Quattara Depression (Egypt)

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Quattara Depression (Egypt)

 • Indította
  Témakör
 • #3011 Hozzászólás

  buzás balázs

  Járt valaki itt? Honnan konnyebb eljutni ide?
  Siwabol vagy esetleg mashonnan?

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #77902 Hozzászólás

  bb

  A titok fellebben

  Na azert nem akkora titok ez. Szoval ha mar ennyi embert erdekel:
  -zoologiai titok: a depression valoszinuleg egyike a szaharai gepard utolso mentsvarainak. A masik Niger, Mali, Chad hataran, a harmadik Iranban talalhato. Sajnos, a depressionben 20 eve nem lattak, csak a nyomat. En jartam Siwa-ban, es aki szinten, az tudhatja, hogy nem konnyu a kozlekedes a depression fele. Plana azon belul. Siwaban pl. nincs teve, csak kocsi.
  Az arokrendszerben kocsikazni kicsit draga lenne. Van ott teve vagy szamar???

  #77901 Hozzászólás

  satya

  bb mi van ott?

  engem is erdekel…

  #77900 Hozzászólás

  gagarin

  Mér?

  Naaaaaaaa…

  #77899 Hozzászólás

  bb

  Re: tudás

  TITOK!!!!

  #77898 Hozzászólás

  gagarin

  ???

  Valaki felvilágosítana, hogy miért étdemes elkutyagolni a fenti depresszióba? Én néhány éve voltam 5 hetet Egyiptomban, de arrafelé csak a Bahariyában voltam 2-3 napot. Mit tud ez a Quattara?
  Köszi, g.

  #77897 Hozzászólás

  BZsolt

  Deli Oazisok

  Balazs, a deli oazisok kozul Khargaban csak atutaztunk, de Dakhlaban voltunk 3 napot.
  Nagyon jo, gyonyoru a taj arrafele is. Itt csak kisebb elnyultabb homokbuckak vannak, de a sziklak fantasztikusak. Olyan szfinx sziklakat fotoztam, hogy a foldrajzkonyvekben sincsenek olyanok…
  Egy fickot felfogadtunk es elvitt bennunket Al Quasr kozepkori regi arab faluba. Hat az fantasztikus volt, ott van az orszag legregibb mecsetje es mindez agyagbol. Hasonlo mint Timbuktu vagy Gao…Feltetlen nezd meg ha arra jarsz.
  Sajnos nem volt mar idonk Bahariyya fele tovabb menni, mert indult haza a gepunk, es Cairoba a masik iranyban sokkal jobb a kozlekedes. Ha kell meg valami szolj. Udv.
  Egyebkent a LP tenyleg jo, nekem eddig bejott az araboknal legalabbis:)

  #77896 Hozzászólás

  Lang Xing

  Depresszó kávé

  A depresszióért nem kell messzire menni. Csók, Bob

  #77895 Hozzászólás

  buzás balázs

  Re: bejárás

  Kösz, nagyjából én is bejártam, sõt legutóbb csak Siwa-ban voltam. Ott csak a Bahariyya ajánlották, de arra meg nekünk kellett embereket szerezni. Ez sajnos csak majdnem jött össze. A kérdés azért volt, mert hátha Marsa Matruha elõtt le lehet térni a Quattara felé. Egyébként a déli oázisok mienek?

  #77894 Hozzászólás

  BZsolt

  Quattara ugyben

  Balazs, jo egy eve voltunk Siwaban. Csodalatos, sot fantasztikus hely!!!
  Velemenyem szerint onnan a legjobb megprobalni a depressziot felkeresni. Egy tipp: arrafele jelentos olajtermeles van, lehetne az ottaniaktol erdeklodni es csatlakozni esetleg egy olajos csapathoz De a siwai tajhaz idegenvezetoje jol tud angolul es tuti segiteni fog.
  A masik kisse koltsegesebb lehetoseg, terepjaroval Siwabol Bahariyya oazisba es kb Siwatol 100km-re van Areg oazis. Onnan biztos el tudsz jutni. Kb 1 napos terepjaros tura.
  En is szivesen visszamennek oda de most nincs lehetosegem sajnos. Egyebkent ha kell valami Egyiptommal kapcasolatban irj, bejartam az orszagot.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Quattara Depression (Egypt)
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.