Sziléziai ház

 • Indította
  Témakör
 • #44118 Hozzászólás

  diamir

  Két kérdésem van:
  1. Van-e matracláger a Sziléziai házban (Tátra, Felkai völgy, illetve mi a szokásuk, mit csinálnak, ha túlcsordul a szállólétszám, engednek-e a padlón aludni?
  2. Meddig van nyitva a tél közeledtével. október 16,23,30?
  Kösz az infót!
  D

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #422344 Hozzászólás

  Bence

  Tegnap betévedtünk. Negatív élményt nyújtott. Nem volt egy hely, ahol leülhettünk volna megenni a saját kajánkat. Persze van kiskocsma része, de mivel elittuk a pénzünket elõzõ este, fizetésképtelenek voltunk. Ide így nem engedtek be, ettünk hát az elõtérben a saját ölünkben.

  Melegvíz csak este 7 után. Egyébként a betonúton gyalog megvan az biza 2 óra is.

  Tegnap egyébként felhõben állt minden, de szépen szállingózott a hó.

  #422343 Hozzászólás

  kh

  kedvzmény

  2033 márciusában miro nem, viszont az exrabló házban 5%-ot (!) kaptunk. Azóta eltelt másfél év, hátha miró is fejlõdött:) Viszont a poprádi sport rysy-ben is adnak 5%-ot az oav-ra.

  #422342 Hozzászólás

  tomi

  Miro-OEAV

  Miro valami kis kedvezményt ad az OEAV-ra. Legalábbis nyáron adott. Ha jól emlékszem 10%.

  #422341 Hozzászólás

  kh

  korai reggeli

  Miro mikor látta, h korán keltünk és készülünk, mondta, h csinált mekünk reggelit, és behívott a saját kis helyükre (volt zuhanyzó) és ott ettünk. Persze mi nem akartunk reggelizni, így egy csomó idõt vesztettünk, mindenesetre kellemes meglepetés volt. Miró délutáni viselkedése viszont meglehetõsen kiábrándító.

  Úgy látszik én mindig a hordó aljáról kaptam. Egyébként tapasztalatból tudom, h a hordó alja sem buborékmentes.

  #422340 Hozzászólás

  rzs

  tery

  Ha többen összebeszéltek a szlovákokkal, akár korábban is van kaja, mi reggel 6-kor már faltunk télen. Amúgy igen szép a napfelkelte kávézás közben a szélsõ ablakoktól.

  Meg kell várni a friss csapolást, a buborék nélküli a hordó aljáról van. A tömény drága, jobb lentrõl vinni de sutyiban kell nyomatni.

  #422339 Hozzászólás

  kh

  OaV

  Oavra nem ad Miró kedvezményt. Bogarai vannak, de nekem még nem szólt be, amikor a ház mellett a padon fõztem. A sörben nincs buborék. Reggelit asszem 7-kor adja, az benne van a szállás árában, fõtt tojás, tea, egy teavaj, egy lekvár és vagy 3 szelet kenyér. Külön kajáért még nem fizettem ott, de sztem van minden, ami az ilyen házakban szokott lenni. Este nyolc-kilences felérés nem probléma. Augban még a kazánházban is aludtak, de nem hinném, h mostanában tömeg lenne…

  #422338 Hozzászólás

  julesblaidd

  Köszi bouquetkálmán !

  Ha este 8-9 körül érkezünk fel a házba az szerinted probléma, vagy akkor is lehet helyet foglalni magunknak ?

  A kaja mi szokott lenni és mikor szokták megcsinálni ? (mászni akarunk és oda korán lenne jó elindulni)

  #422337 Hozzászólás

  bouquetkálmán

  A Téry ház kissé más.

  Nem hegyi hotel. Kb. 28 hely van benne. Miro a fõnök, rendes tag csak megvannak a bogarai. Ha betartod amit mond, jól kijössz vele. Ha megtelik a ház, lehet aludni a földön, még matracot is ad, vagy az ebédlõben, vagy lenn egy külön konyhában, amit csak a házban lakók használhatnak. Itt van gáz ezen lehet fõzni, napi 20 pénzért. Máshol, még a ház mellett sem. Félpanziót (reggeli-vacsora) szeret adni. Kb. 450 koronáért. Nyáron elég vékony volt. Dobozos sört nem vigyél fel, mert Miró utálja. Lehet venni csapoltat 50 koronáért. A tóban fürödni nem lehet, mosakodás a tó kifolyójánál. Bivakolni a ház körül nem lehet. Az osztrák igazolványra valami kis kedvezmény jár, vagy a szállásra vagy a kajára már nem emlékszem.

  #422336 Hozzászólás

  julesblaidd

  Téry ház

  Nekem ugyanazok a kérdéseim lennének, mint Diamirnak, csak a Téry-ház viszonylatában. :-)
  Elõre is köszi a segítséget !

  #422335 Hozzászólás

  diamir

  Kösz

  Köszönöm, ez így egész jól hangzik, startolok a részletekre.

  #422334 Hozzászólás

  Postman

  Matracláger tudtommal nincs, de 2-3-4-6 ágyas szobák elérhetõ áron igen. Én interneten/faxon foglaltam le 1 héttel elõre. Megéri. Sõt ha foglalsz parolót a kocsinak, ugyanis azt is foglalni kell (300SKK/nap) akkor megspórolod az 1 óra betonutat is. Amikor ott voltunk aludtak a folyosón is, tehát engedik, de megéri a szoba (430SKK kb.3000Ft/fõ). Tudtommal egész évben nyitva de a szezon és árváltás okt. 15. Nagy elõnye h. az étterem reggel 5tõl nyitva!

  Bõvebb info itt:

  http://www.hotelsliezskydom.sk/en/polohae.html

  #422333 Hozzászólás

  bouquetkálmán

  A ház baromi nagy

  rengeteg szobával, különbözõ minõségben. Lágerrõl nem tudok. Egész évben nyitva van, de keress rá, van róla infó a neten.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Sziléziai ház
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.