Stoppos kalandok

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Stoppos kalandok

 • Indította
  Témakör
 • #1334 Hozzászólás

  szun

  Hali Mindenkinek!
  Gondoltam, érdemes elindítani egy olyan témakört, ahol minden nagy stoppos kalandor leírhatja hatalmas szerencséit, még nagyobb pecheit, amik útközben érték.
  Én, bár nem tartozom még a “nagyok” közé, veszem a bátorságot, s leírok pár mákot, pechet, remélve, hogy sokan túl akarják majd szárnyalni, s megosztják velünk kalandjaikat.
  Elsõ külföldi stoppolásom, harmadmagammal, Szlovéniában kezdõdött. Mint az közismert, ebben a kis országban még virágzik a soppolás, mint utazási mód az egyetemisták körében – ám mi errõl mit sem sejtve vágtunk neki, hogy elsõ nap eljutunk Mariborba. Hatalmas hátizsákokkal állunk Murska Sobota (Muraszombat) határában, mire megáll egy régi (Szlovéniában gyakori a Renault-gyár miatt) Renault 4-es. Zsákok nélkül is alig fértünk volna be, hát még 3 baromi nagy cuccal. Végülis beheringeztük magunkat, s elindultunk. Mindenki figyelmébe: nincs labilisabb autó a Renault 4-nél. Na mindegy, túléltük – némi halálfélelemmel, mikor két keréken mentünk a kanyarokban – ép bõrrel. Nem is ez a lényeg. Már sötétedett, mire felvett egy fiatalabb srác, aki Mariborba ment. Kérdeztük, tud-e valahol Youth Hostel-t, vagy bármilyen diákszállást. Nem ismert semmi ilyet, de megemlítette, hogy a barátnõjével lakik egy albérletben, a másik szobában pedig egy srác van, de õ épp nincs otthon. Megbeszéli a barátnõjével, s ha õ is beleegyezik, ott szunyálhatunk a másik szobában. Így is történt, leraktuk a cuccokat. Épp fesztivál volt a városban. A srác a kezünkbe nyomta a lakáskulcsot, menjünk bulizni, jövünk, amikor jövünk. Így is tettünk, szétbuliztuk az agyunkat, másnap reggel kávéval ébresztettek, majd a srác kivitt minket az autópályához. Egy-két tanács és elbúcsúztunk.
  Kezdetnek ez, mivel külföldi stoppolásaim is ezzel kezdõdtek.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #56510 Hozzászólás

  Halcsont

  Már van hasonló

  Igaz, az nem kifejezetten stoppal kapcsolatos, de érdekes.
  Íme:
  http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=6&file=1009318182

  #56509 Hozzászólás

  szun

  pech visszafele

  Németországból jöttünk hazafele, s pechünkre valahol a München körüli körgyûrûn találtuk magunkat. Salzburg felé kellett mennünk, amit két tábla is jelzett, persze két irányba. Találomra leálltunk stoppolni az egyik irányba. Esett az esõ. Egy jó óra múlva meg is állt egy pacák, aki elmagyarázta, hogy a másik irányba érdemes stoppolnunk Salzburg felé. Visszacaplattunk a másik tábláig: iszonyú szar hely volt, felvezetõ az autópályára, kanyar, keskeny út, 100 fölött száguldó autók. Na mindegy, ez van. Megpróbáltuk. Két autó megállt, de mindkettõ Münchenbe ment. 2-3 óra múlva elegünk lett, gondoltuk gyaloglunk egy kicsit a sztráda mentén, mert egy autós mintha azt mondta volna, hogy nem messze a felvezetõtõl van a leágazás Salzburg felé. Caplattunk a nagy gazban, bujkálva a zsaruk elõl. Pár km múlva elegünk lett, hátsó kis utakon visszastoppoltunk ugyanoda, ahonnan elindultunk. Nemsokára megállt egy srác. Azt mondta, Münchenbe megy, de kitesz majd a pu-nál, ahonnan csak 2 km a salzburgi sztráda-felvezetõ. Fasza! Gyerünk! Hát nem a fõpu-on rakott ki, hanem valahol az isten háta mögött egy kis pu-nál. Vasárnap volt, forgalom semmi, nyitva semmi. Nagy nehezen – a villamoson lógva – eljutottunk a fõpu-ig, ahonnan persze nem 2 km-t kellett gyalogolnunk, hanem jóval többet. Hajnal 1-re értünk ki az autópályafelvezetõhöz. És ha még nem lett volna elég aznapra! 4 sávos volt az út. A két szélsõ lekanyarodott az autópályával párhuzamosan, mellette futó széles, többsávos útra. S a középsõ kettõ vezetett át a sztrádára. Na tessék, itt stoppoljatok! Próbáltuk mindenhogy, begyalogoltuk a környéket, de a végén visszatértünk ugyanoda a 4sávoshoz. Egyszer csak felvesz valaki… Fel is vett, pontosabban megengedte, hogy beüljünk, ugyanis a lámpánál kérdezõsködtünk.
  Gondolom, ez így leírva nem egy nagy szám, de aki már volt hasonló helyzetben, az tudja, milyen…

  #56508 Hozzászólás

  szun

  újabb mák

  Rá egy évre – szintén hárman – Párizs volt a cél. Rábafüzesnél Ausztria, majd Németország, Franciao. 3 nap alatt értünk Párizsba, bár szinte éjjel-nappal stoppoltunk. Pár órácskát aludtunk csak egy német sztráda melletti panzió játszóterén található fa játékházacskában (esett az esõ). A lényeg, hogy 3 nap múlva, hajnal háromkor raktak ki Párizs közepén, a Bastille téren. Azt se tudtuk, hol vagyunk, csak lestünk, merre induljunk a tömegben. Nagy éjszakai élet folyt, minket is meghívott rögtön egy olasz csapat valami buliba, de végül a cuccok miatt, ill. merõ óvatosságból kihagytuk. Elindultunk valamerre. Alig mentünk 10 percet, s egy mellékutcában leszólított minket két német lány, hogy nem-e szállást keresünk, merthogy õk szívesen segítenek (valamikor õk is így érkeztek Párizsba). Más dolgunk nem volt, bepakoltuk a cuccokat a csaj vadiúj golfjába és irány az éjszakai Párizs. Körbejártuk a várost, a youth hosteleket, de végül a campingben kötöttünk ki. Szállásunk már volt, a várost is megmutatták a lányok, úgyhogy az 2-3 óra padon-alvás már igazán nem számított, míg vártuk, hogy kinyisson a kemping. Szóval a párizsi utunk meg így kezdõdött. Bár másnap rögtön elnyelte az automata a kártyámat, az már nem ide tartozik.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Stoppos kalandok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.