románián keresztül görögbe

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa románián keresztül görögbe

 • Indította
  Témakör
 • #8878 Hozzászólás

  kriszti

  Ma hallottam ezt az infot. Románián keresztül sokkal biztonságosabb keresztül menni, állítólag nagyon jó minõségõ az E70, éa a E79 -es fõútvonal, nem kell fizetni autóút díjjat, nem kötekednek a rendõrök. Arra az egyre vigyázni kell, hogy nappal se lakott területen, se lakott területen kívül nem szabad használni a tompítottat, biztonsági öv be legyen kapcsolva és a gyalogosokra is oda kell figyelni, mert azért harapnak a rendõrök! Különöseben más nincs.

  Szerbiába 40Eur körül van az autópálya díj egy irányba + fizetni kell az autóútak használatáért is.

  Az út nem hiszem,hogy sokkal több lenne románián keresztül, a benzin kb 150-160ft/liter.

  Remélem valaki hasznát veszi a leírtaknak.

  Sziasztok!

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #121576 Hozzászólás

  Metell

  Lámpa

  Szóval csak nyugodtan. Kapcsold fel a lámpádat, csatold be az övedet, és idulás. Mindegy hogy merre, alapvetõen mindenhol békesség van. Romániában a rendõr megbüntet ha akar. Ha mást nem, hát kitalál valamit, amit ott, akkor amikor mennél tovább, elég nehéz kontrollálni. Egyszerûbb fizetni. Szerbiában akkor állítanak meg, ha bemértek. A határokon is ez a helyzet. Velem még szerb, vagy bulgár határõr nem szemétkedett. Román is csak egyszer.
  Szóval az a világ is úgy müxik mint az itthoni, csak egy kicsit más. Mindenesetre a hazai normákat nem kell feladnod amikor arra utazol. Menj nyugodtan, és röhögd ki, ha valaki ijesztget!

  #121575 Hozzászólás

  Istvan
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kriszti

  hát persze, ha ez tesz jót a lelkivilágodnak és örömet is okoz Neked, akkor ne korlátozd Magad! Szabad országokban élünk és közlekedünk, ha a törvény valamit nem tilt akkor azt elvileg szabad is, nem? Most hagyjuk a vallási tiltásokat ( úgymint ne kívánd más feleségét meg ilyesmiket ) de hát azokat sem vesszük szó szerint, nem? Szóval ha Neked úgy jó, akkor égesd csak a vakvilágba.

  #121574 Hozzászólás

  kriszti

  Istvánnak

  Nem haragszom, de ezt én is hallottam, és csak kíváncsi voltam a többiek véleményére is. Az egyik munkatársamtól hallottam, aki romániába sokat jár. Tehát értsem úgy, hogy égethetem a vakvilágba bárhol a tompítottat?

  #121573 Hozzászólás

  Istvan
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kriszti

  már bocsánat de ez így egy nagy baromság. Anyám ott él, elég sûrûn járok át hozzá, úgyhogy ez ilyen formában nem igaz. Az már egy más tészta, hogy napsütésben, csak a külföldi ( na jó helyesbítek, többnyire a külföldiek ) használnak tompítottat, s ezáltal a rend dõre õre könnyebben kifigyeli az idegent. ( ugyanez a mese horvátban is, a yard már messzirõl tudja, hogy nem helyi van a sorban mert ég a lámpája ) Ennyi, de ennek az égvilágon semmi köze nincs ahhoz hogy szereti vagy nem szereti a rendõr ha felkapcsolod, az meg hogy zavarja a szembe jövõt…hát ez meg így leírva is egy hülyeség. Bocs, hogy közberondítottam, de ez van

  #121572 Hozzászólás

  kriszti

  Rolandnak

  Nem azt mondtam, hogy nem szabad, de állítólag nem jó szemmel nézik a rendõrök , mert a szembejövõt zavarja

  #121571 Hozzászólás

  Roland

  hát …

  Ugyan már, emberek ! Ki mondta nektek, hogy Romániában nem szabad tompítottat használni ? Én itt élek már 26 éve és nem tudok errõl a dologról. Igaz, hogy nem kötelezõ nappal a használata, de ajánlatos használni. Én lakott területen kívül mindig használom.

  #121570 Hozzászólás

  kriszti

  zsozsonak

  Szia Zsozso!

  Az egész ország területén lakott területen kívül és belül is nem kell nappal használni a tompítottat, és mettõ-meddig számít a nappal (ez lehet, hogy hülye kérdés volt)? Ugyanez érvényes Bulgáriára is?
  Köszike

  #121569 Hozzászólás

  Mikk

  Krisztinek

  Csak autópályán megyek,ugyanis évente kb. 15-20 alkalommal járom végig az utat munkámból kifolyólag. Senki nem zaklat nem igazoltat feleslegesen, abszolút nyugodtan mehettek.

  #121568 Hozzászólás

  zsozso

  ut

  a szerb hataron semmit sem kérnek az utlevélen kivül,tompitott fény nem kell

  #121567 Hozzászólás

  kriszti

  Mikknek

  Szia!
  Annyit mondj meg nekem, hogy Te autópályán mentél vagy más úton, és ha más úton akkor melyiken? A határon mit kérnek “útlevélen kívül” pl. poroltó, hullazsák ilyesmire gondolok, és van e esetleg olyan más dolog a kresszben, hogy pl. nappal nem lehet tompítottat használni, mint Romániában?

  Üdv.

  #121566 Hozzászólás

  Mikk

  Szerbia

  Három napja érkeztem vissza Szerbián keresztül, az úthasználat 300+300+680 dinár egyirányban(1EUR=70dinár)ezért nem érdemes kerülni. Benzin 52-54 dinár, és senki nem fog zaklatni ha betartod a közlekedési szabályokat.
  Jó utat!

  #121565 Hozzászólás

  kriszti

  Istvánnak

  Tegnap kérdeztem meg a Szerb -Magyar Nagykövetségtõl, de az egyik ismerõsöm aki, ott “lakik”/dolgozik õ 60 eur-t mondott. Az a baj, hogy nem tudom egyszerûen, hogy kinek higgyek.

  #121564 Hozzászólás

  Istvan
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kriszti

  Tökéletesen igazad van, az Arad-Temesvár-Turnu Severin( ekkor a Vaskapunál az erûmûnél át tudsz menni a vízierõmû gátján Szerbiába és onnan át Bulgáriába Sofiai irányába majd onnan Kulata felé)-vagy a Craiova-Bechetu (igen itt is van komp és kevésbé zsúfolt mint a Vaaskapuhoz közelebb esõ Calafat-i) majd a Dunán át irány Szofia-Kulata.
  Nos ha valaki nem siet akkor én is ezt javaslom, habár Romániában nincs úthasználati díj de amikor kilépsz ( tehát nem belépéskor ) fizettetnek mindenkivel környezetterhelési adót ami tavaly 380.000 lei volt ( durván 13€ ) s ne feledd ha zsufi van a kompnál akkor bizony jól jön az a 10-15€ amivel a “placcmestert” meg fogod kenni hogy elõrébb engedjen, bolgár oldalon detto ugyanez ( igaz ott elég volt 5€ is) hogy ugyan már a kamionok között csináljon annyi helyet hogy kivergõdhess valahogy, a dezinfekcija-ról nem írok különösebben azt igy is meg úgyis beszedik, bárhol is mész. Szóval ha van idõd és belekalkulálsz némi állásidõt is és a szerb autópályadíjhoz képest még spórolni is akarsz akkor mehetsz Románián át is. Az utóbbi két évben a ro-bg útvonalon mentem, úgyhogy tudom mit beszélek, igaz görögbõl jövet éppen a kompra várás kikerülése miatt inkább a Giurgiui hídat favorizáltam, kitérõ jócskán de gyorsabb. ( Jó mi Alexandropolisz felõl jöttünk vissza Chioszról, szóval így játszott be a Giurgiui híd ) lefelé meg Kavalának mentünk mert onnan kompoltunk Leszboszra. Az idén törökbe menet inkább a Metell álltal javasolt szerb viszonylatot játszuk meg, mert lényegesen gyorsabbnak tûnik, igaz némiképpen drágább is, ez tény de hát valamit valamiért. Honnan a 40€ szerb autópálya költség? Tavaly Nis-ig 1.400 új dínár volt ( tavaly 60 körül volt a váltási árfolyam, azaz kb. 24€ ) ez az infód, mármint a 40-es friss és helytálló? Üdv.

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: románián keresztül görögbe
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.