Próbaidõs vízummentesség EU-tagoknak

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Próbaidõs vízummentesség EU-tagoknak

 • Indította
  Témakör
 • #15528 Hozzászólás

  Dongó

  MTI 2006. május 18.

  Próbaidõs vízummentesség EU-tagoknak
  Próbaidõs vízummentességet kaphatnak amerikától azok az EU-tagországok, amelyek legalább 300 katonával részt vesznek az iraki, vagy az afganisztáni rendezésben. Az errõl szóló jogszabályt az amerikai szenátus már elfogadta, viszont még rá kell bólintania a képviselõháznak is. Washingtoni nagykövetünk szerint elõrelépés a tervezet., de még korai volna találgatni ki felel meg a kritériumoknak.

  Kétéves próbaidõre amerikai vízummentességet kapnának a washingtoni szenátus készülõ bevándorlási törvénytervezetéhez elfogadott kiegészítés szerint azok a közép- és kelet-európai országok, amelyek az Európai Unió tagjai, legalább 300 katonával támogatják az Egyesült Államokat Irakban vagy Afganisztánban, és vízummentességük nem jelentene esetleges kockázatot az Egyesült Államok rendészeti érdekeire nézve.

  Hatvan napos vízummentes tartózkodás
  A kiegészítés szerint az illetõ ország legalább egy zászlóaljnak megfelelõ számú katonával, 300-1000 fõvel segíti az Iraki Szabadság mûveletet vagy az afganisztáni Tartós Szabadság mûveletet.

  A védelmi tárca a külügyminisztériummal konzultálva határozná meg, mely ország felel meg e követelménynek. Az amerikai belbiztonsági minisztérium a külügyminisztériummal konzultálva pedig azt vizsgálná meg, hogy az illetõ ország bevonása a vízummenteségi programba csorbítja-e az Egyesült Államok rendészeti érdekeit. A feltételeket teljesítõ ország állampolgárai vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba turisztikai vagy üzleti céllal, ha tartózkodásuk nem haladja meg a hatvan napot.

  Most Lengyelország felel meg
  A kiegészítést három szenátor, Rick Santorum, Bill Frist és Barbara Mikulski terjesztette be, s megítélésük szerint jelenleg Lengyelország felel meg a felsorolt három feltételnek.

  A kiegészítés szerint a próbaidõs ország végleg felkerül a vízummentességet élvezõ országok listájára, mihelyt teljesít minden ezzel kapcsolatos kritériumot. Ha viszont két év alatt ennek nem tud megfelelni, akkor leveszik a listáról. A mérlegelésnél a visszautasított vízumkérelmeknek és a vízumban megszabott tartózkodási engedély túllépésének az arányát csak az EU-tagság második évétõl számítják, a korábbi, olykor a hidegháborús évtizedekbõl származó (az összképet rontó) statisztikát nem veszik figyelembe.

  A képviselõháznak si jóvá kell hagynia
  Az Egyesült Államok külügyminisztere legfeljebb két évre meghosszabbíthatja a vízummenteség próbaidejét, ha a szóban forgó ország jelentõs elõrehaladásról tett tanúságot, valószínûsíthetõ, hogy maradéktalanul meg fog felelni az elvárásoknak, és továbbra is az Egyesült Államok szövetségese lesz a terrorizmus elleni harcban.

  A kiegészítést még jóvá kell hagynia a képviselõháznak is, amelynek a múlt év végén elfogadott saját tervezete a szigorra helyezi a hangsúlyt, és nem tartalmaz semmiféle ilyen kitételt. A szenátus még nem szavazott saját tervezetérõl. A két háznak a szenátusi változat elfogadása után az eltéréseket egyeztetve egységes formába kell öntenie a végsõ törvénytervezet, amelyet, ha a képviselõk és a szenátorok ismét megszavazzák, még George Bush amerikai elnöknek is jóvá kell hagynia.

  Elõrelépés
  Simonyi András washingtoni magyar nagykövet csütörtökön pozitív fejleménynek nevezte a kiegészítést, amely egybeesik Magyarország törekvéseivel, és közelebb hozhatja az egységes kritériumok rögzítését az EU-tagok számára az amerikai vízummenteség megszerzéséhez. Úgy vélekedett, hogy korai lenne megjósolni, mely országok kapnak vízummentességet.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #160702 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nocsak…

  Megszólalt ez a buta komcsi, aki ugy néz ki az életben mint Saddam öregapja. Hotelban lakik a Katrina menekültekkel, és tökfej nagy rajongója. András itt már régóta kiérdemelt nagy közutálatnak örvend.

  #160701 Hozzászólás

  THX

  venembernek..

  nem hiszem, hogy valaki is kerdezett ven, cammogos venember!!!

  Balint, Coolman, Xman stb…..minegyik nickeden bizonyitod, hogy sulyos pszichopata vagy, aki azonnali sulyos kezelesre szorul a “Pescadero psychiatric hospital”- ban!!!

  Neked itt KUSS a neved! Ide csak olyanok irnak, akik ertelmes emberek es van sutnivalojuk, akik tudnak valamit! Ez rolad – gyagyásról – nem mondhato el!!!

  #160700 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…

  A vizummentesség kétlem hogy az Immigration Reformban lessz, mert az nem bevándoló vizum, és nem oda tartozik. Lengyelek pedig már a vizumlottobol is többet kaptak, mint ami nekik kijárt ott a térségben. Nem ugy van az csak hogy, na nézzük az amcsikat ott Irakban, hanem azt nézzük hogy tudjuk segiteni az amcsikat mindenhol, mert az jó nekünk. Igyunk több kokát és együnk több hamburgert.

  Nemlehet buta komcsimodon gondolkozni és várni valamit. Anyósom vagy vizfejü fiam majd jöhet, mert én itt vagyok. Ez nem ugy megy Amerikában.

  #160699 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  “A kiegészítést még jóvá kell hagynia a képviselõháznak is, amelynek a múlt év végén elfogadott saját tervezete a szigorra helyezi a hangsúlyt, és nem tartalmaz semmiféle ilyen kitételt. A szenátus még nem szavazott saját tervezetérõl. A két háznak a szenátusi változat elfogadása után az eltéréseket egyeztetve egységes formába kell öntenie a végsõ törvénytervezet, amelyet, ha a képviselõk és a szenátorok ismét megszavazzák, még George Bush amerikai elnöknek is jóvá kell hagynia.”

  Ez magában foglalja az Immigration Reformot, amit most tárgyalnak. Ha a hó végére a szenátus megegyezik, akkor az eltéréseket egyeztetik a képviselõk és szenátorok és utána tökfej jóvá hagyja és aláirja, akkor lessz ez törvény. Ezt tökfej év végére szeretné tenni. Tehát ez még a legjobb esetben se megy márol holnapra. Világos hogy a lengyelek elõbb részesülnek mint magyarok a vizummentességben. Történelmileg is közelebb állnak az USA-hoz mint magyarok. Mo.-kétszer üzent hadat az USA-nak. Az itteni magyarságnak volt köszönhetõ hogy nem ugy jártak el velünk mint a japánokkal, az anyaország butaságai után. Magyaroknak elõsször észhez kell térni és tudomásul venni, hogy ki hány dekás a nagyvilágban. Utána lehet majd csak követelõzni.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Próbaidõs vízummentesség EU-tagoknak
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.