repuloteri illetek

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia repuloteri illetek

 • Indította
  Témakör
 • #42992 Hozzászólás

  mephisto

  Arra lennek kivancsi, hogy mennyi a repteri kilepesi illetek kulonbozo azsiai orszagokban. Engem igazabol eppen Vietnam es Kambodzsa erdekelne, de ebbe a temaba szepen osszegyujthetnenk az osszes azsiai orszagot. S ha mar itt tartunk akkor irjatok ide a belfoldi illeteket is. Tehat a repjegy aran kivul meg mennyi zsetont kell otthagynom a repteren?

  Tehat kezdjuk:
  Japan – nulla
  Thaifold kulfodre repules eseten 500 Bath – ennyit en is tudok, a tobbit meg koszonom.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #411451 Hozzászólás

  Malacka

  Mephistonak

  Vietnámba külföldre repülés esetén 14 USD lehet vietnámi Dong-ban fizetni vagy dollárban

  #411450 Hozzászólás

  mephisto

  re: rKata

  En a “non-ticketable” repteri illetekekre gondoltam, ami meglepetesnek jon a repteren. Vagyis pont azert indult a tema, hogy ne legyen meglepetes a meglepetes. Amit a jegyvasarlaskor ki kell fizetni, azt elobb tudja meg az ember, mint amit a repteren kell leperkalni, amikor mar elkoltotte a joember a helybeli zsetonjait.

  #411449 Hozzászólás

  varnelli

  Indonézia

  Indonéziában, Balin a kilépési illeték 100 ezer rúpia. A belföldi járatra a “kilépési díj” kb. 20 ezer rúpia.

  #411448 Hozzászólás

  rKata

  illetekek

  Van un. “ticketable” jegyiraskor kotelezoen beszedendo es un. “non-ticketable” repteri illetek. Europan belul szinte az osszes repteren “ticketable” illetek van, vagyis muszaj kifizetni a repulojegy megvasarlasakor (es ra is van irva a jegyre) . A vilag mas foldreszein mindig van “ticketable tax” (mint elobb) PLUSZ a “nem beszedheto” alias “non-ticketable tax”, amit ott a helyszinen kell kifizetni. Hogy ez melyik repteren mennyi azert nehez megmondani, mert sajna barmikor elozetes ertesites nelkul valtoztathatjak, ujakat talalnak ki, regieket szuntetnek meg. Persze van sok olyan is, mint pl. a 500B ami nem valtozgat. De osszeszedni az ossze repter illeteket az nagy feladat lenne. Abban is lehet kulonbseg, hogy erkezeskor kell-e fizetni, vagy indulaskor. Altalaban indulaskor.

  #411447 Hozzászólás

  brecht

  mephisto-nak

  tavalyelõtt kambodzsában siem reap int’l, kilépési illeték 25 USD volt, külön kellett fizetni, nem volt a jegy árában. érkezéskor érdemes rákérdezni, hátha változott.

  indonéziában, balin 150.000 indonéz rúpia (kb. 15 USD) a nemzetközi, itt is érdemes érdeklõdni érkezéskor, mert 5 éve még csak 75.000 volt

  malajziában, szingapúrban, bruneiben, japánban benne vagy a jegyárban, nem kell külön fizetni

  #411446 Hozzászólás

  kbalazs

  Kina

  2004.09.01. óta nem a reptéren, hanem a jegyvásárláskor kell megfizetni (belföldi járat 50, nemzetközi 90 RMB). http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=3&file=1124436569

  #411445 Hozzászólás

  Glad

  szerintem nincs nulla

  Biztos, hogy Japán nem nulla csak max már kifizetted a jeggyel.
  Meglepne, ha valahol nem lenne illeték hisz ez az egyik legfõbb forrása a reptér fentartásnak.

  Amúgy ha Magyarországon veszel jegyet tudtommal ki is fizettetik veled az illetéket is, de pl ázsiában van olyan hogy (föleg marketing okoból) a repjegyet illeték nélkül adják, majd az illetéket check in-nél kérik.
  Persze szóljatok ha tévednék.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: repuloteri illetek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.