RP

 • Indította
  Témakör
 • #43683 Hozzászólás

  Naiv

  Mostanában annyi rosszat írtok e magyar termékrõl!
  Nem értem, hogy akkor pl. az Everesten miért vált be EZS éknek.
  Valóban ennyire rossz, v. csak néhány szélsõséges ritka esettel találkoztam itt a fórumon!

  Köszi az építõ jellegü hozzászólásokat, meg a többit is!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 27
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #418770 Hozzászólás

  grigri

  összegezve

  Az eddig hozzászólások alapján nem túl rózsás a kamásli helyzet, de még mindíg talán az RP (és a Lynx) bizonyult az egyik legsikeresebbnek. És mivel az ára is elég kedvezõ, asszem ilyet fogok venni. Köszi a hozzászólásokat.
  gri

  #418769 Hozzászólás

  david9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  milo bowden

  elég hamar elkezdett szétmenni, még bírja, de csak a benne lévõ fehér, erõs (x anyagú) szálak tartják (mondjuk azok elég jól)…..barátnõm tatonka kam. cipzár úgy szétesett kb. a 2. használatkor mint a huzat

  #418768 Hozzászólás

  racz zsolt

  a kamásnikkal

  az a baj, hogy a Gore-Tex pont úgy szakad szét a hágóvastól mint a nem lélegzõ. Én is egy Lynx-et használok, vagy 8 éve, a drótsodronyosat, egyelõre csak be kell stoppolnom a lukakat, még nincs szétesve. Megéri az árát, ha még kapható az a régi változat. Egy kifogásom van csak – a beakasztható orr-rész szerintem hosszú (még duplex bakancson is) és nem feszül meg rendesen az anyag – ergo alul bejut a hó.

  Most láttam kint komplex megoldásokat, többféle cipõgyártó egybeépített darabjait, csak kicsit drágálltam a csukákat mert 800 dollár alatt nem volt egy modell sem. Viszont állítólag azok nem áznak be.

  #418767 Hozzászólás

  Lud

  kamasli

  nekem meg a Lynx korabeli RP kamaslim volt, 8 ev utan szakadt el a bovden az aljan, meg parszor rarongyoltam az uj vasammal ezert a csere.
  ha mar meg lett emlitve: Lowe Alpine Contour Montain 40-es zsakom cippzarja egy csod, becsuletukre legyen mondva a rakovetkezo evben mar erosebbel arusitottak.

  #418766 Hozzászólás

  Ld

  PetiDru!

  Lehet, hogy én nem voltam figyelmes, de a kamásli rovatba írtam.

  #418765 Hozzászólás

  PetiDru

  Ld, Mi a gond

  a Lowe Alpine zsakkal? Melyik tipust vetted?
  Meglep, nekem eddig csak jo tapasztalatom volt veluk….

  Udv
  PD

  #418764 Hozzászólás

  Ld

  RP-nájlon-6 év

  Én 6 évig nyúztam egy nejlont. Tökéletesen bevált. Végül a cipzár fagyott szét egy téli túrán (persze hogy egy lavinlejtõ közepén…). Ez megelõzhetõ, ha cipzár-takarós modellt választasz. Most egy Lowe Aplinom van. Katasztrófa, úgyhogy ilyet ne vegyél! A Milok meg a talp alatt átmenõ bowdennél szoktak meghalni…Tessék választani!

  #418763 Hozzászólás

  Trois

  Kamásli (RP)

  Én is egy nejlonba futottam bele, nem bírt egy évet, rendszeres használat mellett. Több helyen kiszakadt, szétkopott. Csalódtam bene.:-(
  Most egy Milo-t nyúzok, ez is kopik,bolyhosodik, de jóval masszívabbnak tûnik, és már most jóval többet bírt mint az RP. Pedig kapja az ívet rendesen, mert a melóhoz is használom rendszeresen..

  #418762 Hozzászólás

  mf72

  Grigri-nek

  Szia, az olcsó az nyájlon, a drágább az már jó is, mert lélegzõ (asszem Sympatex anyag), ami fontos.

  #418761 Hozzászólás

  Zotán

  North Face 2.1

  Hi! A fent említett sátram van (amikor még így hívták).nagy zsákos túrához nagyon szupi! Könnyen, gyorsan fel lehet húzni, pipecül tart (fõleg, ha nem hagyom otthon a kalapácsot és le tudom verni a cövekeket :) ), erõs anyagból van, bírja a strapát. Ja, és a súlya sem gáz.

  #418760 Hozzászólás

  Grigri

  RP lábszárvédõ

  Sziasztok!
  Én az RP kamáslikról kérném ki a véleményeteket. Azt vettem észre, hogy itthon nagyon elterjedt. Annyira jó, vagy annyira olcsó? Esetleg mindekttõ? Tapasztalatok?

  #418759 Hozzászólás

  Naiv

  Bocs

  hogy így eltüntem, dolgom volt ée nem jutottam gép közelbe.
  Csak annyira packutatás, hohy nekem elég sok RP cuccom van, és igazából gondjaim nincsanek vele. Persze lehet mindenen javítani…., és a “sok” fikázás miatt indítottamcsupán kíváncsiságra alapuló topikomm…
  köszönöm mindenki véleményét a továbbiakban is, fõleg sátor vonalon

  #418758 Hozzászólás

  Zsolt

  Rp-tech

  Az anyaggal nincs gond (vízállóság, lélegzõképesség), de az RP embléma nem lesz hosszú életû az anyagon ( ez legyen a legkevesebb baj), az elsõ komolyabb esõzésben le fog ázni. Megjegyzem ebbõl az anyagból készült termékek ára elég húzós, így adhatott volna magára az árpi, hogy a cégér megmaradjon (pl.) a dzsekin, amit vélhetõen rossz technológiával rakták fel az anyagra.

  #418757 Hozzászólás

  Robi

  Rp-tech

  Ki tud valamit errõl az új anyagról, mondjuk vízállóság, lélegzõképesség?

  #418756 Hozzászólás

  BLZS

  RP hátrendszer

  Pontosan ue. történt velem is 1 héttel Fogaras elõtt a Bakonyban, egy nagyobb lépés után frankón széttört a hátrögzítés. Hívtam ÁRPIT, köv nap küldték gyorspostával az új hátrendszert és sûrû elnézés közepette kérték, ha lesz lehetõségem küldjem vissza a töröttet. Természetesen az új sem fogja tovább bírni, már most fehéredik, egyszerûen szarul oldották meg a felfüggesztést, túl nagy terhelés jut egy mûanyag lapocska hajlított részére. Egyéb hibák: leszakad a zipzárhúzóka madzag, zipzár akad néha. A francba, hogy nem lehet normálisan megcsinálni egy PRO zsákot!

  #418755 Hozzászólás

  climbora

  meglepõdtem

  a Deuter-ek súlyán! Kevesebbet vártam volna…a Karrimor tûnik optimálisnak, mert azért hozzáteszem, hogy – bár ez egy RP-topik :-) – az Alto ugyan könnyebb, de nem elég “merev”, olyan nyeklõ-nyakló, leginkább a hátrendszere…talán éppen ezért könnyebb, bár az enyém nem fiatal zsák, azóta lehet, hogy sokkal jobbak. Én azt hiszem Karrimort vennék, ha lenne hozzá kedvem :-) ( anyagi)
  Zöldfülû!
  ha kérdés komoly ( most komolynak veszem) : egy márkanév !

  #418754 Hozzászólás

  Zoldfulu

  Mi az az RP?

  Mi az az RP?

  #418753 Hozzászólás

  Noresz

  Nagyon úgy tûnik, hogy jó választás!

  :-)

  #418752 Hozzászólás

  climbora

  talán

  éppen ezért, merthogy Altom volt (van) elõtte :-)

  #418751 Hozzászólás

  Noresz

  Most hogy mondod…

  RP PRO70 2700 g

  Megnéztem pár hasonló méreû zsákot:
  Alto NOMÁD 78 1600 g
  Alto SHERPA 83 2000 g
  Alto EXPEDITION 90+ 2300 g
  Deuter Guide 45+10 2050 g
  Deuter Aircontact 60+10 2650 g
  Deuter Aircontact 65+10 2950 g
  Deuter Aircontact 75+10 3100 g
  Millet PUMORI 55+10 2140 g
  Millet NANDA 70+10 2500 g
  TheNorthFace Catalyst 75 3060 g
  Karrimor Cougar 60-85 2750 g
  Karrimor Panther 60-70 2200 g
  Mammut HauteRouteMen 65 2950 g
  Stb….

  Hááát, olyan átlagosnak mondható a hasonló méretû zsákokhoz képest a PRO70. Max (+)(-) 100-300g különbség van. (1db szendvics)
  Kivéve az Alto-t mert az messze veri az egész mezõnyt! :-)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 27
Hozzászólás: RP
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.