Ruwenzori

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Ruwenzori

 • Indította
  Témakör
 • #2027 Hozzászólás

  Balázs

  Sziasztok! Január elején 4-en megyünk ki Ugandába, és ha lehetséges, akkor a prioritás a Ruwenzorié lesz. Van-e aktuális híretek a területrõl? Befizetett túrákra nincs keretünk, ugyanakkor szeretnénk ott helyben felbérelni vezetõt, hordárokat, stb., kb. 10 napra. Bujukó tó, Eliott Pass vonalra mennénk. Érdekelne továbbá infó ugandai 4×4 bérlésrõl, sofõr nélkül, és bármi hasznos info Semliki, Bwindi, Murchison, Kidebo valley vonatkozásban. Elõre is köszönök minden segítséget! Üdv, Balázs

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #66086 Hozzászólás

  bb

  a fenti infokat

  a jobb utikonyvekben es a neten reszletesen megtalaljatok……

  #66085 Hozzászólás

  Vanek

  malária

  Hál’ Istennek, eddig minden ilyesmit megúsztam, de lehet hogy csak szerencsém volt. A híres/hírhedt Lariam-ot lehet szedni, ha valaki csak néhány hétre megy, de hosszabb távon – azt mondják – nem érdemes szedni, mert vannak mellékhatások, ha meg baj van, akkor nagyobb dózisban gyógyít is, nem csak megelõz, ahogy Te is írtad.

  Visszatérve a raftingra, ha még egyáltalán nem voltál ilyenen, és nem vagy annyira víz imádó,akkor mégsem javaslom, mert lehet hogy csak keserû frusztrált emlék lenne. Nálunk is voltak (nem kezdõk), akik az egyik hely elött (neve: “bad place…!” kiszáltak, miután a partról meegnézték hogy milyen.

  #66084 Hozzászólás

  Balázs

  köszi

  Szia Vanek! Köszi a választ! A rafting elég érdekesnek hangzik, lehet, hogy megjáccuk… bár igazság szerint egy raftingon sem voltam még életemben. Sajnos máshol is szétcseszik ezeket a gyönyörû folyókat, Szudánban pár éven belül eltûnik a 3-4. katarakta, a kínai eset is híres, no meg ahogy Abu Simbelt is tönkrevágták az alsó vízesésekkel, az sem kutya. (Jut eszembe… érdekes lenne eccer megnézni a Kongó vízeséseit!)
  Érdekelne még, hogy malária terén milyen volt a helyzet? Én még sosem szedtem Afrikában megelõzõ tablettát, persze volt velem elegendõ, sokkterápia esetére. Ugyanakkor mindig száraz évszakban mentem, és nem is láttam szúnyogot szinte egyet sem.

  #66083 Hozzászólás

  Vanek

  Nílus rafting

  Tavaly októberben jártam ott, vízumot megadták a reptéren (30 USD). Viszonylag mûködõ, hátizsákosoknak is járható hely szerintem. A Ruwezori trekking tudtommal elég drága mostanság, mert pár éve lenyúltak pár turistát és most a fegyveres guidok felverik az árat, de lehet hogy azóta javult a helyzet.
  Amit feltétlenül ajánlok, az a rafting a Níluson. Egyrészt mert a világ 10 legjobb ilyen lehetõsége között van (négy darab 5 fokozatú zúgó van, ha ez mond valamit…), másrészt mert a tervek szerint 2-3 éven belül épül ott egy gát és az egész hely eltûnik, már ha lesz rá pénzük.
  A raftingot Jinjában kell intézni, kb. 80 USD egy egész napra, amiben ebéd és transzport is van, ha egybõl Kampalából mentek. Ha szeretitek a vizet ne hagyjátok ki, én korábban voltam már a Zambézin, de ez a szó szorosabb értelmében “meredekebb” volt.

  Vanek

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Ruwenzori
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.