szallas az alacsony tatraban

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás szallas az alacsony tatraban

 • Indította
  Témakör
 • #43896 Hozzászólás

  robi

  Szitaszok!

  Oktober vegen, 26-27. azaz vasarnaptol hetfoig szerintitek kell, vagy egyaltalan lehetseges a Chata MR Stefanikara helyet-agyat foglalni?

  9en leszunk, 3 felnot, 6 gimnazistaval….

  Jo magam, en csak mennek, es ha mas nincs aludnek a folyoson, de a gyerekek nem ilyenek es a szulok meg kevesbe ilyenek.

  rob dawson

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #420467 Hozzászólás

  7zghb

  Monca

  rossz nyomon vagy Monca. Kovács elvtárs a fajvédõ provokátor és itt tart ügyeletet.

  #420466 Hozzászólás

  kovács 2

  bvds

  Hiába volt sötét mégis észre vetted, annyira sajnálom és szégyellem magam, azt hittem megmarad hálószoba titoknak!

  #420465 Hozzászólás

  robi

  monca

  index.hu???

  ottan hol vannak? nem talaltam a topicok.

  rob

  #420464 Hozzászólás

  Monca

  Valóban

  foglalkoztam (nem túl nagy lelkesedéssel) nyelvészettel hamvas ifjúkoromban, de azóta már pályát módosítottam (kétszer is). Nem is tudok korrekt meghatározásokat írni ilyen kérdésekben, de ez szerencsére nem is a Tudományos Akadémia fóruma, ide talán elég egy kis józan ész is..:-)) Sajnos ezt a jó kis tematizált fórumot nagyon ellepték a a provokatõrök, ezért is szokott el innen a többség. Ha kérdésed van, gyere inkább át az index Tátrás vagy Hegyes topikjaiba, onnan az ilyeneket nulla perc alatt kimoderálják.
  Üdv,
  M

  #420463 Hozzászólás

  bvds

  Monca

  kovács elvtárs jó elvtárs, jól körül van metélve.

  #420462 Hozzászólás

  robi

  nekem

  az a lenyeg, hogy nagyon jol ereztem magamat ott fent.

  A gyerekek is nagyon jol ereztek magukat.

  Mindenki azota folytan kerdezi, hogy mikor megyunk vissza.

  Amugy, Monca, amit te irsz az nagyon ugy tunik nekem, hogy szocio-linguisztikaval foglalkozol vagy talan nyelveszettel….

  errol, majd egy situra alkalombol tobbet tudunk beszelni, talan fel fele a Chata Stefanika fele…

  rob dawson

  #420461 Hozzászólás

  kovács 2

  Monca

  Kérlek nézd el nekem, hogy belepofáztam a magyar nyelv ilyetén használatába, többé nem fordul elõ. Sok sikert kívánok a magyar fül számára oly változatos megnyilvánulásokhoz.Bizonyára rohadt boldog leszel majd , ha a gyermeked egy kúrva négyest visz haza magyar nyelvbõl mert az a baromi okos tanár rühelli a Te kis büdöskédet!

  #420460 Hozzászólás

  Monca

  Rob

  szerintem itt nem te vagy, aki nem tud magyarul. A nyelv nem egy szótárban rögzített állandó formában létezõ jelenség, hanem egy élõ, változó, alkalmazott eszköze a kommunikációnak. Ebben a kontextusban a “rohadt kedvesek” teljesen helyénaló, mivel a konszenzus szerint a jelentése abszolút pozitív, ellentétben a “rohadt almával” , amelynek a jelentése negatív üzenetet hordoz. Ha nem ismered a pontos használati körét célszerû kerülni, de nem mondtál vele semmi olyasmit ami kirívó lehetne a magyar fül számára. Szerintem rohadt jól írsza magyarul :-))

  #420459 Hozzászólás

  robi

  aha…

  Kedves Kovacs K. S.

  Koszonom. Igy mar ertem.

  Viszont en minden nap hallom azt hogy roahdt jo… ugyanugy mint azt hogy tok jo, kurva jo, stb. DE igazad van jobb lenne ha en is kerulnem ezeket a szofodulatokat, foleg ha TUDOM, hogy mit jelentenek… hogy valoban nem szepek… Ha nem tudom, hogy egy adot szo mit jelent, akor nem hasznalom, vagy ha igne, akor roszul. de az ember igy tanul…

  koszonom megegyszer.

  Rob Dawson

  #420458 Hozzászólás

  kovács 2

  rob

  Mirõl is beszélek? Ha nem vagy Magyar ne használj olyan szavakat aminek nem tudod a jelentését. Sem nem hülyéskedni, de még csak BASZOGATNI sem szeretnélek ,bizonyára ezt a barátod elvégzi mások helyett. Talán szebb lett volna a beszámolód ha, a rohadt kedvesek helyett, a rendkívül kedvesek kifejezést használod. Talán a tanítványok is többre értékelnének ha nem az alpári szavakat tanulnád meg a Magyar nyelvbõl. Kovács K. S.

  #420457 Hozzászólás

  robi

  kovacs 2

  mirol beszelsz?

  mivel nem vagyok magyar, igy nem az anyanyelvem a mgayart nem ertem hogy te baszogatni akarsz engem vagy netan valamit roszul irtam es most csak hulyeskedsz velem…

  ha az utobbi, kerlek mond meg mit irtam roszul, es igyekszem nem koveteni tobbe azt a hibat, ha viszont az elso akor nem erdekel.

  rob dawson

  #420456 Hozzászólás

  kovács 2

  HÁT

  biztos ROHADT kedvesek lehettek ha vissza vágysz.! A diákokat is rohadt aranyos gyerekeknek tartod és rohadt okosan tanítod? Ugye?

  #420455 Hozzászólás

  robi

  hat..

  certovicatol indultunk, kodos, esos idonk volt. de jo volt a tarsasag. 3 tanar, 5 tanitvanyunk a gimibol es egy anyuka… font a gerincen helyen kint lehet latni a magas tatrak es persze az alacsony tatra is… de mindig csak rovid ideig mert megint jott a kod, felho, eso…. borig aztunk. de jo volt.

  a hazban rohadt kedvesek voltak. az hazvezetojenek az anyosa volt most font, nem magyar de jol beszeli a magyart, vicces volt hogy harmon nem magyarok magyarul beszeltunk egymassal… sokat meselt a hazrol, volt egy nagyon kedves dolgozo is ott, egy lany, jol beszelt angolul.. os pedig meselte hogy telen minden hetvegen telthaz van!

  en vissza megyek novemberben ha lesz idom….

  rob

  #420454 Hozzászólás

  Monca

  Hát,

  az biztos, hogy a fekvése miatt elég népszerû a házikó, bár még októberben sosem voltam, úgyhogy elõre nem mondtam volna meg, hogy teltház lesz. Egyszer novemberben jártam arra, nyirkos -ködös idõben, akkor szerintem Chopoktól odáig más nem volt rajtunk kivül a hegyen, egyébként meg télen szoktam, akkor viszont mindig tele van. Még ott aludni se tudtunk soha, annyira.

  #420453 Hozzászólás

  zárva

  Ki van

  hogy jól éreztétek magatokat. Az csak akkor lehetséges ha a metélt monytexel vagy a legvidámabb barakkával mentek óccsópénzért.

  #420452 Hozzászólás

  robi

  tok jo volt

  monca!

  tok jol ereztunk magunkat a hazban, kedvesek voltak az otaniak, es jo hogy foglaltunk mert telthaz volt ….

  rob

  #420451 Hozzászólás

  robi

  sikerult

  monca,

  felhivtam oket es kivaloan beszeltek angolul…

  az arak magasabbak mint a honlapukon… azaz mint a

  http://www.chatamrs.sk

  most, 350 reggelivel. De lehet alkudni ha hozol halozsakot, stb…

  rob

  #420450 Hozzászólás

  Monca

  Régebben

  volt ott egy srác, aki beszélt magyarul, de angolul biztosan most is tudnak. Most nézem, hogy nem hétvégén alszotok ott, mindegy, szerintem egy telefont mindenképpen megér a biztonság, nehogy belefussatok egy osztálykirándulásba..

  #420449 Hozzászólás

  robi

  monca …

  …koszi az info!

  fel hivom majd oket.

  tudnak angolul vagy magyarul?

  Rob

  #420448 Hozzászólás

  Monca

  Igen

  Szerintem nem árt. Október még javában túraszezon, a ház eléggé tele szokott lenni, és elég sokan lesztek. A telefonszámuk +421-48-6195120 és +421-904-978439.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: szallas az alacsony tatraban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.