Svajc-Weggis

 • Indította
  Témakör
 • #19240 Hozzászólás

  Katinka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Svajcban, Luzerntol nem messze Weggisben dolgozom. Szeretnek magyarokkal kapcsolatba lepni. Van valaki a kozelben?

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #194980 Hozzászólás

  Jugel
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Basel-ben keresek munkát

  SEGÍTSÉG!!!!!!!!

  Sziasztok, kedves Basel-i magyarok!

  3 hónapig au-pair-kedtem Graubündenben, és minden második hétvégémet Basel-ben töltöttem. Most azon gondolkodom erõteljesen (fõleg, miután az újonnan csatlakozott EU tagok számára is kedvezõbb kapunyitást szavazott meg Svájc), hogy kiköltözzek (Magyarországról), és ott vállaljak munkát.
  Mindenképpen, csakis, kizárólagosan Basel jöhetne szóba (BS inkább, de üsse kõ, lehet BL is).

  Már regisztráltam magam sok svájci álláskeresõ honlapon, és jelentkeztem egy-két hirdetésre is, de eddig zárt kapukat döngettem.

  Igaz, van még idõ, mivel a jelenlegi magyar munkahelyemre májusig köt a szerzõdés, tehát igazából 2006 májusától lenne aktuális a dolog.

  A kérésem az lenne, hogy tudnátok-e nekem segíteni az álláskeresésben. Ha tudtok valami lehetõséget,vagy ha van valami ötletetek, hogy hol nézzek körül (honlap, stb.) kérlek, értesítsetek (szucs_zsuzsanna@yahoo.com). Köszi!

  És hogy mit tudok?
  Két felsõfokú végzettségem van:
  – angol nyelvtanár (fordítás, tolmácsolás specializációval az EU szaknyelvben, ill. korspecifikus nyelvtanítási technikákban)
  – közgazdász (gazdaságdiplomácia és nemzetközi /EU menedzsment szakon, szakdiplomácia és konzuli ismeretek szakirányon).

  Angolból felsõfokúm van (EU szaknyelv specializációval és egyházi terminológiában is otthon vagyok – könyvfordítási tevékenységemnek köszönhetõen), franciából hamarosan le szeretnék középfokúzni (gazdasági és pénzügyi spec.-val), aztán pedig elkezdeni egy német tanfolyamot (jelenleg ott tartok, hogy eladni már nem lehet ) …).

  B kat. jogsim van.
  PC-t napi szinten használok, stabil MS Office-ismerettel.

  Jelenlegi állásomban tevékenységi és felelõségi köröm a köv.:
  – PR (belsõ, külsõ), enyhe marketin tevékenységgel
  – könyvkiadás (lektorálás, fordítás, publikáció, kiadás-szervezés, könyvterjesztés)
  – rendezvényszervezés (nagyméretû, nki konferenciák, és kisebb szemináriumok)
  – utazásszervezés, titkári feladatok, irodavezetés
  – projektek menedzselése
  – pályázatok írása (legutóbbi sikerem: egy amerikai pályázaton elnyert többmilliós támogatás)

  Vezettem már külföldön (Angliában) angol nyelvi tábort hátrányos helyzetû gyerekek számára, au-pair-kedtem Svájcban (ahol az anyuka PR munkájába is besegítettem), angol magánórákat adok, ill. tanítottam már magyart, mint idegennyelvet angol közvetítõ-nyelvvel.

  Szeretem a kihívásokat, jól tudok alkalmazkodni. Megbízhatónak és terhelhetõnek tartanak.
  26 éves vagyok.

  Ha tudtok valamit ajánlani, kérlek, tegyétek!
  Szeretnék a basel-i magyarokhoz csatlakozni!!! )

  Nagyon köszönöm, várom az üzeneteket!

  Üdv, Zsu

  #194979 Hozzászólás

  Babika

  Katinkänak

  En Ebikonban lakom, de egyaltalan nincs messz Weggis. Hat most a napjaim eleg sürüek, de hetfönkent räerek. Mär amikor nem tornyosul össze a hazi munka. Ugy hogy egy hetföi nap szivesen elmegyek. Neked mikor van szabad napod? Esetleg Luzernban is talalkozhatnank valahol egy üditöre vagy KV vagy valami süti :-)
  Mit gondolsz?

  #194978 Hozzászólás

  Katinka

  Szia Babika!

  Weggisben laksz? Igen a Personalhausban lakom, de tervezem, hogy kesobb esetleg berelek egy kis lakast. A szallodaban most az etteremben kezdtem, de kesobb megyek recepciora is. Ha itt laksz a közelben es van kedved nezz be egyszer a szallodaba. Rosenhotel Schweizerhof, Weggis 6353 Gotthardstrasse 3.

  #194977 Hozzászólás

  Babika

  Hallo Katinka!

  En 2 éve lakom itt, ide jöttem férjhez. Te mit csinàlsz abban a szällodäban? Ugy értem mi a munkàd? Es hol laksz? Van lakàs vagy a szàllodàban kaptàl helyet?

  #194976 Hozzászólás

  swissie

  svajci stagiare egyezmeny?

  Az majus 1-je ota mi a felso korhatara hogy ilyen engedelyt kapjak? Van vmi weboldal a hol utana lehet erdeklodni?Koszi a valaszokat!

  #194975 Hozzászólás

  köszi

  Nagyon szépen köszönöm az értékes infokat.
  További sok sikert nektek!
  üdv
  Norbi

  #194974 Hozzászólás

  bundesrat

  Svajc es az EU

  A temaban illetekes bundesrat tegnap hozott egy hatarozatot, hogy a jovoben csak az EU-n kivuli orszagokbol erkezhet munkavallalo(kivetel nemeto. es anglia). A szezonalis engedelyeket (A) a jovoben nem fogjak meghosszabitani az EUbol erkezok szamara. A letelepedest tovabb fogjak szigoritani, a jelenlegi 6 evrol 10 evre no az az ido amig vki letelepedesi engedelyhez jutjhat.

  #194973 Hozzászólás

  balazs

  most

  mi van?hogy erted hogy svajc nem ismeri el magyarorszagot eu tagkent?

  #194972 Hozzászólás

  Katinka

  Norbi

  Szia!

  Svajcba sajnos nagyon nehez munkavallalasi engedelyt szerezni. Csak Eu tagorszagbeli munkavallalok kapnak konnyen engedelyt, annak ellenere, hogy Svajc nem Eu-tag!! Magyarorszagot sem ismeri el egyenlore Eu tagorszagkent. A ket orszag között letezik egy ketoldalu stagiare csereegyezmeny, aminek a kvotaja eddig kb. 100!!!fö volt evente. A csatlakozassal azt hiszem annyi valtozik, hogy ezt a kvotat felemelik(nem tudom mennyire). En masfel evet vartam, mig sikerult kontingenst szereznem. Neked is azt tanacsolnam, hogy menj el a Foglakoztatasi Hivatalba es ott bövebb felvilagositast kaphatsz a munkavallalast illetoen. Az engedely max.18 honapra, de min. 1 evre szol. Ugy tudom, a harom allamnyelvböl(nemet, francia, olasz)egyet mindenkepp beszelni kell.
  Az arak eleg huzosak. Az ettermek, barok, szorakozas nagyon draga. De ha nem akarsz penzt gyujtani, a fizetesbol jol el lehet lenni. Az elelmiszer is eleg draga, de vannak boltok(Migros, Coop), amelyek olcsobbak. Sok butikban van learazas, ruhat sokszor olcsobban kapsz, mint otthon.
  A benzin olcsobb, vagy ugyanannyi, mint otthon.
  Fizetes..Az egyezmeny alapjan a vendeglatas, hotelszakmaban a kinti GAV norma szerinti minimalbert meg kell fizetniük a stagiaire-eknek, ez iden brutto 3525 CHF.
  Nyelvtanulasrol sajnos semmit nem tudok.

  Sok sikert nektek!

  #194971 Hozzászólás

  minket is

  minket is erdekelne a svajci elet. a baratnommel tervezzuk hogy kimennenk dolgozni,szalloda ipar,vendeglatas,kereskedelem…barmi erdekel, csak angolul beszelunk…esetleg letelepedes. erdekelne a temaban a velemenyetek. arak,fizetesek,nyelvtanulas minden…

  koszonettel no

  #194970 Hozzászólás

  ubul

  Kössz

  megnézem.
  Minden jót

  #194969 Hozzászólás

  Katinka

  Ubul

  Stagiare-kent vagyok kint, a Foglalkoztatasi Hivatalban(Kalvaria Ter)erdeklodhetsz, hogyan kaphatsz melot Svajcban.

  #194968 Hozzászólás

  ubul

  kat

  Hogyan szerezted a melót?

  #194967 Hozzászólás

  Katinka

  Mit csinalsz

  Svajcban? Regota elsz mar kint? En majus 1-tol dolgozom egy szallodaban Weggisben es 14 honapig maradok.

  #194966 Hozzászólás

  Babika

  vagyok

  Hello!

  En Ebikonban lakom.

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
Hozzászólás: Svajc-Weggis
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.