Szeretnék kijutni newyorkba

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Szeretnék kijutni newyorkba

 • Indította
  Témakör
 • #15075 Hozzászólás

  sziasztok szeretnék newyorkba kijutni valakihez 1hétre aki megmutatná a várost tudna adni szállást kifizetem csak valaki aki ott van és persze magyar körbe vinne a városba
  dumálnánk akár haveri viszony is kialakulhat
  imádom newyorkot tényleg kimmenék nem tudna nekem segiteni valaki

  köszi
  pepe

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 120
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #157133 Hozzászólás

  Erik
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Babe-nek megint

  Ha kezd biztossa valni az utad, adj egy email cimet.
  NY biztonsagosabb, mint BP.

  #157132 Hozzászólás

  Babe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  találkozások

  Sziasztok!

  Lassan alakulnak a dolgaim. Holnap beadom a vízumkérelmet, már lefoglalva a szállás és a repülõjegy. Április 20-án indulok – ha minden úgy sikerül, ahogy szeretném.
  Szívesen találkoznék New Yorkban magyarokkal, kíváncsi lennék, hogyan élnek ott. Van valami hely, ahol találkozni szoktatok? Vagy lesz valami rendezvény április végén, május elején? Jó lenne, ha azt is elmondaná valaki, hova érdemes elmenni, mit nem érdemes kihagyni.
  Az is az igazsághoz tartozik, hogy este szerintem a szobámban fogok üldögélni, mert lehet nem merek kimenni egyedül az utcára. Nappal is bámulnak a pasik, mit csinálnának este?:-) Persze ez nem is olyan vicces…

  #157131 Hozzászólás

  Doktor Úr
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Coolman secus bérenc

  Az evolucio idõben tellik. Mo.-n ez kb. min. 20 év +. (Coolman coolman69@f… [Ellenõrzött E-mail] 2005 Dec 27, 23:57)
  KIUGROTT AZ IGAZSÁG,AMIT MONDIG IS ÍRTAM:(coolman írása bizonyíték hogy egy moldovai román paraszt,aki Aradra költözött.Hajdan a ládagyári pöcegödör-t takarította,de a RENDSZERVÁLTÁS után eladták az Olaszoknak a gyárat.KAMU másolásai csak DEZNINFORMÁCIÓK, hiszen SEMMILYEN megoldást nem tud (ö)SEMMIRE. Amrikáról álmodozik,de az EU-tagság is TÁVOL lesz a FIDESZ-gyõzelme esetén.Hoppá!

  #157130 Hozzászólás

  Babe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Eriknek

  Igazad van, naggggyon hülye vagyok!:-))))) az idõzónákat mindig keverem elõre avagy hátra.
  Igazad van abban is, mi okozza nálam az elégedettséget és valóban sok mindenre képes az ember, ha egyszer változtatni akar és nem a ládagyárból vonulni nyugdíjba. Ennyit errõl.

  Coolman nagyképû, de én még nem ismerem a beírásaiból annyira, hogy meg tudjam ítélni van-e neki mire minõsteni a többieket sajátos stílusában.:-)

  #157129 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Nehogy unalmas legyen itt a zöldfülüeknek a hülyeségüket továbbra is én szüröm. Semilyen cégek közötti megállapodás nem létezik a NAFTA-ban. Ez csak marhaság. Aki ilyesmire hivatkozik azt kinevetik és be se engedik. Doki pedig Amerikában buta mint a cipõtalp.

  http://www.amazon.com/exec/obidos/ecard-pickup/44571-12539-6043

  #157128 Hozzászólás

  Doktor Úr
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  coolman=csõdtömeg.

  Coolman coolman69@f… “éppen egy hazatérõ magyartól hallottam…
  HÁT IGEN A KÖCSÖG román csak ÍGY tud dadogni rólunk.Ez is IGAZOLJA hogy csak is a cool-man román stílusát használva lehet kiugrasztatni az aradi kocsmából.
  Az a legfélelmetesebb,hogy MÛVELT honfitársai nagyívben megvetik személyiségét,primitív stílusát.
  *Ha SAJÁT stílusát alkalmazzuk (ellene) és szembesítjük primitív össze-vissza COPY-jaival,amik SOHA nem adtak KONKRÉT megoldást a problémákra:akkor nyüszítve tovább kortyolja a pesicai koscmában szuszujka pálinkáját és újra kilistázzák az utazas.com-ról,de szûnni nem akaró szereplésvágya KAMU e-mail használatával visszaûzi a pulickást a MAGYAR utazas.com-ra.
  ÚJÉVI PEZSGÕ ÉS AMERIKA CSAK KOCSMAI ÁLOM MARAD (neki).

  #157127 Hozzászólás

  Erik
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Babe-nek

  Az intelligencia ahhoz kell, hogy az ember ne lepjen ingovanyos talajra, ne alljon fel labbal a sitten. A szabalyokat vidaman meg lehet kerulni, a torvenyeket viszont ovatosan kell mosolyogva megkerulni.
  Hogyan mesz be egy rendezvenyre, amire nem tudtal jegyet venni, mert elkelt az osszes?
  1. Megkeresed a muveszbejarot, vagy a veszkijaratot.
  2. Beallsz a sorba, kezedbe fogsz egy belepojegyhez hasonlo papirdarabot, es mivel a legtobb helyen az ajto mindket oldalan all jegyszedo, ugy csinalsz, mintha az egyiknek megmutatnad, atfordulsz a masikhoz, es zsebre teszed a cetlit, mintha mar kezelve lett volna, vagy
  3. amig sorban allsz, kinezel egy nevet a meghivottak listajarol, es bemondod amikor sorra kerulsz.
  4. beoltozol pizza-futarnak, satobbi.
  Ezer es egy modja van a bejutasnak, a szabalyt megkerulted, torvenyt nem sertettel, de ha segghulye vagy, akkor meg elmondva, megmutatva sem tudod megcsinalni.
  Egyebkent az oromot es a boldogsagot nem a szabalyok es a torvenyek kijatszasa okozza, hanem annak a tudata, hogy akar meg arra is kepes lennel, ha minden kotel szakadna.
  Nem, ti Magyarorszagon elobb koszontitek az uj evet, es
  Nem, nem lenne unalmas egyik forum sem a Coolman-szeru okostojasok nelkul.
  Igyatok jo pezsgot, jo sokat!

  #157126 Hozzászólás

  Babe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szabályok – mindenhol vannak

  Erik, hogy érted, hogy intelligencia kérdése is a szabályok alól való kibújás? Választás, mersz, az igen. Kockázatviselés, az is. De mi köze ennek az intelligenciához?
  A szocializmusban nevelkedõ sztereotípiáknak megfelelni akaró középkorúak csoportjáról beszélünk, ugye? Akik még nem öregek ahhoz, hogy átlássák és megunják a ládagyárat és saját helyzetüket. Tehát nekik választaniuk kell. Vagy csinálják, amit eddig és élnek úgy, ahogy eddig, vagy pedig változtatnak az életükön mást fognak csinálni, vagy éppen máshol, más országban.
  Nem hinném, hogy a magyar új gazdag, aki bunkó is ráadásul és sznob a végtelenségig, különösebb intelligenciával rendelkezne. Bátor, de fél lába a sitten van. Ez az egyik fajta.
  A másik fajta vagyok én.:-)))) Aki megunta a ládagyárat és másba kezdett. Kerülgeti a szabályokat, kutatja a kiskapukat és reggel mosolyogva ébred, mert lassan eléri amit akar. Ehhez is kellett bátorság, fõleg ha nem csak saját magáról kell gondoskodnia az embernek.
  Ilyenek is vannak jó néhányan. Kockáztatnak, mert nincs sok veszíteni valójuk. Vagy nyernek és akkor õk lesznek az eltûnt helyett az új középosztály, vagy veszítenek és akkor visszacsúsznak a ládagyárba.

  Coolman szerintem is baromira unatkozik és iszonyúan szeret kötözködni. Ha nem lenne, lehet unalmas is lenne ez a fórum, nem?:-)

  #157125 Hozzászólás

  Babe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  BUÉK

  Jaaaaj, de bunkó vagyok!:-)))) Hát persze, Ti elõbb köszöntitek az új évet, mint mi!
  Tehát boldogabb és szerencsésebb új esztendõt kívánok minden magyarnak Amerika-szerte!:-) Jobbat, mint az idei volt.

  #157124 Hozzászólás

  Erik
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Boldog Uj Evet!

  A leszabalyozottsag szerintem Amerikaban ugyanugy szemelyenkent valtozo, mint ahogy Magyarorszagon is. Van aki ugy el, mint egy rabszolga, kilenctol hatig veri a szoget a ladagyarban, gyulol mindent es mindenkit, de legfokepp sajat magat, ahanyszor belenez a tukorbe belekop egyet, es van aki minden nap mosolyogva ebred, korberopuli a nappalit, otthonrol telefonon iranyitja sajat ceget, nem fizet adot, nem hiszi el a tevebol arado hazugsagot, es szarik mindenre, ami megprobalja ot kontrolalni. Minden valasztas es intelligencia kerdese.
  En szerettem Budapesten is elni, es most szeretek New York-ban is. Ha kinezek az ablakomon, szep idoben egesz Manhattan-t latom, ha kod van, akkor csak a kozeli garazstetoket.
  Az utalkozashoz, meg az egymas torkanak eseshez eleg egy Coolman-szeru figura, aki halalra unja magat otthon, mindenkinel jobban tud mindent, agressziv es pitianer. Megkerdeztem az utazas.com tulajdonosat rola, azt mondta, hogy sajnos eddig nem tudtak vele mit csinalni, akarhanyszor letiltottak, mindig visszajott egy masik neven. Olyan, mint a piaci legy. De van remeny: mar dolgoznak egy programon, ami a nyelvhasznalat alapjan (gyakori jellemzo szofordulatok, helyesirasi hibak, stb.) felismeri es kiszuri a nemkivanatos hozzaszolokat. Remeljuk minnel elobb elkeszul.
  Boldog Uj Evet mindenkinek, meg a Coolman-nek is.

  #157123 Hozzászólás

  Babe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A pénz, mint értékmérõ

  Köszönöm a válaszaitokat! Cool! A Tiéden nagyot röhögtem!:-)))))
  Örülök, hogy így látjátok, mert akkor ez nem általános, csupán a nõvéremék voltak anno tapintatlanok. Lehet abban valami, hogy az itteni magyarok beszédtémája a pénz Amerikával kapcsolatban, talán irígyek… nem tudom. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy Miami-ban társasúton vett részt és a magyar idegenvezetõ úgy mutatta be az egyik városrészt, hogy ez XY akárhány millió dolláros nyaralója, ez meg Z akárhány millió dolláros nyaralója (ezek színészek). Talán, hogy elájuljanak a magyarok ennyi gazdagság láttán… elég lehangoló. Viszont tény, hogy Amerika gazdag ország, az életszínvonal jóval magasabb, mint nálunk, ez már 15 éve Kanadában nekem is feltûnt. A nõvérem huszonéve kinn van, utálja Winnipeget, de esze ágában sincs visszatérni. Gondolom megvan rá a jó oka. Mint ahogy Nektek is.:-) Na majd körülnézek én ott!:-))))

  Sokáig misztikum volt Amerikába kijutni, egyeseknek még most is az. Pl. nekem is régi álmom New Yorkot és a Grand Canyont látni, rajta vagyok, hogy jövõre megvalósuljon. Úgyis csak egy évre kapom meg a vízumot (úgy tudom), akkor igyekszem kipipálni mind a kettõt.

  Itt pocsék most az idõ, hófúvások, meg minden. Szerencsésen visszagurultam a biztonságos garázsba a gyerek hazafuvarozása után. Néha folydogált csak hideg verejték a hátamon, amikor jégbordákra tévedtem!:-)))

  #157122 Hozzászólás

  Lesznyik
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Babe-nek

  Szia Babe!
  A fentiekben irtad:
  “…hogy ne halljam állandóan a pénz körüli vitákat a férjével. Úgy hallottam, ez Amerikában hatványozottan így van, mit gondoltok?”
  Bar nem elek az USA-ban ’56 ota(mint Coolman) es meg csak nem is toltottem az 51 allam mindegyikeben hosszabb idot, viszont az Egyesult Allamok tarsadalmanak egy foldrajzilag es szociologiailag szuk keresztmetszetet (New England, feher kozeposztaly, akar white- vagy blue collar reteg) eleg jol ismerem. A szemelyes tapasztalatom – es a szemelyes-t alahuzom – szerint a penz szinte soha, vagy a legritkabb esetben tema nyilvanos- vagy munkahelyeken baratok/ismerosok/csaladtagok kozott. Csaladon belul a hazastarsak/elettarsak nyilvan megvitatjak a mindkettojuket/csaladot erinto anyagi- es penzugyi dolgokat, viszont sosem egy kivulallo (tudom, ez tagan ertelmezheto fogalom) jelenleteben. En az eletem elso 29 evet otthon, Magyarorszagon eltem le, azota is evente jarok haza, gyakran beszelek telefonon csaladtagokkal/ismerosokkel/rokonokkal. Tehat van osszehasonlitasi alapom. Ami mar leragott csont es en sem tudok – sajnos – ujjal szolgalni az az, hogy honfitarsainknal az anyagiakat (fizetest, jovedelmet, munkahelyet, stb) firtato kerdeseket a magyar tarsadalom sokkal inkabb elfogadja, mint a New England-i(talan USA?).
  Boldog Uj Evet kivanok Neked,
  Lesznyik

  #157121 Hozzászólás

  Indigo1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Babe40

  Erdekes ez a megfigyeles a penzrol valo vitakrol es a szabalyokrol. Nincs sok magyar ismerosom, szoval nem tudok erdemben szolni, de baratok kozott nem beszelunk anyagiakrol. Ez egyszeruen udvariatlansag. A parommal sem napi tema, mind a ketten tudjuk hogy meddig er a takaro, ha beszelunk akkor arrol ha egy nagyobb befektetest kell. Vajon a hazatero Magyar milyen szabalyokra gondol? Ugy gondolom az alkalmazkodas nem kortol fugg hanem elhatarozottsagtol. De az erkezo Magyarok az alkalmazodas helyett kritizalnak mindent ami nem olyan mint “otthon”. Ez persze egy fokik termeszetes, mindent az otthoni tapasztalathoz merni. A korlatoltsagot erre ertettem, nem a szabalyokra. Vezess ovatosan a nagy hoban Babe es Boldog Uj Evet.

  #157120 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  felvilágositás ;-)

  “éppen egy hazatérõ magyartól hallottam, hogy Amerika azért volt furcsa neki, mert minden le van szabályozva, mindenkinek a szabályok “rule” szerint kell élnie. Lehet az is, hogy ez annyira megszokható, hogy már szinte természetes vagy biztonságérzetet ad? Nem tudom, ilyet én csak itthon tapasztalok, az is eléggé zavar, igyekszem is megkerülni amit lehet büntetlenül!:-)

  Én hülyeségszüréssel foglalkozom. Ennek a hazatérõ magyarnak világitott a negro a szájában.

  #157119 Hozzászólás

  Babe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Indigo

  Igazad van. Sok függ attól, mikor kerültél ki, mennyire mélyek a beidegzõdések, megszokások. Nyilván minél korábban, annál könnyebb az alkalmazkodás. Ez valóban fontos dolog, hogy jól érezzétek magatokat magyarként nem a hazátokban. A “fogcsikorgatva” kifejezés jutott eszembe, amikor olvasgattam itt a kemény oda-vissza véleményeket és – lehet, rosszul – a biztos talajon állás vagy ha úgy tetszik a hontalanság keserûségével hoztam kapcsolatba. Ez csak az én véleményem.
  Érdekes, amit Budapestrõl írsz. Persze, hogy vannak korlátok, de éppen egy hazatérõ magyartól hallottam, hogy Amerika azért volt furcsa neki, mert minden le van szabályozva, mindenkinek a szabályok “rule” szerint kell élnie. Lehet az is, hogy ez annyira megszokható, hogy már szinte természetes vagy biztonságérzetet ad? Nem tudom, ilyet én csak itthon tapasztalok, az is eléggé zavar, igyekszem is megkerülni amit lehet büntetlenül!:-)
  Ha viszont már annál tartunk, kit mi zavar, akkor elmondanám, hogy egyszer a nõvéremnél voltam kb. 3 hónapig Winnipegben és akkor nekem borzasztóan furcsa volt, hogy minden a pénzrõl szólt, minden akkörül forgott. Alig vártam, hogy haza jöjjek, hogy ne halljam állandóan a pénz körüli vitákat a férjével. Úgy hallottam, ez Amerikában hatványozottan így van, mit gondoltok?
  Az viszont nagyon tetszett Kanadában, hogy a világ a pénz mellett a gyerekek körül is forgott!:-) Ez Magyarországra nem mondható, itt nem tartják õket annyira fontosnak.

  Indigo, hol van az a hegy? Sosem hallottam róla.

  Egyébként jelentem, Budapesten nagyon havazik, fúj a szél és nem tudom, hogy megyek ki ma a fiamért Nagykovácsiba, ahol a barátaival összekötötték a gépeiket és játszanak már napok óta…

  #157118 Hozzászólás

  DJ Kris
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kilatas

  Ha kinezek az ablakon Manahttan – upper east side-ot latom. A Parlament es a Halaszbastya sem rossz…

  #157117 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  felvilágositás ;-)

  Ja persze az idióták ugy képzellik hogy aki kint van az kiván oda vissza, vagy fogalma sincs az ottani életröl. Én csak besegittek itt nekik. Aki viszont kiván oda vissza, annak nyitva az ut és mehet. Semmivel nem lessz okosabb.

  #157116 Hozzászólás

  Indigo1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Budapest szep varos

  Babe: “Én itthon jól vagyok, míg Ti összeszorítjátok a fogaitokat és megpróbáltok európaiak maradni egy teljesen más világban.” Aki gorcsosen Europai vagy gorcsosen Magyar akar lenni egy nem Europai vagy Magyar vilagban annak nehez lesz mert az aramlat ellen uszik. Tiszteletben tartom velemenyedet, bar en sohasem hagynam hogy egy varos hatarozza meg azt hogy ki vagyok. Budapest, barmilyen szep is, es elheto is, de kicsi, es egy picit korlatolt. Mint ahogy a regi dal mondja: don’t fence me in. Attol fugg melyik ablakon nezek ki. De a legjobb kilatas a Mummy hegyre nyilik, bar csak a tetejet latom.

  #157115 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Nincs itt semmi meglepõ, mert otthol is utáljátok egymást. Ez a forum pedig nem képviseli a realitást, kivétel a kintmaradás. Én mikor kinézek az ablakon, látom a mokusokat szaladgállni a fán és a madarakat. Erik értelmes ember, de õ itt csak egy zöldfülü. Az evolucio idõben tellik. Mo.-n ez kb. min. 20 év +.

  #157114 Hozzászólás

  Babe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszönet!:-)

  Ez egy tökéletes elérési útvonalnak látszik, köszi szépen!:-)
  Idáig elolvasgattam az eddigi hozzászólásokat ebben a topicban. Hááát eléggé meglepõ, mennyire tudjátok kedves honfitársaim, odakinn utálni egymást. A magyarok állítólag híresek errõl az össze nem tartozásról külföldön, de szerintem nálatok nem csak errõl van szó. Valami keserûséget érzek belõletek (kivéve talán Erik), talán a honvágy teszi?
  Én törzskönyves pesti vagyok és nagyon hiányozna nekem ez a város a fényeivel, épületeivel és negatívumaival együtt. Most is, ha kinézek az ablakon, a Vár és a Parlament kupoláit látom, jobbra pedig a Dunát és a Margitszigetet. Én itthon jól vagyok, míg Ti összeszorítjátok a fogaitokat és megpróbáltok európaiak maradni egy teljesen más világban.
  Mind értelmes emberek vagytok, mégis óvodások módjára szidjátok egymást. Nem lehet ezt másképp?

  Akartok játszani? Aki ezt olvassa, írja meg, mit lát ha kinéz most az ablakán?:-)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 120
Hozzászólás: Szeretnék kijutni newyorkba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.