Skandinávia 2006 nyár

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Skandinávia 2006 nyár

 • Indította
  Témakör
 • #38956 Hozzászólás

  András

  Tervezek egy szerintem egész jónak tûnõ körutat a nyárra. Leginkább Norvégia Svédország Finnország orientációval. Aki nem szereti azt a forróságot, ami délen uralkodik, vagy csak jobban szereti az örökké zöld hegyek látványát az tartson velem. Kb 1 hónapra gondoltam azalatt már egész szépen be lehet járni a régiót, de lehet akár kicsit több is. Én végig szárazföldön mennék stopp/tömegközlekedés szóbajöhet. Kint mindenképp érdemes lenne minnél több idõt a hegyek között tölteni, de azézt a törénelmi városok se maradnának ki…..
  Szóval gondold meg és gyere

  András

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #364882 Hozzászólás

  Örvájn

  Baltikum, köszi

  a hozzászólást. Valóban: annak, aki még nem igazán ismeri Skandináviát,tényleg megfontolandók az észrevételeid.

  Ne haragudj, de én szándékosan eddig nem akartam “túltapasztaltnak” tûnni. Az igazság az, hogy eddig kb. 20-szor jártam Skandináviában, változó hosszúságú utakon. Volt 5-6 napos repülõs hétvége és 25 napos körút is közte. Célom az, mint tanárként a civil foglalkozásomban is: népszerûsíteni, amit nagyra értékelek. Márpedig Skandinávia fantasztikus! Tisztelem és imádom! Szeretném, ha minél több magyar eljuthatna oda. Ebben próbálok segítségére lenni azoknak is, akik olvassák e topikot.

  Még egyszer: köszönöm soraid. Remélem, hogy kissé riasztó fiygelmeztetéseid ellenére összejövünk egy kis csoportra valóan. Aztán majd bejárjuk azt a sok szép helyet… Akár 50 km/h-s átlagsebességgel…, akár picit gyorsabban. Túrázunk sokat, keveset alszunk, s látunk majd sok csodát!Miként 7 éve minden évben több alkalommal is…

  Üdvözlettel: Kazal Ervin (Örvájn) túravezetõ (amúgy matektanár)

  #364881 Hozzászólás

  Bergen

  Bergen

  Az elõzõt én írtam, nem tudom, látszik-e a címem: krachtig@freemail.hu

  #364880 Hozzászólás

  Bergen
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Balticum hahó!!!

  Hali Balticum!

  Júliusban 4 napot töltünk Bergenben, az egy nap városnézés után 3 napot a környékre szánunk (kb 50 km körzetre gondoltam)
  Tudnál ötletekkel szolgálni, merre menjünk, mit nézzünk meg? Kocsival leszünk.
  Írj a címemre léci – de mások is, akik kompetensek eme témában:)
  Kösz

  #364879 Hozzászólás

  balticum

  örvájn, vegyél eléõ elõször 1 térképet!

  setinek tök igaza van. én az elmúlt nyáron jártam lakóautóval Norvégiában, csoda volt. Ami utat itt csak a norvég szakaszról leírtál, az minimum 2 hét, ha látni is akarsz valamit.
  Keskenyek az utak, sok helyen csak úgy tudod kikerülni a szembejövõt, ha letérsz, így ne számíts arra, hogy 50 km-nél többet meg tudsz tenni óránként. Rengeteget kell kompozni, ami idõt vesz el és költséges. A távolságot pedig ne magyarországi mércével mérd! Ide túrázni érdemes menni, a természetben gyönyörködni, nem végigrohanni az egészet. Meglátod, ha odaérsz, hogy ott az egész élet lassúbb, de talán ettõl sokkal emberibb, mint nálunk.
  A költsélgvetésed nem ül. Mi hatan voltunk, minden kaját vittünk magunkkal. Nem költöttünk szállásra, szinte kizárólag csak benzinre. Így jött ki nekünk fejenként 170-180 ezerre. Igaz, ebben benne volt 16 napra a 6 személyes lakóautó bérlés, aminek a költsége fejenként 85 ezer volt, így elmondható, hogy kb. 100 ezerbõl tankoltunk.
  Trondheimig nem mentünk fel, mert nem fért bele az idõbe, de arról azt mondják, h szép. Bergen gyönyörû, a többi város felejthetõ Norvégiában.
  Érdemes viszont meggondolni, ha nem repültök, hogy odafelé 1-2 napot érdemes eltölteni Dániában is. Koppenhága szép és tõle északra van néhány gyönyörû kisváros, gyönyörû királyi kastélyokkal.
  Az már csak hab volt a tortán nekünk, hogy Osloban végignéztünk egy U2 koncertet. Hát, az állat volt.
  Jó utat!

  #364878 Hozzászólás

  seti

  de sem udvarias,sem túravezetö nem vagyok.Gondolkozok kit tudnék ajánlani.Van itt egy magyar srác az ilyen rambós(már kitiltották pár helyröl),de én nem ápolom vele a kapcsolatokat.Szerintem pár embert már bevitt a bozótosba,meg mindig ilyen terepszínü cuccokban jár meg kés az oldalán éjjel-nappal,meg csövezés az erdöben.Ö valami túlélömüvész vagy büvészfélének adja ki magát(hihi,már aki eszi a rizsát,a sznob nagyvárosi túristák csípik az ilyet),de én egy háromkerekü biciklit nem bíznék rá.Én nem vagyok szörvájveres kannibál meg extrém zsezsegtetö.

  #364877 Hozzászólás

  Örvájn

  Setinek

  Szia Seti!

  Hozzászólásodból kiderül, konyítasz “valamicskét” Skandináviához. Ráadásul segítõkész, udvarias és nem kioktató vagy. Pont ilyen túravezetõre lenne majd szüksége új, kalandtúrákra specializálódó vállalkozásomnak.
  Kérlek, jelentkezz a lofoten13@gmail.com-on, ha nem lenne ellenedre egy személyes találkozás!

  Örvájn

  #364876 Hozzászólás

  ímélcím

  andrás

  andrás közben eltûnt, mert nem írja ám meg az ímélcímét! ébresztõ hékás!!!!

  #364875 Hozzászólás

  seti

  Örvájn

  azt tudod,hogy akkor egyfolytában úton kell lenned,kutyafuttában lesz idöd nézelödni.Bár igaz,hogy pld. Narvikban, Kirunában,Inariban (kivéve a számi múzeumot)magában a helységekben nincs is mit,viszont ha a környéket beakarod kicsit járni az egy nap. Számítsd bele,hogy a távolságok óriásiak,jóval több idöt igényel minden ha nézelödni akarsz+ha autót bérelsz már az jóval több mint 150 ezer…Tömegközlekedésnél csak Finnországban 300 km 40-45 Eu,Svédország,nem is beszélve Norvégiáról még drágább.Norvég rendörök nem fognak örülni a sátornak,vadkemping túl drága.Stoppolni jól lehet Finnországban,azonban Svédország,Norvégia-nyugodtan veheted úgy hogy reménytelen.Föleg Lappföldön a szúnyogok ellen fegyverkezzetek fel.

  #364874 Hozzászólás

  örvájn

  Én is tervezem

  hogy megyek: jún. 16-án este indulnék (elõbb nem megy, mert tanár vagyok), s júl. 4-én estére szeretnék hazaérni.Kb. 5-5 napot szánnék Svédo.-ra ill. Finno.-ra, 3 napot a Lofot-szigetekre, 5 napot Norvégiára!
  A programom fõbb állomásainak a következõket gondoltam:
  Stockholm, Botteni-öböl, Északi-sarkkör, Pallastunturi Nemzeti Park, Lemmenjoki N. P., Inari-tó, Aranyásó-régió, Rovaniemi, Lulea, Jokkmokk, Muddus N. P., Stora Sjöfallet N. P., Gallivare, Kiruna, Abisko N. P.,Narvik, Lofot-szigetek, Rago N. P., Fauske, Svartisen-gleccser, Mo i Rana, Snasa-tó, Trondheim, Dövrefjell N. P., Rondane N. P., Lom, Jotunheimen N. p., Jostedal-gleccser, Sognefjord, Voss, Bergen, Hardangerfjord, Odda, Latefoss-zuhatag, Skien, Larvik, Skagerrak-partvidék, Osló

  Fapadossal repülnék ki ill. vissza, a Ryanair kb. 20 ezerbõl megoldja:), bérelnék autót (5-7-9 személyest, ahányan lennénk), vinnék sátrat, de párszor lehet, hogy inkább faházban aludnék. Úgy kalkuláltam, hogy mindez kijön kb. 150. 000.–bõl + a repjegy (minél késõbb foglalom le, annál drágább lesz, tehát hamarosan döntenem kell…).
  Email-címem: lofoten13@gmail.com

  Örvájn

  #364873 Hozzászólás

  érdeklõdõ

  engem érdekelne, de

  egy hónapra nem tudok menni és Svédország érdekelne legfõképp.
  Adsz egy e-mail címet?

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Skandinávia 2006 nyár
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.