Siem Riepben magyarok

 • Ennek a témakörnek tartalma 332 hozzászólás, 24 résztvevő. Utolsó frissítés:  Sara 10 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #18673 Hozzászólás

  trotter

  Estenkent ide ugrunk be sorozni es kajalni. Veletlen talalkozasok ismerosokkel. Moloppor cafe a folyo tuloldalan.Japan-khmer hely. Sauna 2 dolcsiert, kaja 1 dodo sor nagyuveges 1.75. hujujujj.Szallas http://www.peaceofangkor.com

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 332
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #186447 Hozzászólás

  Sara

  zolika212

  Siem Reap Kambodzsaban van! Ajánlhatom a Thaiföld topikot! :))

  #186446 Hozzászólás

  hali

  Sziasztok.Juni elejen indulunk masodmagammal egy kis thaifoldi relaxaciora erdeklodnek az idojarasrol.Minden infot varok.koszi

  #186445 Hozzászólás

  Vinnie Jones

  Thiller

  :D:D:D kevés dologban hiszek annyira, mint hogy megkapom Tõled Stephen Leather “Private dancer, a tánc csak neked szól” címû könyvét… mondjuk karácsonyra. Dedikálva!…:):D

  Szerinted amikor az ember Jakartából hazamegy úgy közel 3 hónap után, hogy abban reménykedik a gép idõben megérkezik Ferihegyre, hogy onnan egyenesen Vácra tudjon menni egy NB2(!!!)-es foci meccsre (anno a Kispest ott és ekkor játszott), – az mi ha nem thiller?!?…:D:D:D

  #186444 Hozzászólás

  Veteran

  V.J.-nak

  Valóban a Vinnie Jones-t rövidítettem, ezt a nevet az egyik szereplõ hozzád hasonlóan felvette.
  Amúgy a Stephen Leather “Private dancer, a tánc csak neked szól” címû könyve nem útikönyv, hanem Thaiföldön játszodó thriller.
  Thrillert is élsz át?

  Ria-ria Pattaya!…

  #186443 Hozzászólás

  Vinnie Jones

  Foci

  A jelenlegieknél magasabb és erõsebb labdarúgókat toboroznak a válogatottba Kambodzsában.
  – A külföldi csapatok rendre felülmúlnak bennünket fizikailag, ezért kaptunk 21 gólt az utóbbi négy meccsünkön. Mostantól csak a legalább 170 centis és jó felépítésû futballistákat válogatjuk be – jelentette be Sao Sokha szövetségi elnök, hozzátéve: havi 250 dolláros gázsival csábítják a játékosokat, ami nyolcszorosa az ottani átlagfizetésnek.
  A jobbára rendõrökbõl, biztonsági emberekbõl és fizikai munkásokból álló kambodzsai nemzeti csapat még sosem kvalifikálta magát a délkelet-ázsiai térségen kívül esõ tornára.

  Hali Veterán! Hogy õszinte legyek én nem olvasom, hanem átélem az utikönyveket, az hogy lesz e ebbõl valaha könyv… – a más kérdés:D::):P:D:)
  A V.J. az a “rendes” neve a szereplõnek vagy csak rövidítetted a Vinnie Jonesból?

  Ria-Ria Cambo-Dia!…:)

  #186442 Hozzászólás

  Veteran

  Vinnie Jones

  Azt köszönöm, hogy ide felraktad!
  Ennyi irodalmi müveltség után gondoltam, hogy a magyarul megjelent, de thaiföldön játszodó regényeket is ismered. Jake Needham “Big Mango” cimû könyvében az egyik szereplõ szintén V.J.-nak hivja magát.
  Stephen Leather “Private Dancer” cimü könyve szintén thaiföldön játszodó krimi ezt még inkább ajánlom elolvasni.
  Üdv Vet

  #186441 Hozzászólás

  Vinnie Jones

  Big mangó – Veteran

  Szia Veteran!

  Nem nekem kell köszönni ezt a szép idézetet hanem Eötvös Lorándnak!…:):):)

  Kedves Gyerkõcök! Tehát most mindenki álljon fel és egyszerre, jóóóóó hangosan köszönjük meg: ” Eötvös Loránd bácsi! Köööszönjük széééééépen!” :D:D:D:D

  Nem tudom mi az a Big mangó! – Vinnie Jones focista volt, most színész… volt egy két helyzet amikor úgy éreztem keresztezi életünk egymást… (persze az én szemszögömbõl ez jócskán felfele van kerekítve :))… talán innen a névválasztás, de az is lehet, hogy pont amikor regisztráltam magam valahol pont egy cikk volt róla és õ ugrott be… ennek a történetnek az alapja már a történelem szemétdombján van valahol messze-túl a földön…:)

  Üdv!

  #186440 Hozzászólás

  Veteran

  Vinnie Jones nak

  Köszi a szép idénetet !!!

  A neved a Big mangó-ból választottad ?

  Üdv

  #186439 Hozzászólás

  Vinnie Jones

  “Turista az, aki útra kél azért, mert foglalkozásának egyformasága, gondjainak sokasága közepette álmaiban feltûnik elõtte egy olyan szebb világ, melyben zöldebb a fû, kékebb az ég, magasabbak a hegyek, szebbek vagy különösebbek a házak, barátságosabbak az emberek, s aki az álomkép eredetijét fáradságtól vissza nem riadva keresi, s mert hiszen e földön élünk, talán soha meg nem találja, de azért jó kedvét nem veszíti, hiszen örömét éppen ez a keresés teszi.” (Eötvös Lóránd)

  #186438 Hozzászólás

  Vinnie Jones

  :)

  Trotter Bácsi!…:):D

  Hosszú idõ után újra fennvagyok az utazas.com-on… erre mit látnak szemeim?! A kedvenc topikom a kezdõoldalon… gondoltam beleolvasok… Áhh az nem elég! Elakarom olvasni az elejétõl a végéig. Emlékezni akarok! És elkezdtem az elejérõl… végig, szórúl-szóra minden egyes szót végigolvasni – mielõtt a végére érek és megnézem mi az utolsó üzi… Újra leperget az a rengeteg élmény és kaland,… kicsit elidõztem a 2004. október 24.-i levélváltásunknál, és elgondolkoztam, hogy milyen kicsi is a világ, hogy elrohant az idõ és hogy egynapon vagyunk fenn itt… többszõr is visszaolvastam!… Nagyon megható volt…

  Erre meg mit dob ki a gép utolsó üzenet gyanánt???!!!??? Ááááááááááááh! Ilyen nincs!!! – de szerencsére van! Annyira örülök nektek és büszke vagyok Rátok (Rád)- Most is együtt vagyunk fenn, örülök, hogy szinte együtt gondolkozunk. Sohasem fogom elfelejteni, azt a közös éjszakát, azt a 11 remek utazót Siem Riep-ben! Nekem azóta az a mérce, amikor a magyarokat “kategóriázni” kell… Elnézést a világtól, de azóta nem vagyok hajlandó lejjebb adni a mércét! Persze megértem, hogy azóta szétszórodtunk és mindenki megy a maga útján, ezért talán sosem fogunk együtt újra együtt átélni egy olyan felejthetelen pillanatot, amire mindíg is jó emlékezni és ha úgy alakúl az életünk hullámvölgyének alján akkor meg kell emlékezni, hogy továbbtudjunk menni! Nem tudtam, konkrétan megfogalmazni miért is jövök fel ma ide a weboldalra, hisz most csak a szívemet fájdítom, amikor látom a sok lelkes utazót, ahogy próbálja megszervezni élete nagy kalandját… de én is ember vagyok, és úgy gondolom, hogy egy út nem akkor kezdõdik amikor felszáll a gép a kifutópályáról, hanem amikor fejben elkezdem elképzelni az utam…

  Most Londonban vagyok lassan egy éve, amit eddig elköltöttem, azt illene vissza/megkeresni. Tavaly sikerûlt 3.5 hónap alatt végre bejárnom az Államokat, 66-os út, Nemzeti Parkok etc. Édes teher volt amikor kiderûlt, hogy a Kispest kupadöntõt játszik és választanom kellet, maradok vagy megnézem õket…?!? Hawaii-ról mentem haza a kupadöntõre…:):D:P

  Fricivel “tartom” a kapcsolatot egyedûl, ha néha néha hazaugrok jó ha egyszer összefutok vele egy dühitõre…

  Jó hely ez a Londonország, nagyon jól érzem magam! Tán még sikeresnek is mondhatom magam. De! Nem vagyok boldog! – Azt hiszem készen állok egy következõ nagy kalandra!…

  #186437 Hozzászólás

  trotter

  Udv Kambodzsa

  Ha valaki arra jar, adja at udvozletem Kambodzsanak es igyen egy kupica mekong w-t :-)Vinnie Jones te merre kolbaszolsz?

  #186436 Hozzászólás

  Anita

  BKK-LP

  Szia Leonidasz!
  Már írtam korábban, de elveszett a válaszom a rendszerben… :(
  Mi is a Bangkok Airways-szel megyünk tovább, rögtön aznap, és mi is feladjuk végig a csomagot (akkor fatcat leírása szerint jobb felkészülni a késésre.. :)).

  Mi március 7-én indulunk, szóval szívesen segítek bármiben!

  #186435 Hozzászólás

  fatcat

  re: Leonidasz

  BKK Airways-nek van (kora) délután is járata Luang Prabang-ba tranziton belül is check-in pulttal. Nézd meg az indulásokat, mert eltérõ dálutáni idõpontban indulnak a hét különbözõ napjain. Discovery Airpass-szel érdemes velük menni.
  Mi a bõröndöket végig feladtuk (kis földrajzórát azért kellett tartani a bécsi reptéren azért ;-))))
  és a motyónk csak utánunk 1 nappal érkezett, viszont nem kellett BKK-ban ellõni egy extra vízumot.

  #186434 Hozzászólás

  Leonidasz

  Szervusz Anita

  Ezek szerint az aznapi továbbrepülés Bangkokból Luang Prabangba kizárt. Mindenképpen be kell lépni Thaiföldre. Az éjszakai vonaton gondolkozunk még az érkezés napján történõ továbbutazás esetén. Bangkok – Nong Khai.
  Anita! Egyébként mikor mész, ha hamarabb mennél, mint ápr. 11. számíthatok a friss információkra?
  Elnézést a törzstagoktól a topikon kívüli témáért. Ezt némileg ellensúlyozandó ismét felteszem az örök kérdést: Kambó tengerparti szállás javaslat, nem feltétlenül Sihanukville?
  Köszönöm

  #186433 Hozzászólás

  Anita

  BKK-LP

  Szia Leonidasz, mi szintén Egyptair-rel megyünk Bangkokba, és onnan rögtön tovább LP-ba. (Az EgyptAir 12:00-kor száll le Bangkokban, és 10:50-kor elmegy a Lao-Airlines gépe Luang Prabangba). Mi Discovery Airpassszal megyünk, ami azt jelenti, hogy Bangkokból Bangkok Airways-szel LP-ba, de mi repülünk még Laoszon belül, és utána Pakse-ból Phnom Penh-be. (Discovery Airpass: min. 3 út, belföld 50 USD, külföld 90 USD).
  Mi Shianoukville-ben fejezzük be, de szállás ügyben mi is bizonytalanok vagyunk, egyelõre nem ajánlott senki semmit. :)

  #186432 Hozzászólás

  Leonidasz

  Köszönöm thom,

  uánnanézek a Lao Airlinesnak. Eseleg vélemény, javaslat a kambó tenegparttal kapcsolatban.
  Más: Preh Vihear megtekintése az északi határon lehetséges egy nap alatt Siem Reap-ból. Ha nem szívesen vennék javaslatokat a szállásra. Az utazásra a szokásos taxibérlés a legjobb? Sok információm nincs a helyrõl, megéri a fáradságot?
  Köszönöm

  #186431 Hozzászólás

  thom

  re:Leonidasz

  Nos én a Lao Airlinest ajánlanám, párizsi irodájuk honlapja: http://www.laos-airlines.com
  Nem szükséges kimenni a tranzitból, és Ferihegyen nem mondhatnak semmit, csak lobogtasd meg a foglalásod.

  #186430 Hozzászólás

  Leonidasz

  Sville jó vagy sem

  Egy Laosz-Vietnam-Kambodzsa túra keretében szeretnénk elvetõdni a Kambó tengerpartra is. Az elõzõek elbizonytalanítotak. Hol érdemes megszállni? A kérdés nem csak Sville-re vonatkozik, hanem általában a Kambó tengerpartra. Lehet találni kellemes bungallókat tiszta tengerparton elfogadható áron?
  És egy kis topikon kívüli kérdés, hátha valaki tudja a választ: Ha sikerülne találni elfogadható árú repülõjegyet Bangkokból Laoszba (elsõsorban Luang Brabang lenne a jó), akkor a neten lefoglalnánk ésrögön repülnénk tovább. 1. Van esetleg javaslatotok, hogy mely légitársaágnál érdemes körülnézni? 2. Szükséges kicsekkolni a bangkoki repülõtéren, elhasználva egy thai belépõ vízumot, vagy van lehetõség a tarnizból a továbbrepülésre. Az egyiptomiakkal jönnék áprilisban, és nem tudom mit mondanak Ferihegyen, ha közlöm velük – esetleg egy foglalást bizonyító emilt lobogtatva, hogy Luang Brabangba küldjék a bõröndömet.
  Köszönöm szépen a válaszokat.

  #186429 Hozzászólás

  majres

  nomad

  Igazad van izlések és pofonok. Nekem is szemetes Sville, de kedves . Valoban a (nekem kiondhatóbb) Öchental azaz városi kommersz beach zsúfolt de sem a Shoka, sem a victory, sem az Otres nem az. tehát válogathatsz. én naponta kijártam az Otresre. Tuk-tukkal fél óra. Legközelebb ott szállok meg.
  Egyébként a múlt hétem leégett a piac, most ne vegyetek sült húst. 2 év múlva elkészül a nagy reptér, akkorra már nem ilyen lesz a város. Nekem így tetszik.

  #186428 Hozzászólás

  peti

  Mint irtam, izelesek es pofonok. Igazabol arra szerettem volna a utalni, hogy erdemes utana nezni, hogy biztos ez e az a hely, ahol Peterek el akarjak tolteni a szilvesztert. Ha esetleg ugy gondolkoznak, mint mi, akkor nem jarnanak jol…
  Meg a luxuszallodak partjain nem voltunk, csak tuk-tukbol lattuk, az biztos szep.
  Olyasmit szerettunk volna, mint Thaifoldon pl. Ko Phanga, v Ko Chang egyes partjai. (Ertsd: nem tulsagosan kepult, bungik a parton kozvetlen – ilyen itt szinte 0, de rendezett, tiszta.)
  Nem akarom nagyon leszolni, mert senkit sem szeretnek megbanatni, de volt boven, ami nem tetszett: iszonyatosan szemetes, rendezetlen (legalabbis 2007.okt-ben az volt), teli van barokkal, napagyakkal, sehol egy nyugodt hely (kiveve Otres-de…)ill. ha mar ennyire teli van, akkor lehetne mellekhelyiseg, zuhanyzo, de nincs – legalabbis ahol mi jartunk. 1 percenkent el akarnak valamit adni – eroszakosan (persze ez esetben is lehet, h foidenyben eloszlik a sok arus a sok turista kozt…).
  Beachenkent (remelem a neveket fejbol jol irom, de talan ra lehet jonni): mind szemetes, ezt kulon mar nem irom. Victory: kicsi, de meg a legjobb. Tulzsufolt, jelentos reszen ettermek stb. Serendity (egy masikkal egyutt, nevre nem emlekszem O…):napagyak egymas szajaban, ezer arus, nincs egy talpalatnyi hely, ami ne lenne beepitve, kb.20 meterenkent cso folyik a tengerbe (passz, remelhetoleg nem szennyviz, de akkor is visszatetszo), attol eltekintve, hogy mogotte nincsennek x emeletes epuletek kb. mint Pattaya (ami nalunk egyenlo a no-no kategoriaval). Otres: ez tenyleg szep, alig van kiepulve. A baj csak az vele, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy megszallni nem erdemes ott, mert szinte semmi sincs, ahhoz meg messze van, hogy minden nap oda motorozzon/tuk-tukozzon az ember. Legalabbis a mi elvarasainknak…
  Egyeb partok: ahol a Snake House (orosz hely) van ott nem voltunk, tobbit teljes egeszeben vagy szinte teljesen kisajatitottak a luxus resortok.(Megneztem prosiban 1 ej van ahol 300, van ahol 1000 USD-tol.)
  Utaltuk az utak allapotat, a kozlekedest (raadasul jo par esetet lattunk, amikor motor gyalogost utott el), annak a gondolata sem tetszett, hogyha barmi eu. problema lenne (pl. elutnek), helyben max. elsosegelynyujtasra lehet szamitani.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 332
Hozzászólás: Siem Riepben magyarok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.