Szicília

 • Indította
  Témakör
 • #14665 Hozzászólás

  Szabolcs

  Szicíliába készülök a családdal, de az igazat megvallva vannak fenntartásaim a maffia miatt.Tudtok valami közelebbit mondani?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 117
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #456794 Hozzászólás

  nr

  Interraillel, szabadjeggyel hogyan?

  Sziasztok!
  Akik voltak már Szicíliában (vagy akár máshol) vasúti szabadjeggyel, interrailel, tudnának segíteni az út megtervezésében?
  Budapestről szeretnénk eljutni szeptember végén-októer közepén Szicíliába.
  Vonattal az alábbi útitervet kellene valahogy költégcsökkenteni – interrailen kívül más ötleteim is lennének, csak nem tudom, mennyire kivitelezhető…:
  1. Bp-Velence: csak éjszakai vonat van, bécsi átszállással… itt árat csak előre foglalással tudok csökkenteni, vagy mással is?
  2. Velence-Nápoly: Freccia Rossa… a legolcsóbb jegy 48 EUR… esetleg itt lehetne valami kedvezményt találni, vagy másik vasúti társasággal menni? úgy tudom, Olaszországban nem csak az állami vasút van.
  3. Nápoly-Catania (esetleg komp?)

  Vagy van esetleg friss tapasztalat repülővel?

  Szíciliában egyébként autóstopra, meg távolsági buszokra bíznánk magunkat, bár utóbbi honlapja nem túl informatív… ugye, azért még létezik? :D

  #154946 Hozzászólás

  mesugeee

  utiköltség

  sziasztok
  azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tud-e nekem mondani komp költséget dél-olaszország és szicilia között.

  #154945 Hozzászólás

  tunde

  helyi busz közlekedés

  Sziasztok!

  Egy kicsit felfrissíteném a topikot. Idén nyáron Sziciliára megyünk nyaralni a családdal. A szállásunk Taormina környékén lesz (Fondachello nyaralófalu-ban). A helyi közlekedésrõl sikerült kideríteni, hogy több busz társaság járja az utakat. A helyi busz az 1,2 EUR-ba kerül. De a távolságiakra nem sikerült rábukkanni. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
  Már nyaraltunk Olaszországban, s tudjuk, hogy sokkal többet lehet látni ha önállóan megyünk, s ráadásul sokkal olcsóbban mintha a csoporttal mennénk.

  #154944 Hozzászólás

  Anikó

  Komp

  komp iránt itt érdeklõdhetsz:
  http://www.maharttours.com/webset32.cgi?MAHARTTours@@HU@@16@@9555550

  Én már kaptam jövõ nyárra árajánlatot!!!

  #154943 Hozzászólás

  Manocska

  szicilia marcius

  Sziasztok, meg tudna mondani valaki, hogy marciusban milyen ido van altalaban? Keszitem a meglepetes karacsonyi ajandekot a paromnak es gondoltam 2 het Szicilia marciusban eppen jo otlet lenne.

  #154942 Hozzászólás

  komp

  Engem is érdekelne a Nápoly-Palermó komp menetideje, esetleg kb. árfekvése, menetrendje!
  köszönöm

  #154941 Hozzászólás

  Csavargo Csaj
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  komp és szállás

  Sziasztok,

  Nápolyból mennénk Palermoba komppal. Tudja valaki hol találok menetrendet, árakat?
  Esetleg tud valaki olcsó szállást Palermo környékén tengerparton? Kb október 18-án indulnánk.
  Elõre is köszi.

  #154940 Hozzászólás

  piri

  napoly szicilia

  vonattal van vagy 4 ora Messinaig. Legjobb ha Villa San Giovanni-ig vesztek vonatjegyet es ott nagyon gyakran megy at komp Messinaba. tudniillik ha a vonatot a kompra teszik az nagyon hosszadalmas mondjuk min. egy-ket oras procedura míg komppal atmenni 10 perc. tehat en nem ajanlom a Napoly-Messina v Catania v Palermo vonatjegyeket mert iszonyatos sok ido a vonat kompra tétele. vannak amugy buszok is, a Piazza Garibaldirol mennek, Messinaba v Palermoba, Palermoig kb 10 ora. Aztan vannak kompok, estetol hajnalig tart az ut Palermoig (Cataniaba is megy), ez altalaban dragabb mint a vonat, de neha lehet ra kedvezmenyes aru jegyet kapni. mondjuk ez a legszebb meg kenyelmesebb. Ha kell tovabbi info kuldok honlapokat!

  #154939 Hozzászólás

  Nápoly

  Nápoly-Szicília

  Nápolyból mennyi idõ Szicília?

  #154938 Hozzászólás

  Péter

  Ragusa

  “Van Vki.-nek saját élménye a környékröl , vagy véleménye…Köszi”

  Magyarországnál csak jobb lehet! :-)

  #154937 Hozzászólás

  Josa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sziciliai nyaralás

  Sziasztok!
  Sziciliától ne féljen senki! Ez a hely egy csoda! Siracusaban voltam, az emberek kedvesek a hely pedig nagyon szép! Alig várom, hogy visszamenjek. Ha valaki tudna egy olcsó szállást Sziciliában az megköszönném. Bárhol a tenger környékén 4 fõ, 1 hétre még augusztus elején. És az sem lenne baj, ha a vonat sem lenne nagyon messze :)
  Üdv.

  #154936 Hozzászólás

  hi

  Lehet, hogy ingyen munkaerõ kell

  Ne légy már ennyire naív…

  #154935 Hozzászólás

  Ragusa, Vittoria

  sziasztok, megismerkedtem a net-egy siciliano-val RAGUSA provincia-bol való, és azt mondja, szerelmes és menjek hozzá lakni és dolgozni. A tengertöl (Vittoria) 300 m-re van neki egy kis pizzeriája, legalábbis ezt irta, meg a képeket is küldött.

  Van Vki.-nek saját élménye a környékröl , vagy véleménye…Köszi.

  #154934 Hozzászólás

  czj

  Szállás repülõ

  Magam Bécset javaslom és a TUI irodákban lehet kapni kedvezményes perkolójegyet a bécsi C parkolóba.
  A szállások között két megoldás van, ami nekem bevált az évek során. Vagy az Octopustravel.com, ennek hátránya, hogy azonnal fizetni kell, viszont a reggeli mindíg része az összegnek, vagy a Booking.com ahol helyszínen kell fizetni.
  Pozsony is jó, csak annyira megdrágult a parkolás, hogy szinte már megfizethetetlen, s a sokkal olcsóbb Béccsel szemben semmi elõnye nins, hacsak az nem, hogy mostanában arrafele “jobban szeretnek” minket. Szóval Bécs!
  Trapani(ha a sziciliai Trapaniról van szó)környéke szép, ha kocsival mentek, Segesta, Erice, Marsala, Palermo, Agregento, Piazza Armerina, esetleg, ha kevés, Enna a látnivaló. Palermóba vasárnap érdemes menni.

  #154933 Hozzászólás

  czj

  Maffia

  Jártam már és idény nyáron is megyek. A maffia megvéd, mert kezében tartja a turizmust. Nyilván óvatlanul bele lehet futni piti tolvajokba, de az esélye tizednyi, mint itthon. Nyilván kerülni kell a bajt, nem kell kihívni a sorsot, de ha csak látni szeretnéd, akkor nem fogsz csalódni.

  #154932 Hozzászólás

  cilinke21

  Trapani

  Sziasztok!
  Egy hetes szeptemberi üdülést tervezek a férjemmel Trapaniban.Milyen látnivalók vannak a közelben és hol találnék olcsó szállás?Segítségeteket köszönöm!

  #154931 Hozzászólás

  Josa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziciliába vonattal

  Sziasztok!
  Két hét múlva indulunk Sziciliába vonattal. Egyetlen kérdésem lenne. Rómából indul a vonat, ami elvileg végig megy Siracus-ba. A komp ami átviszi a vonatot kell külön fizetni? Vagy a vonat jegyárában benne van? Köszönöm. Josa

  #154930 Hozzászólás

  Balázs

  Heidi

  il Sicatore jelenleg ul. Nem kell tole tartani egy darabig. Tiz evet kapott mert romlott pizzat arult a turistaknak. Nyogodtan menjetek Siracusaba.

  #154929 Hozzászólás

  jani
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hedi-nek

  Bárhonnan, akár gyalog is. biztonságosabb, mintha ithonnról lemennél pl.Szabolcsba.

  Pirinek: skyeurope Pozsonyból, Bécsbõl.
  Ryanair, easyjet Milánóból.

  #154928 Hozzászólás

  piri

  cataniaba

  melyik legitarsasag megy? koszi!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 117
Hozzászólás: Szicília
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.