Sátort magashegyre

 • Indította
  Témakör
 • #44321 Hozzászólás

  brigitta8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szeretnék sátrat (Hannah, Lafuma, Quechua stb..) vásárolni, elsõsorban magashegyi túrákhoz, gerinctúrákhoz. Jó lenne, ha segítenétek, melyik a jó :). Elsõdleges szempontok: könnyû legyen, bírja az esõt és megfizetheõ legyen.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #424313 Hozzászólás

  Papsajt

  További info

  Itt 360 fokos nézetben is megtekinthetõ a Marmot sátor:
  http://www.rei.com/product/731624

  #424312 Hozzászólás

  Papsajt

  Egy vélemény a sok közül…

  Az én választásom erre esett, bár igaz ez kétszemélyes:
  Marmot Aeolos 2P
  Kényelmes, átgondolt tervezés, 2 bejárat, bitang erõs, két réteg, full vízálló, 2,6 kg (!!!). 3 évszakosnak van kikiáltva, de bírja a telet is (francia Alpokban tesztelve :-)) Hozzáteszem azért a Himalájába nem ezt vinném. Persze nem adják ingyen, de a minõségnek ára van. Én inkább hajlandó vagyok hosszabb ideig spórolni, de a minõségben nem ismerek kompromisszumot.
  Ha ennél is brutálabb cucc kell, kénytelen leszel a súly oltárán is áldozni+ ezek kis hazánkban elsõsorban áruk miatt nem beszerezhetõk (2 személyesek kb: 3-5 kg között mozognak) Viszont kis túlzással az életed is rábizhatod egy komolyabb alpin túrán. A teljesség igénye nélkül:
  Mountain Hardwear EV2
  The North Face Mountain 25
  Ferrino MHL. Evolution
  Hilleberg Tarra
  Ha be tudsz szerezni egy ilyet, biztos, hogy nem fogsz benne csalódni.

  #424311 Hozzászólás

  Attila

  még néhány:

  Mountain Hardwear: – Kiva Lite(4 személyes, 1,39kg). – Skyledge(2 személyes, 1,87kg). – Skypoint(2 személyes, 1,59kg). – Airjet(2 személyes, 1,76kg). – Spire(2 személyes, 2kg).

  #424310 Hozzászólás

  Attila

  Ha számít a súly

  Black Diamond HiLight, 2 személyes, 1,18kg. A honlapon van fenn egy csomó másfél kilós, magashegyi sátor. A Hannah Attack 3 kiló.

  #424309 Hozzászólás

  Laci161
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sátor

  Én 2 éve vettem a Hannah Attack sátrat jó választás volt. Eddig meg vagyok elégedve vele, még nem tapasztaltam sok negatív tulajdonságát , ( kicsi az elõtér)….
  Laci

  #424308 Hozzászólás

  fecó

  Hervis

  A Hervisben a Mountextõl jobb akcióban vannak sátrak ( és Azok nem használtak, vagy kishibásak)

  #424307 Hozzászólás

  Szab

  Mountex

  A Mountexben most Salewa és Hannah sátrak is igen izmos akcióban kaphatók. Én (szintén egy RP-s balek) most vettem egy Hannah Covert II-t (57-rõl 35 ruppóra leárazva). Jónak tûnik, majd elválik. csocsesz

  #424306 Hozzászólás

  grotta

  Magashegyi sátrak

  A Klettern magazinban kivesézik a témát: http://www.klettern.de/fm_/1501/KL1106_70_74_Alpinzelte.pdf
  KL1106_70_74_Alpinzelte.pdf (application/pdf objektum)

  #424305 Hozzászólás

  Attila

  RP

  Az RP nem tudja ugyanazt mint a Vaude illetve a Salewa (egyébként pedig a Northface régebbi sátrait próbálta lemásolni – persze minõségre köze sincs hozzá). Ráadásul nagyon drága ahhoz képest, amennyit ér.

  #424304 Hozzászólás

  Zoltán

  talán…

  Hi! Nem hiszem, hogy védeni kellene õket, csak a véleményemet mondom el. Nekem RP North Face 2.1 van (régen még így hívták), tudja ugyanazt mint a Salewa, Faude, viszont nem kerül annyiba. Próbáltam már erre-arra, nem okozott csalódást. Könnyû, gyorsan felállítható, stabil. Mondjuk egy személy, meg a hátizsák fér el benne, no de ezért egyszemélyes expedíciós sátor.

  #424303 Hozzászólás

  Attila

  Hogan ultralight

  Van elõtere, 1 és 2 személyes verzió is van, nem kell “pálcát dugdosni”, négy évszakos, extrém szélálló, 1,4-1,7kg. Hátránya hogy nem olcsó, de a kidolgozottságot és a felhasznált anyagok minõségének tekintetében ez érthetõ. A norhtface-nek is van egy új ultrakönnyû sátra, a nevét nem tudom. Az olcsóbb kelet-európai márkák kerülendõk, jobban megéri leértékelésnél vásárolni pl: Ausztriában (Gigasport, Hervis stb). Az egyrétegû sátor a bivakzsák alternatívája akar lenni – inkább szükségmegoldás.

  #424302 Hozzászólás

  Lajos

  Köszi

  Én is köszönöm a tippeket. A szimpla rétegrõl én is így gondolom, de akkor minek gyártják? Eladni?
  Volna pár kritérium, nem tudom, erre is tudtok-e tippet adni?
  -4 évszakos
  -1 személynek kényelmes, kettõnek még elmegy
  -van kis elõtere
  -könnyen felállítható: a két réteg egyben van, és nem kell fagyott kézzel pálcág dugdosásával végtelen ideig piszmogni.
  -max. 1,5 kg.
  Tudom, a nagyobbat többen is szétoszthatjuk, de szeretek magam aludni, ugyanakkor minél kevesebbet cipelni. Vannak jó sátrak, de amit eddig láttam, mindegyiknél kellett volna egy kompromisszumot választani.

  #424301 Hozzászólás

  bringa

  RP

  eleve szóba sem jött, mindenhol azt olvastam hogy – szerényen fogalmazva – nem túl megbízható. Egyre inkább a Husky Flame nyer, annak az ára is belefér a keretbe. De még kutakodom tovább…

  #424300 Hozzászólás

  Sany

  ne RP Hill-Tone -t

  Látom, h. végül nem is jön szóba nálad, de hogy véletlenül se: RP Hill-Tone sátrat csak ha sivatagba mész, akkor vegyél! Az alja átnedvesedik reggelre, igazi esõben meg a külsõ réteg zippzárjának felsõ részérõl csepeg be a víz.

  Saját szomorú tapasztalatból írom, rúgtam vele egy 30e Ft-os öngólt… A viharos szelet viszont jól bírja az alurudazata! :)

  #424299 Hozzászólás

  bouquet

  Csak duplafalut szabad venni

  A szimpla annyira párásodik, hogy használhatatlan. A Salewa Sierra sztem magashegyen a legjobb modell. Két bejárat, két apszis a cuccnak, és ott lehet nyugottan fõzni is. Ha kell három ember is elfér. Érdemes keresgélni cseh és lengyel gyártóknál, mert van hasonló modelljük, csak sokkal ólcsóbbak.

  #424298 Hozzászólás

  nzs

  Lajos

  Próbáltam, inkább csak szükségmegoldás mert a pára a fal belsõ részén marad. Kábé olyan mint az Exped Biviponchója, ami poncsó-bivakzsák-sátor egyben (sátorhoz kettõ kell). Vaude Hogan Ultralight-ot használok két éve (másfél kiló, 2 személy), viharban, télen, 6000-ren is bírta. A Golite, Heuréka, Mountain Equipment, Mountain Hardwear honlapjain érdemes esetleg körülnézni.

  #424297 Hozzászólás

  Lajos

  ultra könnyû…

  A Vaude Rafuge 2 személyes és 0,9 kg. A trükk: egy rétegû, és nincs vázszerkezet, azt két teleszkópos túrabot helyettesíti. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Esetleg ismer valaki hasonló megoldású, de dupla falú sátrat?
  Esetleg vállalnak valahol készítést egyedi elképzelés alapján?

  #424296 Hozzászólás

  brigitta8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi

  a segítséget és a tippeket :). Nézzegettem egy pár fórumot és már 4re sikerült szûkítenem. Salewa Sierra, Vasde Campo, Hannah Vertigo és a legnagyobb esélyes: Husky Flame.

  #424295 Hozzászólás

  szab

  szerintem

  nézz körül régebbi topicokban, ha nem is konkrétam ezzel, de hasonló sátras problémákkal foglalkoznak, biztosan találsz hasznos infót!

  #424294 Hozzászólás

  cseh lajos
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  bringa

  Az egyik legfontosabb dolog, hogy alumínium legyen a rudazata. Azt is tudni vélik, hogy minél többször keresztezik a rudak egymást, annál szélállóbb. Természetesen minél nagyobb a víztartó képessége, annál jobb. Meg még sorolhatnám. Ha szakbotban veszed, ott az eladók alaposan elmondják a dolog minden részletét. Még valami: ne vegyél nagyon kicsit, mert marha kényelmetlen bír lenni, ha 1-2 napos esõt úgy kell kibekkelned, hogy még csak fel sem lehet ülni benne.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Sátort magashegyre
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.