Szardínia-Korzika aug.2-16

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Szardínia-Korzika aug.2-16

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #356647 Hozzászólás

  Üdv

  Meg bõven meg lehet.
  Hát igen a komp nem olcsó. Az igazság az, hogy Korzika és Szardínia nem egy last minute hely, itt nem lehet okoskodni /és nem megsérteni akarok bárkit is!/, hogy majd a helyszínen olcsóbban. Nem akarlak elkeseríteni, de a szállásokkal is sok gondod lesz. Meglepõdtök majd, de lehet hogy nem mindenhol lesz hely. A programismertetökben, amirõl a programot nézted vannak kempingleírások, oda menjetek, ezek nagy kempingek. Közben egy másik topicról lejött, hogy mikor indultok:)
  Tudod most mindenki egy másik szigetre készül!!!!

  #356646 Hozzászólás

  Gergõ15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszi

  köszi a tippeket, nagyjából mi is ezekre gondoltunk. egynapos túrába belefér egyébként a 2000-es magasság és vissza? (ill. a tavak)
  a kompjegyeket amúgy sikerült megvennünk, odafelé éjszaka utazunk, legalább szállásra nem kell kölkteni, hamár ilyen horrorárú a komp.

  Péntek este indulunk Pestrõl, szombat reggel érkezünk dél-tirolba, ahol 3 napos programot csinálunk, majd hétfõ este kelünk át Korzikára, ahol egy hetünk lesz.

  Tényleg van még 2 helyünk!:)
  ( 7 személyes autó, 5-en vagyunk)

  G.

  #356645 Hozzászólás

  Üdv

  Igen, ahogy Krisz írja ezek kihagyhatatlanok. Corte-ban töltsetek el két napot. Egy nap a Melu – Capitelu tavakhoz mindenképen. Ha autóval mentek , Corteból (450m) felmentek az 1350 m magason lévõ parkolóba. 15km. Innen indul a túrautvonal 1911m-ig olyan a látvány, hogy …. Mindenki tudja teljesíteni a túrát. A másik völgy a Tavignanu. Ott is érdemes eltúráznotok a függõhidig (most már egyszerû fahíd)
  kb. 2,5 óra. Itt kis pihi és irány a patak meder. szép látványos vizitúra. kb 35 perc alatt eljuttok egy 4m es “vizeséshez” ha itt lemertek ugrani, akkor nincs visszaút, ha nem akkor idáig tartott a túrátok. De idáig is élvezetes. Mi reggel 8-kor indulunk és este hétkor érünk ki a mederbõl. Ezt csak a miheztartás végett. Nos ha még érdekekhet valami írj bátran.
  Mikor is indultok?????

  Üdv

  #356644 Hozzászólás

  Krisz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Korzikai látnivalók

  Sziasztok

  Ajaccio,Bastia,Calvi,Cap Corse,Portoi öböl,Scandola.Ezek azok a helyek amiket mindenképpen érdemes megnézni,ha valaki Korzikára látogat.Ezen felül (nekem ez tetszett a legjobban)Bonifacio-t nem szabad kihagyni ahol sziklafal szélére épült házak vannak amik belógnak a tenger fölé.Valami hihetetlen látvány.

  http://www.paradisu.ch/bonifacio.htm

  http://perso.orange.fr/world.football/voyages/Bonifacio5_big.jpg

  #356643 Hozzászólás

  Gergõ15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Korzika

  Helló!
  Bocs lehet hogy rosszul írtam, igen Savonából indulunk hétfõ este kelünk át a komppal ha minden igaz.(amúgy itthonról péntek este indulunk, csak útközben 3 napot eltöltöünk dél-Tirolban a bnõm tesójáéknál.

  Livorno azon kívül mivel jobb hogy (talán?) picit közelebb van?. Úgy tudom nem sokkal drágább, és legalább eltelik az éjszaka, mivel asszem onnan 8 órás az út…

  Az agotours 12 napos programját néztem, asszem abból indulunk ki, kérdés hogy mit sikerül belesüríteni 7 napba..(talán a sziget beljsejében lévõ kirándulásokat..)nagy bûn??1 vagy 2 napot szerinted szánjunk ere is? mi az ami kihagyhatatlan e téren??

  G.

  #356642 Hozzászólás

  Igen

  Üdv,

  Nincs mit. Hétfõ este jó idõpont. Azt hiszem Savonából szeretnél kompolni!? Livorno szerintem jobb lenne. Közelebb van pl. A neten is befoglalhatod.
  15 évvel ezelött jártunk elöször Korzikán, ennek alkalmábol ez az út. Ha pár utitárs még velünk tart akkor eggyel nagyobb méretü busszal megyünk. Ti mikor indultok?

  #356641 Hozzászólás

  Gergõ15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zolinak

  Szia!

  Kösz a választ!
  Sorenoból kelnénk át, é s hétfõ este..Szóval foglaljuk le elõre…kösz a tippet!
  Nektek hogy alakul a létszám? meglesztek annyianahányan szeretnétek?

  Gergõ

  #356640 Hozzászólás

  Üdv

  Üdv Gergõ,

  Ha így a fõszezonban utazol, akkor az autóra mindenképpen. A személy jegy ritkán fogy el. Nem mindegy az sem, hogy melyik nap utazol. Pénteki, szombati járatok közül van hajó amire már nincs hely!!!!!!!!!!!!!!!!

  Honnan szeretnél kompolni? :)

  #356639 Hozzászólás

  Gergõ15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zolinak

  Szia Zoli!

  Én erre az útra konkrétan nem érdeklõdnék, mert már megvan a saját tervünk, de azt gondolom hogy Neked valami közöd l ehet az agotours-hoz, tehát biztosan tájékozott lehetsz.tudsz abban segíteni hogy a kompjegyet érdemes-e itthon megvenni?
  (Soreno-ból kenénk át)

  kösz

  G.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Szardínia-Korzika aug.2-16
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.