Pixel problemak a digitalis foton

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Pixel problemak a digitalis foton

 • Indította
  Témakör
 • #6448 Hozzászólás

  Lopez

  Mi az oka es mi az orvoslas?

  Tobbszaz kepen sorozatban (Canon SD400), minden kepen ugyanazon ponton, van egy kb. 4-5 pixelre kiterjedo apro foltszeru “kekules”. Az erintett 4-5 pixelen belul a kekules nem egyontetu, nemelyik kekebb mint a masik, illetve a kekules csak akkor eszreveheto ha maga a kephatter sotet (pl. feher lepedot fotozva nem jelentkezik).

  Van valaiknek lovese ra?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #108278 Hozzászólás

  Ahmet

  kbalazs

  Igen, csak egy felsõbb kategóriás gépen szépen lekapcsolják az adott pixelt, míg egy kompaktnál ezt biztos nem lehet megtenni.

  #108277 Hozzászólás

  kbalazs

  erdeklodj a gyartonal…

  …hogy hany db hot pixel fer bele naluk a turesbe, ha annal tobb van, akkor cserelik.
  Hogy jon ide a D2X? Ha az “amator” es “profi” gepek kozotti kulonbsegre gondolsz, akkor ott feltehetoen kissebb a tures. De 1 db hot pixel miatt azt sem cserelik tudtommal.

  #108276 Hozzászólás

  Lopez

  Koszonom.

  Meg garancia alatt van, szerinted kicserelheto/javithato ezert (USA)?

  Es a nagyobb kerdes, mekkora esellyel jon ez elo mondjuk a D2X-en?

  #108275 Hozzászólás

  Ahmet

  Hot pixel

  Az egyik pixel jobban melegszik, ezért van. Aztán az interpolálás miatt a szomszédosakra is kihat. Minél hosszabb az expo és minél magasabb az ISO annál jobban látható.
  Van valami szoftver amivel ki lehet szûrni utólag. Nevét ne kérdezd, nekem nincs. Esetleg PS-ben retusálni lehet. Egyebet nem tudsz tenni.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Pixel problemak a digitalis foton
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.