Szaúd Arábia

 • Indította
  Témakör
 • #45663 Hozzászólás

  Pityu

  Azon kívûl, hogy a Bartók Béla úti mecset imamját rávette volna, hogy segítsen, ki hogyan oldotta meg a SZaúd Arábiába való beutazást?
  Volt walaki ott? Tapasztalatok?

  (((Érdekesség kedvéért: A Külügy honlapján van ez:
  Diplomáciai kapcsolatok létesítése

  1995. április 18-án New Yorkban sor került a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételére. A rijádi magyar nagykövetség 1996 októberében kezdte el mûködését. A rijádi misszió vezetõje: Varga Tamás rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, aki 1997. május 17.-én adta át megbízó levelét.

  Magas szintû látogatások

  Kovács László külügyminiszter 1996. november 24. és 26. között látogatott a Szaúd-Arábiai Királyságba ahol tárgyalásokat folytatott a szaúdi kormány több tagjával, az Öbölment Együttmûködési Tanács fõtitkárával, a szaúdi Kereskedelmi és Ipari Kamarák Szövetségének fõtitkárával.

  Talál bin Abdul-Azíz asz-Szaúd herceg Göncz Árpád köztársasági elnök meghívására 1997. szeptember 24.-én részvett a CIVICUS budapesti nemzetközi kongresszusán.

  A.T. Dabbagh, a szaúdi Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének fõtitkáraként 1997. november 12-15. között látogatott Magyarországra.

  Tolnay Lajos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke küldöttség élén 1999. április 25-29. között látogatott a Szaúd-Arábiai Királyságba.

  Gazdasági, kereskedelmi kapcsolataink

  A teljes magyar kivitel 1998-ban 22,8 millió dollárt ért el 1,04 millió dollár behozatal mellett. Exportunkban az elmúlt években a legnagyobb tételt a feldolgozott termékek képezték, a második helyen az élelmiszer, ital és dohány kategóriába tartozó árúk álltak, a harmadik helyet a gépek és gépi berendezések foglalták el.

  Kétoldalú egyezmények

  1991. januárjában Kelemen József, a vezérkari fõnök helyettese Rijádban kormányközi megállapodást írt alá, amely értelmében magyar katonai orvos csoport is részt vett az ENSZ-mandátum alapján Kuvait felszabadítására létrehozott nemzetközi kötelékben

  Egyéb

  A magyar és szaúdi állampolgárok vízum beszerzésére kötelezettek. A beutazók mind magyar, mind szaúdi részrõl zömmel üzletemberek. 1997 áprilisában magyar muszlim zarándok csoport kereste fel a szaúdi szent helyeket.

  Az elmúlt évtizedekben Puskás Ferenc, Mészöly Kálmán és Bicskei Bertalan labdarúgó edzõ dolgozott a királyságban.)))

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 156
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #435343 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  én

  pont az ilyen sanyarú turistas helyeket szeretem..

  #435342 Hozzászólás

  Endre

  Márciusban..

  még rajta volt a vízumkérõ lapon a tranzit vízum, és a beutazáskor a repülõn kapott nyomtatványon is ott van, bár azon van egy “visitor” is.

  Én úgy tudom eddig is volt turista vízum, de csak csoportos, szervezett utakhoz.

  Ha kinézek a szálloda ablakán vannak itt utazási irodák, de a jelek alapján kiutazásokat szerveznek.

  A belföldi turizmusra jellemzõ, hogy a szállodában nincs egyetlen turistáknak szóló prospektus sem, és amikor meg mertem kérdezni a recepción, hogy vannak-e szervezett hétvégi utak a sivatagba, egyszerûen nem fogták fel, hogy mit akarok és mindenáron bérautót akartak rámsózni.

  A Riyadh melletti elõzõ, ma már romokban lévõ fõvárost a taxis csak úgy találta meg, hogy én navigáltam, egy másik pedig a Riyadh közepén lévõ erõdrõl nem hogy nem hallott, de még a megmutatott képrõl sem ismerte fel.

  Elég sanyarú itt turistának lenni..

  #435341 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nincs tranzit vizum :(

  Most kuldtek el a kovetsegren, hogy januar 1-tol megszunt a tranzit vizum, viszont van mar turista vizum. Ezt meg csak egy ottani utazasi iroda intezheti.
  Esetleg valaki tud valamilyen kontaktot?

  #435340 Hozzászólás

  Endre

  Szaúdi tranzit vízum

  létezik, a követségen adott formanyomtatványon ez az egyik vízumtípus.

  Endre

  #435339 Hozzászólás

  Vanek

  Mop

  Ahogy írtam, én az egész szaúdi vízumszerzõ stratégiámat a tranzitra építettem fel, a meglévõ jemeni vízumom birtokában. Tehát az indok megvolt: lejutni Jemenbe szárazföldön.

  Az itteni követségen mit mondtak a tranzitra? Én itt kezdeném.
  Egyébként egy német fickó lepukkant terepjárójával keveredtem át Jemenbõl Ománba, de a kelet-jemeni rész annyira gázos volt akkor a beduinok miatt, hogy beültettek hozzánk egy géppisztolyos katonát három napra, aki néha vizelés köben is beleeresztett a levegõbe egy-egy sorozatot. Ezt leszámítva vidám túra volt, Omán egy fejlett és civilizált ország, végig betonúttal.

  Vanek

  #435338 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Vanek, még egy kérdés a vízumról…

  Amikor megkerted a szaudi tranzitot, volt-e valami elbeszelgetes, miert is akarsz odamenni? Vagy mindent az altalad emlitett “papirkitolto” emberke indololt meg arabul?
  koszi elore is.

  #435337 Hozzászólás

  Endre

  Euró vagy dollár kell Szaúd-Arábiában?

  Vagy a helyi valuta teljesen elegendõ?
  Milyen az árszínvonal a hazaihoz képest?

  #435336 Hozzászólás

  Anada

  egy Lánynak..no és Gyõzikének

  Lánynak: Igen kicsit tudok arabul/irni és olvasni is/Nem csodálkozom, ha vonz ez a kultúra! Nincs ebben semmi kivetnivaló! Én magam nem vagyok arab,-és a társam sem az. De nincs a szivemben megvetés/mint annyi nagyar honfitársamnak/Viszont vannak arab barátaim. Gyönyörü a zenéjük, az irásuk,a müvészetük,..no és nem vagyok muszlim./”Pogány vagyok, mert nem vagyok megkeresztelve./A legtoleránsabb vallásnak mégis az iszlám vallást tartom. Nem arról beszélek ahogyan MÁSOK ÉRTELMEZIK..hanem arról ahogy elolvasás után MINDENKI MAGA ÉRZI!/No persze elõbb elkell olvasni.Ezért tanultam meg arabul, és tanulok a mai napig is mert legjobb ezeket eredetiben olvasni, igy nem egy “forditó” szövegét kell értelmezd! /Viszont elolvastam a bibliát is,-és “Buddha” valamint “Mózes” tanai is érdekelnek! /Olvastam is!/
  Ettõl még nem lettem sem izraelita, sem buddhista!
  Gyõzikének!…mondd, miért reagálsz ilyen érzékenyen arra, ha egy magyar lány vonzódik egy keleti férfihoz?? A magyar férfinak is meg van a maga varázsa!A különbözõ kultúrák adta viselkedésformák, nem – értékrendek – evolúciónk himnemû egyedeinek besorolása kategorizálása nem ország és nem vallás függvénye!A/a sértettség rossz tanácsadó!/Kedves Gyõzike! remélem Magyarország erkölcsi megitélése nem csak a nõkön múlik, ……ismerek nagyon sok becsületes, okos, kellemes, igazi FÉRFIT…aki magyar!!

  #435335 Hozzászólás

  egy lany

  Gyozike

  Hat pontt ezt mondom hogy tenyleg nem kell az araboknak az europai no,mert nekik szamit az erkolcs,csak atverik oket,ezert sirnak aztan…en csak azt latom hogy az ertelmesebb,erkolcsosebb,igenyesebb,szebb lanyoknak van arab baratjuk,tehat nem hinnem hogy a legalja…de jobb is ezt befejezni mert semmi ertelme,nem hinnem hogy te ferfikent tudnad milyenek ok.

  #435334 Hozzászólás

  Gyõzike

  egy lánynak

  sokat nézheted a hetihetest,és társait ez a kultúrád forrása.
  Így már értem.
  Az arabok válogatnak ez tetszik nekem a legjobban. Nyugat és észak európai nõk egyáltalán nem kerülnek kapcsolatba arabokkal. Ha van is ilyen az a társadalom legalja. Ott az ugyan az mint ahogy cigánnyal nem akar a magyar nõ házasodni. DE még a román nõnek se kell az arab. De kell a magyar a szlovák és a cseh nõnek.
  A magyar férfiakra panaszkodsz? Apád talán arab?
  Egy ország erkölcsét a nõk határozzák meg! Ezért ilyen ország Magyarország. Sok szerncsétlen arab életében nem kaphatna nõt ha nem lennének közép-europai beteg lelkû-tudatú szerncsétlen jobb sorsra érdemes nõk. A butaság ellen küzdeni kell de sajnos az evolutio rendkivülien hosszadalmas folyamat.

  #435333 Hozzászólás

  Pere

  na

  Hurrá,itt is elkezdõdött az arab pasik fóruma.Mintha nem lenne elég másik ilyen topik.

  VAn valakinek saját tapasztalata a Mekkába illetve Medinába történõ beutazáskor végzett ellenõrzésrõl?

  #435332 Hozzászólás

  egy lany

  Gyozike

  Kulonben csak sajnalni tudom azt a lanyt akinek magyar a baratja,szerintem abbol lesz selejt…azzal valoszinu nem is allnak szoba az arabok azert van magyar baratja..,az alany akinek volt mar arab baratja soha nem vagyik vissza egy magyarhoz,valoszinu oka van ennek.A magyaroknak mindegy milyen ocska kis no nekik jo az is…de az arabok hidd el nagyon megvalogatjak kivel allnak szoba…

  #435331 Hozzászólás

  egy lany

  Gyozike

  Jaj te nem is Anada vagy csak itt alneven irkalsz.Abban viszont nagyot tevedsz hogy az a lany aki odavan az arabokert nem kell a magyarnak,ez forditva van ne haragudj,nekem nem kellenek a magyarok,lenne boven akinek kellenek,de sajnos ez nincs igy forditva,be kell latnod az arabok tobbet tudnak mint ti minden teren,es tobbek.Es ha a nyelvrol van szo ok tudnak az en nyelvemen ha en nem is az oveken,vagy eppen amelyik orszagban vannak mindig megtanuljak azt,tehat az hogy nem ismeri fel hogy mit kapott nagy hulyeseg,mert ha nem tudtok beszelgetni nem is kezdtek el,ugyhogy ebbol eleve nem lessz semmi…Es ha tudni akarod nagyon jol felismerik mar az elejen hogy ki milyen,nagyon figyelnek masokra,nem mind itt..

  #435330 Hozzászólás

  Gyõzike

  Egy lánynak

  csak azért mert “normális” lánynak tünsz tünõdjél el azon, hogy egy teljesen más idegen kultúrájú ember (rel-töl)mit akarsz miért kell ez neked? Fényévnyi kuturális távolság. Tíz év alat 6 országból származó nõvel éltem együtt rövidebb hosszab ideig.Ebbõl négy európai! Az összegzés a kulturális különbözõségek végett soha nem lehet egy igazi kapcsolatot kialakítani. Az a lány aki oda van az arabért a törökért lelkibeteg vagy már nem kell a magyar férfiaknak mert selejt. Ez a nõ menekülése mert a kultura és nyelv ismeret hiánya miatt nem ismeri fel az a szerencsétlen arab vagy néger, hogy mit kapott…….

  #435329 Hozzászólás

  egy lany

  Anadanak

  Miert hasznalsz arab kifejezeseket,tudsz arabul?

  #435328 Hozzászólás

  egy lany

  Anadanak

  De mi celja ezzel?Mi abba a jo valakinek hogy hiaba varat valakit?

  #435327 Hozzászólás

  anada

  Egy lánynak

  Ez nem tisztelet..ez átverés! Vannak olyan pasik, akik messzirõl felismerik a “könnyü eseteket”. Ez nem azt jelenti bármi baj lenne Veled, egyszerüen csak hiszékeny Vagy! Lépj túl ezen az egészen, mert akirõl ez szól az valószinü már régen elfelejtett! Élj boldogul..in sa’alláh!

  #435326 Hozzászólás

  egy lany

  Anadanak

  Hat pont ezt irtam hogy nem voltam kozombos szamara,es ha valaki valamit nem akar akkor ne mondja azt hogy eljon,vagy hogy felhiv,ez az amit nem ertek.Volt olyan fiu hogy nem hivott fel,csak az a kulonbseg hogy nem is mondta azt hogy felfog,es azt se hogy talalkozzunk,hogy en ott alljak es varjak,ha nem semmi problema csak akkor mondja azt hogy nem…Ez lenne a tisztelet?

  #435325 Hozzászólás

  Anada

  Egy Lánynak

  Kedves Leány! Megkérdezhetném most azt, hány éves vagy? Ha igy nem tett Veled még senki, nem biztos, hogy a jövõben nem is fog! ha pl. Ahmed nem tud válaszolni a kérdésedre azon nem csodálkozom! Honnan tudnánk azt, hogy más fejében, szivében mi zajlik? Az, hogy mennyire Vagy közömbös másnak-avagy nem- ezt pont a tettek bizonyitják. Nyugodj bele, hogy egy kaland Voltál. Tapasztalatot szereztél, nyilván tanultál az esetbõl. Ha egy fiú “rövidtávú” örömöket keres,-legyen az magyar, vagy arab – nyilván nem a közömbösséggel fog “levenni a lábadról” ezt gondolom Te is belátod!

  #435324 Hozzászólás

  egy lany

  Anadanak

  hat persze hogy nem az…de ez nem valasz a kerdesemre,es nem meg senki nem tett igy velem,foleg az akitol ereztem hogy nem vagyok kozombos a szamara…,ha az lettem volna nem is erdekelne ez az egesz,de igy nem ertem,dehat mindegy.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 156
Hozzászólás: Szaúd Arábia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.