Plitvicei tavak

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Plitvicei tavak

 • Indította
  Témakör
 • #8720 Hozzászólás

  Sziasztok!
  Engem az erdekelne, tud e vki olcso es jo szallast a Plitvicei tavaknal, mennyi idot erdemes ott tolteni es minden uj info erdekel. Koszi!

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #120342 Hozzászólás

  Bálint

  Nicsak

  Pitlicébe nem mennék mer kutyáusztatónak hasznájja aki még nem mászott le a fáról.Remélem ezzel segítettem:)))

  #120341 Hozzászólás

  Attila23
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!
  Kutyust be lehet vinni a tavakhoz?

  #120340 Hozzászólás

  Zsolt

  Zagreb-Plitvice

  Hogy lehet ide eljutni? pl. reggel indulok Zagreb-ból, gondolom Karlovacig vonat (arrafelé lesz jegyem), onnan busz. Tud valaki jobbat vagy esetleg konkrét indulási idõpontokat (csak annyi érdekel, milyen gyakran mennek, ha legalább óránként, akkor ez elég)?

  #120339 Hozzászólás

  andi

  belépõ

  A diákkedvezmény nemzetközi diákkal igénybe vehetõ, de ha szerencséd van csak simán kéred a diákjegyet s adják.
  Senj felõl is van bejárat, az úton minden ki van táblázva, nem lehet eltévedni.
  A szezonális árváltozásról nem tudok, de az szerintem nem túl nagy az árkülönbség.

  #120338 Hozzászólás

  kata23
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  belépõ

  Elõször is köszi a válaszokat! Még azt szeretném kérdezni, hogy a diák kedvezmény ránk, magyarokra is érvényes kint???
  Mi Senj felõl mennénk, arról is van bejárat, vagy egyáltalán merre van az a 2 bizonyos bejárat?
  És a belépõ árával kapcsolatban azt olvastam az egyik weblapon, hogy szezononként változó az ára, augusztus legvégén vagy szeptember elején olcsóbb lehet?

  #120337 Hozzászólás

  Mile

  belépõ

  Nekünk nem sikerült az ösvényen belógni, máshol szinte lehetetlen.Elõször amikor voltunk, rendesen jegyet vettünk, aztán észrevettük, hogy többen lógtak be az ösvényen.Tavaly mi is megpróbáltuk, de minden lehetséges lógási helyen õrök álltak, és a bejáratnál is ellenõrizték a jegyeket.Ne sajnáljátok rá a pénzt, a látvány hihetetlen, az élmény pedig sokszorosa a belépõnek.Esõkabát, üditõ legyen nálatok!

  #120336 Hozzászólás

  andi24
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  belépõ

  Belépõ van, elég drága, van diákkedvezmény, igy 55kuna, de van mellékbejárat is: ha a P1 parkolótól felfele sétálsz, az úton meglátod jobbra az ösvényt.
  Egyébként szerintem be lehet lógni a fõbejáraton is, nem ellenõriznek annyira. Csak a hajókázásnál kérik a jegyet. De ez akár ki is hagyható.
  Én kétszer jártam a tavaknál egy-egy napra, idén és tavaly, de mivel az idei társaság hajókázni is szeretett volna, nem kockáztattuk a belógást.
  Ugyanazt az útvonalat jártuk be másodjára is csodálatos volt, fõleg hogy idén nem zuhogott az esõ. :))
  Egy nap egyébként szerintem elég Plitvikara, úgy 6 órát rá lehet szánni.
  A kemping is elég drága, kb. 6 km-re a tavaktol Magyaro. fele, ket szemelyre kocsival v-mi 21 euro, igaz jól felszerelt.
  Nagy memóriakártya pedig kötelezõ :))

  #120335 Hozzászólás

  kata23
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  plitvicei tavak

  Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem akarok hajókázni, meg kompra szállni, akkor nem kell belépõt fizetni?

  #120334 Hozzászólás

  miki104

  Szia
  Én most jövök onnan, minden nagyon gyönyörû 2 nap szerintem is elég a tavakra, (de annyi kell), szállásról nem tudok sokat mondani mert csak átutaztunk, de útközben odafelé sok helyen ki volt írva hogy szoba vagy apartman kiadó. Belépõ nincs tehát INGYENES!!! A kisbuszra hajóra és a kompra lehet jegyet venni ami 75 kuna, Ez mindenre jó. Tõlünk sehol sem kérték se a buszon se a kompon pedig többször is utaztunk vele, (tehát meg lehet reszkírozni:-)) Viszont ha nem egy napra mész és kocsival akkor nincs értelme mert a buszmegállóhoz kb annyit kell gyalogolni mint amennyit a legközelebbi tóhoz és ha van idõ akkor érdemes a felfelé vezetõ utat is gyalog megtenni mert csodálatos és észre sem veszed és már körbe is jártad annyi a látványosság. Az alsó részhez meg kifejezetten fölösleges a busz mert van a közelében is egy parkoló (P1). Esõkabátot vigyetek mert amit ott árulnak az nagyon GAGYI!!! A fényképezõbe legyen sok film és ha visztek kamerát ahhoz is legyen kazetta és pót aku mert nagyon fogy :-))
  Ha Magyarország felõl mentek nincs szerpentin autópálya díj összesen 46 kuna, de ha onnan mentek tovább a tengerpartra akkor lesz bõven.
  Legalább annyi örömöt kívánok neked mind amennyit nekem nyújtott jó utazást!!!

  #120333 Hozzászólás

  jani

  de

  már hogyne lenne kempibg, mégpedig elég jó minõségû. egy 4tagú családnak kb. 4ezer Ft. Magánapartmanok is vannak 10Euró/fõ körül. Aztán panziók 15-35 Euróért. Szerintem 1 napnál többet nem érdemes maradni, jól be lehet járni kb. 5-6 óra alatt, persze nem az egészet. A belépõ igen húzós, de a titkos bejáraton ingyér van. Lehet hajókázni, kisvonatozni, ezekért külön nem kell fizetni. Szerpentin nincs, de hegyek vannak, az út igen jó. De ha hányingered van dugj föl egy hányás elleni kúpot, a gyerekemnél jól bevált, vagy maradj a nagyalföldön..

  #120332 Hozzászólás

  korall

  plitvice

  a tavaknál motel müködik és faházak is vannak. camping nincs. kb két napra való látnivaló akad. gyalog, kishajón és kisvonaton lehet bámészkodni. nagyon látványos. ami a szerpentint illeti, utazás elõtt esetleg nézd meg a térképet, akkor rájössz, hogy nincs szerpentin. a zágráb – rijeka autópályáról karlovácnál térj le zadar felé és rövidesen ott vagy. de ez a hányinger …

  #120331 Hozzászólás

  sugirl

  Es meg egy kerdes…szerpenines e az ut arra fele? Mert az ilyen utakon hanyingerem van… :)

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Plitvicei tavak
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.