Szíriába szeretnék eljutni6351986

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Szíriába szeretnék eljutni6351986

 • Indította
  Témakör
 • #38024 Hozzászólás

  Anita6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  2005 szeptemberében vagy októberében szeretnék kimenni Szíriába! Aki kedvet érez, hogy velem tartson,az írjon bátran. Egyetemista lány vagyok, s kizárólag ÚTITÁRSAKAT keresek. Ha valaki esetleg már járt Szíriában, megköszönném, ha írna pár sort arról, milyen volt kinn, miket néztek meg, utazási irodával mentek-e vagy nélküle stb… Várom a leveleket!!!
  Anita

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #362065 Hozzászólás

  Karcsi

  Anitának

  Szia Anita!

  lonelyplanet.com -on tudsz rendelni LP-t. Kb. 7000 Ft postaköltséggel. Angolul van, de amit kell, minimális tudással is ki tudsz bogarászni belõle. Városonként 10-15 szállást sorol fel több árkategóriában. De a szállodák gyakran egykupacban vannak, így válogathatsz kedvedre. Ízelítõ: http://springflowerhostel.com/

  A tenger egyébként tényleg nagyon retkes a városok körül. Mi a török határnál egy eldugott halászfaluba mentünk. Ott a víz ugyan tiszta volt, de a part merõ szemét ott is. Ez egy ilyen ország.
  A vonatokról: Ez Ázsia, nem szabad összehasonlítani Európával. Kalandos, kényelmes, olcsó, csak lassú. Pl. Iszatmbulból Aleppoba heti 2 db. vonat megy. De ha van idõd…
  kkarcsi07@freemail.hu ha írsz ide, küldök egy két fotót, amelyek garantáltan meghozzák a barátaid kedvét. További jó tervezgetést: KK

  #362064 Hozzászólás

  Anita6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Karcsinak

  Szia Karcsi!
  Szerintem a repülõt választom, ha lesz akció, bár nekem volna kedvem a vonatoshoz is( 3 éve voltam vonattal Olaszországban 21 napig, király volt!), csak attól tartok, a barátaim közül azt senki nem vállalná be. Én vagyok ilyen megszállott:)! Persze mennék én másokkal is, bár eddig nem volt nagy a tolongás a Szíriába utazni vágyók között. Türelmes leszek, idõm, mint a tenger:)!
  A lényeg: LP-t hol lehet venni? Én a neten láttam, ami 22 USD. Lehet itthon is venni valahol? Magyar is van? Végülis az angol is jó.
  A szállás, amit írtál, benne van ebben a könyvben?
  Köszi!
  Anita

  #362063 Hozzászólás

  Anita6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Csongornak

  Szia!
  Még fogalmam sincs, hogy mivel menjek. Ha lesz a MALÉV-nek jövõre is akciója, akkor azzal, ha meg nem, akkor irány a vonat meg a busz! Remélem addig akad még valaki, aki eljönne velem, mert egyedül azért nem próbálkoznék.
  A szállást ti is odakint szereztétek? Én is valami olcsóba mennék, csak legyen tiszta. Tudsz esetleg szállodaneveket mondani, vagy címeket?
  Köszi! Anita

  #362062 Hozzászólás

  Anita6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  S.M-nak

  Szió!
  Köszi az infókat, nagyon várom az útinaplód!
  Ahhoz képest, hogy csak jövõre megyek, teljesen be vagyok sózva! Komoly, hogy a tenger ennyire gáz? Mert legalább egyszer-kétszer azért megmártóznék benne!
  Pussz!

  #362061 Hozzászólás

  Karcsi

  Anitának!

  Szia Anita!
  Csak röviden a kérdéseidre:
  CSak repjegy, vízum és biztosítás kell itthonról. Figyeld a MALÉV akcióit. Tavaly és az idén is volt õszi engedményük a DAM-i járatra. 36 ezer volt a retúr jegy illetékkel. Ennél olcsóbban földön sem járod meg és min.3 nap kell csak az odaútra. Viszont, ha a kalandot kedveled a klasszikus úton Bukaresten át Isztambulig mehetsz vonat-busz kombinációval. Onnan vannak buszok, de tudom ajánlani a hálókocsis vonatot is. Igaz az út Aleppoig kb. innen még másfél nap.
  Mi budget hotelekben laktunk. Nem tudom hány csillagosokban, de tiszták, aludni,zuhanyozni jók. Egy 4 ágyas szoba kb. 600SP, ami 2400Ft. Tehát fejenként 600 forint. De van millió drágább hotel is. Igaz ezekrõl nem sokat tudok. Szállást találni nagyon könnyû, nem kell elõre foglalni.
  Minimum 1 hét kell, hogy a fõ látnivalókat megnézd.
  A repjegy és vízum drága csak. Ott minden olcsó. Napi 15 USD-bõl urasan megvagy. Ebben szállás, kaja és helyi tömegközlekedéssel való utazás is benne van. Jordániánál talán olcsóbb hely, de ne is várd azt a színvonalat.
  Vegyél egy LP-t, abban minden fontos benne van! Más nem is kell. A legfrissebb Szíria-Libanon kiadás 2004 augusztusában jelent meg. Majdminden infója valós.
  Ha kell, lefénymásoltathatod az enyémet, bár a könyv praktikusabb az utazás során. Kérdezz bármit!
  Jó tervezgetést: Karcsi

  #362060 Hozzászólás

  shao mai

  Anitának

  Nemrég jöttem haza Szíriából; jártam Aleppóban, Damaszkuszban, Hama-ban, Tartous-ban stb., a romterületek közül Palmyrában, Apamea-ban és Ebla-ban, nem szabad kihagyni Craq de Chevalie-t és érdemes idõben érkezni ide, mert sok órát el lehet bolyongani a középkori lovagvárban. A tengerparton nem sok idõt bírtunk maradni részben a meleg és párás idõ miatt, másfelõl fürdeni nem érdemes, mert 200 méterenként engedik a szennyvizet a tengerbe nagy csöveken keresztül. Ez a helybélieket nem tartja vissza a tengerben pancsolástól; láttunk nõket is szép számmal, igaz, tetõtõl talpig beöltözve… :-) Mókás volt!
  Árakra nem emlékszem fejbõl, de minden elég olcsó volt. Nem annyira, mint Iránban, de olcsó. Jó, ha van nemzetközi diákigazolványod, mert azzal a belépõk sokkal kevesebbe (tizedébe!!) kerülnek. Az emberek jó fejek, a helyi ételek… hmmmm… fogyótúrának nem rossz :-) összességében nagyon jó hely Szíria. Nemsokára készen lesz az útinaplóm és olvasható lesz a neten, majd átküldöm a linket! Üdv,
  S.M.

  #362059 Hozzászólás

  Csongor

  Sokkal olcsóbb, mint Jordánia

  Szerintem, ha olcsón akarsz kijönni akkor tömegközlekedéssel menyjél, mert a repülõjegyek csak olyan területekre olcsó ahová tömegturizmus megy, (vagyis rengeteg chaterjárat van pl. Jordánia, Egyiptom, Tunézia). Tömegközlekedéssel az utazás biztonságos és olcsó. Ajánlott útvonal Belgrád-Szófia- Plovdiv-Istanbul-Ankara-Gaziantep.
  A vízum drága (kb. 13000 Ft)de megéri, mert a Szírián
  belüli utazás olcsó, vagyis 1 Ft/km alatt van.
  A szállások olcsók 3 csillagos már van 500 Ft-tól.
  Ha részletesebben érdekel Szíria, írjál.
  steckler@freemail.hu

  #362058 Hozzászólás

  Anita6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Karcsinak!

  Szia Karcsi!

  Köszi, hogy írtál!
  Lenne pár kérdésem: Ti csak a repülõjegyet foglaltátok le itthon és odakint kerestetek szállást? Elég, ha 3 csillagosba megyünk? Mert Jordániában abban voltunk és elég jó volt. Persze az igényeim nem olyan nagyok.
  A MALÉV indít járatokat, ugye? Hány napra kéne szerinted kimenni minimum?
  Ja és kb. mennyibe volt nektek fejenként? Jordánia is olcsó volt, gondolom Szíria is hasonló.
  Elõre is köszi a segítséget, Ja, és ha ismersz valakit, akinek lenne kedve jönni, szólj neki nyugodtan!
  Szió: Anita

  #362057 Hozzászólás

  karcsi

  Szíria

  Helló!

  Feltétlenül menj, mert jó és olcsó hely. Felejtsd el az utazási irodákat, alig van szíriai út és az is drága. Ha többen vagytok a legjobb a privát út. Mi is így voltunk egy hónapja.
  Olvasd el a Szíria,jordánia címû helyeket + az útleírások közt is találsz hasznos dolgokat. Ha konkrét kérdésed van, írj! karcsi

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Szíriába szeretnék eljutni6351986
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.