Szállás a Tisza eredeténél, Körösmezõn vagy környékén

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Szállás a Tisza eredeténél, Körösmezõn vagy környékén

 • Indította
  Témakör
 • #8094 Hozzászólás

  Szeretnék nyáron néhány napra kocsival Kárpátaljára, a Tisza eredetéhez látogatatni. Tud valaki megbízható, kellemes szállást arrafelé? Körösmezõn vagy környékén ? Elõre is köszönök minden jó tippet

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #115519 Hozzászólás

  Péter

  Köszönet

  e-mail megérkezett, köszi.
  Várom a további infókat itt.
  Üdv.
  Péter

  #115518 Hozzászólás

  PP

  Turavezeto

  Szia!

  Írtam mail-t, ide pedig hamarosan leírom a további infókat a látnivalókkal és az odaúttal kapcsolatban.

  #115517 Hozzászólás

  Kõrösmezõ

  Kedves PP

  nagyon köszönöm a kimerítõ válaszodat. Nyáron mennénk arrafelé, leginkább augusztus elején, 2 vagy 3 fõ. A tervek szerint elsõ nap reggel Záhonyból átmennénk Ungvárra, ott felvennénk a bérelt autót és úgy mennénk tovább Kõrösmezõre. Útban megnéznénk a fontosabb látnivalókat ( többek között azokat is, amelyeket Te is javasolsz, ahogy felajánlottad) Este akkor az Edelweiss-ben lenne a szállás. Másnap ( és az azt követõ napon, ha erre szükség lesz, még nem tudom, ezért kezdtem el idõben tervezni a programot) szeretnénk a Fekete Tisza eredetéhez elmenni, a Hoverlára felmenni, esetleg a Fehér Tisza eredetéhez. Utána jönne a továbbutazás Csernovicba, ahol szintén egy teljes napot, két éjszakát töltenénk. Onnan vissza Ungvár, kocsileadás, marsrutka Csapra, vonat Záhonyba, átülés a saját autóba. Nyelvi nehézségektõl nem félek, jól beszélek oroszul. Az autóm viszont nem magyar rendszámú, ezért nem akarom átvinni. A biztosításom nem szól Ukrajnára.
  Lehet,hogy túl hamar kezdtem el foglalkozni a programmal, de most van idõm rá, meg szeretek mindent tisztázni. Tavalyelõtt a Krimben voltunk a feleségemmel, nagyon jól sikerült, mert mindent jóelõre alaposan áttanulmányoztam.Gondolom ez neked természetes, aki ilyen sportosan túrázgatsz évente arrafelé.
  Az e-mail címem vége: gmx.de

  Üdv.
  Péter

  #115516 Hozzászólás

  PP

  Kõrösmezõ és környéke

  Üdv!

  Az árat úgy írtam, hogy 1000 Ft-tól (ami reggeli nélkül, kisebb konfortfokozatú szobára értendõ).
  Ha hétvége környékén mentek oda, akkor nagy valószínûséggel csatlakozni tudtok egy már összeszervezett csoporthoz mind a Hoverlához, mind a Fekete-Tisza forráshoz. De nem garantálható, hogy felfértek a szállítójármûvekre, ill. valószínûleg egy ilyen csoportban nem lesz magyar rajtatok kívül – bár ez legfeljebb csak egy kicsit ront a kényelmen. Ezek miatt érdemesebb lebeszélni velük elõre telefonon, hogy mit szeretnétek. Azonban nem biztos, hogy a hívás idõpontjában lesz az irodájukban magyarul tudó ember, így jobb ha angol vagy orosz (ukrán) nyelvtudással készültök a beszélgetésre. Ezt meg lehet tenni jóval elõtte is, de nem feltétel, eléggé rugalmasak, a gépjármûvek és túravezetõk szinte mindig rendelkezésre állnak, csak a nyelv nem mindegy meg az, hogy hányan vesznek részt egy adott túrán (pl. megmondják, hogy egy jármû 20 000 Ft-ért visz el valamelyik helyre, akkor az 2 embert is ugyanennyiért visz el és 20-at is).
  A Fehér-Tisza forrásához sem “pofára” viszik el az embert, csak az kényesebb téma. Egyrészt mert az ukrán-román határtól csupán pár méterre van, így többszörös útlevélellenõrzés szükséges, külön engedélyt kell szerezniük a túravezetõknek az odajutáshoz, stb. Másrészt pedig talán még jobban védett terület a Fekete-Tisza forrásvidékénél is. Ha telefonáltok a szállásra, kérdezzetek rá erre is, és lehet, hogy õk ezt is el tudják intézni könnyen.

  Az autó szinte mindenhol biztonságban lesz, nem Magyarország. Egyébként feltétlenül bérelni akartok? Csak mert saját autóval sem lehet semmi különösebb probléma. Az utak jó minõségûek, csendesebb határokon hamar át lehet jutni (Tiszabecs, Beregsurány), a rendõröktõl nem kell félni, engem még egyszer sem állítottak meg, de ha netán mégis nagyon kötözködnének, akkor is meg lehet úszni egy-két ezer forintból. Ja és a közlekedésre sem lehet semmi panasz, legutóbbi utamon is inkább én lógtam ki a szépen haladók sorából a balkáni-magyar közlekedéskultúrámmal (elnézést kérek a Balkántól). A szabályokat pedig – mint mindenhol -, illõ betartani, így már nagyobb gond nem lehet.

  Tiszaújlaktól kezdõdõen az összes útbaesõ érdekességet le tudom írni neked. Az utóbbi két évtizedben volt idõm felfedezni ezeket, sõt volt amikor kerékpárral mentem egészen a Fekete-Tisza forrásig, és így még inkább észre lehetett venni jó kis helyeket. De 21 éve egyébként is minden nyáron leevezek a Tiszán az ukrán-román határtól.

  Idõközben sikerült megtalálnom az egyik magyarul kiválóan beszélõ kõrösmezõi túravezetõ nevét és telefonszámát. Ha az e-mail címed gmail.com-mal végzõdik, akkor el tudom küldeni neked (ha nem, akkor írd le ide a helyes végzõdést). Õ már vitt engem mind a két forráshoz és a Hoverlára is. Biztosan tud segíteni.

  Írd még meg esetleg azt, hogy pontosabban mikor, hány napra, hány fõvel és hogyan (nyugis, útközbeni nézelõdéssel, vagy anélkül) tervezed az utat.

  PP

  #115515 Hozzászólás

  Kõrõsmezõ, Edelweiss

  Kedves PP.
  Köszönöm a tippet, a szállás tényleg jónak ígérkezik, az ára fejenként és éjszakánként 95 grivnya, azaz kb. 2.500 Ft, legalábbis az árlistájuk alapján, de az is nagyon normális ár. Ismereteid szerint a Fekete-Tiszához és a Hóvárhoz menõ kirándulást ott kell megrendelni vagy jóval elõre ? Azt nem értem, hogy a Fehér-Tiszához miért nem visznek el mindenkit, hogy kell ezt érteni, pofára megy ? Kocsi biztonságban lesz? Igaz, ukrán rendszámú, Ungváron bérelendõ kocsival mennénk, de nem szeretném, ha a kocsinak valami “baja” esne. Egyébként a végsõ célunk egy rövid látogatás Csernovicban, így a Tatár-hágó is belefér.
  Nagyon örülök minden jó tippnek, régóta szeretnék arra eljutni, ezért is készülök fel idõben és alaposan a túrára.

  #115514 Hozzászólás

  PP

  kõrösmezõi szállás

  Kõrösmezõn ajánlom figyelmedbe a Hotel Edelweiss-t.

  http://www.edelweiss.yasinya.com/

  Egyszerû, de igényes és nagyon szép helyen (konkrétan a Fekete-Tisza mellett) lévõ szálláshely. A hotel hatalmas épülete fából van, árai 1000 Ft/fõ/éjszakától, ami igen kedvezõnek mondható. Itt magyarul is beszélnek. Szintén jó áron szerveznek utakat a Fekete- és a Fehér-Tisza forrásához (utóbbit nem biztos, hogy akárkinek), a Hoverla csúcsára (Ukrajna legmagasabb csúcsa, Hóvár). Saját magad meglátogathatod a Tatár-hágót, amin érdemes kicsit át is menni, ahol már Bukovinában találod magad. Nem utolsó sorban pedig fellelhetõek az egykori Árpád-vonal nyomai, bunkerei is – ezekhez helybéliek útmutatása ajánlott.

  Ha kell még infó a környékrõl és az odaútról, akkor szólj, én rendszeresen járok oda! (De még mindig nem bírtam betelni a táj szépségével.)

  PP

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Szállás a Tisza eredeténél, Körösmezõn vagy környékén
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.