Retyezat

 • Indította
  Témakör
 • #8122 Hozzászólás

  K. David Duvad

  Nyaron, julius vegen augusztus elejen mennenk a Retyezatba es hasznalhato terkepet vagy masolatot kellene keriteni. Esetleg ha valaki tud valami infot, hogy merre erdemes menni vagy mit erdemes meggnezni stb. igazan megorvendeztetne.

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #115760 Hozzászólás

  Gábora Ede

  Könyvek, térképek az Erdélyi Turizmuson

  A mai napon elindult webáruházunk, ahol Erdéllyel kapcsolatos könyvek, térképek, késõbb CD-k kaphatók. Teszt jelleggel néhány darab már most megvehetõ, a többit folyamatosan töltjük. A szolgáltatás az Libri infrastruktúrájára épül.
  Üdv., Ede, Erdélyi Turizmus

  #115759 Hozzászólás

  Duvad

  terkep

  Koszonom mindenkinek a tippeket, mar meg is rendeltem a DIMAP-tol ( 700 ft) – es meg is kaptam.Jo kis ottvenezres es eleg pontosnak tunik.

  #115758 Hozzászólás

  zsocsi

  térkép

  Nem kell 2-3 napig várni, a Tengerszemben (Dohány u.) lehet kapni 700 Ft-ért.

  #115757 Hozzászólás

  balu

  baluzoli@freemail.hu

  Térképet a mapking.hu oldalon is rendelhetsz.Kb. 2-3 nap alatt elküldik. 800Ft+500Ft(postaköltség).Én is innen rendeltem kb 2 hete. Mi tavaly voltunk a Retyezaton, de idén nyáron visszatérünk. Szia Balu

  #115756 Hozzászólás

  Balázs

  Retyezát link

  Kedves Duvad!

  http://www.hegymaszas.lap.hu

  Itt – többek között – találsz egy retyezátos címet, ahonnan letölthetsz egy színes térképet is. Úgyhogy gyorsan kapd elõ a színes nyomtatót, amíg nem kérnek érte jogdíjat….

  És jó utat,

  Balázs

  #115755 Hozzászólás

  Sherlock

  A cím.

  Ezt a multkor elfelejtettem. Bajnonak is igaza van, ha augusztusban mentek, úgy a közepe táján akkor dugig van szamocával, áfonyával a környék.

  #115754 Hozzászólás

  ddd

  startlap

  Startalpon van egy új link : Hegymászás a neve. Ott mindendt megtalálsz ! DE Abszolut mindent !

  #115753 Hozzászólás

  bajnó

  Peleaga

  A barátaimmal ’98-ban voltunk kint. Sherloknak igaza van a vihart illetõen, nekünk is volt szerencsénk hozzá. Aludni a Cabana Pietrele egész jó, onnan simán megmászható a Peleaga csúcs, meg a szomszédos is akár 1 nap alatt. Ha szerencsétek van, hülyére tömhetitek magatokat áfonyával. Jó utat!

  #115752 Hozzászólás

  Duvad

  Sherlock

  Kosz a segitseget, irnek is, de hova? Cim vagy valami ilyesmi segitene.

  #115751 Hozzászólás

  Sherlock

  Térkép

  Most adott ki nemrég a Di-Map térképet a Retyirõl! Nagyon jó csak ajánlani tudom itt Pesten kb 800 forint. Nagyon térképboltokban bárhol megkapod. A Pietrele tényleg jó kiindulásként, de utánna másszatok fel a Bukura tóhoz. Itt lehet csak sátrazni az egész hegyen (a menedékházak környékét kivéve). És innen minden elérhetõ. Az utak nem meredekek, rengeteg tengerszem van, csodálatos a táj. Vigyázzatok, viszont a vihar nagyon gyorsan jön és nem piskóta. Ha bõvebb konkrét túraterv érdekelne, akkor írjál és küldök neked, ha kell. Már többször vittem oda túrát.

  #115750 Hozzászólás

  Duvad

  Terkep

  Koszi mindenkinek az infokat, de talan a legfontosabb, hogy terkepet kellene velahonnan keriteni, es egyelore ebben meg nincs semmi otletem es sajnos az “Erdelyi turizmus” oldalon sincs semmi hasonlo a Retyezatrol.Nincs valakinek valami konkret otlete hogy honnan jutok valami hasonlohoz?

  #115749 Hozzászólás

  zsocsi

  praktikus tanácsok

  Tavaly augusztusban voltam. Szerintem a legegyszerûbb eljutási mód a következõ:
  Déva-Hateg-Ohaba de sub Pietra (idáig összejön busszal vagy vonattal vagy stoppal), Ohabából idõnként (vonatok érkezésétõl függõen) mennek fel barkas féleségek az alsó Cabana-ig, Nucsoarán át. Az alsó Cabanatól kb 2 óra gyalog a Cabana Pietrale – szerintem abszolút ideális kiindulási pont, elég jól be lehet mindent járni onnan.
  Maga a menedékház nem valami szuper, de tartozik hozzá egy csomó 2 személyes bungalow – szerintem nagyon hangulatosak, és elég kulturált is.

  #115748 Hozzászólás

  Zsolt

  Én 4 éve voltam!

  Hihetetlen szép!!! Mász meg mindent amit tutdsz. Szerintem a menedékházakat felejtsd el, mi amikor egy éjszakát aludtunk ott, 10 emberbõl 8-nak tiszta csipés lett a lába!
  Vigyél sátrat az nagyon bejön.
  Jó utat!

  #115747 Hozzászólás

  miki

  én is megyek

  Augusztus 10-én megyek ! Helybeli vagyok amúgy, és ismerem az egészet mint a tenyeremet. Eltudnám neked mondani, de inkább nézzél körül az erdélyi honlapokon.
  Biztosan találsz mindenfélét, csak egy kis idõt szánj a szörfözésre !

  #115746 Hozzászólás

  Gábora Ede

  Szállás

  A Retyezáttól 60 km-re magyar faluban, Csernakeresztúron is meg lehet szállni. Onnan szerveznek túrákat is, többnapos esetén menedékházakban szoktak megszállni.
  A szállásról részletek az Erdélyi Turizmus honlapon.
  Üdv., Ede

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
Hozzászólás: Retyezat
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.