Szentpétervár

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Szentpétervár

 • Indította
  Témakör
 • #1130 Hozzászólás

  Sziasztok!

  Nem rég értem haza Szentpétervárról, összefoglaltam az élményeim az ott töltött 4 napról.
  Mivel gyakorta jellemez obszcén szavak használata, ami a jóérzésû emberek lelki világát sértheti, így élményeimet a honlapomon foglaltam össze. Ott a tárhellyel sincs gondom, így vagy 90 képet csatoltam is hozzá.

  Akit érdekel, saját felelõsségre: http://www.vakond.hu/leningrad.html

  Részlet:

  “Az utazási irodánál is befizettem a programra, valamint itthon is vettem jegyet az Ermitázs honlapján keresztül. Egy nap semmiképp sem elég a múzeumra. A magam által vásárolt jegy ugyan olcsóbb, 19 dollár, de nem tartalmaz idegenvezetést, aminek olykor erõsen éreztem a hiányát.
  Internetes fórumokon olvastam, hogy közel 3 órás várakozás után lehet bejutni az épületbe normál jeggyel. Esik is az esõ, múzeumlátogatós idõ van, gondoltam egy órával nyitás elõtt már kimegyek a speckó jeggyel. Biztos, ami biztos! Fõbejárat, sehol senki, csak a kapuõr. Közben a dolgozók tucatjai érkeznek, felmutatva igazolványukat. Egy idõ után elkezdik nekem is felmutatni, én pedig bólintok és beengedem õket. Unalmamban a kapuõrhöz fordulok: Я хочу газету читаю, можно? Nem, ez így helytelen, javítom. Я хочу читать газету, можно? Az õr õszinte érdeklõdéssel szemléli mily szó szökken ki fogaim kerítésin, de nem ért meg. Utolsó próbálkozásom: Я бы читал газету, может быть? Megért végre, a bódéban lévõ halomnyi újságot a kezembe nyomja. Az idõközben feltorlódott dogozók hangos nevetéssel nyugtázzák, hogy oroszul ugyan nem tudok, de olvasni szeretnék. A pár hete az internetet bejárt graffitivel készített mém jut eszembe: Читай классику! Девушки любят умиых. :) Az újságból pár dolgot megértek, például új szobrot avattak egyik az téren, de épp ily érdeklõdéssel olvasom a horoszkópom is. Я скорпион, úgy kezdi: Все хорошо. Soha nem fogom megérteni, mikor всё és все. De ha minden jó, hát minden jó.
  10 perc van még nyitásig, pár turista érkezik. Kinyit az internetes foglalást valódi jeggyé váltó kassza, már indulhatok is a körudvar túlsó felén lévõ múzeumbejárathoz. (A fõbejáratnál csak egy kapuõr van, 20 méterrel hátrébb az interneten rendelt jegyek beváltóhelye, a belsõ udvar túloldalán található a valódi bejárat az épületbe.) Idõközben szakadni kezdett az esõ, a széllökések hatására már vízszintesen. Speckó jegy ide, vagy oda a bejárat elõtt a tömegtõl nem tudok az épületbe belépni. Egy lépés választ el, hogy ne ázzak, de egy öntudatos orosz hölgy kioktat, feltételezem arról, hogy várjak szépen a soromra. Nem próbáltam neki magyarázkodni, felfelé mutattam a levegõbe, ha esetleg nem érezné, hogy “gyûn a víz a zégbû”! Pironkodva engedett be a forgóajtó melletti üres térbe, ahol végre szárazon voltam. A forgóajtón túl, már nem kellett sorba állnom a kasszánál, de egy beléptetõ kapun még át kellett haladnom. Kiszûrik azon tárgyakat, miket nem lehet bevinni.”

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Szentpétervár
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.