Szentpétervár júliusban

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Szentpétervár júliusban

 • Indította
  Témakör
 • #8753 Hozzászólás

  Tami

  Júliusban utazási irodával szeretnék Szentpétervárra utazni.Érdekelne milyen kint a közbiztonság, milyenek az árak. Milyen ételeket érdemes megkóstolni? Hová érdemes elmenni az utazási irodák egyen kínálatán kivül?

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #120548 Hozzászólás

  konzul

  közbiztonság, árak

  Amig nem derül ki, hogy külföldi vagy, addig a közbiztonság jónak montható. De azt figyelembe kell venni, hogy a világon mindenütt a zsebtolvajok elsõ sorban a külföldieket szeretik.

  Ezért ha két külföldi hangosan beszélget, vagy a magányos utas egy “nem orosz” nyelvû utikönyvet olvas máris a célkeresztbe kerül. Fõleg a metrón kell vigyázni. Gyakorlatilag állandóan vannak zsebtolvajok a központi állomásokon.

  A bolti árak nem sokban térnek el a hazaitól. Étterem viszont a hazai középszintnél indul és határ a csillagos ég.
  Végveszély esetén ott a Mcdonalds – annak nem sokban különböznek az árai.
  A gyorséttermekben egy második fogás kb 200 rubelnél indul.

  Piacon, szolgáltatásoknál, múzeumnál bevett gyakorlat, hogy a külfölditõl többet kérnek, akár tízszeresen is!

  #120547 Hozzászólás

  Gyuri_FT

  Legolcsóbb utazasi iroda neve…

  Zeleznican Spolocnost Slovensko, de a dolog további utazási irodák mint MÁV, UZ és RZD közremuuködése nélkül lehetetlen lenne, így övéké (is) a dicsöség.

  A topic azonos gyakorlatilag a transszibériai expresszel, csak Peking/Vlgyivosztok/stb Szt. Pétervárral helyettesítendö. Az ár (100 Euro oda-vissza) és a jegy vásárlása teljesen azonos.

  Ezért itt nem érom le olyan részletesen, csak annyit hogy kell egyvalakinek egy félnapot arra szánni hogy Sturovóba kiutazzon és megvegye a CITY-STAR jegyeket.

  Ja, a szálloda stb stb az a néniken/magánszálláson/helyi túristairodán/interneten stb. izlés szerint intézendö.

  Elnézést, a 100 Eurós oda-vissza CT-S jegyek (egy személyre, két személyre csak 150 Euro, 3 személyre 200 Euro, 2 személy+gyermek 175 Euro) miatt a repülö számunkra (3 felnött 2 gyerek) teljesen érdektelen.

  #120546 Hozzászólás

  Jocó5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tami

  SZia Tami,

  tavaly májusban voltam egy hétig, saját szervezésben, szállás+repjegy+vízum volt 125 ezer. Ha érdekelnek a részletek, akkor írj a jorok@freemail.hu címre, mert az oldalt nem nagyon olvasom.

  üdv
  Joco

  #120545 Hozzászólás

  Csaba

  Tami Pétervár

  Szia Tami!

  Ha mindenáron ragaszkodsz az utazási irodához, akkor mindenképp az 1000 Út nevû céget javaslom. Fõ profiljuk az oroszországi turizmus, maga a társaság is félig-meddig orosz hátterû, igen jó szakemberekkel. A honlapjuk címe: http://www.1000ut.hu
  Megjegyzem, hogy a többi magyar iroda nagy része is az õ programjukat értékesíti valójában, mint partner :)

  Feltétlenül kérdezz rá tõlük, hogy a ***, ***+ és **** kategóriájú szállodáik, amelykeben az elhelyezést kínálják név szerint pontosan melyek. Ez azért fontos, mert az utazási irodák a 4 csillagos kategóriában általában a Park Inn Pribaltijszkaja (közvetlenül a Finn-öböl partján, metró 15 perc gyalog, busz van a központba – kétórás dugókkal) vagy a Park Inn Pulkovskaya (a reptérre vezetõ sugárút mellett, a reptérhez közelebb, mint a belvároshoz – de közvetlenül a metrónál) hotelekben helyezik el az utasokat. Mindkettõ nagyon színvonalas, “nyugati” hely, azonban egyéni város-felfedezéshez az elhelyezkedésük miatt teljesen alkalmatlanok, megkeseríthetik a városlátogatást.
  A 3 és 3+ kategória vélhetõen a Desson-Ladoga vagy az Ametyst
  (régi Sovetskaya – “magyarul” Szovjetszkaja): ezek szintén jó helyek, és az elhelyezkedésük (fõleg az utóbbinak) is jó.
  De nem akarok találgatni: kérdezz rá, és nézz utána az interneten, itt, térképen, hogy hol is van az adott hotel.

  A fehér éjszakák miatt lehetõleg minnél inkább július elejei indulási idõpontot válassz, mint augusztushoz közelit. Az irodák 99%-a a Rossija Airlines-szel repül, amely közvetlen járatot üzemeltet. Az odaúti menetrendje elég sz.r (éjfél elõtt érkezik, de az iroda úgyis busszal bevisz), visszafelé viszont nagyon jó, mert értelemszerûen este indulnak Ferihegyre.

  #120544 Hozzászólás

  Tami

  Szenrpétervár júliusban

  Helló Csaba!
  Köszönöm a hasznos információkat. az utazási irodák útjairól nem találtam semmit.Úgy látom nagyon otthon vagy Szentpétervár témában . Van ötleted melyik utazási irodával utazzak?
  Szia

  #120543 Hozzászólás

  Csaba

  Szentpétervár

  Szia!

  Ne haragudj, de ezért kár volt új topikot nyitni, az általad feltett kérdésekre már egymillió válasz született itt. Csak keress rá!

  Amúgy utazási irodával akkor sem mennék Pétervárra, ha ingyen lenne. 100%, hogy kint fogtok lakni a 4 utazási irodák által mindig foglalt szálloda egyikében, amik ugyan nagyon jók, de a várost nem lehet belõlük megközelíteni. Magyarul reggel felvesz, este letesz a busz, és azon kívül ott ülhettek egész este, mert nehéz/lehetetlen bejutni a belvárosba.
  Közbiztonság olyan, mint Pesten, szóval semmi ok a panaszra. Ja és az irodák által kínált fakultatív programok 5-ször annyiba kerülnek, mint ha Magad szervezed meg. Egy példa: Peterhof utazási irodás fakultatív programmal 15.000,- Ft kb. busszal, és általában a nagy sor miatt a Nagy Palota megtekintése nélkül. Na most ez – a Nagy Palota megtekintésével együtt és szárnyashajóval – kevesebb, mint 10.000 forintból kihozható.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Szentpétervár júliusban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.