Schneeberg télen

 • Indította
  Témakör
 • #43913 Hozzászólás

  Berthos

  Azt kérdezném az úttal kapcsolatban, hogy télen mennyit kell rászámolni a megadott idõkre, illetve milyenek a viszonyok a Schneebergen 1500m felett.
  A Weichtaklamm felõl mennénk a Kientalerhütte érintésével. A hüttéig ismerem az utat, csak azt nem hogy utána mire számíthatok. Kell-e komolyabb felszerelés, vagy elég a síbot? Nyáron 2,5óra volt a hütte, onnan még 2 óra a csúcs. Ez télen mennyi lehet? A másik kérdésem az, hogy aludt-e már valaki a csúcs melletti Fisher hüttében?
  Ja és hogy megy-e még valaki jövõ hétvégén a Schneebergre?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 99
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #420749 Hozzászólás

  hunglider
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Help

  Kérlek, segítsétek diplomamunkámat a következõ rövid kérdõív kitöltésével:
  http://www.ripet.hu/feedback.php?kid=ba1cuwdhaqtqvqus

  #420748 Hozzászólás

  Schneeberg

  Schneebergre felfelé a Weichthalhütte felõl a Kienthalerklamm, ez egy szurdok, láncos létrás, egyetlen egymozdulatos apró pontot leszámítva teljesen kényelmes és korrekt a vasalása és parádésan gyönyörû. Most gyakorlatilag száraz volt, lehet, hogy olvadáskor nem járható. A térképen nem látszik, hogy ilyen pazar út.

  Másik elõnye, hogy kb. egy órával rövidebb, mint a vele párhuzamos erdei út, az rohadt hosszú és monoton, egy kilátópont kivételével semmi érdekes. Lefelé jöttünk,
  után voltunk, vizes volt és számomra szinte járhatatlan, annyira csúszott.

  Kienthaler hütte, ami kb. félúton van a csúcs felé csak húsvéttõl mindenszentekig van nyitva szombat 9-tõl vasárnap délután 4 ig. Korrekt a ház, olcsó, van pár szoba meg matracláger kb. 20 fõre, fõznek is, pottyantós budi, közvetlen mellette van egy 80 méternyi szikla (Turmstein) egy IV-V „normálúttal” de van lánc és vasalás, így szépen fel lehet kapaszkodni rá.
  Egy baj van a házzal: NINCSEN SÖR, csak akkor, ha viszel magaddal.

  Fiscerhütte: fenn a platón, jó konyhával sörrel mindennel üzemel, valami kisebb átépítés van a szállásterületen, a személyzetben van egy magyar pár, örömmel beszélgettek velünk.
  Azt mondják, hogy bezárnak október közepén, de a bejárat felõli két helyiség Winterraumnak nyitva van, szoktak otthagyni becsületkasszás holmit, még sört is és van elektromos fûtõautomata, egy óra 1 euro. Kb. 10-en elférnek kényelmesen.
  A csúcson az antennánál még bivakolóhely se nagyon van, tehát fontos lehet a Fischerhütte.

  Menjetek!
  Öregnándi

  #420747 Hozzászólás

  schneeberg

  túra

  Küldtem emailt.

  #420746 Hozzászólás

  Biczó Antal
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Schneeberg?

  Helló,
  Tanácsot szeretnék kérni. Abszolút kezdõ túrázók vagyunk és a hosszú hétvégére tervezünk valami viszonylag egyszerûen teljesíthetõ ám mégis a magas hegyek leküzdésének érzését adó túrát. A Schneebergre gondoltunk. Egynapos túrát szeretnénk. Semmi felszerelésünk nincsen (csak túracipõ). Szombathelyen élünk, tehát nekünk Ausztria nagyon közel van.

  tehát szeretnék segítséget kérni, hogy a Schneeberg tényleg jó ötlet-e (nem fogunk-e “odaveszni”?), ha igen akkor pontosan hova menjünk, milyen túristaösvényen induljunk, mit vigyünk stb.?

  Ha nem jó ötlet akkor szerintetek hová menjünk?

  Most nagyon vonz minket a túrázás, esetleg hegymászás de még nem nagyon próbáltuk (oké azért túrázgattunk a kõszegi hegyekben.) és olyat szeretnénk hogy megerõsödjön bennünk a hegyek utáni vágy.

  Elõre is köszönöm.

  Biczó Antal

  #420745 Hozzászólás

  Csaba

  Edelweißhütte-Preiner Gscheid

  Szevasz “Sima”!

  Háát, vagy nagyon jó a térképed, vagy nagyon jó térkép-olvasó vagy; ekkora baromságot nemigen olvastam mostanában itt. De, indulj csak el nyugodtan, kb 100 m-re van a kettõ egymástól…
  Szerintem térkép nélkül is indulhatsz, számodra mindegy..

  #420744 Hozzászólás

  sima_@freemail.hu

  Sziasztok!

  Nézem a rax térképet, és a Preiner Gscheld-it útkanyarulat felett picivel találtam az Edelweisshütte-t.

  Azt szeretném kérdezni, hogy ha esetleg valaki már járt arrafelé:)))
  hogy kb milyen messze van a parkolótól a hütte?

  #420743 Hozzászólás

  Klopi

  hát nem

  igazán értem akkor minek a láma kérdés. Sima gyalogtúra útvonal , eltévedni szinte lehetetlen, lavinaveszély minimális – azt mégse írhatom hogy nincs -, ha nyakig ér a hó és elfáradsz, legfeljebb visszafordulsz – most nincs errõl szó -, a nyeregben meg a tetõn huzat van.

  #420742 Hozzászólás

  Zola

  Schneeberg

  Nem most, hanem a jövõ héten mennénk. Nem tudom melyik megjegyzésre utalsz, nem most kezdtem el túrázni, az idén már három 2500 körüli csúcson voltam a Magas-Tátrában.
  Azt tudom, hogy nyáron nem bonyolult feladat. Ami nehézséget okozhat az idõjárás, és a hóhelyzet. Erre irányult kérdésem, hogy saját, friss tapasztalata van-e valakinek.

  #420741 Hozzászólás

  Klopi

  snéberg

  Könnyen járható gyalogút, de most hétvégén nem lesz valami szép idõ. Megjegyzésedbõl gondolom hogy kezdõ turista vagy, ezért inkább jobb idõjárási viszonyoknál próbáld meg.

  #420740 Hozzászólás

  Zola

  Schneeberg

  Hello,
  jövõ hétvégén szeretnék feljutni a Klosterwappenre Losenheim felõl, az Edelweisshütte érintésével a Fadensteig úton. Van valakinek infója az úttal kapcsolatban (hóhelyzet, lavinaveszély).
  Ha elég jól haladnánk a Damböckhütte, a Berghotel Hochscheeberg-ig is elmennénk. Errõl infoja valakinek?

  #420739 Hozzászólás

  Monca

  Fischerhütte

  Br már az a hétvégr rlmúlt, de hátha valakinek most aktuális: kicsit bõvebben a Fischer-házról:

  van egy betonkuckó elõszoba, majd eggyel beljebb az a bizonyos 20 nm, ami még mindig a ház elõtere. Van három asztal, székek, egy vagy két matrac, pénzbedobós hõsugárzó, és becsületkasszás büfé (sör, nápolyi, üdítõ, ilyesmik). Sokan látogatják

  #420738 Hozzászólás

  kergezerge

  schneeberg-i info

  Hahoooo!
  2007.12.30 -án voltunk a Schneebergen Puchberg felõl. Az igazi tél még váratott magára, mert hó az van, de még nem az az igazi schneeberg -i 4-6m -es. Hótalpra azért helyenként szükség volt. A Weichtalklamm felöl tavaly elõtt márciusban próbálkoztunk sikertelenül.
  A Fischerhütte Winterraum -ja kb. egy 20m2 -es elõtér. Éjszakai ottalváshoz kitûnõ lehet, bár mi 2005. márciusában a Kienthaler hütténél sátorban aludtunk -14C -os hidegnél. Kibírtuk! :) Idén még hótalpazunk talán. Jó tervezgetést és utazást! Hegyre fel! :)

  #420737 Hozzászólás

  bubu

  Schneeberg

  Sziasztok,

  kicsit ujraelesztenem ezt a topikot

  van valakinek azota uj infoja a Schneebergrol?
  Hetvegen akarunk kimenni hotapal a Weichtalklamm szurdokon keresztul fel a csucsra aztan le a masik oldalon.
  A Fischer hutteben milyen pontosan a teli szoba?
  Kell hagovas, csakany meg a hotalp melle?
  Esetleg volt kint valaki mostanaban?

  jol jonne minden info

  #420736 Hozzászólás

  cs

  ovatosan

  Hali!
  Akartam hetveger foglalni szallast a weichtalhaus-ban, ezt a valaszt kaptam:

  we are sorry but weichtalhaus ist closed till 1. april. if youl go to
  > höllental please be carefull there is a lot of dangerous snow. the
  > road is open today but its prepaired to close the höllental-road up
  > hirschwang maybee tomorrow.
  > best regards
  > manfred

  hello!

  please keep carefull!

  br
  manfred

  Szoval ovatosan, mi is probalkozunk arra, de legyetek ovatosak.

  cs

  #420735 Hozzászólás

  Troll

  Karikatúrista

  Szia! Mint írtam, próbálkozni lehet. A szurdokon valószínû nem tudtok felmenni, de biztosan jó móka lesz. Mi a Ferd Mayer wegen mentünk fel. Egy darabig megpróbáltam talp nélkül, de nem ment sokáig… Hétvégére lehet keményedik a hó, most talpakkal is térdig süllyedtünk. A szurdok aljában jól ki van taposva, sajnos lefelé elszakadt a házi készítésû hótalpam rögzítése, így ott bakancsban jöttem s “csak” 2-3x merültem derékig. Mindenképpen azt mondom, h menjetek, jó levegõ, mozgás, én nagyon élveztem. Szóval ha nem a csúcs a fontos, hanem hogy jólérezzétek magatokat, vágjatok bele :)

  #420734 Hozzászólás

  Karikatúrista

  Troll

  Szevasz!
  Mit javasolsz? Neki vágjunk? A Nyugati oldalról indulnánk öten a szurdokon keresztül szombaton 06h-kor. Hótalpunk az nincs, csak átlagos felszerelés. Bakancs, túrabotok, hatalmas lelkesedés, stb.

  #420733 Hozzászólás

  troll

  7vége

  Sziasztok! Most értünk haza, szép két napot töltöttünk a hegyen – azaz az oldalában. 4n hótalppal 1400m-ig jutottunk. A Kienthalernél akartunk sátrazni, de mivel nem volt odáig nyom, nem értük el tegnap, így 1300 körül sátraztunk. Ma meglett, de idõben és ilyen hóviszonyok mellett a csúcsra nem tudtunk feljutni. Lefelé bevállaltuk Weichtalklammot, nagy élmény volt, felfelé most nem ajánlatos – olykor 6 métereseket estünk, csúsztunk… persze próbálkozni lehet :)

  #420732 Hozzászólás

  Karikatúrista

  Sziasztok!

  Február 18-án másszuk a Schneeberg-et a Nyugati oldalról négyen. Majd beszámolunk az aktuális helyzetrõl ha valakit érdekel. ÜDV!

  #420731 Hozzászólás

  NOtv
  #420730 Hozzászólás

  Döme

  Hótalp

  Találtam némi infót, ezen a fórumon a házi készítésû hótalpról. Tud valaki esetleg küldeni ilyenrõl képet, érdekel néhány megoldás, pl a kötés kialakítésa, ezzel a bicós klipszes kosárral.

  email: denes.demeter@wescast.com

  Kösz!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 99
Hozzászólás: Schneeberg télen
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.