Skanes El Hana

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Skanes El Hana

 • Indította
  Témakör
 • #1734 Hozzászólás

  Molnár Attila
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Véleményt szeretnék kérni Tunéziában, pontosabban Monastirban lévõ Skanes El Hana hotelrõl? Elõre is köszi a válaszokat!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #60067 Hozzászólás

  világjárólány

  Sziasztok!

  Én az ismerõsömmel augusztus közepén töltöttünk el egy kellemes hetet a nevezett szállodában.
  Engedjétek meg, hogy egy pár plusz infot adjak megspékelve a véleményünkkel.
  Tavaly már voltam Tunéziában akkor Hammet és Nabul városában töltöttün egy kevés idõt a párommal, ahol 3*-os szállodákban voltunk Ai. ellátással.

  Az El Hana szálló a Monastiri epülõ térhez mintegy 5-6 pernyi buszozásra a Skanes partszakaszon található, amely rész kifejezetten csak szállodás szakasz.
  Ez azt jelenti, hogy nincsennek a környéken nyüzsgõ kis belvárosi hangulatos igazi arab utcácskák, de attól a kilátás, mind ya reptér felé mind pedig a tenger felé szép!
  Ez a rész Monastir és Sousse között van, az utobbi állítólag 25 km-re van…de szerintünk közelebb…taxival mi ott voltunk 10-15 perc alatt!
  Maga a szálloda 4*-os…de így második alkalommal abszolút állíthatom, hogy Tunéziában a csillagok besorolása nem sokat számít, ugyanis láttam már eléggé lepukkadt 5*-os szállót, ahol az “utastársak” gyomor rontit kaptak, és pl. tavaly elég jó minõségû 3*-osban voltunk..:-)
  Igazából jártam már pár helyen és úgy érzem Tunézia eléggé europai jellegû arab ország…
  De a szállóról tovább…igazából elég jó állapotban van de felujjításra szorul már. Nálunk egyáltalán nem mûködött a “baksis” effektus a jobb szoba reményében…pedig elég szépen bepróbálkoztunk….nemcsak a pénz, hanem a tekintetben is, hogy eléggé kedvelik, ha épp francia nyelven beszélhetnek veled…mivel ez az arab után a második anyanyelvük…ebben biztosabbak…jobban szeretik…mint angolul beszélni…szóval nem ment! De rtájöttünk jobb is, mert szinte az összes tengerre nézõ szobánál az volt a gond, hogy az elõterében ott áll a nagy Animációs színpad, ahol minden nap minimum éjfélig van mûsor…és bizony elég nagy hangerõvel…így ott azon az oldalon a pihenés kizárt csak éjfél után!
  Szobák: hangsúlyoznám összegségében jól éreztük magunkat, de ahogy említettem a csillagok tekintetében…hát van min csiszolni: ugyan tiszták a szobák, de nem naponta takarítják, csak a mellékhelyiségeket…és pl. azért a szobák általános tisztasága is csak 80% volt, mert pl az ágyak között nemigazán volt felporszívozva jó ideje…aztán a tv-t is szeretik elodázni, olyan trükkel, hogy rossz volt elvitték szerelõhöz, de helyette nem hoznak másikat, pedig a szobához az jár! Távirányító nélkül is mûködik, ezért annak sem kell bedölni, jhogy felárért jár távírányítóval a tv címû történet!
  Törölközök! Igen adnak “szinte” minden nap tiszta törölközõt…de nem 1-2 dínárért, motiváltabban a dollár, vagy euro láttán a kedves takarító gárda..:-) egyébként akkor tényleg nagyon kedvesek voltak…miután naponta ott volt nekik a szennyes türcsire készitve a borravaló…:-) ezek után még napközben is adtak türcsit…ha épp kedved támadt lezuhanyozni…mert náluk az a szokás, hogy reggel beszedik és csak 3-4 óra múltán hozzák a tisztákat!
  Aztán szerintem egy 4*-ba beleférne a hûtõ is, akár minibárral akár nélküle…legfeljebb kipekol belöle az ember lánya ha kell a hely, fõleg akkor jó, ha félpanziós vagy és nem all inclusive…de az nincs, még felárért sem, az egész szállodában nincs, csak a konyhán…illetve a bárokban! ez azért hiányzott…pl a jó kis 3*-os Hammeti és Nabuli szállódákban alapjáraton volt hûtõ, tv. tiszta türcsi baksis nélkül, és napi takarítás…:-) Viszont szép nagy terû szobák vannak balkonnal és van széf bérlési lehetõség…de azért az is elég érdekesen, mert nem a szobádban, hanem lent a recepció mellett kicsi helyiségekben, amihez kapsz egy pici kulcsot, amin fel van tüntetve a széfed száma…innentõl fogva nem értem hol a biztonság..:-))…de azért mi is igénybe vettük…bár hozzá tenném semminkhez nem volt hozzányulva…semmilyen szinten!!

  Tenger part is jó volt szép nagy lekerítve a helyieknek biztosított résztõl…de azért átúsztak a szálloda elötti területre…de nem voltak szemtelenek! Továbbá a homokt takarították, ez jó, mert pl. a mellettünk lévõ 5*-os szálloda elött ezt nemigazán tették meg..érdekes mi??..:-)

  Aztán napágyak elvileg az Ai-ban ingyenes a matrac és az ágy, a félpanziósoknak a matracért kell fejenként 2 dinárt fizetni, és ezért te szerzed az ágyat és helyet magadnak…viszont ahogy megfigyeltük, hacsak az ágyat foglalod el, akkor is kifizetteti veled a 2 dinárt, így érdemes tõlük a matracot rögtön kiharcolni! Aztán érdemes reggel 6 és 7 között az ágyakat a te általad kiválasztott napernyõ alá tenni és rá a törölközõdet, vagy zacsidat és utána ráérsz a matracot intézni…de azért ezt 10-11 óráig érdemes megtenni, mert ha azt látják sokáig nem megy oda senki a lefoglalt helyre simán leveszik a cuccát elrakják megörzésre, és kiadják másnak az általad lefoglalt helyeket!! A német túristák ezért szerintem képesek hajnali 4-kor felkelni, hogy az övék legyen a legjobb hely…:-DDD

  Étel, ital, félpanzió All inclusive!
  Finom és bõséges az étel választék, és abszolút európai…de azért itt is voltak “gyanús” ételek ezért érdemes magunkkal vinni az unicumot…mint minden arab helyre és elötte, valamint utána mármint étkezésekre gondolok, leeröltetni egy kortyot,ill. aki pedig alkohol érzékeny, nos sem a sajtot, parizert és 1-2 salátát nem ajánlom, vagy ha igen körültekintõen!! Hozzá tenném mi mindent megkóstoltunk és a repõn elfogyasztott kajától lettünk betegek…hazafelé..:-))…de már jól vagyunk!!
  maximálisan az Ai ellátást javaslom, ha nem akartok egy vagyont kifizetni az italokra, úgy, hogy nincs is hût amibe be tudnád tenni, ha esetleg kimész a városba vásárolni, olcsóbban vizet! A szállodában általában 1,7 dinár, de pl. 10 után már 2,5 dinár volt és nem volt 1 liter sem náluk más a mérce! Az üditõk 2 dinártól kezdõdtek és szintén nem volt 2 deci sem…és bizony nekünk 36 fok volt minden nap nagy átlagban!

  Bébi ételt szerintem nagyobb bevásárló helyen lehet kapni…de én pl nem láttam csak még tavaly Hammetben, és ha a helyi vizet raják bele…nos én nem bizti, hogy ott venném meg…bár a gyerkõcökre ott is odafigyelnek!

  Ami nagy bevásárló üzlet a Magazine General, ha jól emléxem, de ha helyi szeszes italt akartok vásárolni csak itt lehet, mert elvégre ez egy Muzulmán ország ahol az alkohol fogyasztása tilos és csak a túristák kedvéért lehet itt kapni! Továbbá ppénteken egyáltalán sehol, mi nem vettünk nem is kóstoltunk…így nem tudjuk milyen, de állítólag finom a füge likör!

  A kirándulásokat sokkal olcsóbb kint kifizetni, mint itthon akár a Karthagoval, akár a Medinával mentek, én tavaly egyikkel idén másikkal utaztam…és ez fix!

  Ja még egy a taxi árát elõre kell kialkudni kocsira, nem személyre, mert a benzin olcsó és szinte ebbõl élnek a taxisok! Sousse a Skanes El Hanától 8 dinár, nem fogja olcsóbban kivéve reggeli órákban, mert ha beéllítaná az óráját is ennyit kérne érte sõt többet, egyszer véletlenül be hagyta kapcsolva és láttuk…de persze a kialkudott árat kérte el!!

  Egy kis vonat is indul be de az Monastirbe 9.30; 14.15 és 20.30-kor ha jól emlékkszem ára 6 dinár 2 órát várnak ott rád, hogy körül nézzetek a kikötõben és utána visszahoz a szállodához, az ár oda-vissza értendõ! egyébként ott van a szép Bourgiba Mauzoleum érdemes megnézni! sousse-ban pedig ne hagyjátok ki a Ribat-ot, az is pénz, de szép a kilátás!

  Vannak fix áras boltok, bár én inkább plázának mondanám, ahol már nem lehet alkudni, de elég jó árak vannak Sousse-ban pl. Soula center! 3 emeletes még mozgó lépcsõ is van!

  Remélem segítettem, szép napot Mindenkinek!
  V.lány!

  #60066 Hozzászólás

  holyy
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szia!

  Sziasztok!
  Mi a párommal + a kislányunkal (1 éves)indulunk szept 13 án.
  Ha tudtok segíteni: van kiságy? érdemes kifizetni az AI-t vagy van a közelben bevásárlási lehetõség? Milyen a fürdõszoba?
  Vajon lehet e bébiételt kapni?
  Köszi

  #60065 Hozzászólás

  Molnár Attila
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi szépen! Remélem így már sok mindent tudok. Ha valami még eszembe jut akkor majd kérdezek.:)

  #60064 Hozzászólás

  apple
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Válasz

  1 TND kb 140-150 Ft
  (Eurot vigyetek, jobban váltják, mint a dollárt!!!)
  Ha leszálltoka repcsirõl érdemes akkor váltani pénzt ott a bankban, mert a szálodában eléggé hülyén van ynitva abank, aztán szomjasak vagy éhesek lesztek, nem tudtok mit csinálni…

  Hát Szahara túra. Mi voltunk. Eléggé rohanós, de szép. Ki-ki hogy gondolja, megéri-e. Ha 8 napra mentek, akkor kétes. Ha 12-15re, akkor nem annyira, mehettek, úgy már jobb. De amúgy tényleg rohanós, szal csak akkor ha bírjátok.

  A többir kirándulás is nagyon jó, mi minden voltunk. :-)

  #60063 Hozzászólás

  Molnár Attila
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Olyanra lennék még kíváncsi hogy kb. hány forint 1TND, és megéri-e a 2 napos szaharai körútra elmenni?

  #60062 Hozzászólás

  apple
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  SeH

  A szálloda szerintem tök tiszta, a szobákat mindennap alaposan takarítják, és kapsz tiszta törülközõket is, általában 2-3at. :-) A takarítónõk nagyon kedvesek, ha egy dínárt hagysz az ágyon akkor még rendibbek lesznek. :-) Ha valami nagyon jó szobát akartok kapni, akkor érdemes a Voucherbe, jól látható helyre egy 10 dínárost, vagy 5 EU-t becsempészni és úgy adni a recepciósnak. :-) De amúgyis jó szobák vannak (légkondi, TV alap, ne dõlj be ha azt mondják, hoyg fizess a távkapcsolójért, mert anélkül is mûködik a TV, csak max fel kell állnod hozzá, ha váltogatni akarsz..) Hûtõt illetékért bérelhetsz. Amúgy ha nagyon akarsz tengerrenézõ szobát, akkor elvileg éjszakánként +6dínár az ára. Ha nászutasok vagytok, akkor jelezzétek arecepción és akkor alapból azt kaptok :-) A kaja jó, óriási választék van reggelinél és vacsoránál is, de lapa, hogy sózni és fûszerezni kell, mert eléggé íztelen anélkül. Vacsora elõtt egy feles megoldja a hasmenés problémát, vagy valami tömény pia, de ha nem akartok, akkor étcsoki is megteszi. :-) Amúgy egyetek nuygodtan gyümölcsöt, tojást, bármit a szállodában, ha bajotok lesz, akkor az valószínû nem attól…

  Ha valami még érdekel írj :-)

  #60061 Hozzászólás

  Molnár Attila
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia! Olyanokra lennék kiváncsi, hogy szép tiszta-e a szálloda, jó-e az ennivaló, borravalót kell-e adni hogy jó szobát kaphass, vannak-e bogarak a szobában, meg hasonlók. Mert mi szeptember végén megyünk a katrhago toursszal,és a szállásba csak reggeli és vacsora van.

  #60060 Hozzászólás

  apple
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia!

  3 éve viszajáró vednég vagyok, kérdezz nuygodtan, akár msnre is felvehetsz, ezen a címen: shannen15@freemail.hu
  De itt is szívesn. Mire vagy kíváncsi???

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Skanes El Hana
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.