Srí Lanka körút

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Srí Lanka körút

 • Indította
  Témakör
 • #40738 Hozzászólás

  Gyöngyi

  Sziasztok!

  Június utolsó hetében utazom Srí Lankára. Van valaki aki mostanában volt ott, és tud valamit az ottani helyzetrõl, mert a hírek szerint a tamilok mindenféle merényleteket követnek el mostanában. Mindeféle más info is érdekel a hellyel kapcsolatban.

  Köszi!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 128
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #458385 Hozzászólás

  joseffarder
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Re: Srí Lanka körút

  igen .7

  #457180 Hozzászólás

  utazgató

  Hello! Járt valaki Sri Lankán az elmült pár évben?

  #457126 Hozzászólás

  Zsófia

  Srí Lanka vízum

  Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Olvastam, hogy a vízumhoz ki kell tölteni egy nyomtatványt interneten keresztül. A kérdésem az lenne, hogy ha kitöltöm ezt a formát elvileg kapok valami kódot amit megérkezéskor a repülőtéren be kell mutatnom. A vízumot ekkor pecsételik be az útlevélbe és a vízum érvényessége a megérkezéstől számitva “ketyeg” vagy az interneten történt beregisztrálás feldolgozásától? Mivel terveim szerint 3 hétre mennénk és a vízumot csak 30 napra adják elég lényeges kérdésnek érzem főleg, hogy nem tudom mennyi ideig tart ez a feldolgozás.

  #457036 Hozzászólás

  Kecskés Tibor

  Re: Sri Lanka Lonely Planet

  Mennyibe kerül a Sri Lanka LP és mikori kiadás?

  #456882 Hozzászólás

  Malarone55

  Sri Lanka Lonely Planet

  Legújabb kiadású, kiváló állapotban lévő (egyáltalán nem használt) Sri Lanka Lonely Planet útikönyvem eladnám, jutányos áron.

  Érd.: malarone55@freemail.hu

  (utazásból megmaradt Malarone gyógyszert átvennék, akár 3 dobozzal is!)
  malarone55@freemail.hu

  #456721 Hozzászólás

  Pó Apó

  köszi

  Bocs, de az utazas-com ismert problémái miatt csak most olvastam…. Köszönöm és örülök, hogy hasznos volt -remélem hamarosan kijön az új könyvem, Indonéziáról.
  Amiről majd itt is, meg a 3w poapo hu oldalon írok.

  #371815 Hozzászólás

  Bence

  Watch and Learn!

  davide! Fantaszikus élményben volt részed! Minden tisztelet a tied!Egy igazi utazó vagy, aki értelmet ad minden vándornak! Kivéve yandorboynak, aki sosem fog túl lépni az igazi utazók árnyékán! Minden tisztelet a tied!

  #371814 Hozzászólás

  davide
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sri lankai körutazás

  Sziasztok!

  Most voltam a feleségemmel nászúton Sri Lankán 15 napig, erröl osztanék meg pár infót…
  Mi a flydubai-al repültünk Isztambulból, ami tényleg nagyon kedvezõ árban volt!
  1.nap: nagy hátizsákokat ledobtuk a reptéri csomagmegõrzõben és elmentünk taxival (5000Rp)a Pinnawala Elefánt Árvaházba, ahol meg lehet csodálni, ahogy az elefántok fürdenek folyóban,stb., utána busszal majd vonattal(Rambukkanaból) tovább mentünk Kandyba,itt megnéztük: Temple of the Tooth , Kataragama, Pattini, Natha Devale,Kandy Lake, Malwatta monastery, majd az esti vonattal vissza Veyangodáig, onnan tuk-tukkal a reptérre, fel a csomagot és taxival bementünk Colomboba a szállásunkhoz kb.éjjel 11-kor:)
  2.nap:városnézés Colomboban
  3.nap:Délelõtt nézelõdés Pettah városrészben(nem szabad kihagyni!), majd felvettük a már jó elõre a neten egy autókölcsönzõtõl bérelt kis Suzuki Altonkat(persze sofõr nélkül,én vezettem végig hiszen igy lehet csak igazán jól bejárni az országot és rengeteg idõt spórolni), és irány le a déli óceánpart :) A vezetésbe hamar bele lehet jönni, csak egy kis bátorság kell :)Persze mindenki nagyon megbámult minket, még a fehérek is néztek egy nagyot :)Ütközben Turtle Hutchery,Moonstone mine(miniatür ásványbánya), este Hikkaduwában aludtunk
  Mondanom sem kell a szállásokat még itthon elõre lefoglaltam az egész két hétre!
  4.nap: Hikkaduwa Coral Garden, üvegaljú hajóval korallnézés, búvárkodás, majd tovább Hikkaduwa lake(itt ketten csónakáztunk egy jót), estére Galle Fortban aludtunk.
  5.nap: Mirissa, kora reggel indult a kékbálna és delfin nézõ hajótúra az Indiai Óceánba(tudom ajánlani a Raja and the Whalest, de 1-2 hónappal elõre érdemes lefoglalni!!), szuper volt!, utána aznap Weligama(itt a szállás), Taprobane sziget.
  6.nap:itt speciális, boton ülõ horgászókat lehet nézni a parton(fényképezéshez fizetni kell), majd Kogala tó, elmentünk egy füszer-botanikus kertbe(ahol próbáltak ránk sózni egy csomó füszert), Kataluwa templom,Folk Art muzeum, tovább a Bundala nemzeti parkba, utközben megálltunk Mataraban(erõd, gyönyörü kis buddhista kolostor a szigeten) ,és éjszakára végig esõben kellett vezetni Weligaththáig, itt a szállás.
  7.nap:reggel 6-kor indult az elõre megbeszélt szafari a Bundalába. (3 órás program)Fantasztikus!!!
  Utána elmentünk Tissamaharamába( Monolith, hires dagobák),majd Kirindában fürcsizés az óceánban, plusz buddhista kolostor.Délután tovább Embilipitiya, itt a szállás(Pavana Resort).
  8.nap:reggel 6-kor indult a szafari az Uda Walawe parkba(szintén 3 órás)(amit szintén a szálló szervezett le elõre, elég jó árban, a környéken õk csinálják a legolcsóbban) itt lehet látni vadon egy csomó elefántot, nagyon szupi volt!Majd úsztunk egyet a szálló medencéjben:)
  Délben tovább mentünk a Sinharaja esõerdõ bioszféra rezervátumba, keskeny hegyi utakon, gyönyörü hegyi esõerdõn át érintve Urubokkát, Kotapolát, közben egy eldugott fantasztikus vizesést, és egy hegyi kolostort(errefele turistát már nem is láttunk), estére a monszun kellõs közepén értünk Deniyayába, ahol a szállás az esõerdõ szélén volt(Rainforest lodge).
  9.nap:reggel esõerdei túra a Sinharaja-esõerdõben(vezetõvel), és fürdés egy õserdei vizesésnél(kihagyhatatlan volt).
  Délután tovább Ellába , éjjel értünk oda, mert kerülõuton, jó sokat kellett vezetni, szállás ott.
  10.nap:kocsit otthagytuk a szállón, majd reggel hegyi vonattal Ohiyáig, innen felmentünk tuk-tukkal a Horton Plains N.P-ba, össz. 9,5 km-t turáztunk a köderdöben a Worlds End-hez, közben Baker vizesest megneztuk, majd vissza.
  Délután vonattal tovább Hattonba, ott már vártak minket, és elvittek Dalhousie-ba, szállás itt(White house).
  11.nap:éjjel 2.30-kor indultunk fel az Ádám-csucsra, hogy megnézhessük a napfelkeltét(ne hagyjátok ki!), majd vissza, és vonattal vissza Ellába.Felvettük a kocsit, és éjszakára Diyaluma vizesenel voltunk, szállás itt(Diyaluma Falls Inn).
  12.nap:reggel el, Mahiyanganába(utközben megnéztük Liptons Seat, Dambatenne Tea factory, Dowa Temple, kis teplom és barlangot Ellánál, Badullát, Dunhinda vizesést, ami fantasztikus!!!)Szállás Mahiyangana mellett.
  13.nap: Látogatás a veddáknál(a vendéglátonk volt a guide, ö szervezte, egyébként enélkül nagyon nehéz eljutni oda), ott táncoltak, énekeltek nekünk, találkoztunk a törzsfönökükkel a faluban.(van egy érdekes muzeum is ott). Délután tovább Polonnaruwába, szállás itt.
  14.nap:Polonnaruwa romváros, utána tovább mentünk Sigirya sziklaerõdbe, majd Dambulla sziklatemplomhoz, estére Anuradhapurába(szállás itt).
  15.nap:Anuradhapurát megnéztük( a lonely planet alapján)(a legjobban a Royal Gardens tetszett, ne hagyjátok ki!), utána visszavezettünk Negomboba, de még elotte betértünk a Yapahuwa erõdtemplomhoz, ami hasonló Sigiriyához, gyönyörü a kilátás, de csak mi voltunk fent a sziklán egyedül, senki más!!! :)Majd éjszaka leadtuk a kocsit a repternél.
  Összesen 1600 km/t vezettem, koccanás nélkül. Tehát ha sok mindent meg akartok nézni rövid idõ alatt, mindenképp béreljetek kocsit(persze sofõr nélkül), ami nem olcsó , nekem 80000 Ft/ba fájt a kis Suzukival, a tankolások persze ebbe nincsenek benne…Nincs az az utazási iroda amelyik egy ilyen utat ennyi idõre képes lenne megszervezni, legalábbis nem lehetne megfizetni!!Persze saját kocsi nélkül képtelenség lett volna mindezt megnézni, kivéve ha van egy hónapod, akkor nem kell úgy rohanni…
  Életünk legszebb két hete volt, ide még visszatérünk.
  Ha valami érdekel kérdezzetek!
  Üdv,

  #371813 Hozzászólás

  Kata

  Sri Lanka

  Szia Modern Nomád!

  Számlát tudsz adni? Minden papírod és engedélyed megvan az utazás szervezéséhez? Ha igen, akkor DE csak akkor, talán érdekelne a körütazás.

  Köszönöm a válaszod!

  Kata

  #371812 Hozzászólás

  Eszter
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  SRI LANKA KÖRUTAZÁS április 6- április 19.

  Ha szeretnél csatlakozni egy Sri Lankai úthoz 2013 áprilisban,
  itt olvashatsz róla infókat:
  http://modernnomad.hu/utazas-szervezes/sri-lanka-utazas/

  #371811 Hozzászólás

  Regisztráltaknak 1000ft

  Nem regisztráltaknak 1500ft

  Így is sok.

  #371810 Hozzászólás

  le maradnék mert

  Igen

  1000ft-be kerül. Mikor lesz a mellék vetítés?(az ingyenes lesz? :)

  #371809 Hozzászólás

  Eszter
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Fényképes élménybeszámoló Sri Lankáról -ismétlés

  Lemaradnál a fõ vetítésrõl?
  január 30-án szerda este 7-tõl lesz ismétlés a Shanteehouse-ban
  Cím: Budapest XI. Takács Menyhért u. 18 (Kosztolányi Dezõ tér utáni elsõ “Tétényi út” megálló 19es vagy 49es villamossal, majd 5 perc séta)
  Googlemap: http://goo.gl/maps/HV2e3

  Info: http://modernnomad.hu/

  #371808 Hozzászólás

  Eszter
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Fényképes élménybeszámoló Sri Lankáról

  Idõpont: január 25. péntek 18:30-21:00
  Cím: Budapest 1012 Attila út 123. (a Déli pu. és Széll Kálmán tér metró megállótól 5 perc séta) Google map: http://www.tibet.hu/kapcsolat

  Többször is voltam kinn Sri Lankán, most összegzem az élményeimet. Fotó, videó vetítést tartok belõle.

  Ha pedig baráti társasággal szeretnél utazni, akkor még csatlakozhatsz a Sri Lankai utunkhoz.
  Info: http://modernnomad.hu/utazas-szervezes/sri-lanka-utazas/

  #371807 Hozzászólás

  Utazó

  Srí Lanka -körutazás

  Érdemes utazási Iroda által szervezett útra menni, így sok látnivaló és program egy úttal megnézhetõ. http://utazom.com/utazas/regio/srilanka/stilus/korutazas

  #371806 Hozzászólás

  Rágcsáló

  Szotyi

  Én szotyit fogok rágcsálni és az utcán találkozhatsz velem bármikor, ha kedved tartja.

  #371805 Hozzászólás

  Tamara

  kérdés

  Februárban készülök Sri Lankára. Tartok a rágcsálóktól kérdésem a szállásokon és az utcán lehet-e találkozni velük?

  #371804 Hozzászólás

  Tamas

  Vetites

  Mikor es hol lesz vetites? Januar kozepen megyunk 9 napra, a tura le van szervezve nagyabol, de orulnenk minden hasznos informacionak. Koszonom!

  #371803 Hozzászólás

  esõs évszak

  Mindig van egy szeglete az országnak, ahol épp nem esik..
  lsd utikonyvekben.
  vandorboy.com
  hamarosan vetítek sri lankárol is.

  #371802 Hozzászólás

  Mm

  Sri Lanka

  Sri Lanka az egyik legjobb hely, strandolni mindig lehet,az idõ is szuper! Menjetek!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 128
Hozzászólás: Srí Lanka körút
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.