sziklás tengerpart Olaszországban

Kezdőlap utazas.com Fórum Vizi sportok, búvárkodás sziklás tengerpart Olaszországban

 • Indította
  Témakör
 • #7426 Hozzászólás

  zigo

  Sziasztok!
  A jövõ héten megyünk Olaszországba; tud-e valaki olyan sziklás tengerpartról az olasz Adria-parton, lehetõleg Ravenna és Ancona között, ahol lehet búvárkodni, és ahol nem nyüzsögnek, tömörülnek hering-módjára a turisták?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #110802 Hozzászólás

  Flóra

  tenger

  Valaki tud Rómához közel sziklás tengerpartot? :)

  #110801 Hozzászólás

  roland

  válasz

  Triesztõl nyugatra SISTIANA tengerpartján lehet merûlni. Király, sziklás a part, lehet ugrálni a sziklákról.
  Van bázis, ahol 50000 LIT-ért hajóval elvisznek merülni, a palack töltése 10000 LIT. A belápás autoval, napi 10000 LIT, autonként. Vigyetek bolyát, mert annak a használata ott kötelezõ. Sok tengericsillag, csikóhal és néhány gorgonia, a jellemzõ mélység 10-14 méter, ennél lejebb nem is érdemes menni, mert sivár. Ja qrva sok tengeri sün van.

  #110800 Hozzászólás

  Balázs

  De van!

  Van sziklás tengerpart az olasz Adrián! A Garganoi-i félsziget és környéke. (Bár ez már Anconától délebbre van.)Nem messze vannak a Tremiti-szigetek, az kifejezetten búvárparadicsom. Én még nem voltam, de egyszer készültem oda és alaposan áttanulmányoztam az útikönyveket. A képek alapján a part a horvátországihoz hasonló.

  #110799 Hozzászólás

  Máté Balázs

  Jobbat tudok

  Persze van, de nem az Adrián, hanem San Remo környékén. Az viszont csodálatos, oda menjetek.

  #110798 Hozzászólás

  János

  Sziklás part? Van de nem az Adrián

  Sajnos palackkal nem volt szerencsém merülni, de tudnám ajánlani Genova-tól kb 25-30 km-re keletre fekvõ San Fruttuoso nevû halászfalut. Ide hajóval lehet eljutni Portofino-ból. Autóval nem lehet megközelíteni, esetleg gyalog, néhány száz méter szintkülönbség leküzdése után.
  San Fruttuoso-ban a halott búvárok emlékére állítottak egy Krisztus szobrot a víz alatt kb 15 m mélyen. Portofino-ban is láttam búvárokat, gondolom nem véletlenül merültek éppen ott.
  Ja és a part egészen Franciaországig sziklás!

  Üdv,

  János

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: sziklás tengerpart Olaszországban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.