Sri Lanka info !!!

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Sri Lanka info !!!

 • Indította
  Témakör
 • #41366 Hozzászólás

  sanyi

  Ma erkeztem Sri Lankai körutazäsbol.ha erdekel megirom a velemenyem erröl a szidetröl es az emberekrol.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #382955 Hozzászólás

  Pó apó

  igen is nem is

  Igaz, hogy Colombó tiszta ciki, de legalább láthatsz még olyan várost, amiben totál hadiállapot van. Homokzsákok mögött katonák, akkora géppuskákkal, hogy a tálibok csak csettintenének, ha látnák. Akadályok, szögesdrót. A mikrobuszunkat csak azért nem buzerálták, mert fehérek voltunk, de a helyieknek kiszállás, motozás (a templomoknál minket is megmotoztak elég rendesen, volt tapi; a feleségem nõi partnert kapott erre a célra, de én sajna hapsit), a kocsik alá tükröt tesznek, hogy kukucs, hol a bomba, és miegymás.

  Mi ott az Intercontinentálban aludtunk (bocs, több ilyen nem fordul elõ, mert nem szeretném, ha kiutálnának errõl a fórumról -ez 1998-ban volt és akkor még szervezett úttal mentem, ráadásul az árakat nem is tudom. A sör nem volt drága -mármint a turistáknak).Szóval ez egy központi fekvésû hotel, vele szemben a nemzeti bank, de ablakok nélkül mert nemrég robbantottak ott. Aztán Kandyban Buddha szent foga és egyebek: éppen tatarozás alatt a templom, mivel nemrég egy robbantottak és megrongálódott a cucc. És zsinórban ilyesmik, de a külföldi egyelõre nem potenciális célpont és el sem raboltak eddig turistákat -legalább is nem hallotam róla.

  Colombotol délre a tengerparton vagy ha elindulsz befelé a szigetre ez a háborús érzés alábbhagy -lehet, hogy a teljes sokkot megkaptad már a fõvárosban és ehhez képest a vidék jóval nyugisabban néz ki. És mivel ilyen problémás az ország, alig van turista, tehát nyugodtan nézelõdhesz -most menj pl. Izraelbe és tavasszal voltam, és ugyan robbantottak, de minden híres helyet nyugiban, szinte egyedül nézhetem meg -ott ahol különben órákat kellett volna sorba állni.

  Persze itt téged is megnéznek. Van olyan, hogy néha rád akaszkodik valaki alkalmi idegenvezetõnek, de lerázható és le is kell, mert aki megszólít, az 100 %, hogy valami átverés, vagy le akar venni pénzre. De ez sem tömeges, nekünk a két hét alatt összesen két ilyen pasival volt dolgunk, illletve lett volna: az egyik Colomboban egy igen közeli hires templomhoz akart elvinni valami egyedülálló szertartásra, aztán megnéztük a térképet és valahol. a francban lett volna. Elkezdtünk tehát látványosan nézegetni az egyik közelben álló rendõr felé, és erre az ürge se eröltette, amikor leléptünk. A másik a tengerparton egy drágakõ üzemet forszírozott és azt mondta, hogy õ annak a hotelnek a szakácsa, ahol mi is lakunk, de a faszi még helyi mértékkel is tiszta redva volt. Akkor a hotel felé kezdtünk pislogni, mire lelépett.

  A gyerekek vissazfogottak, csak megállnak elõtted, ha úgy látják, hogy adni akarsz valamit neki (mi ceruzát és radírt vittünk) és néznek a zsebóra szemekkel. Nincs kéznyújtogatás, lökdösõdés, mint pl. Afrikában. És a szakadt viskókból az iskolába baromi rendezetten mennek: sötét rövidnadrág/szoknya, és hófehér ing -cípõ nincs mindig, a gimisek pedig már hosszú nadrágban feszítenek.

  Az emberek kedvesek, és nagyon akarnak megfelelni, ha ez nem is sikerül mindig európai mértékkel. De hát Ázsiába mész, nem? A kaja nekem izlett, bár nehezen tudod elkerülni, hogy ne fogjál ki valami qrva csípõset. Reggelre a sárgaborsó fõzelék is ehetõ -próbáld ki itthon. A táj pedig egyszerûen fantasztikus!

  Az odautazás most asszem nem túl sanszos, mert éppen néhány hete Bangkokban mellettem anyázott egy Sri Lanka-i pasi, hogy nem tud hazautazni, mert a thaiok is törölték a járataikat -biztos nem ok nélkül. Az Air Lanka repül, de errõl a társaságról lehetett ezen a forumon is olvasni néhány keresetlen élményt. Én a a bulgár Balkánnal repültem és ez a társaság is totál megfelelt -mármint annak, amit a neve jelképez, meg Szófia reptere az összesen két klotyóval, de legalább olcsó volt.

  Summma summárum: nekem egyik legjobb utazásom volt.

  #382954 Hozzászólás

  csaba

  azért nem ilyen rossz a helyzet

  99 decemberben voltunk kettesben Ceylonon, kb 11 napig. Sokat szenvedtünk, de annak 95%-ban az a buzi Air Lanka volt az oka.
  Sanyival szeretnék egyet nem érteni. Persze, hogy ezt láttad, hiszen Ázsiába mentél, nem? DE: Sri Lanka sokkal tisztább, mint India, az emberek messze nem akaszkodnák rád annyit, mint Indiában, a szállások jóval tisztábbak. A kaja: elég tûrhetõ, sõt finom is, de nincs meg az a rafinált kifinomult (sophisticated, ha valakinek mond valamit) konyha, mint a nagy északi szomszédnál.
  Belépõk: nagyon húzosak. Sigiriya / Pollonaruwa 15 USD (vagy 7,5 USD, ha van ISIC). Megélhetés olcsó, a belépõket nem számítva napi 11 dollárba minden belefér. Adam’s Peak: hajnalban illik indulni, napfelkeltére fölérni. Persze szép. Érdemes éjszakára a Green House-ban megszállni a hegy lábánál, reggel 9-kor nagyon bõséges reggeli. (miután visszaértél).
  Vízesések:
  Rengeteget látni menet közben Hatton (Adam’s Peak alatt) és Nuwara Eliya között.
  Colombo: eléggé gáz, nem érzed nagyon biztonságban magad. Elnöki palota, stb. környéke kerülendõ, errefelé robbanak a bombák.
  Ha a politikai bizonytalanságtól (és az állandó sztrájkoktól) eltekintesz, akkor jól érzed magad.
  Mindezzel együtt jó sok ázsiai ország meglátogatása után úgy érzem, hogy S.L. az a hely, ahová nem mennék vissza. OK, megvolt, szép volt, de egyszerûen NEM LEHET eltekinteni a fent említett kockázatoktól, ráadásul még az a buzi Air Lanka is magyon betett.

  #382953 Hozzászólás

  szeeva

  és még

  Az elsõ mondatodon kívül (amibõl kiderül, hogy a tengerpart meg a természet szép) volt egyáltalán kellemes élményed? Azon túl, hogy bámulnak meg kéregetnek, barátságosak? Sikerül megismerkedtetek helybélivel minden önös érdeket leszámítva? Ketten mentetek? Mennyi idõt töltöttetek ott és merre jártatok? Milyen a hegyvidék? És mondjuk vízesések, Adam’s Peak meg Sigiriya? Belépõk mennyibe kerülnek? És a kaja? Mit mertél megenni a kekszes idõszak után? Elõtte jártatok valamelyik ázsiai országban? (vagy ennyi elég volt…)
  Kösz a választ!

  #382952 Hozzászólás

  sanyi

  hat ilyen….

  nem is tudom mivel kezdjem ,joval v. rosszal de kezden joval:a tengerpart a zöld övezettel gyönyörü de nem mindenüt .Bentotatol delre egesz Matra ig gyönyörü ezt a reszt ajänlom. Ne vegyetek igenybe turät kocsival szälläsal ez kesz ätveres.Sokkal drägäbb minket is ätvertek,Taxival es a szallast tetszes szerint ami kb 650 rupia ket szemelyre 2000 forint reggelivel. Csak akkor utazz oda ha az idegeid renbenvannak.Ugy vezetnek, hogy mindig azt hittük a kocsiba most fogunk szörnyet halni/nöknek nem ajänlom.A füst szmog akkora volt vegig bekellet kötnünk poloval az orrunkat es a szänkat ,ott nincs zoldkärgya minden auto dizel es füstöl mint a kemeny ,borzaszto.Turistäk szinte nincsennek ,Volt terror tämadäs pär honapja utazäsunk elött es keves järat van arra .A repülöter tele gepfegyveres katonäkkal , bunkerekkel az utak ut torlaszokkal tiszta Saigon .Ott szerinten egy honapig csak dudälni tanitjäk a gepkocsi vezetöket az utak a värosok tiszta duda koncert.Este 6 kor sötetedik es megäll az elet ,minden kihal nincs sehol az utcän vilägitäs es meg jardak sincsennek.Este semmi szorakozäs Disco felejtsd el.Az utcän csak en meg a barätom volt feher europai mindenki ugy bämult mintha UFOK letünk volna kellemetlen volt sokan keregetnek beszolnak ismerkednek es utaäna penzt kunyerälnak.Ehesek voltunk de olyan kosz es büz dzuva mindenüt feltunk enni az etermek a varosba mint a disznool ez nem vicc csak az üdülo körzetbe meg elfogathato de az is csak kivülrör de a konyhäba ne nez be mert akkor ott se eszel, en egy ideig gyümölcsön eltem kekszen es csokin.A hentes üzletböl arad a büz nincs hütö a nyers husok kint lognag rajta izesites keppen a rengeteg legy es megvüstolve olmos dizel kipufogo fusttel es meg legyen etvägyad ezen a szigeten.Ez egy igenytelen koszos nep.En a kiutazäst csak ugy ajänlom a….sehogysem kar a penzert jobb ha elmentek Rio ba ,de vegül is ilyet sehol se latsz talan Indiäba de lehet hogy valakinek ez tetszik ha valami meg konkretan erdekel szivesen megirom.

  #382951 Hozzászólás

  Zsolt

  Mikor?

  Érdekel engem is, de mikor írod meg?

  #382950 Hozzászólás

  Andrej

  IGEN! IGEN!

  Köszi a lehetõséget. Várom a részletes beszámolót – minden érdekel!

  #382949 Hozzászólás

  szeeva

  én is!

  Szia, Sanyi! Én is kíváncsi vagyok; fõleg az élményeid, benyomásaid érdekelnek (minden pozitív és negatív), meg némi gyakorlati info. Elõre is kösz!

  #382948 Hozzászólás

  Király Attila

  tájékozódás

  Kedves Sanyi! 2002januárjában indulunk Sri Lankára. Kérlek tájékoztass mindennrõl, amit fontosnak tartasz. Utikönyvet is szeretnék venni. Üdvözlettel : Attila

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Sri Lanka info !!!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.