), és bizony volt olyan pont, maikor konkrétan inkább a leugráson gondolkodtam, minthogy még akár egyet is lépjek felfelé… :-, olyankor bizony az a pár kg is vészesen soknak tûnt. Láttam olyan csoportot, ahol ez is benne volt az árban. Igaz kb. napi 10USD-ért bármelyik porter elvitte volna…
  Arra szerintem se számíts, hogy jól beszélnek angolul, de a lényeget elmondták. Nálunk sem hagytak senkit lemaradni, bár én többnyire elöl mentem, de mindig volt elöl és hátul is kísérõ…. Nekem az utolsó táborban orvost is kerítettek, mert nagyon belázasodtam (de lázasan is inultam, csak akkor már nem akartam lemondani…)
  A kaja jó volt, és mindig volt elég.-vicces, hogy minden nap vacsi elõtt-amíg vártunk -popcorn volt….de minden csoportnak….Vizet is kaphattunk minden reggel az üvegeinkbe.
  Én õszintén szólva nem hiszem, hogy valamelyik túraszervezõ is olyan nagyon jól bánna a hordárokkal, mi kifaggattuk egy kicsit õket, és hihetetlen szarul keresnek, de nem mondták, hogy bármelyik cégnél többet kapnának, pedig kérdeztük õket…
  Én 240USD fizettem, úgy hogy utolsó pillanatban jelentkeztem. De sok olyannal találkoztam, aki 180USD-ért csinálta végig. Nekem, úgy tûnt, hogy minden attól függ, hogy ki hogyan (email, iroda, stb…) jelentkezik és milyen nemzetiségû. Persze lehet tévedek….Esetleg kérjetek ettõl az irodátol is ajánlatot-honlapjuk szerintem nincs.
  A SAS-ról én is csak rosszat hallottam, és hihetetlen drágák is….bár Peruban szinte minden sokkal drágább, amit a LP ajánl….
  Szerintem feltétlenül menjetek, felejthetetlen élmény! És a Huayna Picchut ki nem hagyjátok, utolsó erõvel is felmászni, kötelezõ!!!
  Marcsi

  #287286 Hozzászólás

  gergõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szia

  nem kell vinni semilyet, minden ua mint itthon…
  üdv, g

  #287285 Hozzászólás

  csibi

  aranyosak vagytok

  hogy így velem vagytok és segítetek! :)

  Még van kérdésem: úgy tudom 110V van kint, milyen átalakítót kell vinni (feltöltések miatt)?

  Csibi

  #287284 Hozzászólás

  gergõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sziasztok

  akkor én is megosztanám 2006 szeptemberi élményeimet veletek:

  elõször is, az elõttem kérdezõnek ajánlom a http://www.perutreks.com irodát-én velük csináltam végig a 4 napos túrát. az iroda 2006ban elnyerte az év utazási irodája címet. ezen nem csodálkzom. tényleg profik-és jóval olcsóbbak, mint a híres SAS, akik állítólag nem adnak eleget enni a hordároknak, meg rosszul bánnak velük. én alaktomnak köszönhetõen szinte mindig sereghajtó voltam, de az idegenvezetõ sosem elõzött meg, mindig mögöttem maradt, h ne érezzem magam úgy, hogy otthagytak. kaja, kiszolgálás elsõ rangú, tényleg mindent megtettek! amikor a híres columbia esõkabátom sza..á ázott, az idvez ketté tépte a saját 1x használatos mûanyag esõkabátját és neekm adta az egyik felét, amúgy meg mindenki körülöttünk ugrált 4 napon keresztül. sajnos a 4 magyar lány, akikkel véletlen kerültem ugyanazon turnusba, ezt nem díjazta. alig adtak borravalót szegényeknek. én meg égtem helyettük is, mint az a híres berlini épület…ti ezt a hibát ne kövessétek el, nagyon alul vannak fizetve a hordárok, meg az idvez is…
  sztem limában a sétálóc utcában ki kell próbálni a roxi éttermet, ugyanígy piscoban az “el nino-t”.
  szállások: lima-hotel europa, pisco-san isidro, mind tuti helyek. limában felesleges mirafloresban aludni, SEMMI KARAKTERE nincsen, lehet h csak szerencsém volt, de lima központjában semmi attrocitás nem ért, és sokkal érdekesebb mint miraflores.
  aki megy huacachinába, az NE a la roch-ban szálljon meg, akár mennyire erõsködnek, h milyen tuti jó hely.. az igazán klassz szállás a casa de arena. arequipa-ban pedig a hospedaje el caminante class-t tudnám ajánlani. ja! puno-hostal los uros is elég jó hely.
  a puno-cusco utat érdemes a luxusbusszal megtenni. angolul jól beszélõ idegenvezetõre legfeljebb cuzcoban lehet számítani, a többi hely tragikus ilyen szempontból..
  lanperuval repültem cuscoból vissza limaba, pontos és jó volt, a jegyet itthon vettem.
  jó utat annak aki most megy! KLM a legjobb választás..

  üdv, gergõ

  #287283 Hozzászólás

  Flyer

  Inca trail

  Hello

  Volt valaki mostnaban a 4 napos gyalogturan_?
  Erdekelne, hogy melyik utazasi irodaval mentetek, milyen volt a szolgalatatas es az ar.
  Aprilis elso heteben tervezzuk vegigjarni…..elvileg mar nem esos evszak

  Koszi

  FLyer

  #287282 Hozzászólás

  Alma

  Colca

  Szevasz!

  Azt hiszem kicsit lemardtam a valaszolasban, de remek valaszokat kaptal a boltokra!
  En beoltattam magam sargalaz, Hep. A, B, tifusz ellen-tolunk sem kertek oltasi konyvet, de ez a sajat erdeked/eleted!
  A Cuzco-Puno szakaszt mi eppen a Flores tarsasaggal tettuk meg ejszaka. 30 sol volt, de egy szarabb buszt fogtunk ki, semmit nem aludtunk. Amugy mi nem ragaszkodtunk 1 tarsasaghoz, nyilvan nincs is nagy ertelme. Avval mentunk, ami a nekunk megfeleo idopontban indult (kivetel, ha draga volt). Nekunk a Cromotex jott be nagyon, az busz volt! Mondjuk Arequipa-Camana 15 Sol volt!Hat 1x kiprobaltuk ezt is.
  A Colca kanyonban mi magunktol mentunk, elegunk volt az utazasi irodakbol. Arequipaban infok,terkepek teren jol “kizsakmanyoltuk” az utazasi irodakat es irany az egyenes.
  Ha reszletek erdekelnek nyugodtan irj: mbeluchy@hotmail.com
  Hello!

  #287281 Hozzászólás

  Marcsi

  Csibinek

  Csibi, ne aggódj, majd meglátod, minden magától jön kint! :-)Szerintem a szigeteket nem érdemes egyedül megcsinálni, mert egyátalán nem jössz ki olcsóbban, viszont ha elõre fizeted legalább van biztos helyed éjszakára (egy gonddal kevesebb). Korán indulnak a hajók a punoi kikötõbõl (úgy emlékszem mi 7 körül indultunk), így ha mégis egyedül akarnál menni,érj ki a kikötõbe idõben, hogy beférj! (hosszú az út, lassúak a hajók)A hajón nagyon sokan iszonyúan leégtek, így vigyázz (mert hideg szél van, de magas, tiszta levegõ, blah-blah…)!
  Bolt tényleg van mindenhol, szerintem felesleges bármit is vinni.
  A Colcát persze hogy le tudod alkudni, de hidd el, ott ráérzel ezekre a dolgokra…
  Én is sok helyen hagytam ott a cuccom, amig rövidebb utakra mentem, sehol nem kértek érte pénzt, és nem tûnt el semmim. Persze “use common sense”!!!
  Ui.:A cuy-hoz erõs idegzet kell…Fõleg ha egyben sült…..:-)
  Jó utat!
  Marcsi

  #287280 Hozzászólás

  cHe2

  sárgaláz, boltok

  Peruba nem kötelezõ a sárgaláz elleni oltás, de ajánlott úgy mint a Hepatitis A és B elleni oltás is.
  A boltok választéka felülmúlja a magyarországi boltokét, tehát konzerveket vinni felesleges. Limában rengeteg szupermarket-lánc van, a legjelentõsebbek és a legnívósabbak a Santa Isabel, a Metro, az ECO, a Wong, a Vivanda és a Tottus.

  #287279 Hozzászólás

  Parledol

  Csibinek

  Limában van egy hatalmas nagy áruház, mint itthon a Kaiser’s. De mindenhol van kisbolt, ahol kenyeret (pan-t), üdítõt, konzervet, zöldséget, tojást, stb-t lehet kapni.
  Sok konzervet nem érdemes kivinni – szerintem – mert az csak húzza a hátadat. Sõt kaját sem mert a kisboltban megkapsz minden alapvetõ dolgot, amúgy meg itthoni viszonylatban fillérekért tudsz enni a kifõzdékben. Esetleg valami kis spéci hazait – pl. szalámit.
  Buszra lehet alkudni, de sok kis busztársaság van, így biztosan találsz magadnak megfelelõt. Alapvetõen mindenre lehet alkudni, így érdemes is – a Colca-ról sajna nem tudok nyilatkozni, de biztos vagyok benne, hogy csak alkudozás kérdése. A befizetett utakról sem tudok mit mondani.
  A sárgaláz oltás kötelezõ, ha jól emlékszem, de ajánlott még a Hepa A és B is illetve a Tifusz. Bár tõlünk nem kérték az oltási könyvet, de nem is azért kell megtenni…
  Tisztelettel

  #287278 Hozzászólás

  csibi

  Alma

  Kérdés: közértszerû van kint? Ahol vizet, kenyeret, ilyesmit lehet venni?

  Te vittél vmilyen kaját ki magaddal? Konzerv pl?

  Cuzco-Puno közötti turistabuszra, Colca kanyora melyik utazási irodát ajánlanád? Ezeknél is lehet alkudni?

  A befizetett utak (Ballestas, Uros) pontosan indulnak, vagy azoknál is lehet késés?

  Te beoltattad magad sárgaláz ellen?

  Csibi

  #287277 Hozzászólás

  csibi

  nagyon fontos

  kérdés: rendeltem neten rep.jegyet (belsõt) de kinti utazási irodán keresztül. vissza is jött a confirmáció, hogy OK, erre most küldtek emailt, hogy felment az ár! Most mit tegyek? Ragaszkodjam az eredetihez, ha már egyszer visszaigazolták a foglalást? Vagy mit tudok egyáltalán tenni, azon kívül, hogy visszaírok nekik?

  Alma neked köszi a választ! Nem baj, hogy így írsz, mert ebbõl lehet megtudni a kinti dolgokat. Úgyhogy bármi ami eszedbe jut, csak írd meg nekem! :)
  Amúgy azért nem tudok konkrétan kérdezni, mert nem is tudom már, hogy mit tudnék még kérdezni! Mert annyi minden van, de azért vmi izgalmat is kell hagyni kintre is! :)

  Csibi

  #287276 Hozzászólás

  Alma

  Össze-vissza

  Hello!
  Nehez igy, nagy altalanosagban, de leirom ami eszembe jut!
  Például:
  -Puerto Maldonadoban voltunk a dzsungelben, na az felejthetetlen volt. Manu NP-ba akartunk menni, de az gazdag turistanak valo.
  -Kajára nem volt panaszunk. Elegge rakaptunk a Menu Turistico-ra, ami 10-15 Sol es helyenkent akar 4 fogas. Cuzcoban szamos helyen degeszre ettuk magunkat ennyibol! Maskor egesz nap elvoltunk 1-2 jugo-val(gyümölcsturmixal), amit frissen facsartak nekunk a piaci nenik. Csak arra vigyazz, hogy nehogy az ELÕ BÉKÁT ledaráló pulthoz ülj le!!!(komoly!, egy bizonyos békafajnak gyógyhatást tulajdonitanak. Tej+béka+4-es fokozat=gondolhatod?)
  -Guinea Pig-et azaz cuy-t (tengerimalacot) nem ettünk sajnos, pedig kellett volna.Probáld ki!
  -Emberekkel alapvetöen nem volt gondunk.Sokan segitokeszek voltak. Siman depoztuk a csomagokat 4-5 napra a szallasokon. Talan 1x adtunk erte penzt a tobbi szivessegbol volt. Nagyon sok keregetö gyerekkel talakoztunk, akik angyalian tudnak rad nezni, de mint a titikakai hajoturan vezetonk ecsetelte, nem szabad adni nekik, avval nem segitesz rajtuk. Ne ugy noljenek fel, hogy keregetnek, ha arul valami aprosagot (ujjbabot, karkötöt, stb.)az mas,akkor vettunk tole neha! Taxisok tobbsege is jo fej volt es erdeklodo. Parszor fordult elo, hogy menet kozben nott a viteldij, de mi nem adtunk tobbet soha az elore megbeszeltnel.
  -Titikaka hajoutat tudomasom szerint megcsinalhatod egyenileg – mondjuk azt nem tudom, hogy Amantanira is eljutsz-e igy? Mi lealkudtuk a 2 napos hajoutat alaposan (30 Sol)kajaval, szallassal, hajouttal, vezetovel. Megerte, mert millio dolgot megtudtunk a kulturarol – meghatarozo elmeny volt!
  -Boliviaba nem mentunk at, igy errol nem pontosat mondani!
  Na ennyi zagyvasag eleg lesz, ha konkret kerdesed van kicsit osszeszedettebb valaszra is kepes vagyok =:-)!
  Szevasz!

  #287275 Hozzászólás

  csibi

  bocs…

  hogy nem jelentkezem, pedig nekem lenne a fontos és Ti pedig
  rendesek vagytok, hogy válaszoltok nekem. Kösz mindenkinek!!!!

  Alma, mindenrõl írj nekem, minden érdekel! Hogy éreztétek magatokat, milyenek a benyomások? Emberek, kaja, szállás, hangulat? Bármi!!!

  Nem tudom, hogy kérdeztem-e már, de egyénileg meglehet csinálni Urost és Taquilat? Érdemes egyedül egyáltalán?

  Bolíviába átmenésrõl is mondhatna vki vmit!

  Köszi még1x!

  Csibi

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 42
Hozzászólás: Peru2007április
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.