Sárvár

 • Indította
  Témakör
 • #27167 Hozzászólás

  cerci

  Milyen a sárvári fedett fürdõ?Szaunája?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #311434 Hozzászólás

  huszár

  Nádasdy-vár

  A sárvári Nádasdy-vár az egyik legjobb állapotban megmaradt magyar vár. Nem csak a falak állnak, hanem az eredeti freskók, bútorok is megtalálhatók. Külön érdekesség a Nádasdy huszárokat bemutató tárlat. Néhány képet is található a neten: http://kazika.try.hu – a Magyarország mappában.

  #311433 Hozzászólás

  Barby3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Gyógyfürdõk

  Sziasztok!!!

  Találtam egy Új oldalt belföldi gyógyfürdõkrõl szól,természetessen a kedvencem is szerepel rajta Sárvár
  Érdemes megnézni!!!
  http://www.gyogyfurdok.gportal.hu

  #311432 Hozzászólás

  ülQ irnok

  sárvár fürdQ

  Kedves Yohannes! Sajnos nem vagyok tagja a sárvári fürdQ managementjének, de én azt hiszem, voltak nyugati fürdQben. És talán nem is velük van baj, hanem a vendégekkel. A dolgozók elmondják a szabályokat mindenkinek,, ki is van írva, szólnak is, ha valaki megszegi. De ez mégsem egy börtön nem lehet percenként rendreutasítani a vendégeket. Akik fel vannak háborodva,, hogy nem ülhetnek fel papucsban a szaunapadra, hogy törülközöt kell maguk alá tenni, hogy izzadtan nem mehetnek be a merülQ-medencébe. Szóval néha a vendégeket is el kellene küldeni. Persze egy külföldi fürdQbe. Azt csak nagyon halkan mondom, hogy sok vendég külföldi. Kölföldi volt az is, aki a múltkor a szaunában borotválkozottt.

  #311431 Hozzászólás

  cerci

  Köszi mindenkinek még nem értem rá elmenni ,de kipróbálom jól hangzik.A debrecenit interneten láttam igy gyönyörûnek tünik.

  #311430 Hozzászólás

  Megnéztem Sárvárt…

  Sárvár. Megnéztem. Valóban kellemes hely, amely felépítésében összemérhetõ nyugati szomszédainkkal – két kivételtõl eltekinve. A hideg/meleg vizes lábkeringés serkentõ sétának csak a felét tudjuk megejteni, ugyanis a hidegvizes rész létezik de a melegvizes párja nem.
  A szaunakályhák küröl hiányzik a fémlap, így megbarnult a fa…
  De a hely kitûnõ, csak a managementet utalnám be pár napra egy osztrák intézménybe hogy tanuljanak házirendet. Igaz ugyan, hogy ha valaki ruhában megy be a szaunába arra többnyire rászólnak, de arra már nem figyelnek oda, hogy az emberek raknak-e maguk alá valamit amikor leülnek. Gyakori hogy a T. vendég maga köré teker valami, aztán leül és a csupasz lábát rakja a padra, ahová szépen ráizzad. Nyugaton ilyenkor odajönnek, és szólnak hogy rakjon maga alá valamit… A másik a felöntés, ami ki van ugyan írva, de gyakorlatilag csak annyir jelent hogy egy ember vizet rak a vödörbe… Ennek úgy kéne zajlani, hogy szellõztetés és melegedés után egy alkalmazott a 3-4 alkalommal a kövekre locsol, és két locsolás között különféle eszközökkel (pl. törölközõ) teríti a gõzt a vendégeken :-)
  Tudnék még pár ilyen példát, de a lényeg: ha a managementet beutalják pl. a néhány kilométerre lévõ Sonnenthermébe egy hétvégére, lesz egy egész kellemes fürdõhelyünk!

  #311429 Hozzászólás

  Andrea

  Cercinek egy hír:

  A Magyar Wellness Társaság Nívódíját Wellness Center kategóriában a Sárvár-i Gyógy és Wellnessfürdõ nyerte el.

  #311428 Hozzászólás

  Bronzlovas

  Cercinek

  Sajnos nem tudom melyik mediterrán fürdõre gondolhatsz.
  Mindenesetre én ajánlom Neked a debreceni Aquaticumot. Télen a legjobb hely a kategóriájában itthon. Nem is beszélve arról, hogy egybe van építve egy 4*-os gyógyszállóval. Egy szóval: nyámmm :)

  Bronzlovas

  #311427 Hozzászólás

  elégedett
  #311426 Hozzászólás

  CrocodileMick

  Cerci!

  nézd meg a köv. linket: http://www.austria-trend.at/de/?id=epw
  Ezt keresed?
  Infót más fürdökröl a http://www.thermenregionen.at/thermen/index.htm oldalon találsz.

  Üdv, Mick

  #311425 Hozzászólás

  cerci

  Bronzlovas

  Köszi szépen ,nagyon gyors voltál.Megnéztem azóta a honlapot ,mit is mondhatnék ?Nagyon szuper hely ,ki fogom probálni .Azt gondolom ez igazán szinvonalas hely.Még valami ,lehet ,hogy errrõl is túdsz valamit?Ausztriában vagy Németországban van egy üveg kupolával fedett mediterránnak nevezett(vagy trópusinak berendezett)fürdõ.Valahol halottam ,hogy nagyon extra!Köszi az infókat:Cerci

  #311424 Hozzászólás

  Bronzlovas

  Sonnentherme

  Szia!

  itt egy osztrák cím:

  http://www.sonnentherme.at : ez a locsmándi fürdõ, Zsíra nevû magyar falu burgenlandi szomvszédja.

  #311423 Hozzászólás

  cerci

  Köszi az infókat,jól hangzik a Sárvár,kiprobálom.A két ausztriai fürdõrõl tudtok bõvebben valamit,esetleg email cimet??Ezekrõl sok jót halottam ,de nem találtam az interneten .Köszi

  #311422 Hozzászólás

  Olgi

  csak figyelek!

  Figyelem itt ezt a beszélgetést és fogalmam sincs, hogy mirõl vitatkoztok. Az egyikõtök SÁrvárt dicséri, a másikótok Ausztriát. És?

  #311421 Hozzászólás

  változatlanul elégedett

  akkor ennyit erröl

  tudod ez már csak kötözködés, de “elégedett ember”vagyok, ugyhogy abbahagyom, hogy egymást oktassuk. Ausztriát nem érdemes bemutatnod, mert itt élek, már egy jó ideje. Àthágni az emberek itt is szoktak dolgokat és itt is vannak ilyen tipusú emberek mint Te!

  #311420 Hozzászólás

  xyz

  változatlanul elégedett

  Ez egy adott formaság, amit senki sem hág át már évek óta. Legalábbis Ausztriában nem. A szabadidõdet egy adott körön belül töltöd el és nem a 4 fal között.Nem hinném, hogy megzavarják a köreidet, ha betartod a szabályokat. Egyébként meg ha nem tetszik, csináld magadnak a felöntést otthon és nyugodtan elmerülhetsz az apróságokban, mert azokban van a lényeg.

  #311419 Hozzászólás

  Éva

  Simon-Júdás vásár és a fürdõ Sárváron

  Elmentem a Simon-Júdás vásárba és gondoltam ha már itt vagyok megnézem a fürdõt is. A sárvári fürdõ valóban nagyon szép, színvonalas a szolgáltatás.

  #311418 Hozzászólás

  a változatlanul elégedett

  Katika

  én senkit semmiröl nem akarok meggyözni és olyan formán tartom a másik embert tiszteletben, hogy nem zümmögök bele, ha éppen szabadidejét élvezi. Igen, voltam az osztrák oldalon is, nem is keveset:-)a legpraktikusabb, amikor az ember magának öntözget (mert ilyen is van), de apróságokban nem szoktam elmerülni.

  #311417 Hozzászólás

  szkati

  az elégedett

  Sárváron nem voltam, így biztosan igazad van a szolgáltatások színvonalában. Te voltam az osztrák oldalon?
  A lámpa meg azt a célt szolgálja, hogy egy bizonyos idõpontban- a felöntést követõ 2 percben- senki se zavarjon a ki-be mászkálással. Addig persze kimehetsz, meg be is jöhetsz. Fegyelem, amiben benne van a másik tiszteletbentartása. Ettõl szerintem még nem kellene beleõrülni semmibe se. Ez egy többévtizedes és kipróbált menete a szaunázásnak náluk. Árakban meg nincs nagy különbség. A sok oszták, meg német az egyéb szolgáltatások miatt van a magyar oldalon. Fodrász, kozmetikus, maszirozás és a fürdõt körbevevõ vendéglátóipari egységek használata.
  Mert ezek tényleg olcsóbbak.

  #311416 Hozzászólás

  az elégedett

  szkati

  én mindenkinek csak javasolni tudom a sárvári VitalMed Hotelt, mindennel tökéletesen meg voltam elégedve. A személyzet barátságos, még este 9-kor is, mindent tisztának találtam, viszont megörültem volna, ha a szaunából lámpa irányításra jöhetek ki, vagy be! Nem vagyunk egyformák, van aki 5 percig bírja, van aki 20-ig, ki mennyire edzett. Gondolom a szolgáltatások arra vannak kitalálva, hogy mindenki úgy élvezze, ahogy szereti. Èn nagyon élveztem, és az a benyomásom volt, hogy vetekszik a határmenti osztrák wellness világgal, valószínü nem volt véletlen, hogy a vendégek 80%-a osztrákokból és németekböl állt, merthogy Sárvár azért még valamivel olcsóbb, és szinvonalbéli különbséget sem fedeztem fel, sött!!!

  #311415 Hozzászólás

  szkati

  mégis van különbség

  Mert míg Mo-n vizes testtel és fürdõruhában ki-be mászkálnak az emberek a szaunában, többnyire nem tesznek maguk alá semmit se, addig pl. Tatzmannsdorfban( ott szilvesztereztünk tavaly) van a szaunázásnak rendje. Fürdõruha nélkül,( nem is lehet fürdõruhában), törülközõvel magadon ill. magad alatt, ki be mászkálás nélkül és adott idõpontban van a felöntés, majd kigyullad egy piros lámpa és amíg az ég, addig se ki, se be. Felöntés elõtt teljes szellõztetés( hogy kicserélõdjön a levegõ) Ezt hívják szaunakultúrának. Sajnos nálunk pl. a Kondorosi uszodában, a fázós gyerekeket szokták berakni a szaunába jó vizesen, hogy felmelegedjenek. Az emberek ráülnek minden nélkül a fapadra, rácsorgatják az izzadságukat, majd elegánsak( természetesen köszönés nélkül) felállnak a maguk alkotta tócsából és távoznak.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: Sárvár
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.