Szerintetek van Isten ??

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Szerintetek van Isten ??

 • Indította
  Témakör
 • #23303 Hozzászólás

  kételkedõ

  kíváncsi vagyok a véleményetekre, szerintem vmi biztos van, ami nem “eföldi”, kérdés, hogy lehet-e ezt Istennek nevezni, vagy bárminek..
  sok olyan csodás dolog történik a Világban, amit lehetetlen mûszerekkel, képletekkel megmagyarázni,

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 51
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #271288 Hozzászólás

  SB

  VAN-nak

  És hogy jöttél rá,hogy létezik? Mi miatt változott meg a véleményed?

  #271287 Hozzászólás

  van

  isten

  ezt elhitetni nem lehet.
  se megmagyarazni mint egy matematikai egyenletet.
  en tudom hogy van isten.
  de volt ido amikor nem hittem es nem is erdekelt isten meg a dolgai.
  tudom milyen nem hinni es nem irigylem azokat akik olyanok amilyen en is voltam.
  egy tanacsot fogadjatok meg.ha nem is hisztek de ne szidjatok.

  #271286 Hozzászólás

  Pocak

  FT-tõl.

  Kérdezném, hogy ez az ?

  #271285 Hozzászólás

  teremtette

  Isten

  a vilagot es minden t ami abban va, na iges es akkor ki teremtette az istent?!!??

  #271284 Hozzászólás

  Igazság

  Melyik Isten ?

  A bibliában az apostolok cselekedetei könyvében olvashatunk róla,hogy Pál apostól elment Athenba hogy az evageliumot predikálja,de szelleme háborgot benne,mert a város tele volt hamis istenekkel ,istenökkel.,bálványokkal.

  (részlet az apostolok cselekedeteiböl)
  Elõállván pedig Pál az Areopágusnak közepette, monda: Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon istenfélõknek látlak titeket.
  23. Mert mikor bejárám és szemlélém a ti szentélyeiteket, találkozám egy oltárral is, melyre ez vala ráírva: Ismeretlen Istennek. A kit azért ti nem ismerve tiszteltek, azt hirdetem én néktek.
  24. Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy õ mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.
  25. Sem embereknek kezeitõl nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szûkölködnék, holott õ ád mindeneknek életet leheletet és mindent;
  26. És az egész emberi nemzetséget egy vérbõl teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejöket és lakásuknak határait;
  27. Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák õt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikõnktõl sem:
  28. Mert õ benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a költõitek közül is mondották némelyek: Mert az õ nemzetsége is vagyunk.
  29. Mivelhogy azért az Istennek nemzetsége vagyunk, nem kell azt gondolnunk, hogy aranyhoz, vagy ezüsthöz, vagy kõhöz, emberi mesterség és kitalálás faragványához hasonlatos az istenség.
  30. E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:
  31. Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által, kit arra rendelt; bizonyságot tévén mindenkinek, az által, hogy feltámasztá õt halottaiból.
  32. Mikor pedig a halottak feltámadásáról hallottak, némelyek gúnyolódtak; mások pedig mondának: Majd még meghallgatunk téged e felõl.
  33. És ilyen módon Pál kiméne azok közül.
  34. Némely férfiak azonban csatlakozván õ hozzá, hivének; ezek között az areopágita Dienes is, és egy Damaris nevû asszony, és mások õ velök.

  Szóval ez az igazi Isten akiröl Pál is prédikált.

  #271283 Hozzászólás

  kivancsi

  kerdes

  en arra lennek kivancsi, hogy miert koti mindenki isten letezeset konyvekhez. ha valaki afrikaban szuletett egy kis torzsben, valoszinu sosem fog hallani a bibliarol, meg mas nepek isteneirol, megis hihet valamiben. es gondolom az logikus mindenki szamara, hogy az az ember sosem lesz kereszteny, es meg csak nem is tud semmit jezusrol. o hivo szerintetek? lehet hivo? egyszer egy kereszteny mondta nekem, hogy o meg afrika legkisebb torzseben is ratalalt volna a kereszteny hitre. hat ez eleg nevetseges! az a baj, ha valaki hisz egy istenben, az az ember keptelen elfogadni mas isten letezeset. szoval a fogalom^isten, sok ember szamara mast jelent, viszont mindenki csak a sajat istenevel tudja azonositani. ez eleg nagy baj. szerintem vallas nelkul is lehet valaki hivo. az ateistak is hisznek valamiben, talan csak az isten kifejezest nem szeretik. mit gondoltok?

  #271282 Hozzászólás

  Isten

  mi az

  pontosan? Isten nem mas mint valami leny amit az emberek fedeztek fel, istenrol beszelni olyan remenytelen mint tavolsag, kicsiseg, nagysag, mindennek van fele vagy ketszerese stb, soha nem er veget. Valaki ,valami iranyitja az emberiseget?nem mindegy? Semmit sem tudunk tenni ellene, ha igen nem tudjuk mi az, ezt bizonyitja a sok vallas ami ugyanazt a dolgot teljesen maskepp magyarazza, vagyis az emberek magyarazzak, almodnak, elkepzelesuket probaljak masokra rakenyszeriteni. Velunk vagy ellenunk! E miatt vannak a haboruk, inkabb tanulnanak meg egymas mellett elni. Ilen faszasagot hogy isten fiat aldozta az emberisegert, emberileg megitelve illogikus baromsag. Jezust legtobb vallas ha sajatjanak tekinti kulonbozo modon iteli meg, ha letezett egyaltalan, a maga idejeben bunozokent nyirtak ki.Olyan az mint a rendszervaltas, Hitler sem tudott volna hatalomra jutni egyedul, istenitettek, most meg satan-kent van kezelve. Istenben levo hit erot ad az ebreknek, asziszik azt tehetnek amit akarnak, vagyis mert szerintuk isten ugy akarja. Nezd emg a zsidokat, tiz parancsolat, ne olj!?, megis haboruznak, a fanatikus holy war, ?Allah ha nem imadod kinyirat a kovetoivel..stb Szoval melyik, vagy kinek az istenerol vanszo egyaltalan?!

  #271281 Hozzászólás

  Hivö 1

  evolució helyett teremtés

  Történetét rögtön a biblia elején megtalálhatod,ugy kezdödik hogy:Kezdedben teremtette..
  Èn még nem hivö koromban olvastam elöször a bibliát,nagyon logikusnak találtam,és egy idö után rá kellett jönnöm,hogy az Èlet Könyve tényleg valóság,persze ehhez egy idö után természetfeletti megtapasztalások is társultak.Nagyon emlékszem amikor egy ujszövetségi ige szinte hallható módon szólt hozzám,és elhozta hozzám Isten szeretetét.
  János 3:16

  – Mert ùgy szerette Isten a világot,hogy az Ö egyszülött fiát adta,hogy aki hisz Öbenne el ne vesszen,hanem örök élete legyen.

  János evangéliuma egyébként úgy kerdödik,hogy az Örökkévaló
  Isten ,aki a világmindenséget a szavával létrehozta,hús-vér testet öltött magára ,és eljött a saját tulajdonába,(Mert az Ùré a föld,és annak teljessége) de a teremtett lények kirekesztették,hisz már a születésekor sem kaptak szállást földi szülei,hanem egy jászolban kellett neki megszületnie.Ez a kirekesztés végigkisére földi sorsát,és azért lett igy hogy minket Isten ujra el tudjon fogadni.Jézus lerombolta az Isten és ember közé vetett választófalat.
  Ezért csak azt kéri, cserébe,hogy higyjél Benne,Ö majd utána megmutatja az utat amit járnod kell,mert Ö a jó pásztor ,aki azért jött hogy Isten elszéledt gyermekeit magához vonja.

  #271280 Hozzászólás

  italian

  forza azzurri

  francesco totti egy isten, szal’ van isten

  #271279 Hozzászólás

  Petronius

  Helló

  Az õsrobbanáselmélet már megdõlt. Egyenlõre nem tudják hogyan keletkezett a világegyetem, de arra már rájöttek, hogy nem úgy.
  Ez is csak hit kérdése. Az evolúció mint olyan szintén nem teljesen fedi a valóságot. Önmagában nem hülyeség csak éppen kissé gyermeteg és nem magyarázza meg ezt a változatosságot.
  Én azt nem értem miért kell szembeállítani a teremtést és a természettudományos elképzeléseket, hisz ha megfelelõen értelmezzük a Bibliát, akkor gyakorlatilag nincs is benne olyan dolog ami ellentmond a természettudományoknak. Íme egy régebbi hozzászólásom a “Biblia hamissága” címû topicból:
  “Tökéletesen megértem az egyházellenes megnyilvánulásokat, bár a sok rossz, gonosz dolog mellett tettek egy pár jó dolgot, fõleg a reménytelen helyzetekben. A vidéki kispap, vagy az emberiség ügyéért elhivatott szerzetes, aki tanít, gyógyít és élelmet oszt a legelszigeteltebb, legsanyarúbb sorsú emberek között, nem hiszem, hogy feltétlenûl káros hatással van a társadalomra. Sok élõsködõ, kétszínû személy is rontja az egyház levegõjét, ez nem vita téma. A lényeg, hogy nem kell általánosítani (szerintem).

  A másik fontos dolog, hogy az egyház és a vallás nem keverendõ össze. Az egyház egy intézmény (legyen szó bármilyen hitrõl), és ugyanolyan hatást gyakorol rá a külvilág mint bármelyik másik intézményre. A gazdaság, a politika, a néphangulat, sõt a divat is befolyásolja a mûködését.

  A vallás ehhez képest kevésbé változó, állandóbb értékrendekkel rendelkezik. Bár a legtöbb helyen az egyházé a közvetítõ szerep, ennek nem feltétlenûl kell így lennie. A vallásos ember hisz valamiben, hisz az élet, a halál értelmében. Hisz abban, hogy van célja annak, hogy létezik.

  A Biblia és bármelyik szent irat egyfajta támpontot nyújt. Nem egységesek az értelmezések, ezért is van annyi egyház és szekta. A szekta szó ne tévesszen meg senkit, nem biztos, hogy rossz dolog, hisz maga az õskereszténység is az volt.

  Mint már fenntebb kifejtettem, szerintem nem “szent írás” a “Szent Írás”, ugyanis sok lehet benne a tévedés, tudatos ferdítés (pl: családfák átírása), fordítási hiba (pl: a “Ne ölj!” parancsolat a héber eredeti szerint valami ilyesmit jelent: Ne gyilkolj, tehát ne ölj meg olyan élõlényt akinek, vagy aminek az elpusztítása nem szükséges a Te és az általad fontos dolgok, személyek számára.), legenda (pl: Mózes születésének története szinte teljesen megegyezik egy több ezer évvel korábban élt király születésének történetével), naptár (a hét napos teremtés nem véletlen, hiszen megmutatja, hogyan tartsuk számon a napokat), jelképes üzenetek a jövõnek ( amikor Ádám és Éva ettek a Jó és a rossz tudásának fájáról, gyakorlatilag arra utal az író, hogy az ember egy ponton kiemelkedett az állatvilágból, tehát már felelõs a tetteiért), stb.

  A Biblia tehát nem egy egyszerü könyv, hiszen több ezer éven át íródott. Egy másik dolog, hogy rengeteg õsi iratot kihagytak a Bibliából, ugyanis nem találták kanonikusnak, tehát isteni sugallatra íródottnak. Ha ez tényleg úgy történt volna mint ahogy az egyház vallja, tehát a zsinatokon isteni irányítás alatt döntöttek a kanonikusságot illetõen akkor jó is lenne, csakhogy nem tudtak megegyezni, tehát komolyan kétséges a döntésük hitelessége még a késõbbi korok egyházi személyiségeinek szemében is. A másik, hogy rengeteg irat eltûnt, hisz a Holt – tengeri tekercsek is csak a XX. században kerültek elõ. A kereszény világ meglehetõsen zavarba jött, hiszen pl: Tamás evangéliumában arról ír, hogy az egyházak károsak a világra, a társadalomra és az igazi hitre. (Érdekes olvasmány, bár néhol nehezen érthetõ, hiszen 2000 éves. Ja: Semmilyen csodás elemet nem tartalmaz.) Ezek után nem csoda, hogy nem nyilvánították kanonikusnak.

  Mindettõl függetlenül érdekes és tanulságos könyv a Biblia, még a mai formájában is, bár szerintem tudni kell értelmezni (ez nem jelenti azt, hogy én tökéletesen képes vagyok erre, de próbálkozom).

  A másik oldal – aki itt vallásosnak tartja magát – szerintem a ló túloldalán van. Ellenzi a tudomány eredményeit, még akkor is, ha az történetesen nem is mond ellent a Bibliának. Az evolúción már elég sokat lovagoltak az elmúlt bõ száz évben, de úgy látom sokaknak még most sincs fogalma arról, hogy mit is akar ez az elmélet. Amikor ilyen “érdekes” bizonyításokat látok, olvasok, hallok igencsak dühösnek érzem magam:

  “Csak egy kérdés még ezzel kapcsolatban: akkor ma miért nem alakulnak ki emberek????”

  Hát ebbõl kiderül, hogy egyeseknek gõze nincs mi fán terem az evolúció (vagy az ember :-))).

  Darwin szerint a fajok nem hipp-hopp, néhány generáció alatt alakulnak ki, hanem több millió év alatt. A csimpánz bár valóban rokonunk (ezt számtalan genetikai vizsgálat igazolja), mi nem az õ egyenes ági leszármazottai vagyunk. Tehát egyetlen õsapánk vagy õsanyánk sem volt csimpánz, csak arról van szó, hogy a távoli múltban volt egy közös õsünk. Akkor még sem ember, sem csimpánz nem létezett.

  Nem vagyok az evolúciós elmélet feltétlen híve, hiszen a mai tudomány állása szerint, bár lehet, hogy Darwin papának mindenben igaza volt, de a természetes szelekció önmagában kevés ahhoz, hogy ilyen rövid idõ alatt (kb.5 milliárd év) az élet ilyen változatosságot produkáljon. Sokak szerint, ha csak az evolúció mozgatná a dolgokat 1000 X ennyi idõ is kevés lenne ehhez.

  A probléma, hogy egyenlõre nincs jobb elmélet, de ez nem jelenti azt, hogy nincs reális magyarázat.

  Még egy érdekes dolog: A Pápa néhány éve elfogadta az evolúciót!!! Pont amikor az a tudományos körökben kezdett megingani.”

  Isten léte, vagy nem léte csak attól függ, hogy mit, vagy kit tekintünk annak.

  #271278 Hozzászólás

  Jezust megismerni
  #271277 Hozzászólás

  Hivö

  a nem hivönek

  Jézus ma is él! Olvasd el az ujszövetséget.

  #271276 Hozzászólás

  Helló

  Kérdés hívõkhöz!

  Szerintetek az élet hogy alakult ki a Földön? Vagy ti nem hisztek az õsrobbanásban?
  Kíváncsi vagyok, ki lehetett az az ember, aki kitalálta, hogy van Isten, mert ennek is el kellett kezdõdnie valamikor. Az emberek szeretnék hinni, hogy van valaki akihez fordulhatnak baj esetén.De úgy gondolom, ha ezekkel történne valami borzasztó, igazságtalan dolog, megkérdõjelezné Isten létezését.
  Egyébként:”A süllyedõ hajón nincsenek ateisták”

  #271275 Hozzászólás

  Egy nem hívõ

  Sziasztok!

  Mint látjátok én nem vagyok hívõ, de elfogadom, hogy vannak olyanok, akik feltétel nélkül hisznek.
  14 évesen beíratkoztam hittanra, mert meg akartam ismerni a bibliát. A Pap végig tudta, hogy nem vagyok vallásos és meg sem vagyok keresztelve. Úgy hívott, hogy eltévedt bárányka. Nagyon megkedveltük egymást, és mindig minden kérdésemre válaszolt. Rá kellett jönnöm, hogy a vallásos embereknek a hit azt jelenti, hogy elhisszük, hogy megtörtént valami anélkül, hogy bebizonyítanánk. Úgy mesélt a Bibliáról, mintha valóban megtörtént volna, és el is hitte, hogy így van. Nekem nem sikerült! túl sok mese van benne, és a tények mást igazolnak, mert ugye vannak tények, írásos emlékek a történelembõl.
  A furcsa az, hogy élt egyszer egy ember akit Jézusnak hívtak. Különleges képességei voltak, és Isten fiának vallotta magát. Ha ma élne, valószínûleg ugyanúgy kinevetnénk, mint sokan mások akkoriban. Ez az ember mégis elért valamit! Megosztotta az embereket, akik hisznek benne és akik nem. Azóta is emlegetik a nevét nap mint nap. Én õt tartom a leghíresebb embernek!

  #271274 Hozzászólás

  and

  Kant

  nincs értelme hitrõl vitázni…
  Ha én azt mondom, Isten létezik, te mondod…bizonyítsd be…
  Ha te mondod, hogy Isten nincs, én mondom bizonyítsd be…

  senki nem tud bizonyítani…tehát nincs értelme vitázni.
  A gond nem a létezése, hanem a hit. Ha én hiszek, mást miért bánt. Ha más nem hisz, hát ne higgyen..engem nem zavar.
  De hogy a Tilos Rádióban is már errõl hallok hogy ki kéne írtani a hivõket, kissé zavar…

  na Áldás Békesség!…bõrfejû feleség..:-)))

  #271273 Hozzászólás

  xy

  xxx

  ezek azt bizonyitjak, hogy ordog van…ha ordog van, akkor pedig isten is van, az ordog is hisz istenben.

  #271272 Hozzászólás

  virgacs

  VAN!!!

  Ha Isten nem lenne, ez a kerdes nem jutna senkinek az eszebe.

  Azoknak akik tragikus esemeyen mentek at, es nincs hituk, azoknak minden borzaszto. Akiknek hituk van azok tudjak magukat Isten bekejeban tultenni a trakikumon.

  “Peace that passeth understanding”

  #271271 Hozzászólás

  xxx

  Nekik mondd!

  A lánynak, kit a faterja megerõszakolt éjszaka…
  A srácnak kit megtagadtak, és intézetbe beadtak…
  A vaknak ki fényt nem kapott, sose láthat Napot, csillagot…
  Annak aki nyomorék, vagy az anyának, ki elvetélt…
  Az újszülött, ki meglakolt, mert szüleinek bûne volt…
  Az áldozati báránynak, kinek vérét veszik a Sátánnak…

  Nekik mondd, hogy van Isten!

  Ártatlan elítélt, ki villamosszékben ül…
  Ellenség kezébõl, aki nem menekül…
  Nincstelen öregnek, ki háborút viselt…
  Kifosztott szolgáknak, kiket gazdájuk ver…

  Mondd meg Nekik, hogy van
  Igazság, Barátság,
  Békesség, Jószándék,
  Kegyelem, Tisztelet és Szeretet.

  #271270 Hozzászólás

  Miso

  Ezen az oldalon

  ez egy komolytalan felvetés, akár melyik oldalon is áll az ember. locsogni persze lehet, inkább olvassatok komolyabbat!

  #271269 Hozzászólás

  TJoe

  TJoe mondta

  “Aki másokat bánt,önmagát bántja meg.”

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 51
Hozzászólás: Szerintetek van Isten ??
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.