San Sebastian – mennyire veszélyes hely (ETA)?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa San Sebastian – mennyire veszélyes hely (ETA)?

 • Indította
  Témakör
 • #14854 Hozzászólás

  gamma

  Aki Spanyolországban él, esetleg éppen Baszkföldön, vagy csak információja van róla! Mennyire veszélyes hely mostanában San Sebastian? Egy rokonomnak kellene egy nem túl izgalmas tanácskozáson részt vennie ott, azért érdekel. Ha elég gáz a szitu, inkább itthon marad.
  Ha mégis megy, milyen helyeket tanácsos elkerülni? (Bár ha jól tudom az ETA fõleg forgalmas helyeken robbant, azokat pedig nehéz kerülni)

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #155546 Hozzászólás

  KÁkos

  Zarautzban – népszerû üdülõhely –

  többször (3 alkalom) kempingeztünk és San Sebastiant és környékét látogattuk. Nyugalom volt, több felirat hírdette a külföldieknek : .. tudod-e, hogy ez nem Spanyolország, ez a Baskok földje ! … , és sok gépfegyveres rendõr (csendõr?) volt a csomópontokon. Zarautzban este a szórakozóhely elött mindig rengeteg gyerek rohangált a téren, a szülõk meg a kihelyezett asztaloknál iszogatva felügyeltek rájuk, egyetértés volt, békesség. A vendéglõs nyíltan hirdette bask nemzetiségét az épületre felfestett zászlóval és hazafias jelszavakkal. Egyik alkalommal két idõs ember az utcán összeszólalkozott, pillanatok alatt ott voltak a rendõrök.
  San Sebastian nagyon szép, rengeteg a néznivaló, parkolásnál – ahol 2 órás a lehetõség -, nem szabad eljátszani azt, hogy ha letelt a 2 óra, megyek egy kört és visszaállok, mert mozgó parkolóõr (lányok) feljegyzik a rendszámot és büntetnek. A földalatti parkoló biztonságos, bár kicsit drágább.
  Csak bátran, hihetetlen, hogy milyen kellemes az óceán vize, mennyire hullámos, és milyen átlátszó, mivel a homok gyorsan leülepedik !

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: San Sebastian – mennyire veszélyes hely (ETA)?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.