phuket vs samui

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia phuket vs samui

 • Indította
  Témakör
 • #42527 Hozzászólás

  mrcds
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  aki jol ismeri mindket helyet legyen szives irja le, hogy mi szol az egyik, mi a masik hely mellett/ellen. Aki csak azt irna le, hogy mindket hely gáz, tele nemet nyuggerekkel, es sokkal klasszabb helyek vannak mashol Thaifoldon, az lecci, kimeljen meg, ezt én is tudom, de most csak a ketto kozott lehet valasztani. szoval kb. 3 hetre melyik a jobb hely?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 30
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #402670 Hozzászólás

  mari

  Farkas koma

  Nagyon vicces. Hat ha nem kell ez etyempetyem… Nem inkabb a XIX. keruletre gondoltal?

  #402669 Hozzászólás

  Bolyai Farkas

  mari

  Ovaros, O utca 0, 0-ik emelet 0. Beengedlek.

  #402668 Hozzászólás

  mari

  Farkas koma

  Nagyon vicces vagy a kerulettel. Nem publikus a telefonszamom, de ha ideirod a lakcimedet, felkereslek.

  #402667 Hozzászólás

  Bolyai Farkas

  marikám kis m-mel

  sajnos csak 19,5 centi a kerülete. Ha így is elég vastag, írj. Az emailem nekem sem publikus, de írd ide a tel. számodat, én meg fölhívlak.

  #402666 Hozzászólás

  mari

  kis m-mel

  erdekelne a dolog. az emailem nem publikus, de ha adsz egyet, irok. de legalabb 20 centi legyen.

  #402665 Hozzászólás

  Bolyai Farkas

  Mari

  Ha gondolod, az enyémet használhatod.

  #402664 Hozzászólás

  mari

  bolyai

  bar csak igy lenne, egy nagy db f@szra nekem is szuksegem lenne…

  #402663 Hozzászólás

  Bolyai Farkas

  Kiszámoltam!

  Összeadtam, kivontam, osztottam, szoroztam (nullával is) és arra az eredményre jutottam, hogy a matematika szigorú szabályai szerint Eti 1 db f@sz! Ráadásul végtelenül nagy.

  #402662 Hozzászólás

  Gyarmi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Phuket

  Szia Mari én phukettet ismerem ebben tudok segíteni neked közel egy éve vagyok itt. Viszonylag így volt idöm megismerni elég sokoldalú pihenési kirandulasi lehetõséget tud nyújtani. Teljesen korekt és hasznos dolgokat kert Peti ezeket érdemes szem elott tartani. Úgy a vizum és közlekedés vagy a kirándulásokkal kapcsolatban. Szállással kapcsolatban elég széles a skála mi egy hazát béreltünk ami két szoba fürdõszoba és fözesi lehetöseg is van. Kellemes parkos és itt több ház van ha többen menétek. Itt helyben nincs étkezés bolt és olcsó éttermek vannak. http://phuketdir.com/phuketgardenhome/ egy másik lehetõség személyes tapastalatom nincs barátaimtol jókat halottam róluk http://www.thaifold-extrem.hu/. Ezenkívül rövid hajokázassal elerhetö kis szigeteken is el tudtok tölteni nehány napot. http://www.agoda.com/asia/thailand/phuket/coral_island_resort.html.
  http://www.agoda.com/asia/thailand/phuket/koh_yao_yai_village.html mind két hely nagyon kellemes a coral a partja a Village pedig a környezet ami nagyon kellemes. Ha lehetöségetek van hajó kirándulásokra megbízható korekt hajosokat is tudok ajánlani. Így hirtelen enyi jutott eszembe ha tudok segíteni vannak konkrét kerdeseid nyugodtan írd meg remelem tudtam segíteni

  #402661 Hozzászólás

  Shaynosh

  Nem biztos

  Az úzás.

  #402660 Hozzászólás

  Sajnos

  Kezdõdik

  A zúzás

  #402659 Hozzászólás

  mari

  szuper

  Az elõzõ hozzászólást nem én írtam. Mari.

  #402658 Hozzászólás

  mari

  szuper

  köszönöm szépen, nagyon sok hasznos infót kaptam (plusz a szokásos utazás.com-os hangulat… xD)!!! sziasztok!

  #402657 Hozzászólás

  dpeti

  2010

  tõl már az utasnak is kötelezõ a sisak és ellenõrzik is szigorúan ami mondjuk nem baj.

  #402656 Hozzászólás

  KC

  Phuket

  Teherautó-busz és néha igazi a jó közlekedés Phuket városba és onnan minden irányba. Olcsó és “menetrend” szerint közlekedik. Este korán 17 óra körül járnak az utolsók. Ára 25-50 B

  #402655 Hozzászólás

  Peti

  Még néhány jó tanács

  Kedves Mari!

  Ha megengeded, még adnék néhány jó tanácsot, tippet a nyaralásotokhoz. Nem akarok okoskodni, csak csupán jó szándékkal írom a következõket, mert sajnos a munkám során, sokszor tapasztaltam azt, hogy néhány honfitársunk “ki ha én nem alapon”, nem fogadta meg a jó tanácsokat és a végén pórul jártak.

  Vízumot érdemes már itthon megkérni, mert azzal, akkor nem kell a bangkoki ( vagy a phuketi, ha közvetlen odarepültök) szenvedni, plána akkor, ha rengetegen érkeznek egyidõben. Elkerülve esetleg a csatlakozás lekésését.

  A budapesti Thai Nagykövetségen 2-3 nap alatt megvan.

  Ha már megvan a szállásotok érdemes motort esetleg autót bérelni. Bár motorral sokkal egyszerûbb közlekedni. Ami nagyon fontos, ha béreltek, indulás elõtt nézzétek át a motort/autót a tulajjal. Ha van rajta esetleg sérülés, azt mutassátok meg neki, készítsetek fotót róla. Tudok kettõ olyan esetrõl, motor esetén, amikor az egyik alkalommal a tulaj azt állította, hogy a motorral elestek, mert sérült rajta az egyik mûanyag elem. És a bérlõ fizessen közel 10-szeres javítási költséget. A másik, amikor sajnos tényleg volt egy kisebb baleset, akkor gyakorlatilag egy új motor árát akarták megfizettetni, holott a javítás az 1/3-ba került kb.
  Amikor béreltek jármûvet, valakinek az útlevelét elkérik letétként. Ha bármi gond van a tulaj és közted, és rendõr kell hozzá, hidd el, hogy úgysem Neked lesz igazad.

  Motoron a vezetõ személynek kötelezõ a bukósisak, az utasnak már nem… :-). bár lehet, hogy már manapság igen. Sokszor van ellenõrzés, ahol kérik a jogsit, motorbérlés papírjait. Ha nincs bukó egybõl bünti, ami kb.3-500 bath( helyinek 50) DE, ha megbüntetnek valamiért, akkor nem mehetsz tovább a motorral, le kell zárni, a kulcsot odaadni a rendõrnek. Be a rendõrségre, bünti fizet és vissza a motorhoz az igazolással és már mehetsz is tovább. És itt jön egy kis érdekesség. Általában ezek az ellenõrzések a rendõrségtõl távol vannak, hogy eljuthass oda igénybe kell venni motoros taxist, aki elvisz és vissza, persze nem ingyen. Amit láttam, hogy mivel a kulcs a rendõrnél marad, amíg bünti fizetésre mész, szépen leszívnak az üzemanyagból egy keveset a várakozó motoros taxisok. Aranyos nem?

  Phuketen a part melleti úton van egy-két “érdekes” kanyar, amit nem mindig jeleznek elõre, lehet esni, nem kicsit.

  Látni fogjátok majd, hogy egyszer csak a jobb oldalon, következõ nap csak a bal oldalon lehet parkolni bizonyos utcákban.Ezt is szigorúan ellenõrzik.

  Ha tuk-tukkal mentek az árat mindig elõre fixáljátok a vezetõvel. Bár, ha jók a információim, tervezik bevezetni a taxiórákat ezekbe a jármûvekbe, így kisebb a lehûzás lehetõsége.

  Ha ott vagytok, legalább egy motorcsónakos túrára menjetek el, ami Phi-Phi-re visz. Szinte bárhol be lehet rá fizetni, és az árak is eléggé eltérõek. Viszont ami nagyon olcsó az olyan is. 100-150 fõs turistahajó, ami ki sem köt ott ahol kellene, a Maya-Bay-ben, “kis” Phi-Phi szigetén. Olyanra érdemes menni, amelyiknél kisebb motorcsónakkal 20-25 fõssel viszik a turistákat. Ez drágább is természetesen, de megéri.

  Az ételekrõl néhány szót. Én személy szerint nagyon megszerettem a thai konyhát. Ha kóstoljátok – érdemes – ne menjetek feltétlenül puccos étterembe. Esténként az utcákra kiköltöznek mobil konyhák, “éttermek” ahol ugyanazt lehet enni, mint a “fixen” álló társaiknál. Szerintem sokkal hangulatosabb, és majd látni fogjátok, hogy milyen sok turista vacsorázik ilyen helyeken. Nem beszélve a napközben az oldalkocsin fõzõ mamiról, aki az utcákat járva árusítja pl. a csirkehúslevest. Egyik kedvencem. Leülsz az utcában az útpadkára, és ott eszed a levest a helyiekkel… Szerintem kihagyhatatlan. :-)

  Ajándékvásárlás…(kis-nagy elefánt, ilyen-olyan szobor stb..stb..)

  Árús van dögivel, este még több. Ha egy kicsit az éjszakai élet központjától ( Paton Beach,Bangla Road… rengeteg bár, diszkó, lányok, kukis lányok stb…) kintebb sétáltok az árusok is engedékenyebbek. És szigorúan alkudni, minimum a felére.

  Patongon van egy bevásárló központ, neve Jungceylon, minden van természetesen. Az alagsorban vannak jó masszõrök én is ide jártam ( nem prostik). De van itt japán kozmetika, pedikûr-manikûr, élelmiszer osztály stb.stb.stb.

  Még egy jó tanács…

  Ne vigyetek túl sok ruhát… Trikót, pólót, rövidnadrágot, strandpapucsot olcsón lehet vásárolni. És kár lenne az itthon ruháitokat tönkretenni, ha kint ruhát mostok, vagy mosattok, mert a víz minõsége nem jó. Nekem is ment tönkre egy-két kedvenc polóm.

  A nap tényleg nagyon tud sütni, gyorsan le lehet égni, akár még a napernyõ alatt is. Nem okoskodni akarok, csak volt olyan aki, nem kente be magát a motorcsónakos túra elején, már reggel, és mire az elsõ szigetre értünk másfé óra múlva, már vörös volt az egész háta, válla és a nap további részét pólóban és és árnyékban töltötte.

  Hirtelen ennyi, ha kiváncsi vagy még valamire kérdezz nyugodtan. Ha nincs, jó utat!!! És ha hazaértek egy kis beszámolót kérünk…

  U.i.:
  A bangkoki repülõtéren haza felé érdemes venni orchideát, dobozba csomagolva..8-10 szál, 12-15 virág/szál… Anyukámnak még több hétig virágoztak miután hazajöttem. Az ár akkor 3000Ft/doboz.

  Jaaa és okoskáknak, mint pl. Eti, ezeket én azért írom le, mert átéltem, mint idegenvezetõ.

  #402654 Hozzászólás

  mari

  köszi Peti!

  Köszönöm szépen a választ, én is arra gondoltam, hogy esetleg phuket-on több a program-lehetõseg, míg Samui inkább egy “pihenõ sziget”. Akkor úgy béreljük a házakat, ahogy írtad! Nagyon jó lesz!

  #402653 Hozzászólás

  KC

  Phuket

  A mapjack.com -on körül is nézhetsz Phuketen.
  Samuin a Chaweng a jó part.

  #402652 Hozzászólás

  Peti

  Etinek

  Kedves Eti..ke!

  Hozzászólásod tipikusan tükrözi az egyéniségedet = nulla.
  Ha a mi hozzászólásaink szerinted nullák, akkor Tied??? Volt benne valami, ami szerinted hasznos volt Marinak???

  Ha esetleg, lenne akkora IQ-d, hogy fel tudnád fogni azt amiket írtunk – jószándékkal, segítõkészen egy kérdésre – akkor nem írnál ilyenket. Próbálunk segíteni egy kicsit valakinek, akinek az volt a célja, hogy információt kapjon olyanoktól, akik ÉRTELMESEK, esetleg egy kicsit TAPASZTALTABBAK, van valamiféle fogalmuk Phuketrõl vagy Samuiról. Természetesen a nagybetûvel írt tulajdonságokat nem Rád értem, Eti…ke.

  Sosem értettem, hogy amikor valaki próbál segíteni, akkor mások miért kötözködnek, pláne akkor, ha abszolút fogalmuk sincs a témáról.

  Nem azt írtam (DPeti sem), hogy lehetetlen, vagy, hogy nem kell megpróbálni, csupán a VÉLEMÉNYEMET írtam le, ami, ha hasznos volt Mari számára, akkor csak örülök. És ha esetleg nem vetted volna észre, vagy esetleg nem értetted volna meg, még ki is javítottam magam, amikor elküldtem az ingatlaniroda linkjét.

  Sajnos ezzel a mentalitással – mint a Tied – amikor kint dolgoztam Phuketen nagyon sokszor találkoztam. Elég szomorú, hogy ez van.

  Részemrõl lezártnak tekintem Eti…kével folytatott kommunikációt.

  Kedves Mari, ha van még esetleg kérdésed, várom.

  #402651 Hozzászólás

  FDPeti

  nem akarok beleszólni…

  … de nem kéne inkább a topikindító kérdésére válaszolni?

  Etike, rajtad látszik, hogy sosem jártal Samui-n. Én már húsz éve itt élek, a nagyszikla mögött az ötödik sátor az enyém. Magyarokat mindig szívesen látunk, sütünk palacsintát, mákosgubát, töltött káposztát, lecsót, disznótorost, máglyarakást, somlói galuskát, túróscsuszát.

  Phuketen több az ember, Samui-n több az állat. Döntsd el mi kell.

  Én is találtam egy weboldalt, amin még az itteni hatalmas mennyiségû információnál is több található: http://tinyurl.com/32ph26m

  FDPeti

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 30
Hozzászólás: phuket vs samui
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.