Svédország

 • Indította
  Témakör
 • #18524 Hozzászólás

  Helló! Szerény személyem csak érdeklõdne, a messzi északon, mennyire van esélye a magyaroknak? Nekem csak érettségim van, beszélek angolul, németül, és franciáúl, szakács vagyok. Feleségemnek 2 éve van még az esztergomi szociál-pedagógiai fõiskolából. Nem feltétlenül maradnék szakmában, bármit megtennék, hogy hivatalosan kinn lehessünk. 1 éves kislányunk van, nem kockáztathatok. Tudom, mindenhol vannak jó emberek, hátha olvassa valaki ezeket a sorokat.
  Világéletemben csodáltam a vikingeket, a hófödte bérceket. Kivándorlás és megmaradás esetén csak, és kizárólag Svédország jöhet szóba.
  Van ott valaki?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #184317 Hozzászólás

  Karesz4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szerintem…

  Szia “mirelittogy”,ha megengeded, Karesz vagyok es irnal kicsit bovebben a Norveg allami munkakozvetitonel szerzett pozitiv tapasztalatoddal kapcsolatban!
  Hogyan zajlik ez ott, amikor bemegy egy magyar?

  Ket hettel ezelott jartam Osloban es kornyeken egy hosszu hetvegere, azota foglalkoztat a valtas gondolata. Jelenleg Irorszagban dolgozom mar tobb mint ket eve,de valahogy nem erzem magam otthon itt. Ellenben Norvegiaban valami olyan eletteret es eleterzest talaltam, amit korabban itt Irorszagban kerestem.

  Szoval, elore is koszonom ha irnal bovebben………..

  #184316 Hozzászólás

  meba
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  re>

  ja,jo otlet,es talan az egyetlen jarhato ut! Norvegiaban melozni jo lehet,tobb a penz,de az idojaras meg szelsosegesebb mint itt…

  #184315 Hozzászólás

  szerintem…

  érdemes lenne pl. a következõ horvátországi, balatoni nyaralás helyett felmenni 1-2 hétre Svédországba, s körülnézni. Regisztráltatni magad munkaközvetítõnél, bekopogni éttermekhez, szállodákhoz stb. Ahogy ‘meba’ mondja: személyes kontaktus… Norvégiában legalábbis marha segítõkészek az állami munkaközvetítõnél (nav.no)- gondolom, a szomszédban sincs ez másképp…

  #184314 Hozzászólás

  meba
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  re>

  szia!
  annak idejen,6 eve en csak kijottem ide svedbe…
  ugy hogy valaki neked keres melot,nehez,mert a szemelyes interju,talakozo a fontos,mast beajanlani nem igen lehet.Az angol nyelv oke,de igazan a sved lenne fontos.Igaz,en is itt tanultam meg a hetkoznapokban.Svednek a nyugati reszen vannak elvetve hofodte hegycsucsok,de nem hiszem hogy ott fox melot talalni,ott nem sok elet van,csak sieloknek talan.Svednek az also fele az,ahol tobb a melo,eszakon kevesbe,onnan is jonnek inkabb delebbre az emberek.Persze NEM lehetetlen ott sem munkat talalni,de kevesebb a fizu,nyugisabb az elet,es kevesbe draga..Talan ezzel nem sok semmit segitettem,csak a szamat jartattam…

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Svédország
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.