Rómából – Szorrentóba?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Rómából – Szorrentóba?

 • Indította
  Témakör
 • #11028 Hozzászólás

  Sziasztok,

  Valaki tud segíteni, hogyan lehet alternatív (nem autóval) módon eljutni a nápolyi öbölbe, Szorrentóba? Ha tudtok mondjatok több alternatívát és árakat is. Köszi.
  Zoltán

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #135152 Hozzászólás

  barca

  Zoli, Ormika

  Nagyon köszönöm a segítséget!

  Zoli

  Nagyon tetszik nekünk is a bungalow, viszont a honlapon csak 2004-es dátumra lehet foglalni…te hogy foglaltál? Faxon, vagy telefonon?

  #135151 Hozzászólás

  Gábor

  hajók

  A http://www.caremar.it honlapon vannak adatok. De a legjobb az, ha a nápolyi kikötõben megnézitek a menetrendeket. Az a legbiztosabb, mert a turistaforgalomtól függõen az elõre meghirdetett menetrendek változhatnak. Van hajó sok, nem feltétlen szükséges elõre búvárkodni.
  Az árakra már nem emlékszem, de az a pár euro, amibe kerülnek az utak, megéri.

  #135150 Hozzászólás

  Zoli felesége megköszöni a válaszokat

  Sziasztok!

  Nagyon köszönöm a válaszokat!

  Ormika, képzeld egy másik fórumon pont most olvastam el egy 2004-es sorrentoi leírásodat, ahogy olvastam, szinte borsózott a hátam, és képzeletben már a Capri szigetét jártam be!
  Június végén megyünk Skyerope-val Rómába, ahol 3 napot leszünk, majd megyünk át Sorrentoba, itt 4 napot fogunk eltölteni és már nagyon várom!!!!

  Gábor,
  milyen árban vannak ezek a szárnyashajók? Tudsz esetleg internetcímet adni?

  Barca,

  Én már foglaltam is szálláshelyet. Kempingben foglaltam le bungalowt (fürdõs, konyhás) 50 Eu / éjszaka 2 fõ részére, ezt találtam ami a legolcsóbb és mégse sátorban kell aludni.
  http://www.santafortunata.com/

  Üdv mindenkinek és köszönöm a válaszokat!

  Kriszta, Zoli

  #135149 Hozzászólás

  ormika
  #135148 Hozzászólás

  barca

  szállás

  Tudtok olcsó szállást Sorrento környékén? Az autóbérlés kb mennyibe kerül itt? Elõre is köszönöm a segítséget.

  #135147 Hozzászólás

  ormika5

  Sorrentoba

  Kedves Zoli!

  Rómába nem tudom, hova érkezel. Ha pl. SkyEuroppal jössz a Fiumicino reptérre, onnan 9,5-be kerül ha jól emlékszem a Leonardo expresszre egy jegy, ami a reptérrõl bevisz a Róma Termini fõpályaudvarra. Van más lehetõség is, ami olcsóbb, de át kell szállni…A másik reptérrõl is van buszjárat a belvárosba, de azt nem ismerem pontosan.
  Ha a terminibe eljutottál, onnan elég sûrûn mennek vonatok Nápolyba. A Piazza Garribaldi vagy Napoli Centrale is jó neked, majdnem ugyanaz a kettõ, az egyik a felszín alatt áll meg, a másik pedig fent. Durván 2 óra az út (normál vonattal inkább 3), és vonattól függõen 12-20 eur/fõ egy irányban+3 EUR a helyjegy, ha veszel. Számolni kell viszont, hogy sokszor késnek a vonatok:(

  Ha megérkeztél Nápolyba, akkor onnan pár perc séta az aluljáróban, és eléred a Circumvesuviana nevû HÉV-szerû járatot (jól ki van táblázva), melynek menetrendjét és árait itt éred el:
  http://www.vesuviana.it/infoeng.htm

  Itt vigyázni kell a tolvajokkal, de nem vészes. Meg zenészek is néha felszállnak a vonatra….
  Ezen a vonalon érheted el Herkuláneumot és Pompejt is, valamint a Herkuláneum (Ercolano) megállóból lehet felmenni busszal a Vezúvra.
  De ha csak Sorrento érdekel, akkor az pedig a végállomás, jó 1,5 óra körül van az út, de a honlapon megtalálod pontosan. Ha van kedved, idõd és pénzed, érdemes átmenni hajóval Capri szigetére is. Csodálatos, de sajnos drága a hajójegy és az élet is.

  Remélem, tudtam segíteni. Ha van további kérdésed és tudok segíteni, akkor kérdezz vagy itt, vagy a freemailes címemen.

  #135146 Hozzászólás

  Gábor

  menetrend

  http://www.trenitalia.it

  Ezen találsz vonatokat Nápolyba.

  #135145 Hozzászólás

  Gábor

  vonat

  Temérdek vonat megy Rómából Nápolyba. Onnan mehetsz tovább hajóval, szerintem az a leggyorsabb. Anno kb. 40 perc alatt értem oda egy szárnyashajóval.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Rómából – Szorrentóba?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.