Sítúrautak

Kezdőlap utazas.com Fórum Téli sportok Sítúrautak

 • Indította
  Témakör
 • #43077 Hozzászólás

  Monca
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Úgy tûnik eltûntek a sítúrás topikok, nem csak az, amit én indítottam, hanem a másik is… Tekintettel arra, hogy közeledik a szezon, újraindítom a témát, remélve, hogy itthon is minél többen kezdenek el hódolni ennek a sportnak. Tehát várom ide a tapasztalatokat, a különbözõ túraútvonalak leírását, az élményeket vagy bármit, amit meg akartok osztani a közvéleménnyel a témában.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #413211 Hozzászólás

  Nándi2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Retyezát túrasível

  Március 11-15.-e között szeretnék menni a Retyezátba túrasível. Két célom van, az egyik a Peleaga csúcs, a másik a Retyezát csúcs elérése.

  A fenti vállalkozáshoz keresek elszánt utitársakat.

  #413210 Hozzászólás

  illés
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  erdélyi turaszervezés

  Erdélybe szervezek turákat,sieléseket.Ez egy igazi kaland,kirándulás,pihenés,sizés,felfedezés,

  #413209 Hozzászólás

  Bence

  Érdekel

  Tulajdonképpen mind a kettõ szóba jöhet. Ideje kivenni a nyári szabadságokat :)

  Pontos idõpontokat kéne megbeszélni.

  tsu.tsu@vipmail.hu

  #413208 Hozzászólás

  robi

  lory,

  en talan tudnek egy napra elmenni valamelyik szombaton, illetve vasarnap.

  autom van. ford transit, tehat tudna meg 6 ember jonni…. szlovakiaba gondoltam… vagy krizna, turecka vagy chopok del…. de nyitot vagok egyebb otletekre.. nem vagyok eros sielo, ugyhogy az sem zavarna hogy ha egyutt megyunk es kulonb sielunk….

  robi

  ui. goldecken lehet hogy leszek jan kozepen, talan kedden megyek hajnalban, es szerdan este illetve csutortok regel haza… nem akartok jonni?

  #413207 Hozzászólás

  Lory
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szlovákiaia túra

  Szívesen csatlakoznék társasághoz január közepétõl akik túrázni mennek Szlovákiába. Elképzeltem olyen lehetõséget is, hogy lesz aki síel, illetve aki túrázik.
  Lory

  #413206 Hozzászólás

  Bence

  A könyvre vissza

  1490FT
  Vyber skialpinistickych a lyziarskych túr

  #413205 Hozzászólás

  Bence

  Felvidék

  A Váci úti Mountexben vettem egy könyvet, valami olyan címmel, hogy… de nem is próbálkozom, mert szlovákul van és fejbõl azért nem tudom idézni, de lényeg, hogy egész jó kis leírást ad az ottani útvonalakról, gerinctúrákról és vadsízésre alkalmas hegyoldalakról. Talán holnap a címét is ideírom. 2000 pénzen belül volt.

  #413204 Hozzászólás

  kolezoli

  hetvege

  Nos Ime nehany javaslat:
  Otztal – Vent- bol szamos 3500 es afeletti csucsra lehet menni, sajnos a ho most hetvegen meg keves volt egy kiados kis siturara, ezert Du Otztal-ban szegyenszemre palyasiztunk.
  Masnap ezert elcsaviztunk a HochKonig-hez amit mindenkinek tudok ajanlani (es kozelebb is van mint Tirol) Kivallo turasi utvonal vezet a hegyre EK iranybol. (bar a fenti regioban meg itt is keves a ho, de a hazig SUPER) 40 cm porho lefele egy szakaszon… Ritkan van ilyen.
  Z

  #413203 Hozzászólás

  kolezoli

  Masik javaslat

  Mi Schneebergen voltunk a hetvegen az is gyonyoru utvonal. felvonoval lehet egy parszaz szintet roviditeni, de ugy nem annyira sportos a dolog. Ez egy elmenyszamba meno situra utvonal, nagyon valtozatos es nagyon szep.
  Z

  #413202 Hozzászólás

  miki

  Na megint

  jól leoxidáltak minket a másik fórumról.

  #413201 Hozzászólás

  miki

  Kezdés

  Én csak egy jó kis útvonalat ajánlok kezdõknek (mi is azok vagyunk).

  Most hétvégén voltunk a Király-hegyen (alias Kralova hola, A-Tátra, K-i része).
  Teljesen jó terep csak kissé sziklás, lavinaveszély szinte semmi, hacsak vmi. extrém eset nem áll elõ. Átlagos lejtése kb 20. fok, és 1400 m felett itt is megjelenik, az igazi téli idõ, (hideg, nagy szél, zúzmara, köd, derékig érõ hó), és azért csak 1948 m magas.

  Mi Sumjácz (Sumiac) felõl mentünk fel, az ösvény szinte nyíl egyenesen vezet fel rajta, tehát még a lesiklás sem jelent nagy gondot.

  Szóval kezdésnek szerintem totál jó, már csak azért is, mert itthon kicsit késõbb jön meg a hó.

  Szép telet mindenkinek!

  (ja, Monca a topikodat a téli sportok közt megtaláltam)

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Sítúrautak
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.