sötét oldal…

 • Indította
  Témakör
 • #26151 Hozzászólás

  Baliman

  eddig csak az utazás vidám oldalárol volt szó,kiváncsi vagyok kivel milyen balestek,komolyabb betegségek estek meg,és hogyan sikerült megoldani õket.Nem vagyok perverz,csak azért hogy tanulhassunk belõle.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #306211 Hozzászólás

  Csilla

  lázasan nem élmény Egyiptom

  Sziasztok!
  Az én sztorim is elég tanulságos volt.Ugyanis Egyiptomba
  voltam elõbb Nílusi hajóuton és onnan Hurgadára mentünk.
  Hogy végül is kiszáradás vagy valami fertõzés okozta-e a bajt mai napig nem tudom, de már a Nílust elhagyva 39 fokos lázzal utaztam át Hurghadára, ahol 40 fokos lett a lázam.
  Életemben nem éreztem még így.Mentõt hivtak hozzám a hotelba
  és töménytelen infuzióval tudtak egyáltalán is eszméletre tériteni.Bár azt nem vállaltam,hogy bevigyenek egy egyiptomi kórházba, az orvosnak minden elismerésem. Ja és mindez potom
  150 dolláromba került/amit itthol visszatéritett a biztositó/
  Nos tanulság azért van, tényleg sok vizet kell inni és a zölségfélékkel ajánlatos vigyázni.
  Problémamentes utazást mindenkinek
  Üdv.Csilla

  #306210 Hozzászólás

  Lets

  Csak egyetérteni tudok

  ismét Balimannal. Semmi ilyesmi gáz nincs arrafelé, sõt, mindenkinek tudom ajánlani víz ügyben Borszéket…:)

  #306209 Hozzászólás

  Baliman

  erdély?

  Hát ez tényleg durva Jordan!Erdélyben a patakbol ittunk,és házi sajtot,és túrót ettünk.És a szilvapálinkárol meg ne is beszéljünk!:)

  #306208 Hozzászólás

  zsuzsi

  Jordan-nak

  Nem tudom honnan veszed ezt a baromságot, hogy Erdélyben nem iható a víz! Persze nem szennyvizet kell inni, de garantálom hogy sok helyen finomabb vizet lehet ott inni, mint Magyarországon. Mondjuk nem a legszegényebb cigányfaluban kell a kútból vizet húzni, hanem kultúráltabb helyen, de azt hiszem ugyanez itt is érvényes.

  egy erdélyi lány

  #306207 Hozzászólás

  Jordan

  Erdély

  Havéletlenül meguntátok a nyugati világot és Erdélybe mentek, NE IGYATOK VIZET! Nem kell szomjanhalni, de egy buszos kiránduláson nem tudnak 100 méterenként megállni a kedvedért (sem). Én nem mertem inni, és ezért jól megúsztam. Tegyétek ezt ti is. Ráadásul elég gyanús kajákat adtak a helyiek. Csak erõs gyomrúaknak való. A táj gyönyörû (+ a székely kapuk), mindenkinek ajánlom. A többi szociológusoknak való, mert az emberek irtó szegények, stb…

  #306206 Hozzászólás

  Joseph Hajdu

  Mexiko, hasmars…

  Az USA-ban indulas elott mindenkinek tudomasara hozzak, hogy vezetekes vizet ne igyon Mexikoban. “Azertis” kiprobaltam, de nem hiszem ez artott volna meg, inkabb Acapulco meleg, szennyes, a varossal korulvett oboljere gyanakszom. A multban sok pelda volt mar halalos hasmenesre, en sem hittem, hogy tulelem, ilyet meg nem lattam ami velem tortent. Gyogyszer nem segitett napok utan sem, kozben rengeteget fogytam sulyombol. Egy ott elo amerikai tanacsa segitett, Tequilla-t ittam. Mintha elvagtak volna.

  #306205 Hozzászólás

  Ella

  Wow!

  Csaba, please, nem mesélnéd el a többit is? Olyan izgalmasan hangzik!

  #306204 Hozzászólás

  Csaba

  balesetek

  Eddig 5 különbözõ ország baleseti sebészetén voltam, ebbõl csak 1 volt a magyar. (többi: UK, ES, CZ, MY). A legérdekesebb a maláj sztori:
  Egy nemzeti parkban (Sarawak) beleharapott a vádlimba egy makákó majom. Hátulról támadott a dög. A közelben szoptatott a nõstény, azt hihette a hím, hogy a nõstényt akarom zavarni. A lényeg, hogy kb 6 centi hosszú, 1 centi széles és másfél centi mély részt kiharapott a lábamból. Verõeret nem ért, de azért folyamatosan és lüktetve vérzett. Este 7 volt már, és innen a civilizációba csak motorcsónakkal lehetett visszajutni, az pedig az apály miatt nem volt. Végül rádión hívtak egy csónakot, és négy kis maláj cserkészfogással bevitt a csónakig. Már korom sötét, dörög és villámlik, de kicsit arréb volt még a vihar. A szárazföldön egy magánkocsit rávettünk (asszem 10 dollárért), hogy vigyenek be a tartományi székhelyre, kb 40 km. Mentünk kb 130-cal, mondtuk, hogy nem szeretnénk duplán kórházba kerülni…
  Kórház, baleseti osztály: adatfelvétel, osztályozás, eseti elbírálás. Rengeteg gyerek. Errefelé a balesetire jönnek a fogfájós és lázas gyerekekkel is, mert lusták nappal elmenni a dokihoz. Alattam hamarosan félméteres vértócsa, erre aztán végre behívnak.
  Nem varrják össze, mert vadállat harapása elmérgedhet, csak összekötözik. Kétkedünk, de mégis: csak kötöznek. Taxival szálloda, fél óra múltán az igen szoros kötés alól elõször egy csepp, aztán szinte robbanásszerûen ömlik a vér. Taxi megint, kórházba, most már kicsit üvöltünk. Fõorvos jön, ereket bevarrja, magát a sebet nem, így legalább már csak jóval kevésbé vérzik.
  Tetanusz oltás van azonnal, veszettség elleni a közkórházban nincs (itthon megkaptuk az összes létezõ oltást, de veszettség ellen nem kértünk, kb 23,000 Ft lett volna (99-es ár)). Persze mondják, hogy ezek a makákók nem veszettek… Azért mi felhajtunk mindent, az egyik magánklinikán van oltás. Biztosítóval telefonon egyeztetünk, itthon fizetni fognak (tényleg fizettek). 30 nap alatt 5 szurit kellett kapnom, ezért némi útiterv-módosítás (Szumátrára akartunk menni, de ott nincsenek jó kórházak, maradtunk tehát Malajziában).
  4-5 nap után varrnak össze rendesen. Viccelõdök a dokival: és mi van, ha nem majom harap meg, hanem mondjuk egy krokodil? Azt mondja: ha behozom a lábamat, akkor visszavarrják… Két nappal késõbb, kötéscsere: kiderül, hogy egy környékbeli fiatal srácot szinte kettéharapott egy krokodil, csak volt annyi lélekjelenléte a srácnak, hogy kinyomta a kroko szemét (az egyetlen sebezhetõ pontja, mint megtudtuk). Huhh!
  Maláj kórházak NAGYON tiszták és rendesek, nagyon jól el vannak látva. Nyugat-Eu színvonal (spanyol és angol tapasztalataim vannak). Ja, azóta teljesen begyógyult és gond nélkül járok… viszont van egy jó sztorim (“majomharapás Borneón” – ez olyan felfedezõsen hangzik :))

  #306203 Hozzászólás

  Heni

  Egyszerû hasmenés de

  Márciusban voltam egy Dél-afrikai körúton. Az út kb. felénél ellátogattunk Leseti-be, S.A. (ez egy falu, ahol bemutatják a környék különbözõ törzseinek életét, van törzsi tánc, a végén kaja), ahol egy bögre furcsa löttyel fogadták a vendégeket. A jó nagy korty után megláttam, hogy vendéglátónk, bögrénket egy lavor sárga lében öblögeti el. Gondoltam is, hogyha a mienket is így mosogatták el, lehet, hogy gond lesz. Be is következett. Másnap olyan hasmenést kaptam, hogy az aznapi programot muszáj volt lemondanom. Szinte még a vécéig is alig tudtam elvánszorogni. Végül egy teljes napot a szállodában töltöttem és hogy ki ne száradjak, próbáltam minél több vizet magamba erõltetni. Másnap már sokkal jobban éreztem magam de azért még óvatosan kajáltam.
  Egyébként ez volt a legnagyobb gondom az egy hónapos túra során. Üdv,

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: sötét oldal…
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.