Prágai tömegközlekedé+Svejk sörözõje

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Prágai tömegközlekedé+Svejk sörözõje

 • Indította
  Témakör
 • #8722 Hozzászólás

  zoli

  Prágában szeretnék sajnos csak két napot eltölteni.Ha valaki tud segiteni megköszönném.Nem tudom hány féle menetjegy van (külön metró,villamos stb .vagy csak egy )!? Hogyan lehet használni (A jegy egy vonalra szól mint BP-en vagy csak szakaszoka ?)

  Szeretném tudni a híres Svejk sörözõ nevét esetleg címét is.

  Minden segítséget köszönök !!!!!!

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #120381 Hozzászólás

  Julcsi

  ingyen szállás

  Már szóltam, de elmondom többször is, hadd jegyezze meg a nép!
  Ingyen szálláslehetõség van a neten: http://www.hospitalityclub.org. Ennyi. Regisztrálj, de csak ha komolyan gondolod, ne hozzunk szégyent a magyarokra, hogy azt higgyék, hogy csak azért regisztrálsz, hogy kihasználd az ingyenességet. Figyelem! Nem feltételezem senkirõl, de mit lehet tudni… :)
  Most jöttem haza Prágából, és mindenkit csak biztatni tudok, tényleg meg lehet 2-3-4 nap alatt nézni a legfontosabbat. Nem kell rögtön olyan profinak lenni, mint az elsõ hozzászólók! Jó nekik, hogy olyan jól tudnak mindent. Mondjuk ezeket én is tudtam, de õk biztos jártasabbak… :)
  Kutna Horában is voltam, a belépõ most 20CZK volt nemzetközi diákkal, úgyhogy felnõtt jegyért asszem kb.30-at vagy 40-et kérnek el. De jó. A város túlsó végén van, mármint a busztól meg a vonattól nézve. Ossuary néven kell keresni, vagy ilyesmi. De ha már ott vagy, a Szt.Barbara katedrálist nem szabad kihagyni, hiszen az a Világörökség része, és tényleg szép, magyar nyelvû infót is adnak, és 20CZK-nál többet nem kérnek el senkitõl.
  Ja, és én is tudok egy jó kajáldát Prágában, ami nagyon olcsó és jó kaja van, önkiszolgáló: a Hvelská Koruna, Ceska Kuchyné. Címe: Havelská ulicka 23/501. Nomost ez a belvárosban van, közel az Óvárostérhez, attól délre, a Nemzeti Múzeum felé. Most nem részletezném, hogy hol, egyszerûen felcsapsz egy Prága térképet, és meglátod. De szemben vele van egy templom. :) Most sokat segítettem, mi? :)
  Üdv: julcsi

  #120380 Hozzászólás

  Sugi

  egy majdnem prágai :)

  Sziasztok!

  Egy-kézt pontosítás…
  Laci, a csontkápolna Kutná Hora városban van, délkeletre Prágától (2es vagy 12es úton, a Jizní Spojka-ról lehajtva).
  Yulek, (Meccsre kell? Nem vagyok járatos a fociban. Lehet, hogy mér késõ az infó) a Sparta stadion a Lentá park mellett van (az volt a régi felvonulási tér), 15 perc séta a vártól, a diplomatanegyed és a helyi “Rózsa domb” közelében. Én sok mindennek nevezném a környéket, de gettónak semmiképpen sem. Az említett mertómegálló a piros C-n a Vltavská, onnan 1,8,25 vagy 26os villamos Letná megállóig. Nem tudok olyan környékrõl Prágában, amit érdemes lenne elkerülni.
  Szállás: érdemes az interneten keresni és foglalni. Minden fenn van, árak stb. Pl. http//www.aaaahotels.com http://www.prague.hot-travel.org http://www.hotelsprague.cz

  #120379 Hozzászólás

  DV Balazs

  Szerintem

  sem vészes a környék pl.a Móricz ZS.körtér környékénél. Egy hatalmas park van vele szemben. A villamos a legjobb, esetleg Florenctõl vissza is lehet sétálni a fõpályaudvarhoz és ott felszállni. Akkor nem kell metrózni.

  Üdv.
  DVB

  #120378 Hozzászólás

  csaba

  MHD

  “MHD” a prágai “BKV”.
  Szóval: Florencrõl metróval Nadrazi Holesovice irányában kell menni 1 megállót (a nevére nem emlékszem). Itt feljössz, átmész a téren a templom mellett, majd felszállsz egy 26-os vagy egz 8-as villamosra, ami elvisz téged pont a stadionig (kb 3 megálló, vagyis gyalog sincs messze).

  #120377 Hozzászólás

  Kösz az infót.

  Azt nem tudod véletlenül, hogy a Florenc térrõl hogy jutok el oda? És mely kerületeket érdemes nagyívben elkerülni.

  #120376 Hozzászólás

  lajos

  Sparta stadion

  A város északi részében van, külvárosias környezetben, jó kis suburbian késdobálokkal a környéken. Remek kis aréna; a vendégszurkolók szektora, bejutása elég jól elkülönített (asszem északi kanyar), ezért nem lesz probléma. Pár éve voltam egy nagyon hajtós Sparta-Slavia meccsen (cseh Fradi-UTE), semmi probléma nem volt.

  #120375 Hozzászólás

  Én is :D

  Arra lennék kiváncsi, hogy a Sparta Praha stadionja(Toyota arena) az vmi getto helyen van, vagy normális a környék. Itt a címe: Milady Horákové 98
  170 82 Praha 7
  Èeská republika
  És mivel tudnék oda eljutni a Florenc térrõl? Metroval egy megálló fõl, aztán vmi busz?

  #120374 Hozzászólás

  gagarin1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Akkor én is

  Hát, én is a kérdezõk, mint a válaszadók csoportjához csatlakoznék… egy hét múlva megyünk ketten Prágába, amolyan romantikus kis nyaralásféle lesz, és szállás ügyben vagyok eléggé tanácstalan…

  Nem is feltétlenül az olcsó hostel kategóriát favorizálom (bár gondolom itt van az igazi feeling, mint mindenütt a világon – az internacionális csapat, ált. ilyenekben lakom külföldön), lehet valami magánszállás is, csak a belvárosban legyen, mert ugye az olyan szép. Nomeg praktikus is.
  Szóval 2 fõre max. 1500-1800 KC körül mit tudtok ajánlani?

  Köszi,

  g.

  #120373 Hozzászólás

  Laci

  :-))) Ekkora egy mákot

  Sziasztok!

  Én és bnõm is Prágába szeretnénk menni augusztus hónap elején pár napra.És nekünk is szükségünk lenne olcsó és viszonylagosan jó szállásra, illetve vmi olyan részletes leírásra ami a várost is bemutatja, és leírja mit hol és miko rérdemes megnézni.Na és persze a nevesebb sörözdék, étkezéd címei.Ha vki felvenné velem a kapcsolatot email címemen keresztül, nagyon hálás lennék.Sajnos ritkán krülók rendsen internetközelbe, javarészt emailek nézegetésééig jutok:-(- Szóval ha segítenek vki nagyon szépen megkérném hogy vegye fel akapcsolatot velem.
  Amúgy a fõnököm gépére másztam jelenleg rá, és kb 6órája keresek olyanokat a városról amit leírtam.De sok eredménye nincs.Jah és azt is meg tudnátok mondani hogy az a bizonyos csontkápolna hol s merre található? Azt hallottam hogy Prágától 60km re van.Nu azt is szeretném megkukkolni.

  #120372 Hozzászólás

  zoli

  köszönet

  Köszönet mindenkinek aki segíteni próbált.

  Olcsó szállást keresnék június 25-re egy éjszakára két fõ részére ,lehetõleg reggelivel.

  Ha valaki tud segítsen.Kell-e elõre foglalni és ha igen hogyan.

  Köszi

  Zoli

  #120371 Hozzászólás

  zoli

  Editnek és Csabának

  Köszönet mindenkinek aki segíteni próbált .

  Szeretnék egy éjszakára szállást két fõ részére,lehetõleg reggelivel és ne túl drágán.
  Ha valaki tud segítsen.Június 25-e estére szertném .

  Mégegyszer köszi mindenkinek (nem csa Editnek és Csabának )

  Zoli

  #120370 Hozzászólás

  Edit

  Csabának

  Hasonlo funkciot toltenek be….

  #120369 Hozzászólás

  csaba

  bravo Ditko

  Úgy tûnik, Edit eléggé járatos arrafelé… Grat!
  “magyar Vigadó”: én ezt az Obecny Dumra szoktam mondani a kezdõ prágásoknak…

  #120368 Hozzászólás

  Edit

  Zolinak

  Nehogy hagyd, hogy megijesszenek. Azt a 2 napot igen is jol ki tudod használni ugy, hogy szinte minden nagyob látványosság beleférjen. Gondolom nem akarsz annyi mindent látni, mint a Csaba 1 év alatt…

  A jegyekre figyelj oda,mert ott az ellenoroket nem lehet csak ugy kidumálni, ott a rendor mellettuk, és 400korona a birság. Ennél tényleg olcsobb a 200 koronás hetijegy, de hidd el, ha mindent látni akarsz, jobb gyalog, ugyis egymást érik a látványosságok..ha jol megszervezed-ajánlhatom, hogy a várral kezd, aztan szépen le a Nerudován, majd a Károly-hid, elotte látsz egy kis Malástranát/Kisoldal/ Aztan az Ovárosteret. Ezzel már szinte mindent láttál, ami általában a képeslapokon láthato..Nagyon sok barátságos kis kocsma van.
  A Jan Palach téren, ahol a Rudolfinum /kb. magyar Vigado/ áll, ez a 18,17-es villamos mentén van. Ott az U Rudolfinum nevu kocsma, a pincerészéban nagyon jol fozik a jellegzetes cseh ételeket. Magyar vadas szeru: Svicková, a legtipikusabb meg a Vepro knedlo zelo.Jo még az o porkoltszerujuk:gulas, vagy ha szereted a sult malachusit,a Moravsky vrabec. Ott igazán finom, és az egyik legjobb árban a belvárosban. Ha kiváncsi vagy a hiresebb sorozokre nézd meg, de oda ritkán jár már cseh, igazi turista helyek lettek.

  #120367 Hozzászólás

  Ferenc

  Kehely

  A Hostinec U Kalicha a piros metró I. P. Pavlova megállója közelében van, ez “Svejk kocsmája”, de tényleg egy kissé mesterkélt.

  Olcsó szállás ügyben tudok segiiteni.

  #120366 Hozzászólás

  csaba

  pontosítás

  Az Attila által említett helyrõl:
  A városrész (hegy) neve Vysehrad (a mellékjelek nélkül). Az ilyen nevû metrómegálló valóban a híd után van, de magától a hegytõl kicsit messze. Ez a Nusle városrész. A 24 emeletes szálloda mellett ha lemész, ott találod egy kis téren Hasek sörözõjét (tehát nem Svejkét!).
  Pontos megnevezés: Haskova pivnice u Bensethu. Praha 4, Táborská 49. odajutás: 18-as villamossal Nuselská radnice megállóig.

  A valódi Svejk kocsma az elsõ hozzászólásomban található, a Vencel tértõl jó 10 perc gyalog észak felé.
  De: százával vannak jobbnál jobb kocsmák, nem kell ennyire kimenni, ha csak kevés idõd van.

  Egyébként két napba LEHETETLEN belezsúfolni Prágát… Nekem egy teljes év sem volt elég :)

  #120365 Hozzászólás

  Attila

  Szerintem

  érdemes bérletet venni, ha szét is akarsz nézni, 2 nap alatt megéri. Na persze csak ha eleget utazol. De akkor bele tudod zsúfitani 2 napba a várost (ami nem éri meg) Svejk sörözõbõl mi 3-at találtunk, valamelyikben magyar ét/sör lap is volt. A leghangulatosabb egy belsõ udvaros élõ zenével kisért kocsma volta Vishegrad (?) elõtt. At kell menni a “metróhídon” a központ fele s az elsõ párhuzamos utca balra. Nincs a központban, olcsó, de nagyon pöpec.

  #120364 Hozzászólás

  csaba

  MHD

  Tömgeközlekedés: a jegyek mindenre érvényesek, átszálláskor nem kell új jegy. Van egy olcsóbb fajta, 30 percre jó, meg egy drágább, ez 60/90 percre (a hosszabb idõ hétvégén, illetve késõ este érvényes). Ha jól emlékszem, legutóbb 8/12 Kc volt a jegyek ára.

  Svejk sörözõje: U Kalicha. Na Bojisti 12. Metro: I P Pavlova, onnan kb 3 perc gyalog északkeleti irányban.
  Egyébként ha igazi prágai hangulatú sörözõt keresel, akkor ne ide menj, nem túl hangulatos. Az örök kedvenc az “U Fleku”, Kremencova 11, a Nemzeti Színház (Narodni Divadlo) mögött. Melesleg ez a környék nagyon funky, tele van kiskocsmákkal és kávézókkal.
  Ezen kívül az “U svatého Tomase”, a vár alatti Kis oldalon (Mala Strana), vagy még sok száz másik.

  At’ zije Praha!

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: Prágai tömegközlekedé+Svejk sörözõje
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.