Reisch “munkakozvetito”

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Reisch “munkakozvetito”

 • Indította
  Témakör
 • #30152 Hozzászólás

  laca

  Csak azert irok rola, mert nagyon sok embert ugymond legalisan atvag, komoly hivatalos halozata van, honlapja, nem gyozi hirdetni magat. Mezesmadzag-szeru szovegekkel csabitja az embereket a kulfoldi munkara, ugy mintha az milyen egyszeru lenne, nem csoda, hogy ilyen jol megy neki, mert a tobbseg kifizeti neki azt a 4900 Ft-ot, amit a “csomagjaert” ker, legalabbis egyszer es utoljara. En is fizettem neki az “amerikai csomagert”, amiert cserebe kaptam egy vaskos papirtomeget (legalabb a papir minosege jo volt, szep feher, felfamentes, ennyi elonye volt), amiben nagyon hosszu bevezeto szoveg utan megadott kb. 50 – gondolom az internetrol talalomra levett – kisebb-nagyobb ceg nevet, cimet, telefonjat, amelyekkel a kapcsolatot termeszetesen nekem magamnak kellett felvennem. Persze egyik se tudott az egesz dologrol semmit, legalabbis a kozul a nehany kozul, amire meg szantam telefonkoltseget. Ez kb. olyan, mintha kikeresnem a Ford ceg amerikai kozpontjanak a cimet meg a telefonszamat, es mondjuk Bivalylokoderol felhivnam, hogy ugyan van-e munka. Enyhen szolva komolytalan. Nem beszelve arrol, hogy munkavallaloi vizumot Amerikaba csak nagyon nehezen es kiveteles esetben adnak. O meg persze nem vallal semmifele kozvetitest koztem es a leendo munkahelyem kozott, ami azert egy munkakozvetitol minimalisan elvarhato lenne… Ennyit rola.

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #327617 Hozzászólás

  Ildi

  Tijolkának

  Ok! Ott találkozunk.

  #327616 Hozzászólás

  Tijolka

  Ildinek

  Menjünk át az Anglia/Írország topicba, mert ott lehet, hogy többet tudnak.

  #327615 Hozzászólás

  Ildi

  Tijolkának

  Én beszéltem a görög követséggel, és õk azt mondták, hogy a munkavállalási engedélyrõl, meg a szükséges papírokról a kinti munkáltatónak kell gondoskodni (neki kell a kinti hatóságoknál kérni ezeket), és ha megvannak a papírok, akkor el kell küldenie az itteni Görög Követségre, és õk utána adják meg nekem az engedélyeket, hogy mehessek.
  De ha kint váltásra kényszerülsz, akkor ez elég bonyolult, nem? Mert amíg te kint vagy, addig a munkáltatód küldözgeti a papírokat a magyarországi követségre? Õk meg vissza neked külföldre? Ez nem egészen világos nekem.

  #327614 Hozzászólás

  Tijolka

  Ildinek

  Tudomásom szerint dolgozni csak munkavállalási engedéllyel lehet. Nincs tartózkodási engedély tehát, ha idõközben váltasz vagy feketén tudsz dolgozni eleinte, míg az új fõnököd elintézi a dolgokat vagy nem dolgozol. Nekem így mondták, de jó lenne, ha írna ebbe a fórumba olyan is aki kinn él vagy dolgozik, mert lehet hogy az én információim nem jók. Bár nekem ezeket a kinn élõ kapcsolatom mondta, de elképzelhetõ, hogy van másik járható útja is.

  #327613 Hozzászólás

  Ildi

  Tijolkának

  Én ha egy mód van rá, a hivatalos utat szeretném végigjárni. Ezen mondjuk én is gondolkodtam, hogy ha 1 évre kötnek velem szerzõdést, és nem tetszik, idõközben hogyan lehet váltani. Ha felmondasz, és átmész máshova, de van tartózkodási engedélyed, akkor nem lehet gond, ugye?

  #327612 Hozzászólás

  Tijolka

  Ildinek

  Ezt az országot már tavaly ajánlották, mert ugyanolyan feltételekkel tudsz dolgozni, mint az USA-ba, sõt tán jobban, és közelebb van. Egyenlõre cselédmunkát csinálnánk, amíg nem tanuljuk meg jobban az angolt. Repülõvel mennénk, és a segítõ a reptéren várna. Oda sem éri meg hivatalosan menni! A munkavállalásit a munkáltató kéri meg neked és csak arra a helyre szól és 1 évre, tehát, ha nem tetszik a munka nem mehetsz át két hét múlva máshová! Csak akkor, ha ebbe a munkáltatód beleegyezik. Ha nem, az probléma, mert akkor nem adja le a követségen az igazolást és az új munkáltatód nem tudja kiváltani. Érdekes nem? Ez az igazolás a munkáltatónak igen sokba kerül, ezét kötnek általában 1 éves szerzõdést.

  #327611 Hozzászólás

  Ildi

  Írország

  Miért éppen Írország? Mit fogtok csinálni?
  És oda hogyan mentek ki? Hivatalosan?
  Egyébként sok sikert!!!!

  #327610 Hozzászólás

  Tijolka

  válasz Ildinek

  Én már nem készülök az USA-ba, mert május végén dobdták vissza a vízumkérelmünket és 6 hónapig nem is próbálkozhatunk, meg elég drága kijutni, mert én a férjemmel mennék. Nagy a valószínûsége, hogy Írországba megyünk, mert kevesebb a kijutás költsége a feltételek ugyanazok, mint az USA-ba. Ha sikerül kijutni írok még róla.

  #327609 Hozzászólás

  Ildi

  Tijolkának

  Ne aggódj, nem beszéltél le teljesen, de ha nem jön be, akkor sem fogok kétségbe esni, mert több helyen próbálkozom.Valamelyik csak sikerül.
  Nektek hogy áll a vízumotok?Mikor készülsz az USA-ba?
  És köszönöm a jókívánságokat.

  #327608 Hozzászólás

  Tijolka

  Ildinek

  Azért nem akartlak teljesen lebeszélni, mert lehet, hogy neked bejön, mert nem kétlem, hogy vannak jó kapcsolataik is, csak nekem nem sikerült rájönnöm, hogy hova. Az is lehet, hogy olvassák az Interneten a róluk szóló véleményeket és megemberelik magukat és átgondolják a mûködésüket. Azért ne add fell, csak ne éld bele magad túlzottan. Sok sikert!

  #327607 Hozzászólás

  Ildi

  Tijolkának

  Hát akkor azt hiszem, nem nagyon próbálkozom velük én sem. A “katalógus”-t még múlt héten megrendeltem, és ahhoz képest, hogy az interneten azt hirdetik magukról, hogy 1-2 napon belül megérkezik, még most sincs nálam.
  Akkor marad a saját kapcsolatok felgöngyölítése.
  Azért köszi az információkat.

  #327606 Hozzászólás

  Tijolka

  válasz

  A katalógus egy kb 12 oldalas bal felsõ sarokban összekapcsolt papírhalom, amiben fel van sorolva, hogy mely országokba tudnak munkát közvetíteni. Úgy képzeld el, hogy egy A/4-es oldalon van 7-8 db keretes hirdetés. A keret címe az az ország ahová tudnak közvetíteni és fel van sorolva, hogy az adott országban milyen munkákra tudsz jelentkezni. Csak a munkának a típusa van felsorolva és alul meg van határozva, ha kíváncsi vagy a munkalehetõségekre, rendeld meg újabb 4-5.000 forintért. Erre azt hiszed, hogy amit rendelsz abban egy csomó álláslehetõség van, ezért megrendeled, majd 1 hét múlva kapcs egy kb. 20 oldalas hasonlóan színvonalas papírhalmazt, amiben az internetrõl kinyomtatott álláslehetõségek vannak. Amit én kaptam, abban aktualitását vesztett hirdetések voltak és kiakadtak, hogy honnan tudok róluk! Hát ennyi!

  #327605 Hozzászólás

  Ildi

  Tijolkának

  Én is vidéken lakom, de azért szerintem egy próbálkozást megér. Elõször megkérdezem majd tõlük, hogy mikor tudnának fogadni, és utána rendezem a szabimat. De elõbb még megvárom, míg elküldik a katalógust. Egyébként milyen ez a katalógus? Igényes, sok információ van benne?

  #327604 Hozzászólás

  Tijolka

  Ildinek

  Nem jutottam el hozzájuk, mert én vidéken lakom és hetente egyszer van ügyfélszolgálatuk akkor amikor õk határozzák meg, ami nekem nem volt jó, mert a munkahelyemen elõre kell szólni, ha szabira szeretnék menni, és hétvégén pedig amikor tudtam volna menni akkor meg nem fogadtak. Ha neked rugalmasabb a munkaidõd, lehet, hogy nagyobb szerencsével járnál.

  #327603 Hozzászólás

  Ildi

  Tijolkának/remény

  Azért annyira senkiben sem bízom, mint magamban, úgyhogy egyedül is próbálkozom (internet, ismerõsök, stb.). Megkerestem már pár hotelt, utazási irodát, meg olyan cégeket, akik érdekeltek. Kaptam is pár visszajelzést – kértek önéletrajzot. Csak most még várom a tényleges jelzéseket az önéletrajz után. Ezt az irodát is csak azért kerestem meg, hátha velük egyszerûbb lenne a papírmunkát elintéztetni. De túlságosan nem reménykedek (legalábbis azt hiszem.)Az ember csak abban bízzon, amit a saját erejével elérhet, nem?
  Te egyébként voltál náluk személyesen is?

  #327602 Hozzászólás

  tijolka

  remény

  Nem tudom, hogy Korfu ügyben tudnak-e segíteni. Német területen othonosabban mozognak. Ne bízz tulságosan, mert akkor nagyot fogsz csalódni. Sajnos mi már január óta készülünk külföldre dolgozni, de május végén visszadobdták a vízunkérelmünket az USA-ba, azóta meg végigjártam az összes közvetítõt akik reklámozzák magukat, de nem jártam szerencsével. Bárhová kimennék dolgozni! Csak azért írom le ezeket, mert én minden közvetítõben maximálisan bíztam, terveztem és eddig még mindig csalódtam. Ne reménykedj túlságosan, mert ha sikerül annál jobban fogsz örülni. Azért kívánom, hogy járj szerencsével és írd meg nekünk a tapasztalatod.

  #327601 Hozzászólás

  Ildi

  West-Herald/Reisch

  Sziasztok!

  Én még nem tudok véleményt alkotni róluk, mert csak nemrég találtam õket az interneten. Kértem tõlük katalógust – ami még nem érkezett meg, de egyre inkább kezdek elbizonytalanodni azok alapján, amiket leírtatok.
  Én Korfura akarok kijutni, de ezek után nem tudom, hogy érdemes-e rajtuk keresztül próbálkozni. Tényleg ennyire reménytelenek?

  #327600 Hozzászólás

  tijolka

  west herald

  Osztom a véleményed, már én is vásároltam Tõlük csomagot! Az egyik társ cégük a West Herald. Velük is felvettem a kapcsolatot, de lehet, hogy azért tûnnek jobbnak, mert fiatalabb társaság és pesten van a székhelyük, ahová több információ befut. Én is próbálkoztam az USA-ba, de visszavágták a vízumkérelmemet. A lényeg, hogy Ausztriába, Németországba vannak kapcsolataik és elintéznek mindent. Ha az USA-ba szeretnél menni, ajánlok egy-két web oldalt, ahol találhatsz értékes információt.
  http://www.skyex.com
  http://www.hunmedia.com
  Megpróbálom a többi címet is elõkotorni!
  Majd még jelentkezem!

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: Reisch “munkakozvetito”
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.