Repülös szafari

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Repülös szafari

 • Ennek a témakörnek tartalma 11 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Lacko 11 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #1621 Hozzászólás

  Mira

  Augusztusban mennék kenyába.Többen az utviszonyok miatt Repülös szafarit ajánlanak. Ezzel csak az a problémam, hogy nem birom a kis gépeknél gyakori gyors sülyedést. Egy alkalommal nagyon rosszol lettem egy 8 személyes gépen. Aki részt vett szafaris repülös uton irja már meg tapasztalatait. Milyen nagy a gép? Hány személyes? TUDOM ,HOGY SOK FÜGG AZ IDÖJÁRÁSI VISZONYOKTOL de egy nagyobb gép másként viselkedik.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #59170 Hozzászólás

  Lacko

  gyógyszer

  Tehát mi 2006 júniusban voltunk. Elõtte kb. 1 hónappal a B.Pesti oltóközpontba mentünk oltásért. És ott felirták a lariam-ot és kaptunk egy sárgaláz elleni oltást. Más oltást is ránk akartak sózni -(anyagi okok miatt nekik jó bevétel ha az emberek minél több oltást kérnek)- de azt nem kértünk Az oltás 5 évig jó. A lariam-ot kellett szedni az utazás elõtt. És még miután hazajöttünk is szedtük 1 vagy két hétig. Nem vészes. Nálunk nem volt mellékhatása.
  Én is szívesen mennék augusztusban állatvándorlást nézni.
  A helyi vezetõnk mondta, hogy szerinte úgy a legjobb safarizni augusztusban, hogy az ember befizet egy 7 naposra ami a következõket tartalmazza: Kezdés jeeppel:Tanzánia (Ngorongoro)-Tanzánia (Serengeti)-Kenya (Masai mara)Visszaút Mombasába repülõvel. Ez kb 800-900 dollár/fõ.

  #59169 Hozzászólás

  mira

  lacko

  Nagyon köszönöm a tájékoztatást . Megnyugtattál a rapülös utazással kapcsolatban. Ti szedtetek gyogyszert. Ha igen irj-már egy-két sort tapasztalatodrol./mellékhatások./

  #59168 Hozzászólás

  Lacko

  safari

  Még valami:Mi Júniusban voltunk és nem volt sok túrista. A helyiek elmondása szerint augusztusban sok a turista, mert akkor van a masai marába az állítvándorlás. Tehát a safarit megérkezéskor érdemes azonnal befoglalni a helyi irodáknál. Mi a foglaláskor az ár felét adtuk oda. A másik felét az induláskor. A foglalásról még egy kis igazolószelvényt is kaptunk. Minden simán ment.

  #59167 Hozzászólás

  Lacko

  repülés

  Semmi gondunk nem volt a kis repülõn való utazással. Jó volt a pilóta is így alig éreztünk valamit a fel és leszálláson kívül. A repülõút is gyorsan véget ért. Végig lehet nézelõdni, fotózni. Elég közel repültünk el a Kilimanjaro mellett. Csodaszép volt. Én csak ajánlani tudom. Életreszóló élmény.

  #59166 Hozzászólás

  Kriszta

  Mira

  Mi mind a kétszer június végén voltunk. Majdnem minden nap esett az esõ, de nem nagyon zavart, mivel kb. 15-20 percig esett, utána kb. 10 perc alatt felszáradt.
  Meleg ruhát valóban célszerû vinni, fõleg ha mentek hajnali vadlesre is.
  Egyébként magas faktorszámú napolajat is vigyetek, mert pl. a szafari alatt napközben megégsz, mert annyira égethet a Nap. Sapka, vagy kalap sem árt ha van nálatok.
  Mi megismerkedtünk ott egy sráccal aki elég sok mindent mesélt, és mondta, hogy Õ most (30 fok volt) fázik, mert jan.-febr.-ban nagyon meleg van. Elviselhetetlen a hõség, és az óceán vize van amikor 30 fokra melegszik.
  De a víz akkor is jó volt, amikor mi voltunk. Dzsunkával bevittek bennünket, amikor apály volt, adtak búvárszemüveget pipával és mutattak rengeteg gyönyörû halat, tengeri csillagot, stb. Olyan volt mintha akváriumot néznél tele színes hallal.
  Azért nem volt még baj, hogy esett az esõ, mert volt az állatoknak elég élelem és nagyon szépek voltak az állatok. Szép fényes volt a szõrük, ki voltak gömbölyödve, mindegyik fajtából láttunk kölyköt is.
  Lackónak igaza van, mert szerintem is olcsóbban jöttök ki, ha ottani irodánál fizettek be.
  Nem vészes a kis repülõ. A mi csoportunkban is volt olyan beszari, aki amikor meglátta a repülõt, vissza akart fordulni.

  #59165 Hozzászólás

  mira

  Lacko

  Kösz, hogy irtál. Dobált-e a kisrepülö? Nem birom a gyors sülyedést a hirtelen emelkedést. Ebböl már volt problemám egy kis 8 személyes gépen.Ird már meg tapasztalatodat a repüléssel kapcsolatban hello

  #59164 Hozzászólás

  Lackó

  szafari

  Mi 2006-ban voltunk Kenyában.
  Két safarin is voltunk.Egy repülõs és egy jeep-es safarin.
  A repülõs sokkal jobb, mert hamar ott vagy a nemzeti park közepén.
  Árak: Kenyában helyi irodával érdemes menni. Sokkal olcsóbb és színvonalasabb!
  Mindenkinek ajánlani tudom a következõ irodát:Rock Hyrax Tours & Safaris, vezetõje: Unice. A shanzu village-ben vannak. közel van hozzá a Serena hotel. Nagyon kedves az iroda vezetõje. Tavaly egy háromnapos repülõs safari a masai marába 400 usa dollár / fõ volt.
  Mi nagyon meg voltunk elégedve!!! Láttunk orszarvút, kis oroszlánt, kis gepárdot is!!!

  #59163 Hozzászólás

  mira

  Kriszti

  Nagyon megköszönöm a mindenre kiterjedõ tájékoztatást.A gyogyszerektöl azért idegenkedem mert 33 éves vagyok és nagyon szeretnék egy kislurkot. Állitolag a magzatra egy ideig kihatása van a lariamnak is.Ezért bizonytalanodtam el.Számitásba vettük férjurammal Acapulcot is de ott Augusztusban eshet az esö.Ti milyen honapban voltatok Kenyában? Hallattam már azt is, hogy augusztusban egy picikét hüvöskés az idõ.
  Egyébként mi mindig német utazási irodával/ Münchenböl vagy Bécsi indulással/ utazunk mert lényegesen olcsobb!!!!A Pro7/811-oldaltol/ vagy sat1/410 old./ txt-en már a brutto ár van feltüntetve. Remek akcioik vannak. Legtöbbször Rudolf reisen irodával mentünk. Emailben mindeg elküldi a legjobb akcios utjait.Ha nem voltatok még a karib térségben azt nagyon ajánlom . Ebben szivesen segitek. Üdv.

  #59162 Hozzászólás

  Kriszta

  Mira

  Ha jól emlékszem a 4 napos Masai Mara szafari kisrepülõvel oda-vissza, ott dzsippel, teljes ellátással volt kb. 130.000,-Ft. De nem biztos, hogy jól emlékszem, csak így rémlik. Mi egyébként még itthon fizettük be az utazási irodában, mivel több gyerek is volt velünk, így biztonságosabbank éreztük. Volt aki ott akarta magát befizetni a szálloda recepcióján, de ott jóval többet kértek érte. Viszont aki helyi utazási irodánál fizetett be ilyen szafarira, sokkal olcsóbban jött ki. Én úgy hallottam, hogy megbízhatóak, tehát aki velük utazott, nem csalódott. Aki beszéli az angol nyelvet, és kaladvágyó nem hiszem, hogy csalódik. A strandon mindig jöttek olyanok, akik valamilyen szafarit ajánlottak. Minden árból alkudni kell.
  A 4 napos szafari úgy volt, hogy 1. nap hajnalban indultunk, amikor megérkeztünk, a campben reggeliztünk, aztán ebédig szafari, a campben ebédeltünk, aztán megint szafari. Másnap egésznapos állatles volt, ekkor piknik ebédet kaptunk. Szerintem 3. nap is. Utolsó nap hajnali vadles volt, ami még koromsötétben kezdõdött, és reggelig tartott. Ekkor hideg volt, úgyhogy meleg cuccot mindenképpen vigyetek, ha hajnali vadlesre is mentek. Reggeli után indultunk vissza és kései ebédet a szállodában kaptunk.
  Nagyon jó volt. A gyerkek közül háromnak a kint tartókodás alatt volt a születésnapja, és mind a hárman kaptak tortát gyertyával a vacsoránál, és gyümölcskosarat, meg egy kis emléket a szobába. A szülinapos felnõtteket is felköszöntötték. Nagyon jó pofa volt. Az étteremben minden asztalon gyertya égett, lekapcsolták a lámpákat, és hosszú sorba álltak egymás mögé a pincérek és szakácsok és énekelve hozták a tortát. Elénekelték a Happy Birthsdayt angolul és szuahéliül, és mindenki gratulált.
  A Kilimandzsárós szafariról nem tudok semmit. Nekünk mind a kétszer mindenhol a Masai Marát ajánlották. Nem bántuk meg.
  Mi elõször a Shanzu Hotelben, utána a Paradise Hotelben laktunk. Teljes ellátással, csak az italokért kellett fizetni. Egyébként svédasztal volt, mindig egyfajta leves, 4-5 féle köret és fõétel, és a salátát magad állítottad össze. Mindig volt többfajta sütemény, pudig, és gyümölcs. Nagyon finom volt az ananász.
  Mi ettünk krokodilt és sturcc húst is. Tehát ha szeretnétek ez is megoldható. Minden nap volt valamilyen hal étel ha szeretitek.
  A sárgaláz elleni védõoltás kötelezõ. Az oltóközpontban adnak egy sárga oltási könyvet, azt vinni kell. Úgy hallottam, hogy a határon belépéskor fel kell mutatni, és ha nem tudod, akkor ott beoltanak, de tõlünk egyszer sem kérték. A Lariamot elsõ alkalommal szedtem, de másodszor nem, akkor csak a gyerekek szedték. Nekem nem volt tõle semmi bajom, de volt aki nem bírta. De volt nálunk plussz doboz biztonságból, ha valakinek esetleg szüksége lett volna rá, mert ha érzed, hogy maláriát kaptál, akkor is el lehet kezdei a szedését.
  Ha kamerát, vagy drága fényképezõgépet viszel ki, akkor célszerû beiratni az útlevélbe, amikor belépsz az országba.
  Sötétedés után már ne nagyon kóboroljatok az utcán, de világosban minden további nélkül ki lehet menni. Ha nagyon erõszakosak, akkor nem foglalkozol velük, csak továbbmész és békénhagynak.
  Az ottani emberek nagyon szegények és minden kis ajándéknak örülnek.Tõlünk egy csomó ruhát papucsot, zoknit, stb elkunyeréltak a strandon, és ha ott vásároltál akkor engedett az árból, ha pl egy golyóstollat adtál neki, vagy egy használt napszemüveget, vagy ruhát.
  A szállodában soha semmi nem tûnt el. Nagy a tisztaság és gyönyörûek a kertek. A majmokkal vigyázzatok, mert nagyon szemtelenek, és ha nyitva hagyod az erkélyajtót, akkor bemehet a szobába és ott garázdálkodik.
  A hazautazásra tartalékoljatok pénzt, mert nagyon szigorúan veszik a túlsúlyt. Ha jól emlékszem 7 USD kilónként. Nekünk mindig kellett túlsúlyt fizetni. Korallt, kagylót az orszából kivinni nem engedik.
  Ha marad kenyai silinged hazafelé a reptéren visszaválthatod. Habár egy utibeszámolóban azt olvastam, hogy ha marad pénzed, ne váltsd vissza, ide úgyis visszajössz. Egyetértek vele.
  Egyelõre ennyi. Ha még kíváncsi vagy valamire írj.

  #59161 Hozzászólás

  mira

  Kriszti

  Köszi, hogy irtál. Egy kicsit megnyugtattál.Mennyibe került a repülös szafari? Hány naposon voltál?Hol érdemes befizetni? Mit hallottál a kilimandzsáros szafarirol? Mi a Diana beachra mennénk LTU Kaskazi Hotelba Augusztus elején. Ti melyik Hotelben voltatok Ha idöd engedi irj már egy kétsort tapasztalataidrol.Beoltattad- e magad? Három éve voltam dél Amerikában. Malária ellen szedett gyogyszert abba kellett hagynom olyan mellékhatásai voltak. Üdv.

  #59160 Hozzászólás

  Kriszta

  Mira

  Szia!

  Én utaztam kétszer is kis repülõvel szafarira. Tehát úgy volt, hogy Mombaszából kis repülõvel mentünk Masai Maraba, és ott pedig dzsippel mentünk a szafarira.Csodálatos volt. A repülõ út 2 óra hosszáig tartott. Mind a kétszer 20 fõs géppel mentünk, + a két pilóta. A gép orrába kerültek a mi csomagjaink, a farába pedig amit a campbe szállítottunk.
  Nem tudom, hogy milyen magasan szálltunk, de szabad szemmel is jól le lehetett látni a földre.
  Nem emlékszem, hogy olyan sokat emelkedtünk, vagy süllyedtünk volna, pedig egyszer szakadó esõben mentünk.
  Probléma mentes volt az utazás.
  Ha tudtok, akkor a Masai Marába menjetek, igaz, hogy talán az a legdrágább, de ott van a leggazdagabb állatvilág. Mi az orrszarvút kivéve minden állatot láttunk. Úgy hallottam pl. hogy a Tsavoban nem lehet lemenni a jármûvel az útról. Mi pár méter távolságra megközelítettünk minden állatot. Az elsõ alkalommal a sofõr elvitt minket a Serengeti azon részébe, ami átnyúlik Kenyába.
  Igaz hogy a dzsip árkon-bokron keresztül ment, de ki lehetett bírni és testközelbõl láthattad az állatokat.
  Feljthetetlen volt. Néha még most is álmodom róla.
  Mindenképpen szeretnék visszamenni.
  Ha még van kérdésed írj!
  Szia

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Repülös szafari
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.