Pireneusok

 • Indította
  Témakör
 • #44129 Hozzászólás

  david9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Eladó túristatérkép(ek), ill. ezek beszerzési helyei érdekelnének elsõsorban a középsõ és k-i részrõl
  Kösz

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #422428 Hozzászólás

  Derno
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Gavarnie-Ordesa-Pic du Midi d’Ossau

  2005. nyarán bejártuk a Gavarnie-Cirque de Gavarnie(a cirkuszvölgybõl induló ösvényen)-Breche de Roland-Góriz-Ordesa-völgy-Torla-Bujarelo-Port de Bucharo-Gavarnie kört. Elõtte a Pic du Midi d’Ossau környékén túráztunk. Ha valakit érdekelnek a részletek kérdezzen.
  Derno
  ui. aki arrafelé jár a Gavarnie vízesést és az Ordesa völgyet ne hagyja ki!

  #422427 Hozzászólás

  Arnys

  Jég

  Nem volt jég az úton?

  #422426 Hozzászólás

  Zoltán

  Júliusban

  voltunk arrafelé, a francia oldalról közelítettük meg, pontosabban ÉK-rõl a hágón keresztül léptünk be Spanyolországba. A Gavarnie völgyet keletrõl kerültük meg, aszem piros jelzésen haladtunk. Fennt aludtunk a tengerszemek mellett, mert kevésnek találtuk az idõt a továbbindulásra, és a csoport döntõ része nem akaródzott hátizsákkal 2 mínuszt mászni. Másnap indultunk a Monta Perdido felé – a térképen jelült túraútvonal NEM arra megy, amerre bejelölték, így volt némi fejtörés, hol is lehet a függõvölgyön felkúszni. Ezt követõen a csúcs alatt kb. 3000-en lévõ tengerszem mellett hagytuk a cuccot, és felosontunk a csúcsra. Visszafelé NY-i irányba haladtunk, és zártuk be az elõtte való napon megkezdett jelképes kört, ti. visszatértünk Franciaországba. Sajnos, addigra elromlott az idõ, így a Gavarnie völgybe nem láttunk be. :(
  Ha nyáron mentek nem kell semmi, télen viszont elengedhetetlen a felszerelés. Errõl a nyeten is találsz infót; természetesen a tisztelt kollégák hozzászólásai teljesen helytállóak.
  Köszönöm a lehetõséget!
  Sziasztok

  #422425 Hozzászólás

  david9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszönöm

  a segítséget…Boldog Karácsonyt!

  #422424 Hozzászólás

  Arnys

  El Tallón

  Torlából autóbusszal fel lehet menni a park központjába. Onnan végig lehet gyalogolni a fõvölgyön, ahol rengeteg gyönyörû vízesés van. Kikövezett sétaúton lehet menni a Cola del Caballo vízesésig (kb. 3 óra). Onnan egy jó óra alatt fel lehet jutni a Góriz turistaházhoz, de ott már láncos szakaszok is vannak.
  A buszvégállomástól két óra alatt fel lehet menni a völgy északi oldalán a Cotatuero vízeséshez, az utolsó szakaszon vannak láncos részek. Ennek az útnak a tükörképe a völgy déli oldalán a Faja de Pelay ösvény.
  A Tozal de Mallo egy nagyon látványos és ijesztõ sziklatorony a völgy fölött, állítólag három óra alatt elérhetõ a buszvégállomástól. Én nem voltam fent.
  A Góriz háztól mi egy nap alatt oda-vissza megjártuk a Tallón csúcsot (valami 3100 m) és a Brecha de Rolando-hágót. Június közepén voltunk fent, még elég komoly hó volt, de hágóvasra nem volt szükség.
  A Monte Perdidón én nem voltam fent. A csúcs közelében van egy jeges rész, ahol mindenképpen szükség van hágóvasra és jégcsákányra. A Góriz házból egy nap alatt ezt is meg szokták járni. Valami rekordhajhász öt óra alatt felért Torlából a Monte Perdidóra, de nem hiszem, hogy ezt kellene példának tekinteni.
  Nagyon szép még az Anisclo völgy, körülbelül 40 km-re Torlától. Ide azonban körülményes eljutni, mert busz nem jár arra. Esetleg stoppolni lehet.

  #422423 Hozzászólás

  david9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  errõl a részrõl vkinek “trekking” infója van?

  az Ordesa Nemzeti Park lesz (Monte Perdido 3355 m, Marboré, Tallón, Cotatuero-völgy stb.)
  Lehetõleg minél magasabbra:)

  #422422 Hozzászólás

  mohikán1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Dávid ezt keresd!

  “Ordesa and Monte Perdido National Park” térképre van szükséged. Én a spanyol 1:40 000-est javaslom, sztem a Kálvin téri Freytag&Berndt is árusítja. Esetleg a Térképkirály.
  De mindenképpen meg tudod rendelni náluk.

  #422421 Hozzászólás

  Arnys

  Ordesa

  Akkor az bizonyára az Ordesa Nemzeti Park lesz (Monte Perdido 3355 m, Marboré, Tallón, Cotatuero-völgy stb.). Torlából elérhetõ még esetleg a Tendenera hegység is. Oda kevesebben mennek, de az utazas.com Útleírás rovatában van egy jó élménybeszámoló róla (Aranonera barlang ajándék, vagy valami ilyesmi). Az Ordesáról 1:40000, a Tendeneráról 1:25000 méretarányú turistatérkép van. A katalógusára mindkettõnek 12.50 euro, ÁFÁval együtt. De valami kis árengedményt valószínûleg el lehet érni.
  A svájci térképárak tényleg elég vadak.

  #422420 Hozzászólás

  david9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nos

  az nem baj, hogy mondjuk 3000 Ft egy, nem lesz drágább a tavaly nyáron Genfben vásárolt Mont Blanc csoport térképemnél (mondjuk megérte a pénzét, meg akkora mint 1 lepedõ:)…a lényeg az, hogy valszeg Torlában/ a környékén fogunk kempingezni a Pireneusokban, az attól É-ra fekvõ részrõl/ a közelbõl kellene, pontos csúcsokat, neveket nemtok mondani, mert ez csak nyáron lesz és per pill. vizsgázom:(, de minden érdekel

  #422419 Hozzászólás

  Arnys
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Térkép

  Pontosan melyik rész érdekel? A franciáknak vannak 1:50000 és 1:25000 méretarányú topográfiai térképei, a határ spanyol oldaláról is. A spanyoloknál az Alpina kiadó jelentetett meg 1:25000 és 1:40000 méretarányú térképeket (értelmes szelvényezésû, tehát egy szokásos gyalogtúrához csak egy szelvényt kell megvenni). Sajnos mindegyik elég drága, 3000 Ft körül van az új áruk.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Pireneusok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.