Returning Resident Alien Leaflet

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Returning Resident Alien Leaflet

 • Ennek a témakörnek tartalma 4 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  SzK 12 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #17329 Hozzászólás

  csilli
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  I stayed out of USA for a year and I would like to return now. I got the information below from the US Consular but I am not sure what to do. What kind of documents should I show? I do not have any proof that I wanted to return but could not and it was beyond my control.

  “Permanent resident aliens who are unable to return to the United States within the travel validity period of the Alien Registration Receipt Card, or the Reentry Permit, may apply to the nearest U.S. consular office for a special immigrant Returning Resident (SB-1) visa. To qualify for such status aliens must show:–

  That they were lawful permanent residents when they departed the United States. — That when they departed they intended to return to the United States and have maintained this intent: — That they are returning from a temporary visit abroad and, if the stay was protracted, that it was caused by reasons beyond their control and for which they were not responsible; and — That they are eligible for the immigrant visa in all other respects”

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #174478 Hozzászólás

  SzK

  Re:

  Csilla-
  sajna megint tul sok kokretat nem tudok mondani, csak ennyit:

  Ha jol emlekszem az 1 ev nincs kobe irva, igy azzal hogy a csaladod meg mindig kinnt el eleg lehet ahhoz hogy a hataron ne bantsanak. Mindebben nem vagyok biztos, de ha van a csaladodtol valami ami mutatja hogy hazzajuk mesz vissza az biztos nem art a belepesnel.

  A szuleid felhivhatjak az INS jogutodjat, talan ok segitokeszsegesebbek itt mint a kovettseg otthon.

  Sok szerencset!

  #174477 Hozzászólás

  csilli
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Még mindig kérdés

  Szia!

  Elnézést kérek mindenkitõl, ha megbántottam, nem ez volt a szándékom. Bár több honlapot is megnéztem, de teljesen egyértelmû választ sehol nem kaptam. ( http://www.immihelp.com stb). A kérdéseim, amire segitséget kérnék a következök:

  – Ha én 2005. február 14-én léptem be Magyarországra, és azóta nem voltam kint az USA-ban, akkor ellég ha csak a zöld kártyámmal megyek, vagy be kell mennem a konzulátusra. Egyes honlapok szerint, csak az adott hónapot nézik ( februári távozás-februári érkezés), de szerintem jelentösége van a kilépés napjának, és ettöl számitják az egy évet.

  – A követség kéri tölem az I-130-as adatlap ki töltését. De ez sem egyértelmü. Ezt nekem kell kitölteni ( szerintem igen), vagy szüleimnek Amerikába, és utána küldjék el nekem.

  -Ha nem kapom meg az SB-1 vizumot, akkor kérhetek-e turista vizumot.

  -Ha vizum nélkül indulok el, be fognak engedni, vagy vissza küldenek.

  Bár irtam az Amerikai Nagykövetségnek is, de konkrét, és egyértelmû választ nem kaptam, csak annyit, hogy megszünt a státuszom, illetve ajánlotak 3 honlapot, de ott semmi konkrét információ nem volt.

  Teljesen tanácstalan vagyok, és nem tudom mit tegyek, vagy honnan szerezek hiteles információt.

  Kérek mindenkit, aki tud, hogy segítsen.

  Köszönöm.

  Csilla

  #174476 Hozzászólás

  SzK

  gondolom a szokasosat

  Csilla-
  feltetelezem hogy a szokasos dolgokat varjak, mi szerint hogy fenntartottal-e szamlat amerikai bankban, hogy hagytal-e tulajdont az orszagban…. Nezd meg a listat amit a “reentry permit” keresehez adnak. Sok szerencset!

  “Barki”-nek: Egyreszt Csilla “cares”, masreszt barki akiben van segitokeszseg “cares”. Szomoru hogy ezen a forumon konnyebb gorombasagot mint segitseget kapni.

  #174475 Hozzászólás

  barki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  What’s this all about?

  Who cares?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Returning Resident Alien Leaflet
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.