Szíria, Jordánia

 • Indította
  Témakör
 • #46123 Hozzászólás

  Marci

  Az õszi szünetben a fiammal Szíria-Jordániai körutat tervezünk. Tudna valaki informálni az aktuális biztonsági szempontokról? Ma pl. a Sínai-n robbantottak. A repjegyet már megvettem, de a fenekünkbe lövetni nem szeretnék. Köszi

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #445608 Hozzászólás

  szsz

  Szíria november

  Én annak idején (98-ban) pont november elején voltam Szíriában, nem emlékszem elviselhetetlen hõségre, hosszú nadrág és hosszú ujjú felsõ nem okozott gondot. kb. 28-30 fok lehetett, de ott más a hõérzetünk.(kint nem divat felnõtt férfiak körében pl. a rövidnadrág, ám az öltönynadrághoz dívik a mûanyag papucs :-) a nõk teljesen vegyes képet mutattak, van aki totál lefátyolozva, viszont a hivatalban dolgozó nõk teljesen európai módon öltözködnek, bár kikandikáló köldököt vagy miniszoknyát azért nem láttam)Este valamennyire leesik a hõmérséklet, de egy bõrdzseki vagy egy pulóver szerintem elég. Viszont, ha távolsági buszon utaztok, ott ezerrel megy a légkondi, arra fel kell készülni. A nõknek pedig legyen valami kendõ a fejükre, mert a mecsetekbe (már ahova beengedik a nõket) az kötelezõ. Bár ha mégsincs, akkor általában vannak ilyen csuklyás, lepedõszerû lebernyegek. Azt kell felvenni. Még érdemes esetleg váltó zoknit vinni amiatt, hogy a mecsetekbe le kell venni a cípõt, viszont ezen épületek udvara tiszta galambürülék, utána nem annyira gusztusos visszavenned a cipõdet. :-)

  #445607 Hozzászólás

  Marci

  Milyen idõre kell számítani?

  Tudna valaki tanácsot adni, hogy kell-e meleg ruhát vinni november elején a fenti két országba?

  #445606 Hozzászólás

  Marci

  Köszönöm a válaszokat

  Annak idején én is pár héttel a Királynõk völgyében történt egész buszos likvidálás után jártam ugyanott Egyiptomban, és még biztonságosabb volt mint bármikor, de tavaly is Balin voltam nem sokkal a robbantások után. Mégis vannak az embernek féltõ rokonai akik mindig felteszik a kérdést:nem gondolod,hogy…?
  Mindenesetre köszi, és magnyugtattatok.
  Természetesen figyeltem a Szíria novemberben topicot, de mi nagyon kötöttek vagyunk az iskolai szünethez, a gimnazista fiam 1-2 napnál többet nem hiányozhat. Végül 9 napot tudunk ott tölteni. Az utitervet még csak most kezdem kitalálni, ( az egész utazás ötlete tegnap született, és meg is vettem a repjegyet )ha valaki küldene ötleteket, örülnék neki.

  #445605 Hozzászólás

  Karcsi

  Biztonságos

  Szeptemberben 16 napot töltöttem Szíriában.
  Sokal nagyobb a közbiztonság, mint itthon. A távolsági buszra is csak biztonsági ellenõrzés és regisztráció után szállhatsz fel. Politikailag is stabil ország. Tavasszal volt ugyan valami kis robbantás, meg nemrég az izraeliek itt likvidáltak egy hamasz-os palit, de gondolj Isztambulra, Madridra, New York-ra stb…. Mégis mennek oda az emberek.
  Jordániában is hasonlóan nyugis a helyzet.
  Egyébként ajánlom figyelmedbe a Szíria novemberben topicot.
  Ezenkívül, ha kérdésed van Szíriával kapcsolatban: kkarcsi07@freemail.hu

  #445604 Hozzászólás

  szsz

  Marcinak

  Én 2001.09.24-én voltam Egyiptomba, a Sínai félszigeten, senki nem ajánlotta, hogy menjek, de nem volt semmi gond, észre sem lehetett semmit venni abból, hogy elõtte 2 héttel milyen katasztrófa történt NY-ban. Robbantani bárhol robbanthatnak, mint ahogy sajnos számos példa mutatja a közelmúltban…..Egyébként 3 hét múlva megyek Jordániába és egy Izraeli kirándulás is be van tervezve.

  #445603 Hozzászólás

  Maha

  Marci

  Van egy “Szíria novemberben” és egy másik “Szíria, Jordánia” topik is! Ott nyilván többre mennél, sajnos én nem tudok segíteni.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Szíria, Jordánia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.