provence

 • Indította
  Témakör
 • #14847 Hozzászólás

  ancsa

  Szeretnék tanácsot kérni azoktól akik már jártak e gyönyörû helyen. Nyáron mennék nice-ig repülõvel onnan meg hogy mivel meg merre még nem tudom. Érdemes venni interrail jegyet és úgy utazgatni faluról falura vagy olyan kicsik a távolságok, hogy inkább más jármûvet ajánlanátok??? Mik azok a helyek amiket egy 10 napos felfedezõút során kötelezõ megnézni. Milyen szállás árak vannak? Minden segítség és tanács jól jönne… Elõre is köszi

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #155495 Hozzászólás

  re

  ancsanak

  En rengetegszer jartam arra mivel itt elek, es igenis megeri kocsival menni. Van busz, de komplikaltabb es nem is feltetlen olcsobb, attol fugg hanyan vagytok. Ha kempingezni szeretnetek akkor pedig igen nehezkes a buszmegallotol cipelni mindent a kempingbe, az ugyanis altalaban nem a belvarosban van.

  Provansz pedig eleg nagy, egyaltalan melyik reszere vagy kivancsi? Ha Nizzaba erkezel akkor lehet hogy esszerubb viszonylag a kornyeken maradni, mondjuk a Toulontol eszakra a Verdon kanyonig huzodo reszt bejarni. Aix en Provence, Arles, Nimes es foleg Avignon azert igencsak odebb vannak, persze ezek nagyobbak es hiresebbek.

  Esetleg nezz korul a hivatalos honlapokon (Var, Bouches du rhone), bar ezek tobbnyire sajnos valoban franciaul vannak.

  Angolul pedig a legtobben igenis tudnak, annyira biztos mint otthon. A tobbi hozzaszolo pedig hihetetlen.

  #155494 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Minden tudás alapja a megyer

  http://hu.franceguide.com/pays/pays.asp?

  Isten Hozott

  A http://www.franceguide.com a leggazdagabb és legaktuálisabb hasznos informáciokat tartalmazo forrása a francia turizmusnak.

  Továbbá rendelkezünk szállás (szálloda, kemping, appartman, ifjusági szállás, falusi turizmus) katalogusokkal, ismertetõkkel, térképekkel melyeket ingyenesen osztunk szét.

  Magyar nyelvü kiadvàny: SZINES FRANCIAORSZAG

  Kérdéseit küldheti a info.hu@franceguide.com cimre

  #155493 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  folytatás ;))

  http://www.ambafrance-us.org/visitingfrance/costs.asp

  Hivatalos francia árak itt vannak az amcsiknak a párizsi külvárosbol. Itt a kaja, lakás, kocsi, busz, stb. Kérdés hogy Provence hogy viszonylik ehez képest, amit emil megkérdeztem. Amcsik persze hogy járnak oda és mindig is otthol voltak. Amcsiknak van forumja és sokan élnek ott. Ugytudom Pershing tábornok mondta még az elsõ háboruban mikor partraszálltak, itt vagyunk Lafayette. Patton ezt 44-ben megismételte nekik, mert beszélt franciául. Franciák pedig több tanulmányt is irtak az amcsikrol és viszonylag jóban voltunk velük és vagyunk. Ezt kevesen tudják Mo.-n, a nagy komcsi agymosások után. A hosszu háboruk nekik az angol és franciák közt voltak.

  Angolok is sokat vitatkoznak ezen, mert nemtudnak megegyezni. Hiába 65 %-al olcsóbb a megélhetés ha kevesebbet keresnek ott.

  http://www.frenchentree.com/fe-lavie/DisplayArticle.asp?ID=3763

  #155492 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  folytatás

  Angol forrás rengeteg hasznos tanáccsal.

  http://www.beyond.fr/travel/itineraries.html

  IInnen van egy jó olcso megoldás kocsi nélkül. Ezeket a helyeket mint bázisnak használljuk és minden este hazajövünk. Rengeteg látnivaló van a környéken és jó az összeköttetés, busz és vonat. Ha valaki kiesõ falukat akar látogatni akkor béreljen kocsit.

  Hol vannak az árak ? Ilyesmit telefonon megérdeklõdhetünk. Erre jó a Skype. Azért magyarul is kell hogy legyen valami, habár jóval kevesebb mint angolul. Ha angolul nehéz árakat találni a net-n, akkor garantálom magyarul még nehezebb.

  • Aix-en-Provence
  • Avignon
  • Arles – Camargue
  • Murs
  • Nice Cote d’Azur
  • Riez
  • Vaugines

  #155491 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Rick Steve megjárta Eu.-t a hátsó ajtón, és tudja hogy lehet azt olcsón csinállni, de sajnos magyarul nem sokat tud.

  Angolul rengeteg info van a net-n. Ezek camping helyek. Telefon is van lehet kérdezni, természetes hogy beszének angolul, csak most este van. Egyszerüen felhivom és megkérdezem angolul, mert bizony hogy tudnak méghozzá elég jól. Patton megmondta nekik mikor partraszálltunk, itt vagyunk, nem kell beszarni.

  http://www.avignon-et-provence.com/navigation/gb/hebergement/campings.htm

  http://www.provenceweb.fr/e/campings.htm

  #155490 Hozzászólás

  ancsa

  még mindig provance

  Hát kicsit eldurvult a dolog látom… azt mondjátok meg nekem szerintetek mennyibõl lehetne kihozni egy 7-8 napos túrát kocsival vagy busszal pl. mennyi a buszjegy és szerintetek nézzek a neten szállást vagy fölösleges??? Mondjuk 120 eur körül találtam szállásokat de nem hiszem el, hogy ennyi…. Vannak arrafelé kempingek, hogy tudnánk a legolcsóbban megúszni… És kérlek titeket NE VITÁZZATOK…. mindenki más szemszögbõl látja a dolgokat de mindenki tanácsát szívesen veszem… Kocsival vagy busszal tök mindegy..

  #155489 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nem ezért vagy azért de…

  Azért elárulok kis titkot. Ötven éve élek az USA-ban, de én közben jártam Eu.ban és ismerõseim 50 éve élnek nyugaton. Nyugodtan elbeszégetek velük Eu.-ban. Nagyjábol egyetértünk mikor modják, meglátogattam a majmokat és pár hét után unalmassak. Ezt amcsik is állitják akik visszamentek. Nem sokáig birják ott.

  #155488 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..;)

  Az igaz hogy nemvagyunk egyszinten se tudásban se tapasztalatban. Férjeddel sokáig voltatok a ketrecben.

  #155487 Hozzászólás

  szkati

  Kicsit eltávolodtunk Provancetól!

  Sötét vagy lelkem, nagyon sajnállak! Sajnos nem áll módomban a továbbiakban vitatkozni veled, mert nem vagy vitapartner. Ebbõl aztán szegény Ancsa nem profitál semmit se. Na pá.

  #155486 Hozzászólás

  Doktor

  hmm…

  Férjedet Rick Steve és én kinevetem. Olyan buta hogy még azt se tudja, hogy kell felszállni a buszra. Ott normális buszjáratok mennek és felesleges oda kocsi. Te képeid és tudományod nevetséges itt. Nem kell annyi nyelvet tudni, csak egy világnyelvet de azt jól.

  #155485 Hozzászólás

  szkati

  JAJ!

  Eddig azt vettem észre, hogy inkább irígylik a férjemet, aki franciául, németül, angolul és olaszul beszél, fordít,tanít stb. De azért sokat segítettél, hogy megvilágítsd az agyamat, hogy ezek szerint nem szabad nyelveket tanulni. De azért ezt értelmesebb emberek elött el ne mondd, te diagnozus!

  #155484 Hozzászólás

  Orvos

  diagnozus

  Igen a béna és hülyének ajánlom a kocsit, de a busz az nemcsak turára van, hanem közlekedésre is. Ki beszéli a francia nyelvet ? Természetes az aki ki akarja magát nevettetni ? Ha hiszed ha nem az nem egy világnyelv. Remélem ezzel segitettem.

  #155483 Hozzászólás

  szkati

  de mondom!

  A stílusod pocsék, nem alkalmas emberi társalgásra, de ez egy dolog. A másik dolog, hogy itt szerintem nem arra kiváncsiak , hogy az amcsik hogy csinálják a provancei kirándulást. Ha jól látom, akkor Ancsa magyar. Tanácsot kért és nem kioktatás! Senki sem kérte, hogy bármit az orrunk elé rakjál. Én tapasztalatból beszélek és az a véleményem, hogy Provanceba nagyon kell a kocsi.Ha valaki nem akar túrákat befizetni( és miért is akarna, hacsak nem béna és hülye), akkor kizárólag és csakis a francia nyelv a nyerõ.
  Egyébként most Bálintnak hívnak, vagy Psychológusnak?

  #155482 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  na ne mondd ;))

  Provence-ben nincs szükség kocsira, mert a busz jár mindenhova amit érdemes látni. Turákat pedig angolul adnak turistáknak, és nekik abszolut prolémájuk nincs. Pontossan ezért raktam Rick Steve lapját az orrotok elé.

  #155481 Hozzászólás

  szkati

  És még valami!

  Kedvcsinálónak nézd meg az szkati.kepeim.hu-n( nem kell a www) a provancei képeimet és akkor szinte mindent látsz, ami fontos és el tudod dönteni, hogy merre menj. Mi 2003-ban voltunk és nekem nagyon tetszett! Érdekes módon hazánk fiai és lányai nem sûrûn fordultak meg arrafele, így a 2 hét alatt egyetlen magyarral sem találkoztunk.

  #155480 Hozzászólás

  szkati

  Térjünk vissza Provancera

  Szóval ami Provancet illeti, hát csodás hely, de ha nincs kocsid, akkor igencsak nehézkes a közlekedés. Meg kell nézni Arlest, a Pont du Gardot, Orenget,Avignont, Ex an Provancet( mi ott laktunk és onnan jártuk meg a környéket), de ha veszel egy utikönyvet, abban részletesen le vannak írva azok a városok, amik szóba jöhetnek és akkor válogathatsz belõlük, hogy melyik szinpatikus. Mi 2 hetet töltöttünk Provanceba és csak ott, de bizony közel sem láttunk mindent. Ami a nyelvet illeti, hát az a legjobb, ha tudsz franciául, mert az angollal nem boldogultunk. Fõleg a kisebb városokban. Mellesleg minden étlap és turistainformáció is csakis és kizárólag franciául van írva.

  #155479 Hozzászólás

  Psychologus

  na ne mondd ;)

  Egy amcsinak legfeljebb csak kinyaljhatják franciában. Kétszer szabaditották fel õket a 20-ik században. Lehet hogy összekevered az amcsikat az angolokkal. Párizsban õk a menõk, és rájuk buknak a nõk..Sokáig etettek téged a komcsik. Ami pedig a röpteret illeti, ott nincs mit összekeverni. Ha valaki eltéved ott, azon Bálint nemtud segiteni.

  #155478 Hozzászólás

  Nóri

  Bizony

  bizony, annyira jó, hogy Bálint mindenhez ért, csak éppen pl. a múltkor keverte össze a reptéri terminált a Termini pályaudvarral. Lásd Ciampino topic. Úgyhogy sajnos fenntartással kezelem a hozzászólásait. A stílusáról meg nem is szólva.

  #155477 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ

  Hát Bálintkám, azt azért megnézném

  ahogy egy amcsi megpróbál inglisül beszélni a nacionalista Franciaországban. Lehet, hogy megköpködnék?

  #155476 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  tájékoztatás;))

  http://tours.ricksteves.com/tours07/product.cfm/rurl/code/FPP07/

  Az amcsik Párizsal kezdik a 12 napos turát délután 4-kor, és 2 napot ott körülnéznek. Elõtte már megkapták a tura DVD-t amit végignéztek. Ebéd után 2.5 óra a TGV gyorsvonattal irány Provence. Innen 1 órás ut busszal, Vaison la Romaine ahol 3 napot töltenek. Angolul minden megvan a turárol. Rick Steve gyerekkora óta járja Eu.-t amit jól ismer. Angolul pedig az ember könnyen feltalálja magát a kontinensen. Magyarul az bizony elég süket hely. Ha hiszed ha nem, egy amcsi akit érdekel a világ azt sokkal jobban ismeri mint bármilyen náció. Nekünk van a legjobb infohálozatunk az egész világrol, amit zöldfülüek itt persze nemtudnak. Az evolucio idõben tellik.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: provence
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.