Schneeberg hóviszonyok

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Schneeberg hóviszonyok

 • Indította
  Témakör
 • #44090 Hozzászólás

  Tróger

  Megköszönném, ha valaki megosztaná a tapasztalatait mekkora hóra kell számítani ápr. elején az említett hegyen. Egyben ha vlaki ismer használható térképet, vagy jobbfajta leírást a neten ne kíméljen!
  Elõre is kösz:Gábor

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #422075 Hozzászólás

  Joci

  Schneebergi hóviszonyok

  Mi májusig nem szoktunk ide menni,mert szinte lehetetlen felmenni a nagy hótól.(ti.az utak -klettersteig- jól kigyúrtak és megáll bennük a hó, akár 2-3 m is). Az olvadáskor pedig sokszor kisebb patakmederré válnak. A Höllental márciusban még biztosan havas-jeges. Egyébként ha valakinek jól mászható útvonaltippje van ide télre és a helyét is megadná megköszönném.A Schneeberg und Rax nevû 1:25000-es térkép szerintem az egyik legjobb az elérhetõk közül.( az van ráírva: mit Wegmarkierungen, Schutzhütten, Autobushaltestellen und Parkplatzen )Én a Karl-Ludwig-haus-ban vettem (Rax)kb. 6 euro volt.

  #422074 Hozzászólás

  Julesblaidd

  Klettersteig-ek és mászóutak

  Szerintetek márc. 15. körül mennyire lesznek járhatóak a Rax és a Schneeberg klettersteig-es útjai ? Esetleg a Höllental-ban lehet már ilyenkor normálisan sziklát mászni ? Mennyire szoktak ilyenkor elnedvesedni az utak az olvadó hótól ? Illetve a klettersteig-eknél mennyire szokott jég alatt lenni a biztosító drót és a többi március derekán ?
  Mondjuk a Haidsteig-re vagy valami hasonlóra gondoltam. Ha esetleg valakinek van errõl valami tapasztalata, akkor nagyon örülnék, ha közkinccsé tenné !
  Elõre is köszi.

  #422073 Hozzászólás

  skier

  der Berg ruft noch einmal…

  üdv !!!

  http://www.maxxmaster.com/foto/2003/200304_April/20030429_-_Schneeberg/

  április végi képek a Schneebergrõl, szerintem egész jók (bécsi srác csinálta)

  http://www.maxxmaster.com/foto/schneeberg_und_ischgl/

  ezek is ekkor készültek, de itt csak a képek második fele Schneeberg

  mi ha minden okay, akk majd ápr végén megyünk freeride-ozni Scheebergre

  http://www.bergsetigen.at, itt válaszd NÖ-et majd Schneeberg, sok útleírás van térképpel és képekkel.

  amúgy nekem otthon van több térképem is Schneebergrõl

  üdv !

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Schneeberg hóviszonyok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.